» »

Decembra v Indiji konferenca MalCon

Decembra v Indiji konferenca MalCon

Slo-Tech - Večina nas pozna večje konference s področja računalniške varnosti, kot sta denimo Black Hat in Defcon, dosti manj pa konferenco, ki je namenjena debati posebej o škodljivi programski opremi malware. Prve dni v decembru bo v indijskem Bombaju potekala konferenca MalCon, ki jo prireditelji oglašujejo kot prvo svetovno platformo, kjer se bodo zbrali raziskovalci malwara, njegovi pisci in varnostni strokovnjaki. Na konferenci bodo lahko pisci malwara predstavili svoje članke in delujoče primerke svojih zvarkov, da bi osvestili tiste, ki zagotavljajo varnost, slednji pa orodja za boj proti njim.

Brian Krebs je bil nad konferenco sprva začuden, a mu je koordinator konference Rajshekhar Murthy zagotovil, da bo 3. decembra v Bombaju in dva dni kasneje na Clubhack 2010 v Punu v Indiji dejansko potekala. Potrdil je, da želijo privabiti čim več piscev malwara, a vse iz plemenitih vzgibov. Pojasnjuje, da trg antivirusnih programov, požarnih zidov in odstranjevalcev malwara in spywara obvladuje majhno število podjetij, ki se morajo spopadati z milijoni novih primerov zle kode letno. S konferenco jih želijo povezati med seboj in premostiti vrzel med lopovi in pisci protiorožij ter prve prepričati v tako imenovano etično hekanje.

Kakorkoli se to že čudno sliši, videli bomo, če jim uspe. Bruce Schneier, še ena avtoriteta na področju, je že dejal, da za izboljšanje varnostnih orodij ne potrebujemo boljšega malwara, še najmanj pa vzpodbujanja pisanja. O dogodkih v zvezi s konferenco vas bomo vsekakor obvestili.

5 komentarjev

MrStein ::

dicephering ??? :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

RejZoR ::

To ni edina konferenca za to področje. Redno se odvijajo tud VB100% konference in nekaj je organiziral tud Marx, vodja AV-Comparatives projekta.
Pa še ene par drugih je bilo. Ampak pri teh ne vabijo piscev zalege ampak se zberejo vsi razvijalci varnostne programske opreme.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

urbanyx ::

A ni to tak, kot da bi dal proizvajalce sefov pa tatove na skupno konferenco?

RejZoR ::

Pretty much. Tle je bolj stvar če nekdo piše zalego kot hobi in mu je to za raziskavo ter upanje, da bo nekoč delal v varnostni industriji, drugo pa če delaš izključno zato, da potem tako robo prepordajaš naprej "undergroundu". Tak folk sigurno ne bo prišel tja, razen se mogoče delat neumnega in pobrat kakšen uporaben info...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Looooooka ::

V INDIJI?!?!?
OK...ce bo vstopnina taka, da bo lahko vecina indijcev prisla na predavanja...decembra ugasnem racunalnik :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Equation Group razvil hujše metode kot Stuxnet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7531050 (24833) Iatromantis
»

Pisci malwara vedno bolj domiselni, skrivališče tudi miška (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5810933 (7928) Beezgetz
»

Zombiji najdražji v ZDA in Evropi

Oddelek: Novice / Varnost
54028 (2752) lymph
»

Novinarsko poročilo s "prisluškovalne konference"

Oddelek: Novice / Zasebnost
153545 (2600) poweroff

Več podobnih tem