Forum » Loža » če vklopim TPM na plošči, lahko kaj zjebem
če vklopim TPM na plošči, lahko kaj zjebem

DrPašteta ::
K mam gor like 3 leta glasbe in samplov... Pa morem vklopit za win11
- predlagal izbris: connel ()

mtosev ::
Ne.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

joez7 ::
Lahko. Odvisno kak maš disk konfiguriran. GPT ali MBR.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()

ufff, frka. Hvala za info
mam 2x samsgun NVME PCIe 4.0 , se ne spomnem imena v glavnem tisti 7000mb/s
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DrPašteta ()

fikus_ ::
Preden se kar koli lotiš, arhiviraj nekam in preveri, če je arhiv OK.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

d4vid ::
Naredi backup. Pa ne zaradi tpmja.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Nikonja ::
A je možno da nekdo sploh še ima MBR?
1. Navigate to Disk Management. Type in "diskmgmt.msc" in your Run window, (Windows Key + R or find it in Search), or find "Disk Management" in the quick access menu.
2. You should see various disks labelled Disk 0, Disk 1, etc. Find the one with your OS Partition on it (typically the first disk in the list), and right click on the left square that includes the Disk Name. Go to properties.
3. In properties, click the tab labelled "Volumes" and under "Partition Style", the Disk format should either be in GPT, or MBR.
Če je GPT, aktiviraj in vozi miško!
P.S. Za backup - iskreno upam da backup-e delaš redno in da ne bo zdaj prvič - čeprav me nebi presenetilo ker tukaj na Slo techu je vsaj 30% ljudi kateri ne delajo čist nobenenga backupa, in mogoče 20% dela backup tko kot je treba 3-2-1 prinicp!
1. Navigate to Disk Management. Type in "diskmgmt.msc" in your Run window, (Windows Key + R or find it in Search), or find "Disk Management" in the quick access menu.
2. You should see various disks labelled Disk 0, Disk 1, etc. Find the one with your OS Partition on it (typically the first disk in the list), and right click on the left square that includes the Disk Name. Go to properties.
3. In properties, click the tab labelled "Volumes" and under "Partition Style", the Disk format should either be in GPT, or MBR.
Če je GPT, aktiviraj in vozi miško!
P.S. Za backup - iskreno upam da backup-e delaš redno in da ne bo zdaj prvič - čeprav me nebi presenetilo ker tukaj na Slo techu je vsaj 30% ljudi kateri ne delajo čist nobenenga backupa, in mogoče 20% dela backup tko kot je treba 3-2-1 prinicp!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nikonja ()

joez7 ::
Sem šele letos prešel iz MBR na GPT. MBR je še vedno zakon za določene stvari (hitri cloni, in stare mašine).
GPT pa je pogoj za secure boot in TPM (CSM mora bit izklopljen). Določene igre so vezane na TPM.
GPT pa je pogoj za secure boot in TPM (CSM mora bit izklopljen). Določene igre so vezane na TPM.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

hvala folk, resno vam pravim da ko grem na disk management in dam volumes in to, MI NE KAŽE NOBENE INFO, prazen info. Wtf?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev Windowsa 11 ni možna zaradi neke napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 399 (289) | Han |
» | Težave s particijamiOddelek: Pomoč in nasveti | 877 (656) | cheff |
» | Nov 3TB disk ampak uporabno samo 2TB!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1243 (831) | metalhead71 |
» | Particija ,ki ne obstaja v Nortom Partition magicOddelek: Pomoč in nasveti | 1651 (1557) | StratOS |
» | kako spojiti diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2133 (1794) | OldSkul |