» »

Kopiranje NFC

Kopiranje NFC

miko22 ::

V službi imamo "štemplanje" z kartico. Kartica je velika kot bančna kartica a je moteče, ker moraš posebej nosit, pa včasih pozabiš kje.
Ali bi lahko skopiral kartico na telefon ali kak manjši obesek za ključe ali je to varovano z kodiranjem?
Sem poskušal prebrat s telefonom, pa nekako ne najdem prave aplikacije za to delo.
Kak predlog kako to naret? Nekaj gledam, da so naprave za 10€ na netu za pisanje, samo ne vem če bo šlo kopirat?
Kak predlog in ideja?

starfotr ::

Verjetno imaš RFID kartico, 125 kHz.

NFC pa dela na 13,56 MHz.

https://www.ebay.com/itm/164754411296

s tem bi jo pol lahko skopiral?

socialec ::

Najprej poišči app v marketplace, če ti prebere kartico/ključ ali ne, da veš vsaj približno, kaj imaš.

Mene je presenetilo, da mi app še nek beden ključ prebere, trenutno pa ne morem sprobati vse zaloge kartice od kadarkoli.

če niti ne vem kaj mi mora pokazat. Nekaj sem prebral, zapiska, pa nič pametnega ne pokaže. Verjetno so te kartice kodirane, da zaščitijo pred kopiranjem.

Han ::

Denarnice z ostalimi karticami nimaš vedno pri sebi?

Naloži si NFC Tools, aktiviraj nfc na telefonu, približaj kartico ali ključek hrbtu telefona in glej, če kaj skomunicirata ali ne in kakšen record ti izpiše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Nikonja ::

ne bo nič ker so te krtice v 99% rfid, tko da samo kakšen Flipper, ampak njega vlečt za to nima smisla

link_up ::

ce ti je pisknilo, potem je prebral in je comm ok. Itak rabis samo serijsko pomoje. emulate :D
In and Out

Ja, ne vem, kakšno kartico ima, zato sem dal nekako pogojnik, meni poleg plačilnih še tiste 'vhodne' obeske prebere preko nfc. Kakšna RFID kartica bi se verjetno tudi našla kje pod kakšnim kavčem ampak danes verjetno ne, če premislim.

Matevz96 ::

Če telefon z NFC tools prebere kartico potem je verjetno NFC ali lahko zazna tudi RFID? Ker meni službeno kartico prebere ampak kolikor sem gledal ni možno da bi potem telefon (iphone) uporabljal namesto kartice. Ker če bi to šlo bi bilo pa super
#hooldthedoor

Matevz96 je izjavil:

Če telefon z NFC tools prebere kartico potem je verjetno NFC ali lahko zazna tudi RFID? Ker meni službeno kartico prebere ampak kolikor sem gledal ni možno da bi potem telefon (iphone) uporabljal namesto kartice. Ker če bi to šlo bi bilo pa super

To so sicer mokre sanje, jaz bi rad vsaj na obesek za ključe spravil.

Fantje, poskusite in povejte, kaj ste ugotovili ampak brzdajte pričakovanja.

link_up ::

ja normalno, da jo lahko emulira, ce jo prebere...kako pa mislite, da delujejo bancne?
In and Out

Za bančne preko NFC je jasno, ni jasno za RFID, če je dovoljšen HW že na telefonu ali pa je potrebno še kaj nabaviti.

ChatGptiju pa danes še posebej ne verjamem!
When Can a Phone Read RFID?
✅ If the RFID tag is 13.56 MHz (HF) → Some NFC-compatible RFID tags (e.g., MIFARE, NTAG) can be read by NFC phones.
❌ If the RFID tag is 125 kHz or UHF → Phones cannot read it without external hardware.

Ring0Ruin ::

miko22 je izjavil:

Matevz96 je izjavil:

To so sicer mokre sanje, jaz bi rad vsaj na obesek za ključe spravil.

Vzames sekundno lepilo, prilepis na telefon. Zanimivo, da raje cegel iz zepa vlecete kot kartico. Verjetno spet neka moda v idiokraciji, ki je ne razumem.

Sicer jo pa namocis v aceton, da pozre dol plastiko, ostanek pa v prstan spremenis.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: ALT ()

Goran's Blog ::

To maš sigurno RFID kartico ali 13,56 MHZ ali 125KhZ tako, da kopiranje na telefon odpade.

bm1973 ::

Te RFID kartice se da skoraj vedno skopirati na obeske.

Mi smo imeli enega v bloku, ker je firma, ki je imela to čez, zaračunala 60 EUR/kartico.

Seveda izgubiš malo kontrole, ampak niso pa hoteli inštalirati nekaj boljšega, kjer bi bila kartica na osebo in bi se štelo kopije na vratih...

Precej tega sranja je tudi, ker pač stanovalci nočejo investirati v boljšo varnost...

Pač ni fora, da se da na obeske skopirat ali ne. Obstajajo tudi RDID obeski kateri lahko nadomestijo katrcio samo vnesti ti ga morajo v program.
60EUR na kartico. Dobro so vas nategnili.

Goran's Blog je izjavil:

To maš sigurno RFID kartico ali 13,56 MHZ ali 125KhZ tako, da kopiranje na telefon odpade.

Torej, to bo rešilo moje težave?
https://www.amazon.com/125KHz-Reader-Wr...

Evo, našel poceni zadevo:
https://vi.aliexpress.com/item/10050070...

Bom tole kar naročil. Upam, da bo delalo. Ne vem kako naj ugotovim ali imam kartico 125khz ali 13,56mhz?

Ugotoviš tako, da imaš obe vrste čitalcev in ko prisloniš ti bo v beležnico izpisalo neko številko (kodo).
in če bi kupil oba ključka za 50 centov iz kitajske in potem dal v službi tistemu kateri upravlja zadevo naj ti ključek vnese namesto kartice ne bi bilo bolj enostavno ? :)

Verjetno res ampak eksperimenti so nekaj vredni in če bo želel napisati ugotovitve še za ostale, se zna pojaviti še kak kupec. RFID HF ključke/kartice po ISO/IEC_14443/13,56 MHz bere že telefon z nfc, kar preskusiš z NFC Tools, že večkrat omenjeno :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

bm1973 ::

Goran's Blog je izjavil:

in potem dal v službi tistemu kateri upravlja zadevo naj ti ključek vnese namesto kartice ne bi bilo bolj enostavno ? :)

To delajo zunanje firme, ki kasirajo za zlate kartice, lastnikom se pa s tem ne da zajebavat.

En moj frend dela na Četrti poti, pa se čudim kako sploh dobijo kak posel s takim amaterizmom...

Sicer pa dvomim, da je kdo drug kaj boljši, ala Špica, ki ravno tako nateguje stranke. Zadnjič, ko je Mesec sprejel tisti famozni zakon o beleženju vsega...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Goran's Blog je izjavil:

Ugotoviš tako, da imaš obe vrste čitalcev in ko prisloniš ti bo v beležnico izpisalo neko številko (kodo).
in če bi kupil oba ključka za 50 centov iz kitajske in potem dal v službi tistemu kateri upravlja zadevo naj ti ključek vnese namesto kartice ne bi bilo bolj enostavno ? :)

Bi, samo mamo zunanjega izvajalca, ki pa zastojn še na firmo ne pride, šef pa je škrt, da bi za 1EUR šel peš okoli bajte.
Bom dal teh par evrov pa bom kupil tako, da ima obe frekvenci. Pa bomo videli kako in kaj dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miko22 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rfid kloniranje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
173263 (596) Legon
»

Urbana (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža