» »

Leteče žuželke v stanovanju, kako se jih rešiti

Leteče žuželke v stanovanju, kako se jih rešiti

Mare3 ::

Pozdravljeni v zadnjem času opažam neke majhne leteče žuželke v stanovanju. Ne vem kakšne so ker prvič vidim kaj takega. Prilagam sliko kjer se bolj malo vidi ker mi telefon tako majhne ne ujame, poskusil bom pa opisati kakšna so. Velike so za polovico zrna riža, rjave barve, oblika podobna hrošču, letijo in ko jo stisnem s prstom se razpade oz. zdrobi kot bi bila iz posušenega lista. Je tu kdo ki je imel podobne izkušnje in kako se tega rešiti. Iskal sem po stanovanju in poizkusil ugotoviti od kod se najdejo in mi ni jasno. Okna so zaprta večino časa, ko jih odprem, so odprta samo okna s komarniki tako da tam bi teško prišle not.
Tu pa še slika če se bo kaj iz nje razpralo:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare3 ()

socialec ::

Noče mi slike naložiti...

socialec ::

Uploadaj v en brezplačen servis in dodaj povezavo, se spotoma naučiš.

mirator ::

Preglej kakšne starejše začimbe. Tudi takšne, ki so mogoče še originalno zaprte.

DuaL ::

DuaL je izjavil:

https://www.reddit.com/r/exterminators/...

Najbolj je podobna tej iz slike Kruhar (Drugstore beetle).
Med začimbami ni ničesar sem pregledal.

DuaL ::

Bom jutri pregledal vsa živila v kuhinji in zaprta in odprta če kaj najdem...

Sem jih našel med odprtim čajem in med ostalimi živili zraven. Sem vse pometal v smeti in razkužil upam da bo bolje.

NuMaN ::

Meni so enkrat iz stare kuhinjske omare padali neki mini beli črvi, najprej sem mislil da glodajo razpadajočo iverco, na koncu so bili v čajnih vrečkah ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

pegasus ::

Zanimivo ... do zdaj sem še vedno dobil te male carbs-v-proteine predelovalce v ptičji piči. Kjer so dobrodošli (za ptiče), dokler ne začnejo lazit po celi kuhinji ;)

Malo sem raziskal in očitno je treba z insekticidom našpricati po kuhinji. Problem je ker ne vem kateri je primeren za to vrsto hroščev.

NuMaN ::

Če so bili res v čaju po moje ni panike. Zna se pa kaj zarediti predvsem v kakih otrobih, če jih redno ne porabljaš sproti.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Ja, sem pozabil na čaje.
Torej, zalog se ne splača delati. Kar kupiš, takoj porabi.
Prilagam pa še en link iz tega foruma. Gre namreč za pojav širokokrilnih mušic, ki se pojavljajo v kopalnicah.
Kopalniška mušica - kako se ji reče in zakaj se pojavi?
Takšen problem sem imel oz. ga občasno še vedno imam.
Kar nenadoma so se pojavile in po informacijah za odstranitev, sem se jih za določen čas rešil. Ampak, po določenem času se zopet pojavijo.
Ugotovil sem, da se zaredijo v talnem sifonu v kopalnici, ki ni pretočen, torej je povezan s kanalizacijo, voda v sifonu pa je stalna. Problem rešujem z vlivanjem vrele vode v talni sifon, ko se kakšna mušica pojavi.

Steinkauz ::

Zlij parafinsko olje v sifon. Tako sem se jst izognil slabim vonjavam, ko dlje časa ne gre voda not in izhlapi.
Verjetno bi tudi za to pomagalo.

Saj zanimivo je, da mi voda v sifonu sploh ne izhlapi in torej tudi slabih vojav nimam. Ker pa očitno stoji, služi tem mušicam, ki v sifon pridejo po skupni odtočni cevi, za leglo.
Vseeno si mi dal idejo. Mogoče se pa skozi parafinsko olje, ko odrastejo, ne bodo prerinile.

IL_DIAVOLO ::

Ce bi bila izvor hrana, potem bi to bli klasični molji, ampak iz slike ni za sklepat, da je.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Jaz sem v glavnem včeraj, ker mi ni dalo miru še manj pa punci ki se boji žuželk, vse odprte stvari in tisto kjer sem hrošče našel zraven žal zavrgel. Kuhinjo sej komplet ispraznil in očistil in od sedaj naprej kupim posode steklene s pokrovi in vse not zapiram da zmanjšam.možnost da se mi vrnejo oz. če je še kje kak da ne pridejo do hrane. Pa bomo videli če bodo še naprej prisotni bom posegel po insekticidih.

kloko ::

Ne špricati z insekticidi po stanovanju, boš že našel kakšno drugo rešitev.

Poldy ::

Za takšne in podobne identifikacije jaz uporabljam "Google lens". Točno najde.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako odmašiti cev v kopalnici (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14338412 (5801) zee
»

Razvlažilec zraka

3312322 (3426) Žbun
»

Vodovodni problem

434736 (3432) starfotr
»

Odvod kondenza-klima