» »

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

starfotr ::

Pithlit je izjavil:

starfotr je izjavil:

Postrvi sveže so 8,5 eur/kg.

Sam tolk da veš. To je drago. Zelo.

Žal si sedaj s tem stopil v moj foh in ti lahko gladko povem da v Italiji dobim file postrvi za 7,5€/kg. Ča grem delat file iz tiste postrvi ki jo ti zgoraj oglašuješ kot poceni, bo stal nekaj manj kot 17€/kg (odpada pri predelavi je okoli 50%... Ti ki ne obvladaš boš stran vrgel več k 50%, js k obvladam boma pa stran vrgla cca 47%). In to pomeni da v teh 17€ ni všteto ne delo, ne oprema, in ne odpad. Čez mejo pa Un file domov prinesem pa ga v ponev zabrišem. Za 7,5€/kg.

Tko da dejmo še takih primerov, prosim.

Glej, to je naključni link iz gugla. Verjetno so tudi cenejše kje. Je pa bila nakazana primerjava med svežo ribo in konzervo. In tudi, če jo 50 % vržeš stran, je to še vedno bolje in ceneje, kot konzerva.

Scaramouche3 ::

mirator ::

Pithlit je izjavil:

Zadnjič. Dejte en seznamček naklofat iz slovenskega Spar-a. Js pa vam dam cene iz italijanskega.
Zakaj pa naj bi mene zanimale cene v Italiji, če tja ne morem?
Jaz seveda lahko, vendar nimam potrebe. Cene so v sosednjih državah vedno drugačne kot v Sloveniji, čeprav gre za iste trgovce. Vsak trgovec se pač prilagodi kupni moči države, v kateri ima trgovino oz. kjer prodaja.
Kar se Hrvaške tiče, pa jih je, tako mislim, zadel bumerang glede na dvig cen v Dalmaciji, v turistični sezoni.

roCkY ::

Ta bojkot je ravno toliko vreden kot Golobov popis cen. Folk, ki bojkotira hoče visoke plače, Golob hoče visoke davke. Tisti, ki naredi in distribuira robo pa mora OBOJE plačat.

Eduardo ::

Tak protest je v našem sistemu prvoklasna neumnost.

Neumnost pa je predvsem zato, ker je predpostavka, da trgovine nepošteno služijo, kar bi odprlo vse možnosti, da nekdo ali skupina odprejo svoje trgovine.

eventyrer ::

Scaramouche3 je izjavil:

https://sobotainfo.com/novica/gospodars...

TIKTOKBOJKOT LINK

ne bom se udeležil nobenega bojkota. Tisti dan bom šel še raje v trgovino da bom lahko v miru nakupil vse kar rabim brez gužve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eventyrer ()

Eduardo je izjavil:

Neumnost pa je predvsem zato, ker je predpostavka, da trgovine nepošteno služijo, kar bi odprlo vse možnosti, da nekdo ali skupina odprejo svoje trgovine.

Kdo pa ima stotine milijonov da odpre centre?
Kako pa to da niste videli praktično nerealen tedenski dvig cen produktov, v imenu Rusija ni več glavni dobavitelj plina in gnojil!

Tukaj se je šlo za čisto ljubosumje, ko so določeni imeli pravico dvigniti cene so ostali iz čistega ljubosumja in požrešnosti, ljudje se niso pritoževali in kar naprej so dvigovali!

Enkrat je moralo počiti in prav je!

Utk ::

Jaz jih bojkotiram od zmeraj, vseeno pa kupim kaj rabim, kaj pa boš.

ginekk ::

Hrvatom je dvignilo ceno uvedba eura. Trgovci so malo zaokrožili in še dodali, ampak ker imajo sosedje v kolektivnem spominu prejšnje cene, ne gre tako gladko skozi.

Saj pri nas se je identično dogajalo po uvedbi evra.

Podobno pri nas opažam zmanjšane vsebine (meso ki je bilo včasih po 500g je zdaj 400g ali še manj) za isto ceno, pa zdaj ko so recimo dvignili DDV za sladke pijače, so nekateri trgovci (Merkator) izkoristili in dvignili še dodatno. Pač probajo.

Scaramouche3 je izjavil:

Eduardo je izjavil:

Milione? Imaš zaprtih malih trgovin kolikor hočeš. B.p. začneš lokalno, najdeš nekaj dobaviteljev, imaš nišo ... Smo imeli kjer sem odraščal, pa so zaprli, ker so še kmetje direkt bili toliko dražji od trgovcev.

Pa si mislim, da če boš odpiral konkurenco, boš zelo hitro ugotovil, da Hofer, Lidl, Eurospin koncepta ne boš premagal. Niti če imaš tvoje milione.

Meni pač ni jasno kako so lahko v območju ultimokonkurence za dvig krive trgovine. Sploh pa kaj lahko taka bojkot bedastoča uspe? Morda, da se kakšna trgovina zapre in se še malo zmanjša konkurenca?

ginekk je izjavil:

Podobno pri nas opažam zmanjšane vsebine (meso ki je bilo včasih po 500g je zdaj 400g ali še manj) za isto ceno, pa zdaj ko so recimo dvignili DDV za sladke pijače, so nekateri trgovci (Merkator) izkoristili in dvignili še dodatno. Pač probajo.

Ni toliko vprašanje, če je dražje ampak zakaj. Potem pa je drugo vprašanje ali dražje samo po številki ali pa glede na povprečno plačo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

Eduardo je izjavil:

Milione? Imaš zaprtih malih trgovin kolikor hočeš. B.p. začneš lokalno, najdeš nekaj dobaviteljev, imaš nišo ... Smo imeli kjer sem odraščal, pa so zaprli, ker so še kmetje direkt bili toliko dražji od trgovcev.

Pa si mislim, da če boš odpiral konkurenco, boš zelo hitro ugotovil, da Hofer, Lidl, Eurospin koncepta ne boš premagal. Niti če imaš tvoje milione.

Tisti, ki protestira gre komaj čez mesec, in ta si bo privoščil nakup majhne trgovine?

Scaramouche3 je izjavil:

Tisti, ki protestira gre komaj čez mesec, in ta si bo privoščil nakup majhne trgovine?

Problem je, da ne ve čemu protestira. Če bi bile trgovine na splošno problem pa bi se hitro našli taki, ki bi izkoristili šanso.

Pa kaj naj bi prinesel bojkot trgovin? Da se zaprejo take, ki so na meji? Da bolj pritisnejo na dobavitelje in proizvajalce, kjer verjetno tisti, ki gre komaj čez mesec dela? Več uvoza čim bolj poceni?

Potem pa še kam za vraga tlačijo trgovine ves presežni kapital? Devidende? Tega mora biti zelo dosti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

ginekk ::

Eduardo je izjavil:

Potem pa še kam za vraga tlačijo trgovine ves presežni kapital? Devidende? Tega mora biti zelo dosti?

Ne vem, a si pogledal kaj v bilance? Izgleda zagovarjaš dvig cen. Verjetno je v nekaterih primerih upravičen (recimo olivno olje ali pomarančni sok, ker je slaba letina zaradi okoljskih sprememb), drugje pa nikakor ne (dodaten dvig gnan z DDVjem pri sladkih pijačah)

Vse to povzroča inflacijo in jasno je, da je vedno dvig cen prej kakor pa dvig osebnih prihodkov, ki s težkimi napori in pogajanji sledi inflaciji z zamudo. Pa še ta dvig plač ni tako uniformen oz. homogen kot so lahko trgovci pri dvigu cen, ne glede na medsebojno konkurenco.

Bellator ::

Največja težava je nabavna cena pri multinacionalkah in večjih lokalnih proizvajalcih, pri slednjih pa so cene končnega izdelka odvisne od nabavnih cen za surovin pri multinacionalkah. Trgovci pri nas za izdelke praviloma plačajo več kot v tujini.

Izjema je Lidl, tako da pojma nimam, zakaj ima podjetje, ki nabavlja robo za vse trgovine po Evropi v eni državi, cene zelo podobne naš trgovcem, namesto da so enake kot v Nemčiji ali pa vsaj primerljive.

Čeprav gre na prvi pogled za oksimoron, bi dolgoročni bojkot na področju balkana multinacionalke prisilil v nižanje cen tudi tu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

delavec44 ::

c23po je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Se je potrebno dravo prehranjevati, ne rečem. Samo pismo, ko umiramo pa vsi isto na koncu. Je kje kakšna raziskava, da dlje živiš, če ješ le pravo eko in bio hrano?...

Pizda, a je res težko poguglati "vpliv zdrave prehrane na dolžino življenja" in prebrati prvi link za osnovnošolsko populacijo, preden zastavimo totalno deplasirano vprašanje?!

(Sicer pa, razgledanost ni pogoj za objavo na forumu.)

Delno citiranje je pa zgleda pogoj. Drugače se vsaj potrudi razumeti kaj sem napisal.

Mene zanimajo razlike med masovno pridelavo in bio/eko pridelavo iste vrste hrane. Je to kje dokazano, da je slednje res tako boljše ali je samo dražje. Pustimo, da eni to oznako zlorabljajo in ne veš vedno kaj dobiš. Tudi me ne zanima kaj naj bi bilo logično, ker raziskave dostikrat pokažejo ravno obratno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Pithlit ::

starfotr je izjavil:

Pithlit je izjavil:

starfotr je izjavil:

Postrvi sveže so 8,5 eur/kg.

Sam tolk da veš. To je drago. Zelo.

Žal si sedaj s tem stopil v moj foh in ti lahko gladko povem da v Italiji dobim file postrvi za 7,5€/kg. Ča grem delat file iz tiste postrvi ki jo ti zgoraj oglašuješ kot poceni, bo stal nekaj manj kot 17€/kg (odpada pri predelavi je okoli 50%... Ti ki ne obvladaš boš stran vrgel več k 50%, js k obvladam boma pa stran vrgla cca 47%). In to pomeni da v teh 17€ ni všteto ne delo, ne oprema, in ne odpad. Čez mejo pa Un file domov prinesem pa ga v ponev zabrišem. Za 7,5€/kg.

Tko da dejmo še takih primerov, prosim.

Glej, to je naključni link iz gugla. Verjetno so tudi cenejše kje. Je pa bila nakazana primerjava med svežo ribo in konzervo. In tudi, če jo 50 % vržeš stran, je to še vedno bolje in ceneje, kot konzerva.

No pa mi najdi postrvi file za 7,5€/kg (ali manj) v Sloveniji. Ker ti si tisti ki trdi da je to poceni. Še par postov nazaj si trdil da je Italija draga in imamo mi polne trgovine italijanov. Ko sem te prosila za kak dokaz si pa zmrznil. In se prikladno ponovno pojavil z novo nebulozo iz katere se izvijaš k jegulja.
Life is as complicated as we make it...

ginekk je izjavil:

Eduardo je izjavil:

Ne vem, a si pogledal kaj v bilance? Izgleda zagovarjaš dvig cen. Verjetno je v nekaterih primerih upravičen (recimo olivno olje ali pomarančni sok, ker je slaba letina zaradi okoljskih sprememb), drugje pa nikakor ne (dodaten dvig gnan z DDVjem pri sladkih pijačah)

Vse to povzroča inflacijo in jasno je, da je vedno dvig cen prej kakor pa dvig osebnih prihodkov, ki s težkimi napori in pogajanji sledi inflaciji z zamudo. Pa še ta dvig plač ni tako uniformen oz. homogen kot so lahko trgovci pri dvigu cen, ne glede na medsebojno konkurenco.

Dvig plač je praviloma zelo homogen. Kot drugo, da podpiram dvig cen? Wtf to pomeni? Kaj je DvigCen stranka? In zakaj bi gledal jaz bilance? Jih bodo morali tisti, ki zagovarjajo bojkot. Bo vsaj kak dober argument in ne samo, da opazijo višje cene. Sploh pa so trgovine pogosto na trgu in lahko vsak kupi delnice in profitira od te kvazi lopovščine.

Pa ne derailat v tem smislu „kaj podpiraš revščino“. Kaj ti podpiraš brezvezne manipulacije? Če ne moreš razložit kje so lopovi in je vse kar vidiš večja številka jih. Vse kar pravim jaz je, bojkot verjetno problema ne rešuje dolgoročno, ga pa lahko celo poslabša.

socialec ::

Oj, preskočimo ta Eduardov izlet v idealen svet, kjer že hedga cene na trgu z delnicami dobaviteljev, če ne že kar opcijami, njegovo mnenje ŽAL ni reprezentativno :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

feryz ::

Brezvezno prepucavanje.
Jaz imam rad te grisine.
https://mercatoronline.si/sl/hrustljavi...
Še rajši bi imel te. Ampak jih pri nas ne moreš kupiti.
https://www.carrefour.it/p/mulino-bianc...

Torej kupim prve. Takle mamo v našem selu.
Drugje imajo drugače.

Pithlit je izjavil:

No pa mi najdi postrvi file za 7,5€/kg (ali manj) v Sloveniji. Ker ti si tisti ki trdi da je to poceni. Še par postov nazaj si trdil da je Italija draga in imamo mi polne trgovine italijanov. Ko sem te prosila za kak dokaz si pa zmrznil. In se prikladno ponovno pojavil z novo nebulozo iz katere se izvijaš k jegulja.

Očitno si moj post hote prezrla?

Ne moreš v Italijo? Si na kakšni črni listi? :D

Napiši, da ti ni ekonomično raje.

Zgodovina sprememb…

mirator je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Nisem. Ampak kaj hočeš da ti odgovorim? Komot lahko ignoriraš karkoli napišem.

delavec44 je izjavil:

Poglej, kateri moj post je bil przrt, potemm pa komentiraj.
Samo zate pa pojasnilo. V Italijo ne morem ker:
- sem invalid,
- sem zaradi starosti nevozen,
- nimam vozniškega izpita pač zaradi nečesa,
- sem predaleč stran,
- se mi ne da

Pithlit je izjavil:

mirator je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Vem da je težko odgovorit, če nekaj kar nakladaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirator ()

mirator je izjavil:

delavec44 je izjavil:

- sem invalid,
- sem predaleč stran,
- se mi ne da

Pithlit je izjavil:

mirator je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Vem da je težko odgovorit, če nekaj kar nakladaš.

Zato ker ti ne morem odgovorit zakaj naj bi te karkoli zanimalo torej kar nekaj nakladam. Gotcha.

Nakladajo predvsem tisti ki brez podlage nekaj trdijo. Recimo starfotr.

JA23 ::

Kakšne so pa maj cene mlečnih izdelkov v ITA? Jaz recimo rad jem skyre. Pri nas dobiš v lidlu za cca 2,3/kg v lidlu, spar budget in hofer okoli 3kg/kilo.

mirator je izjavil:

delavec44 je izjavil:

- sem invalid,
- sem predaleč stran,
- se mi ne da

Vsi našteti grejo lahko v Italijo, tako ali drugače. Pa se jim pač ne ljubi. Ni nič narobe se tem, samo ni res, da ne morejo. Grejo pač težje kot drugi.

Zgodovina sprememb…

JA23 je izjavil:

Kakšne so pa maj cene mlečnih izdelkov v ITA? Jaz recimo rad jem skyre. Pri nas dobiš v lidlu za cca 2,3/kg v lidlu, spar budget in hofer okoli 3kg/kilo.

Ufff bom pogledala če ga v sparu najdem. Ampak po mojem bo dražje. Do hoferja in lidla se mi pa glih ne da vozit (sta pa oba okvirno ene 10-15% cenejša k pri nas, vsaj bila leto pa pol nazaj).

Počakajte, da ugotovite da je tehnika v Hoferju in Lidlu v AT in DE cenejša kot pri nas.

LeQuack ::

Ne pozabit tudi na ostale firme ki nategujejo, npr. zavarovalnice, lokali, avto servisi, itd. Vsi imajo rekordne dobičke vsako leto, in nič ne ponujajo v zameno državljanom.
Quack !

Vse na tem svetu živi od RAZLIKE V CENI. To imenuješ lahko tudi nateg. Ampak velika verjetnost je, da tudi ti živiš od tega in torej tudi ti nateguješ. Prenehaj s tem. TAKOJ!

starfotr je izjavil:

Vse na tem svetu živi od RAZLIKE V CENI. To imenuješ lahko tudi nateg. Ampak velika verjetnost je, da tudi ti živiš od tega in torej tudi ti nateguješ. Prenehaj s tem. TAKOJ!

Jaz še kar čakam na info katere so une trgovine polne Italijanov.

Jaz po tvoje torej živim od tega da ti povem da kupuješ peklensko drage ribe in ti celo povem kje dobiš cenejše? Pa od tega da ti naredim malo primerjavo cen in se lohk odločiš kam boš šel po nakupih? You sure about that? Cos your logic seems legit.

Glej, ker si baje pogosto tam v okolici IT meje, se lahko sama prepričaš pri katerih naših trgovinah so italijanske tablice na avtih.

Če imaš toliko za povedat, lahko tudi to poveš.

Daj že povej kje so no, človek. Jaz jih na obali ne vidim. Govoriš za Gorico?

Tako je. V Gorici jih je kar precej.

WizzardOfOZ ::

starfotr je izjavil:

Pred igralnicami, pred trgovinami pa ne.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

starfotr je izjavil:

Ja pred bivšo qlandio jih je res nekaj. Precej pa ne. Pa v qlandio ne hodijo zarad jestvine, glih tolk da veš.

Drugje jih pa ni. Sploh. Tko da nehaj se lagat.

Zimonem ::

A so tud modre ribe ceneje kot pri nas?

starfotr je izjavil:

Če imaš toliko za povedat, lahko tudi to poveš.

Ne morem. Kar jaz italijanov v slovenskih trgovinah vidim tolk malo da sem vedno presenečena ko jih slišim. Nasprotno pa so italijanske kar polne slovensko govorečih ljudi.

Glede na to da veš da so slovenske trgovine polne Italijanov, bi lahko vedel vse to.

Zimonem ::

Lahko je precej zamejcev. Tudi pri nas govorijo slovensko baje pa tudi čez mejo.

Zimonem je izjavil:

Lahko je precej zamejcev. Tudi pri nas govorijo slovensko baje pa tudi čez mejo.

Mhm. Ampak v Italiji živečega slovenskega zamejca ne bo nihče zamešal za Slovenca. Pa med sabo v javnosti zelo, zelo neradi govorijo slovensko.

Tko da ne, ni to.

Daniel ::

Eduardo je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Eduardo je izjavil:

Meni pač ni jasno kako so lahko v območju ultimokonkurence za dvig krive trgovine. Sploh pa kaj lahko taka bojkot bedastoča uspe? Morda, da se kakšna trgovina zapre in se še malo zmanjša konkurenca?

ginekk je izjavil:

Ni toliko vprašanje, če je dražje ampak zakaj. Potem pa je drugo vprašanje ali dražje samo po številki ali pa glede na povprečno plačo.

Enostavno je težko pričakovati, da bo kmet cel dan čakal na 5 kupcev v trgovini na kmetiji za manjšo ceno, kot trgovec, ki jih v istem času obrne 400+. To enostavno stroškovno ne more iti čez. Lahko se prodaja zgolj na karto kvalitete, za kar pa so potrebna leta truda, da to lahko kupcu dajansko tudi ponudiš in, da on to prepozna in je pripravljen za to plačati več, kar pa nas ponovno vrne na kupno moč v državi in "samo, da je poceni" situacijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Eduardo je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Problem je, da ne ve čemu protestira. Če bi bile trgovine na splošno problem pa bi se hitro našli taki, ki bi izkoristili šanso.

Pa kaj naj bi prinesel bojkot trgovin? Da se zaprejo take, ki so na meji? Da bolj pritisnejo na dobavitelje in proizvajalce, kjer verjetno tisti, ki gre komaj čez mesec dela? Več uvoza čim bolj poceni?

Če so se morali ljudje privaditi, se bodo trgovine in dobavitelji in seveda proizvajalci!

Ti pač ne razumeš da se to dogaja konstantno,samo očitno ne opaziš!
Če je kak izdelek predrag in se ga ne prodaja, ga ne morejo vsiliti, kar naredijo da pač znižajo pod ceno, ki so jo dobili od dobavitelja, prodajo in več ne podaljšajo pogodbe! Razen če dobavitelj drastično zmanjša ceno!

In to pričakujemo tukaj!
Dosti nategovanja....

socialec ::

Scaramouche3 je izjavil:

Če je kak izdelek predrag in se ga ne prodaja, ga ne morejo vsiliti, kar naredijo da pač znižajo pod ceno, ki so jo dobili od dobavitelja, prodajo in več ne podaljšajo pogodbe!

Ja, saj to ni problem, saj praviloma ne naročajo (že sezonsko) nekurantnih artklov, ker jih ljudje tako ne kupujejo dovolj in bi samo jalovo prostor zavzemali. Na koncu koncev, v najbolj železnih časih imaš (spet) samo olje, testenine, moko, kruh, jajca, nekaj malega mesa in v tem smislu. Je pa koristen indikator, da brezglavo potrošništvo (končno) upada, tudi ortodoksna religija in krvava politika (večine 20. stoletja) sta - upajmo, da za vedno - še pomnite?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Spar IT

Jabolka Golden Deli: 1,25/kg
Češnjev paradižnik: 5,00/kg
Endivija: 3,99/kg
Šampinjoni sveži: 3,99/kg
Jajčevci: 3,99/kg
Cornflakes Spar 375g: 1,65
Mleko Spar 3,5: 1,29
Mleko Spar 1,5: 1,25
Mleko Spar 0,5: 1,19
(najcenejše mleko 3,5 je blo 1,09)
Nutella (italijanska, ne poljska) 950g: 6,99
Lešnikov namaz Spar 750g: 4,25
Pistacijeva krema Spar Premium: 28,33/kg
Piščančja prsa v kosu: 10,98/kg
Lavazza Crema&Gusto 2*250g: 5,99
Ponti Balsamični Kis 0,5l: 2,55
Barilla Špageti n5 0,5kg: 1,19
Barilla Špageti n5 1kg: 1,99
Špageti n5 Spar Premium 0,5kg: 1,19
Kocka Knorr 18kos (vse vrste, razen gob): 1,89
Kocka Knorr 12kos (vse vrste razen gob): 1,69
Ajvar Natureta 290g (vse vrste): 2,25
Rio Mare 4x80g: 6,49
Rio Mare 3x100g: 5,99
Riž Scotti Arborio 1kg: 4,69
Riž Scotti Oro 1kg: 3,89
Omino Bianco Smacchia Facile 0,5l: 1,89
Lenor Elisir: 4,89/l
Vernel: 3,19/l
Pril 0,5l: 3,59
Leffe Blonde 0,33: 1,79
Union 0,5 flaša: 0,79
Laško 0,5 piksna: 1,20
Corona Extra 0,33: 1,40
Pringles Original 175g: 2,59
Monster Original 0,5l: 1,55
Coca Cola 1,5l: 2,09

Druga trgovina:
Klementine 1kg: 0,99
Solkanski radič 1kg: 25
Tržaški radič 1kg: 12
Motovilec: 12

Vse zgoraj je 1.klasa, sveže in ni iz uvoza ako to sploh komu kaj pomeni. Kaj imam jaz od tega? Nič. V resnici sploh ne vem kakšne so cene v slovenskem šparu, tako da se priporočam za feedback. Domnevam da sta vsaj meso pa mleko cenejša. Za sir nisem sploh vedela kaj naj gledam ker je izbire absolutno preveč. Skyr sem našla sam od Fage v ta malih lončkih po 1,79€ (nimam pojma kolk je blo na kilo).

2dark ::

Mleko je v italiji dražje.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zobne paste so mi utekle...

Parodontax: 4,29
Sensodyne: 5,25

Ja pr ns u eurospinu je mleko 0,77l, ne vem pa kolk je čez mejo v spinu. Pa mila od Mercatorja je 0,99 oz 1,09 (1,5/3,5).

Pa vse navedene cene zgoraj so brez popustov in akcij.

Scaramouche3 je izjavil:

Če je kak izdelek predrag in se ga ne prodaja, ga ne morejo vsiliti, kar naredijo da pač znižajo pod ceno, ki so jo dobili od dobavitelja, prodajo in več ne podaljšajo pogodbe! Razen če dobavitelj drastično zmanjša ceno!

Trgovec hitro ugotovi, če nek izdelek ne gre v prodajo. Če ne gre zaradi kvalitete, se s tem ne obremnejujejo preveč ampak zamenjajo dobavitelja. Če ne gre zaradi cene, potem pač ceno znižajo ob konstantni marži 50% (redko manj) na račun dobavitelja, ki pa je pred dejstvom, vzemi ali pusti.

mirator je izjavil:

ki pa je pred dejstvom, vzemi ali pusti.

Seveda, točno to hočemo!

Pithlit je izjavil:

Zobne paste so mi utekle...

Parodontax: 4,29
Sensodyne: 5,25

Bemu sunce k mi folk na šihtu ne da miru.

Parodontax (complete protection fresh/herbal): 4,29
Sensodyne (complete protection+/sensitivity & gums): 5,25

JA23 ::

Pithlit je izjavil:

Spar IT

Jabolka Golden Deli: 1,25/kg
Češnjev paradižnik: 5,00/kg
Endivija: 3,99/kg
Šampinjoni sveži: 3,99/kg
Jajčevci: 3,99/kg
Cornflakes Spar 375g: 1,65
Mleko Spar 3,5: 1,29
Mleko Spar 1,5: 1,25
Mleko Spar 0,5: 1,19
(najcenejše mleko 3,5 je blo 1,09)
Nutella (italijanska, ne poljska) 950g: 6,99
Lešnikov namaz Spar 750g: 4,25
Pistacijeva krema Spar Premium: 28,33/kg
Piščančja prsa v kosu: 10,98/kg
Lavazza Crema&Gusto 2*250g: 5,99
Ponti Balsamični Kis 0,5l: 2,55
Barilla Špageti n5 0,5kg: 1,19
Barilla Špageti n5 1kg: 1,99
Špageti n5 Spar Premium 0,5kg: 1,19
Kocka Knorr 18kos (vse vrste, razen gob): 1,89
Kocka Knorr 12kos (vse vrste razen gob): 1,69
Ajvar Natureta 290g (vse vrste): 2,25
Rio Mare 4x80g: 6,49
Rio Mare 3x100g: 5,99
Riž Scotti Arborio 1kg: 4,69
Riž Scotti Oro 1kg: 3,89
Omino Bianco Smacchia Facile 0,5l: 1,89
Lenor Elisir: 4,89/l
Vernel: 3,19/l
Pril 0,5l: 3,59
Leffe Blonde 0,33: 1,79
Union 0,5 flaša: 0,79
Laško 0,5 piksna: 1,20
Corona Extra 0,33: 1,40
Pringles Original 175g: 2,59
Monster Original 0,5l: 1,55
Coca Cola 1,5l: 2,09

Druga trgovina:
Klementine 1kg: 0,99
Solkanski radič 1kg: 25
Tržaški radič 1kg: 12
Motovilec: 12

Vse zgoraj je 1.klasa, sveže in ni iz uvoza ako to sploh komu kaj pomeni. Kaj imam jaz od tega? Nič. V resnici sploh ne vem kakšne so cene v slovenskem šparu, tako da se priporočam za feedback. Domnevam da sta vsaj meso pa mleko cenejša. Za sir nisem sploh vedela kaj naj gledam ker je izbire absolutno preveč. Skyr sem našla sam od Fage v ta malih lončkih po 1,79€ (nimam pojma kolk je blo na kilo).

Hvala Pithlit :)
Za primerjavo, kar jaz pri nas kupujem s tvojega seznama

Pišcanec ponavadi se dobi za manj kot 10€/kg, tam nekje od 7€/kg naprej..odvisno od tega a je na akciji, katera kvaliteta in kolko se ti da ukvarjat z brskanjem.
Cesnjev paradižnik se dobi od 4€/kg ampak to so bolj budget variante, "navadni" je bolj 10€/kg, lušt 15-20€/kg.
Fage je tudi pri nas drag, bi rekel, da za odtenek drazji.