» »

Motnje GPS signala anyone?

Motnje GPS signala anyone?

bastadu ::

Je kdo slučajno danes opazil motnje v sprejemu GPS signala? Jaz zaznavam motnje na 3 različnih napravah:
- popoldne se vsedem v avto z navigacijo, kurzor kaže, kot da sem na ca. 3 km oddaljeni lokaciji, ko se peljem, se kurzor ni prestavil, ampak ga je samo vrtelo okoli iste točke, po parih km je zopet začelo kazati pravilno
- grema z mojo na kolo, kjer imam Garmin Edge napravo, med vožnjo mi večkrat napiše 'Satellites lost', čeprav mi to običajno napiše, ko grem z napravo v hišo, zunaj je bilo brez oblačka ... Doma pogledam sled in je res pot vsa iznakažena zaradi prekinjanja signala
- moja je bila tudi na kolesu in pot snemala s Polar športno uro. Pazi to: GPS pot se ji je začela na isti lokacijo, kot mi je prej kazalo napačno v avtu, prav tako kaže precej iznakaženo pot

Rusi? Ali Nato kaj testira?
  • spremenilo: bastadu ()

shmandi ::

Trump je verjetno naročil izklop satelitov nad Ukrajino in okolico. Zato tudi nam kakšen satelit sfali...

ttommy ::

Meni je na Samsung telefonu zjutraj s kolesom v službo in popoldan domov merilo pot natančno kot vedno.
Gamer

starfotr ::

Telefon ti uporablja več različnih sistemov GNSS - Galileo GLONASS, BeiDou, GPS. Tako, da če je nekaj vezano izključno na GPS, je to precej slabo. Ker njihova konstelacija ni ravno nek biser, poleg tega je Trumpek precej svojeglav in lahko malo čakčka po teh sistemih. Zato, ker lahko. Trenutno je najbolj popolna kitajska konstelacija BeiDou. Naš GLONASS je bolj bogi zaenkrat.

jonatan1 ::

Na kateri lokaciji in točno ob katerem času?
Zadnje dni imamo v civilnem letalstvu kup problemov s tem, tako da je čisto možno...

roCkY ::

.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

link_up ::

hmm, sem pogledal v log in imam res kar nekaj GPGBS errorjev okoli 11-te ure. Ljubljana. Like its not even theree...
In and Out

roCkY ::

Bil danes na "RTK autosteeru" kakih 5-6 ur ne v kosu. Vse OK. In upam, da celo sezono tako ostane. Mi pa tole da misit, ker imam težave z eno RTK bazo in par reciverji. Sem bil prepričan, da je kaj spet voda zalia, ker smo že imeli težave s tem. Morda pa ni? ??

Scorpy84 ::

Jaz ze en čas opažam probleme, pred novim letom (ljubljana) garmin edge 520, imel probleme. Najde, pa izgubi, v nadaljevanju je kazal zmešane podatke. Ura fenix 7 takoj najde in deluje, imam naštimano, da vse frekvence lovi. No sedaj edge dela in takoj najde. Malo manj kot dva tedna nazaj, samsung 21ultra, a55, s23 in na koncu prastari s6 noben ne ujame gps oziroma dobijo pa izgubijo. Ura fenix bp ujame v parish sekundah na isti lokaciji. Telefoni oz. navigacija začeli šele pri odcepu kozarje delovati.

bastadu ::

jonatan1 je izjavil:

Na kateri lokaciji in točno ob katerem času?
Zadnje dni imamo v civilnem letalstvu kup problemov s tem, tako da je čisto možno...

Okolica Polzele, danes okoli 17 ure ...

val46 ::

Vojaške vaje na Počku. Sigurno oni kej jammajo signal GPS ;)