» »

Old cocksucker

Old cocksucker

dronyx ::

Pred dnevi sem pogledal film J Edgar od Clint Eastwooda. Film je povprečen po mojem okusu, prvega direktorja FBI pa igra Leonardo di Caprio. V filmu me je zmotila predvsem maska starega Edgarja Hooverja in njegovega "sexualnega partnerja" in agenta Clyda Tolsona, ki deluje neprepričljivo. Ampak potem sem šel pa raziskovat po internetu, kdo je bil j Edgar Hoover in naletim na članek v Guardianu The secret life of J Edgar Hoover. To mi je pa vzelo sapo.

Ko je leta 1972 umrl J Edgar Hoover, prvi in dolgoletni direktor FBI, je takratni predsednik ZDA Richard Nixon za javnost menda dejal:
“One of the giants… a national symbol of courage, patriotism and granite-like honesty and integrity.”

Zasebno pa, ko je izvedel, da je umrl J Edgar Hoover, je Richard Nixon dejal nekaj povsem drugega:
“Jesus Christ! That old cocksucker!“

To je samo eden izmed primerov, kako zelo se razlikuje tisto, kar uradno izve in sliši javnost in tisto, kar si ljudje zares mislijo.

Pri J Edgar Hooverju je bilo zanimivo tudi to, da je uradno kot direktor FBI zavzeto preganjal komuniste, temnopolte in homoseksualce, v zasebnem življenju pa naj bi bil menda tudi homoseksualec. Ali je bil ob tem tudi komunist in temnopolt pa nisem zasledil podatka, oziroma vsaj malo naj bi bil celo temnopolt. Še en šolski primer dvoličnosti. In tega je tudi danes kolikor hočeš.

V zvezi z J Edgar Hooverjem je zanimiva tudi izjava generalnega državnega tožilca Laurenca Silbermana – “He was like a sewer that collected dirt. I now believe he was the worst public servant in our history.” To se je nanašalo na tajne dosjeje, ki jih je vneto zbiral in tudi izkoriščal, ko je bilo po njegovo to potrebno. Se mi pa zdi, da se tudi ta taktika J Edgar Hooverja še vedno s pridom uporablja in izkorišča. Ali je kdo kasneje presegel dosežek J Edgar Hooverja in postal še slabši javni uslužbenec od njega, pa ne vem. Po moje težko, seveda ni pa nemogoče.

Ob vsem tem sem se spomnil na tožilko Matejo Gončar, ki preganja Kavaški klan in se je pritožila, da center za varovanje in zaščito pri Policiji o njej zbira podatke oz. nekaj takega. Menda so celo vdrli v njene privat kamere. To me spominja malo na starega lisjaka J E. Hooverja. Njega je očitno zanimalo tudi to, kdo fuka koga in ko se je kdo želel spraviti na njega, mu je pokazal dosje s podatki, ki so jih zbrali o njem. Stari cocksucker je očitno obvladal svoj posel. :)
  • spremenil: dronyx ()

Randomness ::

> Pri J Edgar Hooverju je bilo zanimivo tudi to, da je uradno kot direktor FBI zavzeto preganjal komuniste, temnopolte in homoseksualce, v zasebnem življenju pa naj bi bil menda tudi homoseksualec. Ali je bil ob tem tudi komunist in temnopolt pa nisem zasledil podatka, oziroma vsaj malo naj bi bil celo temnopolt.

Samo konkurence se je želel znebiti :)

Randomness je izjavil:

Samo konkurence se je želel znebiti :)

Če vsaj delno drži to, kar sem prebral o J Edgarju, je tip živa (bolje rečeno mrtva) legenda. Ta tip obnašanje se mi pa zdi splošno razširjen. Tudi sam sem srečal ljudi, ki so v javnosti kazali en imidž, privatno pa čisto nekaj drugega, da ti vzame sapo. :D

Morda je pri nas najbolj znan tak primer Baričevič. Javno lastnik diagnostičnega centra in menda zdravnik, privatno pa...:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Tole sicer mislim da ni povezano z J Edgarjem, kljub temu pa zanimiva štorija in uporabljen preverjen trik iz učbenika J Edgarja Hooverja.

Pred kratkim sem gledal nek ameriški film, katerega naslova se ne spomnim. V njem je tudi prizor, kjer ameriško pravosodno ministrstvo preganja nekega nepremičninskega tajkuna, ker naj bi diskriminatorno obravnaval temnopolte, ker jim je zaračunaval višje najemnine oziroma nekaj v tem smislu. Tajkun najame odvetnika in ta pokliče uslužbenko na pravosodno ministrstvo in jo najprej nahruli, nato pa zagrozi s tožbo proti pravosodnem ministrstvu, če od primera ne odstopijo. Nakar nek drugi uslužbenec pravosodnega ministrstva, njen šef, pokliče tega odvetnika in ga sprašuje, zakaj je nahrulil njegovo sodelavko in odvetnik se ne spomni nič, to se ni nikoli zgodilo. Reče, da ima morda gospa težave s hormoni ali da ji zamuja menstruacija oziroma nekaj v tem smislu. V tem prizoru je tudi uporaben nasvet, da moraš vedno pustiti, da telefon zazvoni dvakrat. Potem odvetnik ta primer proti nepremičninskemu tajkunu reši tako, da šefu na pravosodnem ministrstvu pokaže neprijetne slike, kjer se vidi, da ima sicer ugleden družinski človek zelo rad tudi mlajše dečke. In primer je bil takoj rešen, pregon opuščen.

Ne vem pa za koga točno je šlo v tem filmu. Neka znana osebnost in film je menda posnet po resničnih dogodkih.

Miki N ::

Sem ti skoncentriral na bistvo:

waged war on homosexuals, black people and communists ... blah blah blah ...
... Acting Attorney General Laurence (((Silberman)))

Eh doktor, doktor, tudi tebe še čaka odprtje oči - uno tanajtežje. Pa saj ne more biti res, kaj, to bi bila... zarota!

Miki N je izjavil:

Eh doktor, doktor, tudi tebe še čaka odprtje oči - uno tanajtežje. Pa saj ne more biti res, kaj, to bi bila... zarota!

Lahko prosim podnapise? Ne razumem kaj mi želiš povedat.

Pač nikoli ni dobra ideja zameriti se (((skupini))), ki je tako močna tako v medijih kot sodstvu. Kar sledi je ponavadi atentat - če imaš srečo samo medijski.

Miki N je izjavil:

Pač nikoli ni dobra ideja zameriti se (((skupini))), ki je tako močna tako v medijih kot sodstvu. Kar sledi je ponavadi atentat - če imaš srečo samo medijski.

Misliš na temnopolte, homoseksualce in komuniste? Ne vem če so kdaj res uspeli J Edgarja očrniti v medijih? Umrl je pa naravne smrti.

Ne mislim na to skupino. Čeprav pri zadnjih dveh navedenih skupinah verjetno kak presek z njimi celo je :))

Ma glej .... pozabi. Vidim, da ti je članek všeč, to je glavno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Homoseksualci so po moje kar močni. Večina jih je prikritih, imajo družine, otroke...Držijo pa skupaj. Včasih me je kaj presenetilo, danes pa ne več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poročila FBI o strmoglavljenih NLP

Oddelek: Loža
417442 (5710) petrus
»

Novogoriški svetniki za Kovačičevo pomilostitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
545813 (4907) cojss
»

Izdajstva nikjer ne nagrajujejo (strani: 1 2 )

717379 (6211) Brane2
»

40 let J.F.K

161747 (1349) Kekec
»

It had to be...

Oddelek: Loža
81309 (1118) luni

Več podobnih tem