Slo-Tech

» »

Decembra v Indiji konferenca MalCon

Decembra v Indiji konferenca MalCon

Slo-Tech - Večina nas pozna večje konference s področja računalniške varnosti, kot sta denimo Black Hat in Defcon, dosti manj pa konferenco, ki je namenjena debati posebej o škodljivi programski opremi malware. Prve dni v decembru bo v indijskem Bombaju potekala konferenca MalCon, ki jo prireditelji oglašujejo kot prvo svetovno platformo, kjer se bodo zbrali raziskovalci malwara, njegovi pisci in varnostni strokovnjaki. Na konferenci bodo lahko pisci malwara predstavili svoje članke in delujoče primerke svojih zvarkov, da bi osvestili tiste, ki zagotavljajo varnost, slednji pa orodja za boj proti njim.

Brian Krebs je bil nad konferenco sprva začuden, a mu je koordinator konference Rajshekhar Murthy zagotovil, da bo 3. decembra v Bombaju in dva dni kasneje na Clubhack 2010 v Punu v Indiji dejansko potekala. Potrdil je, da želijo privabiti čim več piscev malwara, a vse iz plemenitih vzgibov. Pojasnjuje, da trg antivirusnih programov, požarnih zidov in odstranjevalcev malwara in spywara obvladuje majhno število podjetij, ki se morajo spopadati z milijoni novih primerov zle kode letno. S konferenco jih želijo povezati med seboj in premostiti vrzel med lopovi in pisci protiorožij ter prve prepričati v tako imenovano etično hekanje.

Kakorkoli se to že čudno sliši, videli bomo, če jim uspe. Bruce Schneier, še ena avtoriteta na področju, je že dejal, da za izboljšanje varnostnih orodij ne potrebujemo boljšega malwara, še najmanj pa vzpodbujanja pisanja. O dogodkih v zvezi s konferenco vas bomo vsekakor obvestili.

5 komentarjev

MrStein ::

dicephering ??? :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

RejZoR ::

To ni edina konferenca za to področje. Redno se odvijajo tud VB100% konference in nekaj je organiziral tud Marx, vodja AV-Comparatives projekta.
Pa še ene par drugih je bilo. Ampak pri teh ne vabijo piscev zalege ampak se zberejo vsi razvijalci varnostne programske opreme.
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

urbanyx ::

A ni to tak, kot da bi dal proizvajalce sefov pa tatove na skupno konferenco?

RejZoR ::

Pretty much. Tle je bolj stvar če nekdo piše zalego kot hobi in mu je to za raziskavo ter upanje, da bo nekoč delal v varnostni industriji, drugo pa če delaš izključno zato, da potem tako robo prepordajaš naprej "undergroundu". Tak folk sigurno ne bo prišel tja, razen se mogoče delat neumnega in pobrat kakšen uporaben info...
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

Looooooka ::

V INDIJI?!?!?
OK...ce bo vstopnina taka, da bo lahko vecina indijcev prisla na predavanja...decembra ugasnem racunalnik :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Decembra v Indiji konferenca MalCon

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
52039 (1395) Looooooka
»

Tri četrtine Linuxove kode napisali profesionalci (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
1368747 (5140) sammy73
»

nVidia bo Fermi pokazala še letos

Oddelek: Novice / Grafične kartice
282989 (1949) Dr_M
»

eclipseCon 2004

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
51827 (1827) Matri[X]
»

Linux konferenca v Portorožu

Oddelek: Novice / Ostalo
62620 (2620) BigWhale

Več podobnih tem