» »

Kateri UPS?

Kateri UPS?

Netrunner ::

Po dolgem času kupujem spet UPS in bi prišel prav kakšen nasvet. Katere znamke so dobre in katerih se je za izogibat? Včasih vem da je bi APC vodilni na tem področju in tudi zelo kvaliteten. Kar sem malo bral temu ni več tako...

Gor bo pritaknjen računalnik z 700W napajalnikom, kateri je primeren za vse konponente. Ventilator lahko deluje le ko je pod obremenitvijo oz. ko ni toka, drugače pa mora biti tiho. UPS mora poleg toka tudi izravnavati napetost, da prepreči morebitne težave zaradi nihanja napetosti in sunkov...

Če prav razumem, potrebujem tam nekje 1000-1200 VA, neke solidne znamke...

hvala
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

GupeM ::

Bi se tudi jaz pridružil vprašanju, le da z eno veliko razliko. Skupna poraba priključenih naprav pri meni bi bila max 150 W. Pa teh 150 W je z veliko rezerve, če še kaj gor priključim. Trenutno mi poraba nikoli ne preseže 60 W, vem pa, da bom gor priključil še nekaj manjših porabnikov.

Mora pa res biti popolnoma tih, dokler dobiva energijo iz omrežja. V primeru izpada mi je pa vseeno, če postane glasen za tistih nekaj minut, da se ostale zadeve pogasnejo.

alekskac ::

Sem šel mal po strežnikih pogledat, in razen enega ni na nobenmu UPSu ventilator delal ko je v načinu pass-through. Dela na enmu, ampak mislim da je tu nekaj narobe, ker ventilator dela non stop, sem šel zdej dvakrat pogledat. Baterija je 100% polna, način je 230V skozi. Se mi zdi da bo kaj s prahom/umazanijo krivo, se od zunaj že svinjarija vidi. Ta sicer ne čepi pri strežniku, ampak je na hodniku zraven omrežnega multiprinterja, in zato najbrž zaprašen k svina. Še dobro da kdo kaj vpraša, heh. Pri nas imamo scer vse od Riello. APCje smo že vsaj pred 10 leti zmetali ven, imam še dva majcena doma, na enmu je centralna, en pa za rezervo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()

Očitno ni nobenega UPS mojstra, da bi znal kaj pametnega povedat :) ... bo treba malo več posurfat očitno za dobiti odgovore.

aerie ::

Kaj pa je narobe z APC-ji? Kakšen link?

blink ::

Netrunner je izjavil:

Po dolgem času kupujem spet UPS in bi prišel prav kakšen nasvet. Katere znamke so dobre in katerih se je za izogibat? Včasih vem da je bi APC vodilni na tem področju in tudi zelo kvaliteten. Kar sem malo bral temu ni več tako...

Gor bo pritaknjen računalnik z 700W napajalnikom, kateri je primeren za vse konponente. Ventilator lahko deluje le ko je pod obremenitvijo oz. ko ni toka, drugače pa mora biti tiho. UPS mora poleg toka tudi izravnavati napetost, da prepreči morebitne težave zaradi nihanja napetosti in sunkov...

Če prav razumem, potrebujem tam nekje 1000-1200 VA, neke solidne znamke...

hvala

Jaz imam Tripp Lite in mi dela že od leta 1999. Baterijo menjam na cca. 5 let in to je to.

aerie je izjavil:

Kaj pa je narobe z APC-ji? Kakšen link?

Nič ni direktno narobe, vendar leta nazaj ko si iskal UPS-e je APC bil v samem vrhu, sedaj pa je čisto povprečen.

bigbada ::

Jaz imam Conceptronic ZEUS 1320W in je bomba za to ceno.