» »

Cambridge Audio CXA81-80 MKII

roCkY ::

Pozna kdo tole v naslovu?

V dnevni so 15+ let stari HECO celan takratne serije XT 5.1 na Denon AVR1700? ali nekaj takega. Ta je itak HD in iz stališča videa, če bi rabil več virov za odpis. A trenutno potrebe za AV ni. Ne vem več modela in se mi ne ljubi ven vleči in gledat. Pač nekaj iz leta malo pred 2010. Praktično edini vir zvoka je PC. Kako uro MSFS občasno, YT, IPTV direkt iz strema na THJMC, Deezer je primarni vir za "hrup" in kar precej časa v ozadju... zato bi potencialni "upgrade" bolj na glasbo orientiral.

5.1. se ne uporablja praktično nič že leta saj se filmov kratkomalo ne gleda več in ni neke želje, da se jih bo.

Malo sem brskal in naletel na tole v naslovu, morda resneje za pogledat za menjavo, če je sploh kak realen/polrealen razlog za obstoječe menjat v recimo tem letu. Mnenja? Trenutni HECO XT700 misim da se kličejo, ki so gor kot fronti bi verjetno bili za sprobat kaj dajo ven na tem novejšem stereo ojačevalcu... nabavit nekaj novejšega...? Dat gor kak KEF, DALI?? Da se pač nekoliko "barva zvoka" zamenja.

Likalnik ::

odvisno koliko denarja bi dal in kako bi v celoti tvoj setup izgledal...

recimo streamer z integriranim amp + zvočniki...ali pa streamer + amp + zvočniki.

za streamer poglej eversolo, node, arcam, nad, rose, cambridge audio, wiim ultra...imaš oboje streamer in amp skupaj ali pa posebej.

preko hdmi arc lahko povežeš s TV-jem oziroma preko Deezerja poslušaš glasbo...
kot rečeno vse skupaj je pa pogojeno z €€€€...taki streamerji so od 1000€ naprej...
sicer pa poglej wiim ultra ga dobiš za 400€ in je super zadeva...dodati moraš še amp potem in pa seveda zvočnike

smarkic ::

CXA81 je razred ali dva nad opisano sedanjo opremo in načini uporabe. Če ga vzameš, boš verjetno kmalu želel menjati tudi zvočnike, kable in še kaj.
Zgoraj je dober predlog glede streamerjev - Denona lahko ohraniš kot ojačevalnik in nanj obesiš npr. Wiim za spletno in ostalo glasbo. Kako imaš sedaj povezan računalnik, preko audio izhoda? Že s predvajanjem glasbe direktno s streamerja, ali lokalno preko USB, bi ogromno pridobil na kvaliteti (in tudi barvi ;-)) zvoka.

roCkY ::

Trenutno je zunanji Sound BlasterX G5 na PC USB, iz njega optika na Denon AVR. Slika gre prek HDMI direkt na TV.

Mimgrede morda sem mal posebnež ker imam PC na 75"4k ekranu, ki je pred nekaj leti menjal 65" plazmo ...

Mi je osebno vsaj zaenkrat nekak prioriteta, da je praktično vse prek PC. Sicer ja ekran zna predvajat T2 IPTV, ko se komu ne da z miško in WIN ubadat in zvok pošlje na AVR. Nisem še naredil preskoka (v glavi), da bi za stereo nabavil poseben sistem.
Skratka dilema je ali je čas za kak uporaben update ali pač še ne?

Likalnik ::

Katero plazmo 65" si imel? jaz imam Panasonic Viera 65" že cca 10 let, če ne še več..takrat je bila cena slabe 3kEUR...v bližnji prihodnosti bom tudi sam menjal...

ali je čas za uporaben update ali ne pa samo ti veš...jaz sem način PC in priklop na TV opustil že 10 ali 15 let nazaj...pač ta način priklopa/poslušanja ...to ni več humano:)

kakorkoli...lahko za ugoden denar dobiš super sistem...oziroma lahko sproti dograjuješ posodabljaš.

trenutno lahko obdržiš Denon AVR in zvočnike ter dokupiš samo streamer...potem pa postopoma še ostala oprema.

lahko pa kupiš samo AVR kjer imaš praktično vse...priklop preko HDMI-ja na TV, potem internet radio, spotify, tidal, deezer itd.
vse skupaj preko aplikacije na telefonu predvajaš na AVR recieverju.

in potem čez čas zamenjaš samo zvočnike...budget cca 500EUR dobiš že dober AVR reciever.
moja yamaha RX-A3070 deluje super že ogromno let...v uporabi je vsak dan...ali gledam 24 ur, poslušam glasbo preko spotify ali pa gledam film preko netflix....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Budget "audiophile" (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1035180770 (15573) Ales
»

Stereo ojačevalec

476221 (4549) Darko!
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

23551085 (32550) Anney
»

Nakup integriranega ojacevalca

3710305 (8498) CMpunk

Več podobnih tem