» »

Google Assistant se poslavlja, prihaja Gemini

Slo-Tech - Še letos bo Google upokojil svojega asistenta na androidnih telefonih, namesto njega bomo dobili Gemini. Iz podjetja so sporočili, da bo na večini naprav Assistant onemogočen, kar se bo zgodilo v prihodnjih mesecih. Izjema bodo stari in šibkejši telefoni, ki imajo Android 9 ali starejšega in nimajo vsaj 2 GB pomnilnika, saj so za Gemini v vseh oblikah preslabotni.

Gemini ne bo na voljo le na Googlovih lastnih telefonih Pixel, temveč tudi na znamkah Samsung, OnePlus in Motorola. Na najnovejših modelih iz minulega leta je Gemini, ki je izšel februarja lani, že privzeta izbira. Spočetka je bil Gemini precej nebogljen, manjkalo mu je precej funkcionalnosti asistenta, a jih je sčasoma pridobil. Gemini prihaja tudi na pametne ure, tablice, slušalke in celo avtomobile.

Assistant je izšel leta 2016, ko je bila umetna inteligenca še v povojih. Resda smo mu lahko narekovali, a današnjih generativnih modelov še ni bilo nikjer. Google je transformerje izumil šele leta 2017, nato pa je trajalo še nekaj let, da so jih raziskovalci izkoristili do današnjih zmogljivosti. Gemini danes je na voljo v več kot 40 jezikih, tudi slovenščini, ki pa je med omejenimi, v praktično vseh državah sveta.

25 komentarjev

bambam20 ::

Uporabljam ChatGpt.

Comandante ::

Assistant zadnji dve leti deluje precej dobro - uporabljam ga v avtu, da mu naročim, kam naj navigira in katero muziko naj špila.

Problem se pojavi, ker ne zna slovensko, in mu težko dopoveš ime kraja s slovenskim imenom za navigacijo tako, da te razume. Zato je potrebno uporabljati oznake (navigate home, to work,...).

Glugy ::

A ni Google Assistant tud AI, sam da starejša AI tehnologija izpred časov ko AI še ni bila popularna beseda?

Ashrack ::

bambam20 je izjavil:

Uporabljam ChatGpt.

Kaj je smisel tega komentarja? Ali si mogoce hotel povedati da bo mozno uporabljati ChatGpt namesto Gemini na Android napravah za nadomestek Google Assistant?
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

OK.d ::

Comandante je izjavil:

Assistant zadnji dve leti deluje precej dobro - uporabljam ga v avtu, da mu naročim, kam naj navigira in katero muziko naj špila.

Problem se pojavi, ker ne zna slovensko, in mu težko dopoveš ime kraja s slovenskim imenom za navigacijo tako, da te razume. Zato je potrebno uporabljati oznake (navigate home, to work,...).

Z aplikacijo AA Speech to text tudi to gre.
LPOK.d

gb39 ::

Ashrack je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Uporabljam ChatGpt.

Kaj je smisel tega komentarja? Ali si mogoce hotel povedati da bo mozno uporabljati ChatGpt namesto Gemini na Android napravah za nadomestek Google Assistant?

Ne bo možno uporabljat kot nadomestek, ker ChatGPT ni asistent (ni še)

Karamelo ::

Ashrack je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Uporabljam ChatGpt.

jaz tudi uporabljam ChatGpt

Ashrack je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Uporabljam ChatGpt.

Da večina ne uporablja googlovega A.i-ja pač pa chat gpt. Simpl.

gb39 je izjavil:

Ashrack je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Uporabljam ChatGpt.

Ne bo možno uporabljat kot nadomestek, ker ChatGPT ni asistent (ni še)

Seveda je. Chat GPt je zelo močno orodje, sploh v plačljivi obliki. IZjemne asitent. Mogoče ti to ne veš. Tisti, ki znajo dobro dajati napotke chat GPT-ju, dobijo ven vrhunske rezultate.

Asistent je menda tisito, kar ti pomaga in Chat GPT je tukaj odličen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

111111111111 ::

A deluje na android avto?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

odvisno od motorja

bambam20 je izjavil:

Seveda je. Chat GPt je zelo močno orodje, sploh v plačljivi obliki. IZjemne asitent. Mogoče ti to ne veš. Tisti, ki znajo dobro dajati napotke chat GPT-ju, dobijo ven vrhunske rezultate.

Asistent je menda tisito, kar ti pomaga in Chat GPT je tukaj odličen.

Ne, ni. Chat GPT ti trenutno ne bo odprl xy programa na telefonu, ali pa ti shranil opomnik na koledar. Se strinjam, je zelo močno orodje, ampak nima istih funkcij kot Google Asistent oziroma Gemini, kar pa ne pomeni, da jih v prihodnosti ne bo dobil.
Zato ChatGPT trenutno še ni primerljiv z Google Asistentom/Gemini v tem segmentu. Z ukinitvijo Google Asistenta pa bo Gemini močno pridobil na popularnosti, ker bo praktično integriran v (skoraj) vsak telefon. Google bo naredil vse, da ChatGPT ostane kar se da daleč od Androida. Enako Apple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gb39 ()

Seljak ::

Ne potrebujem asistenta. Ali so dali možnost odstranitve?

Karamelo je izjavil:

111111111111 je izjavil:

odvisno od motorja

:)):)):))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Seljak ()

Zimonem ::

Pa kako nor morš bit , da daješ svoj koledar, dokumente, nadzor nad napravo in ostalo podjetjem kot so openai , Googlu ali ostali.

In ja chatgpt je zabit in drag.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Vsak po svoje. Jaz govorim samo o tem, kaj Google Asistent/Gemini lahko česar ChatGPT ne more.

Sploh pa, zakaj hudiča bi za AI plačeval, če smo že na tem? Je šla lastna kreativnost v tri pisane?

Drugo vprašanje, ker še ni šla jim ne zaupam svojih umotvorov. Ti pa le.

Glede prvega pa saj imaš perplexity.

Sam ne poznam nikogar , ki uporablja Gemini. Poznam pa veliko ljudi, ki uporabljajo ChatGPT

Jah poznaš kake avše in podobno. Geminija se ne uporablja že ker je Googlov.

bambam20 je izjavil:

Sam ne poznam nikogar , ki uporablja Gemini. Poznam pa veliko ljudi, ki uporabljajo ChatGPT

Jaz ga. Ampak za take banalne zadeva, katerih rezultate se mi ne da googlat. Pa še to 3x na mesec mogoče, ko se spomnim, da je to tudi opcija. Na koncu bi v vsakem primeru uporabil isti algoritem, samo preko druge aplikacije. Glede zbiranja podatkov mi je bilo nekoč še mar, potem pa ugotoviš, da ubistvu nič ne prebereš, če bi uporabljal druge brskalnike in iskalnike. Na koncu dneva vsi nekaj želijo od tebe. Od kod pa ChatGPT-ju znanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gb39 ()

Zimonem je izjavil:

Pa kako nor morš bit , da daješ svoj koledar, dokumente, nadzor nad napravo in ostalo podjetjem kot so openai , Googlu ali ostali.

In ja chatgpt je zabit in drag.

zakaj? kaj pa je kaj takega v mojem koledarju in dokumentih, da bi google zanimalo? in kaj je narobe, da bi se llm-ji učili iz mojih dokumentov in koledarja?

Googlov gemini mi bil sposoben poiskat ene preproste informacije, kdaj je slovenski pevec MArjan Smode izdal pesem V kotu med Gorami.

Odgovoril mi je takole. Težek nesposobnež je tale Gemini.

Žal mi ni uspelo najti točnega datuma izdaje pesmi V kotu med gorami Marijana Smodeta. Podatki o natančnih datumih izdaje posameznih pesmi so včasih težko dostopni, še posebej pri manj znanih izvajalcih.

MS jev Copilot je mi je podal tale odgovor.
Pesem "V kotu med gorami" je napisal slovenski kantavtor Marjan Smode. Ta pesem je del njegovega albuma z istim naslovom, ki je bil izdan leta 1995. Smode je znan po svojih čustvenih in melodičnih skladbah, ki pogosto odražajo lepote slovenskega podeželja.

Takšen odgovor mi je posredoval Chat GPT

Po razpoložljivih virih je pesem "V kotu med gorami" izdal Marijan Smode leta 1994. Gre za kaseto, izdano pri založbi Produkcija Smode .

Besedilo pesmi, ki ga je napisal tudi Marijan Smode, opisuje globoko ljubezen do domače doline, ki jo avtor dojema kot najlepšo, čeprav priznava, da ni edina. Pesem odraža spomine na mladost in čustva, povezana z domačim krajem.

Zaključek, da je Gemini popolnoma nesposoben.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bambam20 je izjavil:

Googlov gemini mi bil sposoben poiskat ene preproste informacije, kdaj je slovenski pevec MArjan Smode izdal pesem V kotu med Gorami.

Žal mi ni uspelo najti točnega datuma izdaje pesmi V kotu med gorami Marijana Smodeta. Podatki o natančnih datumih izdaje posameznih pesmi so včasih težko dostopni, še posebej pri manj znanih izvajalcih.

Pesem "V kotu med gorami" je napisal slovenski kantavtor Marjan Smode. Ta pesem je del njegovega albuma z istim naslovom, ki je bil izdan leta 1995. Smode je znan po svojih čustvenih in melodičnih skladbah, ki pogosto odražajo lepote slovenskega podeželja.

Po razpoložljivih virih je pesem "V kotu med gorami" izdal Marijan Smode leta 1994. Gre za kaseto, izdano pri založbi Produkcija Smode .

Besedilo pesmi, ki ga je napisal tudi Marijan Smode, opisuje globoko ljubezen do domače doline, ki jo avtor dojema kot najlepšo, čeprav priznava, da ni edina. Pesem odraža spomine na mladost in čustva, povezana z domačim krajem.

https://g.co/gemini/share/4411122e4562 poskusi ponovno. Vsaj ponovno se prepričaj, preden objavljaš zavajanja.

gb39 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

https://g.co/gemini/share/4411122e4562 poskusi ponovno. Vsaj ponovno se prepričaj, preden objavljaš zavajanja.

Sem mju dal točna novodila pa ni našel. Mogoče se je vmes naučil.

Poglej kakšen odgovor je dal Chat GPt in tista revščina od Geminija.

To ti najde večina iskalnikov brez ai.

Zimonem je izjavil:

To ti najde večina iskalnikov brez ai.

Tukaj ni vprasanje kaj najde vecona brskalnokov,pac pa kaj in na kaksen nacin najde a.i. in tukaj je gemini najslabsi.

Google se bo moral sprijaznit, da so zaspali.

OK.d ::

bambam20 je izjavil:

gb39 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Sem mju dal točna novodila pa ni našel. Mogoče se je vmes naučil.

Poglej kakšen odgovor je dal Chat GPt in tista revščina od Geminija.

Seveda se je naučil, ker je bral tvoj post.
LPOK.d

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddelek: Novice / Android
252058 (359) OK.d
»

Kitajska družba DeepSeek razburkala področje umetne inteligence s poceni jezikovnim m (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
16912144 (1459) kanarin
»

Bing Copilot (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
853274 (1179) Miki N
»

Google predstavil množico orodij na temelju Geminija

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
73511 (1962) Nikonja
»

Google lansiral model Gemini, svojega tekmeca GPTjem