» »

Naredite si za vsaj 72 ur zalog

Naredite si za vsaj 72 ur zalog

1
2
3

mtosev ::

Naslednje leto so volitve na Madžarskem. Mogoče se rešimo Orbana.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Machete ::

Takih se ne da rešit. Vprašaj Turke ali Srbe.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kixs ::

EU ima cel kup tezav, pa Orban gor ali dol.

no comment ::

LeQuack je izjavil:

Ampak ZDA zdaj pravi da se moramo bolj oboroževati...

Ne pa ne. Pravijo samo, da moramo več EUR nameniti za oborožitev. Lahko nameniš ogromno EUR pa se oborožiš zelo malo. Idealno bi bilo, da samo nakažeš denar.

bm1973 ::

kixs je izjavil:

EU ima cel kup tezav, pa Orban gor ali dol.

Orban je še najmanjši problem EU.

Machete ::

Največ težav ima zaradi inside sralcev, ki vsako EU zadevo poserjejo, čeprav lagodno živijo v tej 'pokvarjeni grdi' EU. Seveda ne pozabijo na jogurtove zamaške in slamice, zamolčijo pa, da jim vseeno godi imeti neskončno boniške, 20-50 dni dopusta, porodniške, očetovske, pogrebne in ostale izredne počitnice, skoraj vsi pitno tekočo vodo, javno razsvetljavo, optika se gradi po gozdovih.. Ampak EU je grda, ker noče ruskega plina in ne pobija homoseksualcev weeee
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

endelin ::

Folk se ne zaveda da je priviligiran da se je rodil in živi v EU.

gruntfürmich ::

endelin je izjavil:

Folk se ne zaveda da je priviligiran da se je rodil in živi v EU.

ja, točno tako. potem pa se zmrdujejo nad neko vojno...

MojsterX je izjavil:

leftardi vladajo s strahom in nadzorom. Ustrahujejo z novo vojno (ki jo sami netijo) in sedaj z vojna bo! Sedaj se naredi samo še naslednji korak, da se vojna dejansko začne in uporabijo izredne razmere kot izgovor za ukinitev demokracije in s tem 100% absolution vladavino njih samih brez opozicije do konca vojne.

Pa ne pozabite vaši sinovi in hčere bodo umirale na frontah, medtem se bodo sinčki Zokija in ostale Elite lepo smejali vašim smrtim potomcev in sorodnikov v svojih zlatih palačah in jahtah. Pa ne pozabite na prisilno mobilizacijo, kot je to v Ukrajini, kjer ugrabijo "demokratično" mladostnike in jih dobesedno vržejo na granate na frontah.

vsak mora imeti na umu da je treba najprej potamanit takšne paciente kot je zoki family...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Furbo ::

skumpl je izjavil:

Vrag je vzel šalo... EU nam zdaj priporoča, naj imajo doma dovolj zalog v primeru izrednih razmer. 72 ur zalog? A to je uvod v kaj več? Kaj vedo, česar mi ne?

Veš kaj vedo?

Vedo, da če bodo malo prestrašili narod, se noben ne bo usajal, ko bodo v prihajajočih desetletjih na veliko zapravljali za oborožitev = kradli na vseh koncih.

Provizije, podkupnine, nagrade vojaške industrije.. EU birotatom se cedijo sline.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mertseger ::

skumpl je izjavil:

Evropska komisija namerava državljanom priporočiti, naj imajo doma dovolj zalog, da bodo v primeru izrednih razmer lahko vsaj 72 ur samozadostni. To je zapisano v osnutku strategije, s katero želijo poskrbeti, da bo Unija bolje pripravljena na morebitne krize. V dokumentu predvidevajo različne scenarije, od vojne in kibernetskih napadov do smrtonosnih bolezni in poplav zaradi podnebnih sprememb.
https://www.24ur.com/novice/tujina/evro...

Vrag je vzel šalo... EU nam zdaj priporoča, naj imajo doma dovolj zalog v primeru izrednih razmer. 72 ur zalog? A to je uvod v kaj več? Kaj vedo, česar mi ne?

Bučke.....nekako bo treba upraviči stotine ilijard v vojsko, sedaj so nekatere države to zavrnile pa je treba strašiti naprej.

Tole je na X-u:

"Ready for anything" -- this must be our new European way of life. Our motto and #hashtag.
https://x.com/hadjalahbib/status/190485...

c3p0 ::

To je neke vrste skeč? Ti so že tako disociirani od ljudstva, da ne moreš verjet.

dronyx ::

Jaz nimam nobenih zalog, vem pa kje jih ima sosed. To mi zadostuje.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

floyd1 ::

Vsaj kako pištolo še rabiš. Nabito.

dronyx ::

floyd1 je izjavil:

Vsaj kako pištolo še rabiš. Nabito.

saj piše...da bodo v primeru izrednih razmer lahko vsaj 72 ur samozadostni. ;)

c3p0 je izjavil:

To je neke vrste skeč? Ti so že tako disociirani od ljudstva, da ne moreš verjet.

Ja. Potem je pa Orban problematicen :lol:

Miki N ::

Stroka(tm) priporoča preppanje. :))

kow ::

Mal si zamesal. Preppanje je priprava na razpad druzbenega reda.

bbbbbb2024 ::

pegasus je izjavil:

Predlogi za 72h zaloge domače elektrike? Ker v tem času se že vsi zamrzovalniki stalijo in meso v njih postane riskantno ...

1700W inverterski generator. To sem ga enkrat kupil, ker smo bili en dan brez elektrike, zaradi nekih del na transformatorju.

Zelo super. To imam še danes. Enkrat na leto ga je treba štartat.

Tak zelo fin je, če je mali odjem elektrike, ti brni manj silno, pri 1700W pa pač bolj. Ima display, da vidim odjem.

Ima pa 4 taktni bencinski motor.

feryz ::

Vi se zafrkavate, jaz sem pa resno vzel. Na poti domov sem se ustavil pri lokalcu in nabavil 3 paštete, 3 grisine in šteko čikov.
In imam pokritih 72 ur. Vode je itak doma na hektolitre, ker jo hodimo na izvir tankat.
Edino sekret papir sem pozabil prešteti. Bo pa arabski sistem, če do česa pride. Tri dni bom že zdržal.

s1m0n ::

Mamo trgovino blizu ni panike... Če pa pride do kakšne takšne naravne katastrofe, da bi bile potrebne takšne zaloge bodo drugi problemi ne zaloga hrane.

sbawe64 ::

fur80 je izjavil:

Najprej je treba izdajalce utišat ali kako si naši to predstavljajo. Tu na forumu in na RTV imamo vsaj nekaj ljudi, ki bodo veselo poročali v Rusijo kako in kaj, tudi koliko imamo hrane v hladilniku.

Na nacionalnem RTVSlo.si beremo hvalospeve Rusom in Putinu, medtem, ko si moramo zaradi njih pripraviti hrane za 72 ur. Kdo je tukaj nor ali kaj komu dela v glavi?

Ti si bolan.

O 72 urah strašijo iz Bruslja.

A Rusi so že v Lizboni ?
2020 is new 1984
Corona World order

no comment ::

sbawe64 je izjavil:

A Rusi so že v Lizboni ?

Medtem ko ti iz Lizbone boječe gledaš na vzhod, ti Rus že pošilja granato presenečenja z Grenlandije. Zdaj so postali beli medved z Zahoda.

Baja ::

a folk res nima za par dni futra doma? a je kdo tak tukaj?

jaz po moje kak mesec brez problema preživim, verjetno več. if SHTF pa ma en sosed kure, drugi mukice pa pujceke, zelenje pa se tudi že zunaj kako najde. pa pri skoraj vsaki drugi bajti je zdenec.

gozdar1 ::

skumpl je izjavil:

Evropska komisija namerava državljanom priporočiti, naj imajo doma dovolj zalog, da bodo v primeru izrednih razmer lahko vsaj 72 ur samozadostni. To je zapisano v osnutku strategije, s katero želijo poskrbeti, da bo Unija bolje pripravljena na morebitne krize. V dokumentu predvidevajo različne scenarije, od vojne in kibernetskih napadov do smrtonosnih bolezni in poplav zaradi podnebnih sprememb.

V juigi smo imeli NNNP.

nekoman ::

Problem je, ker so novodobne generacije ne znajo kaj dost skuhati, tudi če bi imel sestavine, ali pa volje no do tega...
Vsak raje naroči ready to eat, ceneje in hitreje.. o zdravju pa nebi sedaj...

Blinder ::

Okapi je izjavil:

A po novem v treh dneh od lakote umreš? Zanimivo.>:D

s tremi dnevi zalog ne umreš po treh dneh ampak umreš tri dni pozneje kot brez zalog
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Baja je izjavil:

jaz po moje kak mesec brez problema preživim, verjetno več. if SHTF pa ma en sosed kure, drugi mukice pa pujceke, zelenje pa se tudi že zunaj kako najde. pa pri skoraj vsaki drugi bajti je zdenec.

Ja, mala skupnost bi se prezivela. Potem pa pridejo lacni od drugod in imas hitro sceno iz The Walking Dead.

enemon ::

fur80 je izjavil:

Namesto, da bi imeli vaje in se pripravljali, kjer bi vsak moški moral npr. za vikende na vaje in sestanke, da bi nas driblali kdo kaj in kako

Ženske pa bodo kaj, doma telenovele gledale? Jebeš tako enakopravnost.

Machete je izjavil:

Takih se ne da rešit. Vprašaj Turke ali Srbe.

Ja, najbolje, da jim lajna postavi še EU-approved voditelje, volitve očitno ne štejejo več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

kixs je izjavil:

Baja je izjavil:

Ja, mala skupnost bi se prezivela. Potem pa pridejo lacni od drugod in imas hitro sceno iz The Walking Dead.

walking dead sicer nisem gledal. če že gremo v ekstreme, lovska druščina na podeželju je verjetno malo večja (pa tudi mestna bi verjetno hitro spizdla v svoj lovski revir). nekdo ki pa prvič drži puško/pištolo v roki pa je itak najbolj sam sebi nevaren :) OK, če pride vojska, pol pa se pogajaš :D

Poglej serijo. Meni sicer zombi scena ni vsec, ampak se potem razvije v cisto survival sceno med prezivelimi. Vsaj od prve do 5. sezone je za pogledat. Naprej pa tudi meni ni ratalo.

Miki N ::

feryz je izjavil:

Vi se zafrkavate, jaz sem pa resno vzel. Na poti domov sem se ustavil pri lokalcu in nabavil 3 paštete, 3 grisine in šteko čikov.
In imam pokritih 72 ur. Vode je itak doma na hektolitre, ker jo hodimo na izvir tankat.
Edino sekret papir sem pozabil prešteti. Bo pa arabski sistem, če do česa pride. Tri dni bom že zdržal.

Pa hudiča, pri eni pašteti in grisinu na dan nimaš dobesedno kaj srat. Pa saj to se že približuješ E=mc2 formuli počasi!

BlackHole ::

Naslednji 3 dnevi bodo ključni. Mislim, to pa mora biti katastrofa, da bo po treh dneh že vse ok. To je neka komisija iz otroškega vrtca? Kdo te nima za 3 dni zalog že sedaj doma? Kaj je to neko norčevanje, 3 dni?!
LP Marko

WizzardOfOZ ::

Zanimivo kaka panika, večina pa ne ve da je to že leta priporočilo civilne zaščite.
V bistvu se ukvarjate s paštetami v špajzi, medtem ko sprejemajo zakone zaradi katerih boste leta več v službi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

CyberPunk ::

enemon je izjavil:

Ženske pa bodo kaj, doma telenovele gledale? Jebeš tako enakopravnost.

Šivale padala, v tovarnah štancale metke in seveda kuhale. The way gods intended (/s).

trancer01 ::

Kdor podpira vojno z Rusijo, naj gre takoj umret za demokracijo na fronto v Ukrajino! Vsi evropski politiki in njihove družine morajo prvi žrtvovati svoje življenje za demokracijo in svobodo! Kdor tega ni pripravljen narediti, naj za vedno utihne!

blink ::

kow je izjavil:

Imeti za 3 dni zalog, je itak pametno imeti, ce pride do kaksne vecje naravne nesrece ipd. Prepping je nekaj drugega.

To je minimum. Pride praznik na ponedeljek in torek in so trgovine tri dni zaporedoma zaprte.

Oberyn ::

Meni je to ekstremno sumljivo. Zdaj ko je na ravni EU že dobro izdelan načrt, kako vam bodo zaplenili sredstva na bančnih računih, da bi lahko financirali obrambo proti podivjanemu bogeymanu, se pojavi navodilo, da naj bi imeli za 72 ur zalog hrane. Kar pomeni, da bi državljani svoja privarčevana sredstva zmanjšali za imenovano količino hrane, kar pomeni, da se za toliko zmanjša potencial plena. To je sabotaža. In zelo dobro vemo, kdo sabotira naše miroljubno življenje. To ne sme in ne bo ostalo neopaženo. Jaz bom ta sum nemudoma javil pristojnim organizmom.

Mimogrede, koliko je sploh 72 ur? To se moramo tudi pošteno vprašati. Na spoštovano zunanjo ministrico Nemčije, ki je na ravni EU izvedena za tovrstno matematiko, sem že naslovil vprašanje, ali je to 360 ali 180 stopinj ali kako naj gledam na to dimenzijo? In v čem točno se 72 razlikuje od 42? Odgovor še pričakujem.

In še vprašanje za kolega starega fotra, kje si pa slišal za onih 800 milijard, ki jih omenjaš zgoraj? V Nemčiji posušeni starec, zdaj vidno starejši in brez brčic, maha z balkonov s posušeno pestjo in omenja 1,8 trilijona. Torej trilijona, stari moj. No ja, to sicer zgleda veliko, ampak če postaviš v pravi kontekst niti ni. Eno ducat let po eni drugi seriji mahanja s pestjo in penjenja z balkona, takrat sicer z brčicami, je ratalo 1,8 trilijona dovolj nekako za 10 kg kruha. Ampak, kaj pa jaz vem...

Telbanc ::

Pač nardili bomo zaloge, kot nam je ukazano. Za tri dni. Ne vem kaj se usajate.

Oblast je potrebno ubogat. Vojaški aeroplani in ladje skoz dovažajo vojaško opremo v Ukrajino, Romunija je polna vojaških kompozicij, ki gredo proti Ukrajini. In kaj bi zaj radi? Tko ko ste prec leteli po cepivo za korono bote zaj leteli na fronto, ko bo to ukazano. Upam da bojo vpoklicali tud ženske tko ko Danci. Lah bi tud Kajo Kalas, in podobne.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

socialec ::

Oberyn je izjavil:

Eno ducat let po eni drugi seriji mahanja s pestjo in penjenja z balkona, takrat sicer z brčicami, je ratalo 1,8 trilijona dovolj nekako za 10 kg kruha. Ampak, kaj pa jaz vem...

Če mislimo isto, je weimarska hiperinflacija bila en od vzrokov za brčice, ne obratno.

Anney ::

feryz je izjavil:

To je to, sam dodam še škatlico ušesnih palčk, kar pa ni priporočljivo za nevedne.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Buggy ::

Taksen buffer z zivili meni ni nic nenavadnega. Ponavadi poleg cca 20Kg kromiprja v spajzi vedno nekak tak asortima. Voda (izvir) je v vukojebini par sto metrov stran, sicer sterna. Se generator pade letos cca 9KW, to je to.

WinXPx ::

20kg krompirja, ti to resno?

Jep...in to domacega iz Osilnice

to ma zdaj spomladi 20kg, jeseni je mel 200+ :D

m0LN4r ::

skumpl je izjavil:

72 ur? Pa to ne rabis nic. Ena pik salama pa je.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Okapi ::

Včasih smo temu rekli NNNP - nič nas ne sme presenetiti. In so bila priporočila, da je treba imeti doma zaloge osnovnih živil (moka, sladkor, riž, testenine, olje, razne konzerve...) za en mesec.

https://www.europeana.eu/en/item/202250...

....ne samo to. Imeli smo tudi vaje evakuacij iz stolpnic ter vedeli smo kje so bliznji bunkerji, ter kaj storiti v primeru izrednih razmer. Se spomnim kako sem v LJ letel v pizami na zbirno mesto...ja star sem.

Cas za refresh?

P.S: Litijska 51, ki jo vlacijo zadnje case po medijih ima bunker FYI. Not smo imeli pa serverje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Daniel ::

In verjetno je bunker najbolje ohranjen del te stavbe.

Niti ne, ker se ze za casa mojega bivanja tam vrata niso dala hermeticno zapreti :))

ampak ja.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izredne razmere na Madžarskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
727992 (4348) gruntfürmich
»

MojPaket spletna trgovina Pošte Slovenije

Oddelek: Kaj kupiti
286293 (3024) _Denny_
»

Katero hrano za zaloge za hude čase? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
527135 (5538) m0f0x
»

Spet težave s TETRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5216697 (14190) Samael
»

E-mail strežnik - lasten ali zunanja rešitev

Oddelek: Izdelava spletišč
313410 (2322) Spock83

Več podobnih tem