» »

Menjava elektro števca iz strani Elektro Ljubljana

Menjava elektro števca iz strani Elektro Ljubljana

Oštro ::

Pozdravljeni.
Imam vprašanje, če morda kdo ve odgovor, bi bil zelo vesel.
Konec januarja 2024 nam je Elektro Ljubljana zamenjal števec, brez da bi se napovedali ali vsaj pozvonili, saj je bila mama doma.
Vse ok.
Pri menjavi niso pustili nikakršnega zapisnika niti niso dali podpisati popisanega stanja novega števca.
Sedaj dobim poračun za leto 2024 in stanje na novem števcu naj bi bilo ob montaži 998.904 KW prejete energije ter 621 KW oddane energije.
To pomeni da je v minus 1096 KW ter oddane energije že 621 KW bilo na števcu.
Z prejetim obračunom , kjer so te številke razvidne ter podatki na aplikaciji MOJ ELEKTRO prihaja do razhajanja ravno pri teh številkah.
To pomeni 1.717 KW
Po njihovem aplikacija MOJ ELEKTRO ne zazna porabe energij do ničnega stanja na števcu in kar je bilo na števcu že oddane energije so enostavno odšteli od podatke oddane energije v aplikaciji.

Ima morda kdo nasvet kaj storiti??
Je možno da se podatki o prejeti in oddani energij v aplikaciji MOJ ELEKTRO in podatki izdani iz strani Elektro Ljubljana razhajajo točno za predhodno stanje na novo montrianem števcu?

Hvala za odgovore.

Le pozdrav, Davor

čigra ::

Števec po zakonu mora ostati 30 dni stranki na razpolago za preverbo!

Če je bil postopek res tak, je čist narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čigra ()

misek ::

Ko so meni zamenjali števec pri Elektro Maribor, ga niso pustili pri meni. V poštnem nabiralniku me je samo čakal listek s starim in novim stanjem. So se pa stanja ujemela kasneje na računu.

Barko ::

@čigra od kod takšna informacije

Po mojem vedenju je za menjavo števca zadolžen lastnik števca to je omrežni operater in ne dobavitelj energije. Omrežni operater je zavezan poslati vse relevantne podatke o stanju starega in novega števca dobavitelja vključno s stanji števcev dobavitelj. Potrošnik nima z menjavo sploh nič.

Če pa kje pri menjavi pride do napake pri prenosu podatkov, je treba podatke in/ali obračun reklmairati pri dobavitelju energije.