» »

Umetna inteligenca zaposlenim v klicnem centru odstrani indijski naglas

Umetna inteligenca zaposlenim v klicnem centru odstrani indijski naglas

Slo-Tech - Zaradi več razlogov so številna podjetja preselila svoje oddelke za IT ali pa pomoč uporabnikom v Indijo, kar je postala realnost vključno z vsemi predsodki, ki so s tem povezani. Eno največjih podjetij na svetu, ki se ukvarja z nudenjem tovrstnih storitev za svoje stranke, francoski Teleperformance, bo za to uporabilo umetno inteligenco. A ne namesto ljudi, saj bodo klicatelji še vedno dobili človeškega sogovornika, ki pa mu bo umetna inteligenca omilila indijski naglas.

Teleperformance ima v Indiji približno 90.000 zaposlenih, še več deset tisoč pa v drugih državah. Med njegovimi strankami so tudi velikani, kot so NHS, Vodafone in eBay, za katere Teleperformacne nudi klicne centre. Za svoje delo sedah uporabljajo programsko opremo zagonskega podjetja Sanas, ki med drugim zmanjšuje možnost za napačno razumevanje in "nevtralizira močne naglase".

Namestnik generalnega direktorja Teleperformancea Thomas Mackenbrock je v četrtek investitorjem dejal, da tehnologija deluje brez shranjevanja podatkov o pogovorih. Programsko opremo so najprej začeli uporabljati v Indiji, ker so opazili težave pri medsebojnem razumevanju klicateljev iz ZDA in operaterjev iz Indije. V prihodnosti bodo tehnologijo uporabili tudi za druge dežele, ne le Indije. Pokazal je tudi delovanje tehnologije, ki je iz glasu res izbrisala najočitnejše prvine indijskega naglasa in dodala nekaj ameriških značilnosti.

Sanas je mlado zagonsko podjetje, v katero je Teleperformance vložil 13 milijonov dolarjev, v zameno pa lahko uporablja njegovo programsko opremo. Trenutna verzija zna omiliti tudi filipinski naglas, naslednji korak pa bodo južnoameriški.

22 komentarjev

tony1 ::

Naj izboljšajo še kakovost klica, glasnost in zakasnitev, ko te kličejo tile kljukci :D

stara mama ::

Odlično, ko bojo to dobli v roke scammerji.
Zato pa učite se slovenščino, zarad nje smo dosti težja (a ne nemogoča) tarča napadov.
Ekologija™ in Trajnost™

Miki N ::

Super, da jim odstranijo indijski naglas. Samo resno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

bm1973 ::

Saj tako ali tako ne znajo govorit angleško. Oz. to ni angleščina.

Zelo malo Indijcev govori razumljivo angleščino, večina kar nekaj naklada, požre 50% besed, tako da sam dostikrat ustavim indijskega sogovornika in mu povem, naj mi ponovi, počasneje in razločno.

Naglas sploh ni problem, ampak njihov ne-obstoj bontona pri komunikaciji.

Pa hudič je, ker tega sami sploh ne zaznavajo. Včasih dobiš na telefon kakšno mlado punco, ki je gor zrasla z am. televizijo in večino besed govori z ameriškim naglasom, kadenca je pa indijska... Spet težko razumljiva reč...

Kot pri nas tega tudi Prleki ne zaznajo :).

Problem ni naglas, ampak predvsem frekvenca izgovorjenih besed, ki jih na koncu požrejo...

Ko bi vsaj besedo povedali do konca... Samo fizično ne gre...

c3p0 ::

Leftiji bi rekli čisti rasizem.

Markoff ::

Leftiji se ukvarjajo s formo in ne z vsebino. Zato pa tako radi igrajo umetnike, prisesane na državnih joškah. Zlodej Smodej in ona z vrečko sta tipični primer.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Miki N ::

Drugače s tem indijskem ta-ta-ta-ta žlubodranjem se večina ljudi dandanes sreča predvsem na Youtubu ... čeprav Ejaj počasi tole rihta - saj pri tistih bolj pametnih, ki ga uporabljajo.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Me zanima, kdaj bodo prešli na neposredno uporabo AI pri zelefonski podpori. Če lahko v realnem času "pegla" naglas, bi lahko v malo manj realnem času poskusil najti odgovor na vprašanja kličočega... In to v jeziku in dialektu, ki ga kličoči izbere, še bolje pa, da to AI kar sama izlušči iz glasa pomoči potrebnega :P...

Drugače pa sem se spomnil na tehnologijo, ki sem jo videl predstavljeno enih 20 do 30 let nazaj. Šlo je za "glajenje" govora kontolorjev poletov in pilotov pri njihovi komunikaciji v angleščini. Glas je zvenel sicer sintetično, a razumljivo, kar je ključnega pomena. Seveda zadeva ni temeljila na AI, temveč na precej kompleksnih filtrih, ki so v realnem času obdelovali signal...

Naj vam pust lepo mine...

Jože

Spotify ima baje že AI telefonsko podporo...

Seljak ::

Zakaj pri vragu bi potreboval pri Spotify podporo?

Zadnjič smo čvekali na piru, pa je bilo omenjeno...

Zmajc ::

Would you like some gookie, gookie?? :D:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

FireSnake ::

To pomeni, da so lahko še bolj zabiti in mi bomo nasedli?
Ja, seveda :))
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

tikitoki ::

bm1973 je izjavil:

Zelo malo Indijcev govori razumljivo angleščino, večina kar nekaj naklada, požre 50% besed, tako da sam dostikrat ustavim indijskega sogovornika in mu povem, naj mi ponovi, počasneje in razločno.

Si zgolj povedal, da ti anglescina Dela tezave, Ker jih vecinoma dobro razumem.

mtosev ::

Zanimivo kaj se vse spomnijo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

tikitoki je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Si zgolj povedal, da ti anglescina Dela tezave, Ker jih vecinoma dobro razumem.

Očitno si en težek superman.

Precej težko jih je razumeti, še posebej v kombinaciji z zanič linijo, ki je 10x speljana čez internet. Še huje je, ko pozabijo, da govorijo s tujcem in prestavijo svojo žlobudravščino 2 prestavi višje.

Ko včasih nabašeš na babo iz Jordanije, misliš, da se ti bo Marija prikazala, kljub enako zanič liniji do klicnega centra.

Glugy ::

Zakaj pa ne bi rajš pravilno naučil indijca ameriškega naglasa? Če se ameriški igralci lahk naučijo britanskega naglasa se tud indijci lahk ameriškega. Sam potrudt se je treba.

Aja je treba šparat denar da bodo mele korporacije večje dobičke my bad...

Potem sem pa jaz ludist, če mulariji povem, da je smartphone slabši UX od miši, tipkovnice in 40 col velikega monitorja... :P

socialec ::

ne, glede tega ne, dex (ali ne-samsung ekvivalent) kar v redu dela tudi na 100" tv (videl na manjši tv), bt/wl keyboard-touchpad combo je tudi uporaben :D

kako izgleda ta ai-enhanced indijščina (a je to še kar sovražni/rasistični govor), da se skalibriramo?

Če je za kaj jo prevaja v njujorško amerikanščino, kot smo je navajani iz Frendsov :D