Forum » Loža » Marže trgovcev, prehrana
Marže trgovcev, prehrana
49106 ::
pa sej sem mu dal link, da je od 2013 Francoski lastnik.
Lastnik, ne pa mleko
A si ti glup al se delaš neumnega. Pijem normlano 3.5% mleko z lakotozo! Ampak Avstrijsko ker je gnojnica od Ljubljanski mlekarn gnojnica.
kaj pametuješ nekaj. Tisto ljubljansko brez laktoze je isti drek, samo, da je dražje.
Kaj je po tvoje najboljši proizvod, ki ga Slovenija lahko ponudi)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
enemon ::
49106 ::
A ni iz konteksta jasno, da sem mislil Alpsko mleko kot končni produkt, ne pa mleko kot surovino.
LeQuack ::
Ti boš pa res toplo vodo odkril. Googlaj profit margins retail pa boš videl kolko so povprečne marže recimo v ZDA. Pri nas ni neke fulr azlike, sploh zato, ker je za naš trg konkurenca kar velika. Potem pa še na AJPES in si potegni dol poročila ter poglej letne prihodke in kolko je letni profit.
Spoiler: trgovina ni visoko profitna dejavnost.
Wrong, trgovina s Sloveniji je visoko profitabilna dejavnost. Je bil članek nedolgo nazaj kjer so naredili za nekaj izdelkov razgradnjo cene in je precej cene izključno zaradi trgovcev. Sicer pa samo vidiš koliko je trgovskih centrov in ne rabiš niti cen gledati, ker je že to dosti zgovoren podatek.
Quack !
solatjek ::
Številke, ki nam jih servirajo o 1 ali 2% letnem dobičku so pesek v oči. To je čisto dobiček z upoštevanjem VSEH izdatkov, tudi tistih, ko se gradi nevem koliko novih centrov zraven. Za 1 do 2% letni dobiček bi vsaka trgovina propadla, saj bi jo eno malo večje sfalirano naročilo spravilo v rdeče številke iz katerih se s tem 1 do 2% ne bi izkopali.
Vsak lahko podatke predstavi tako, kot njemu ugaja!
Vsak lahko podatke predstavi tako, kot njemu ugaja!
Koraaz ::
Fun fact, a veš uno ko dobiš reklamne kataloge trgovin v nabiralnik in imaš tam polno akcij?
No, če želiš, da trgovina izpostavi tvoj izdelek v tem katalogu moraš plačat določeno vsoto, da ga objavi.
Se pravi kot neka oblika sponzorstva in kakor vemo sponzorstva niso ravno poceni in prinesejo določen znesek v blagajno. Nebi bil presenečen, če imajo še kakšen vir prihodkov kot zgolj provizije izdelkov in zgoraj omenjene objave. Trgovine ne delajo tega zastonj z namenom, da bi več prodale, ampak znajo izkoristiti v svoj prid, da dobijo dodatna sredstva.
No, če želiš, da trgovina izpostavi tvoj izdelek v tem katalogu moraš plačat določeno vsoto, da ga objavi.
Se pravi kot neka oblika sponzorstva in kakor vemo sponzorstva niso ravno poceni in prinesejo določen znesek v blagajno. Nebi bil presenečen, če imajo še kakšen vir prihodkov kot zgolj provizije izdelkov in zgoraj omenjene objave. Trgovine ne delajo tega zastonj z namenom, da bi več prodale, ampak znajo izkoristiti v svoj prid, da dobijo dodatna sredstva.
solatjek ::
Fun fact, a veš uno ko dobiš reklamne kataloge trgovin v nabiralnik in imaš tam polno akcij?
Trgovina nekemu izdelku, ki ga reklamira na TV, zniža ceno - akcija (torej se že s tem odpove delu prvotne marže), reklamo nato fajn plača, a ker gre za en reklamiran izdelek na TV, reklamo pokrije s prodajo tega izdelka. Zaslužek na tem dotičnem izdelku je še nižji zaradi stroškov reklame. So šli v izgubo? Nikakor, le ugotovimo, da je prvotna neakcijska cena brez stroškov reklame prenavita.
link_up ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Za 10 centov na liter hodiš po Radensko v Italijo?
A ti greš v trgovino po samo eno radensko? Po možnosti s kamionom?
am, ja? a to je fulll cudn? mislm, tko, metelkova cudn? Itak se pa se ta zlufta...
ampak tut, ce bi nabavil 20 litrov je to 2e ceneje...a ves kera trepalnica mrdne zarad tega?
In and Out
WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Za 10 centov na liter hodiš po Radensko v Italijo?
A ti greš v trgovino po samo eno radensko? Po možnosti s kamionom?
am, ja? a to je fulll cudn? mislm, tko, metelkova cudn? Itak se pa se ta zlufta...
ampak tut, ce bi nabavil 20 litrov je to 2e ceneje...a ves kera trepalnica mrdne zarad tega?
Tablete popustile?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Koraaz ::
Trgovina nekemu izdelku, ki ga reklamira na TV, zniža ceno - akcija (torej se že s tem odpove delu prvotne marže), reklamo nato fajn plača, a ker gre za en reklamiran izdelek na TV, reklamo pokrije s prodajo tega izdelka. Zaslužek na tem dotičnem izdelku je še nižji zaradi stroškov reklame. So šli v izgubo? Nikakor, le ugotovimo, da je prvotna neakcijska cena brez stroškov reklame prenavita.
Mogoče sem bil malo nejasen.
Proizvajalec mora dodatno plačat trgovcu, če želi, da se prozivajalčev izdelek izpostavi v letaku, reklami na TVju, socialnem omrežju itd.
Nisem ciljal na to, da trgovec to dela samoiniciativno, da bi proizvedel večji dobiček z večjo prodajo, ampak dobi denar kar direktno od proizvajalca zato, ker njegov izdelek izpostavi.
jeremenen ::
Vsak, ki ima podjetje ve, da rabi min 30% marže, da se mu sploh splača imet podjetje odprto (drugače pače dela sam za plačo). Zdaj, če kdo verjame, da imajo velike verige 1€ profita na 100€ prometa (kot je en predstavnik pogumno izjavil pred kamero), si je sam kriv. Obstaja razlog, zakaj se trgovino (in trgovinske centre) splača postavit vsaka 2km.
Lonsarg ::
Hja postavitev trgovine stane, zaposleni stanejo, stran vrženi izdelki stanejo, širok spekter ponudbe stsne, tak pač je.
Za hrano z nižjo maržo bi se moral pojavit kak bolj specializiran prodajalec, ki bi morda bil "dostava-only" in z manjšim izborom, da zniža stroške, potem bi tudi cene lahko bile nižje. Ampak a bi ljudje res tam kupovali s temi kompromisi v zameno za redimo 20% nižjo ceno? Ne vem očitno so poslovni ljudje izračunali da to ne bi špilalo in se zato pač kaj takega ne pojavi.
Za hrano z nižjo maržo bi se moral pojavit kak bolj specializiran prodajalec, ki bi morda bil "dostava-only" in z manjšim izborom, da zniža stroške, potem bi tudi cene lahko bile nižje. Ampak a bi ljudje res tam kupovali s temi kompromisi v zameno za redimo 20% nižjo ceno? Ne vem očitno so poslovni ljudje izračunali da to ne bi špilalo in se zato pač kaj takega ne pojavi.
2dark ::
Kaj je po tvoje najboljši proizvod, ki ga Slovenija lahko ponudi)
Mleko iz Ljubljanskih mlekarn že ne.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
c3p0 ::
Ne pijem alpskega, tako da ne morem preverit... Kaj pa na embalaži piše, je mleko slovensko, ali "poreklo EU in izven EU"?
Se je pa pred časom govorilo, da naše mleko gre za Avstrijo, iz Madžarske pa k nam.
Se je pa pred časom govorilo, da naše mleko gre za Avstrijo, iz Madžarske pa k nam.
gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
BuDi79 ::
država pod Svobodo v kar treh raziskavah (vsaj mislim da so različne) očitno ni odkrila "previsokih marž" (karkoli bi naj že to bilo "previsoko")
1.)
https://www.rtvslo.si/okolje/kmetijstvo...
2.)
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/vlad...
3.)
https://siol.net/posel-danes/novice/nov...
1.)
https://www.rtvslo.si/okolje/kmetijstvo...
2.)
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/vlad...
3.)
https://siol.net/posel-danes/novice/nov...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
2dark ::
Ne pijem alpskega, tako da ne morem preverit...
Jaz sem ga pil, dokler se mi niso pojavile težave. ZDaj pijem avstrijsko mleko ali pa tisto iz mlekomata. Za alpsko me zaboli..
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
feryz ::
Mleko se neha piti kmalu po dopolnjenem prvem letu starosti.
Čeprav nekatere moderne frače dojijo, dokler se mulc ne prisesa na drug jošek. Nekje po koncu šole.
Ostale živali pa ga pijejo po svojih normah. Se pa držijo mleka svoje vrste, ostalo pa pustijo pri miru. Tudi ljudje naj bi se ga.
A poznate tistega?
Gre mož v porodnišnico obiskat ženo in frišnega froca. Pride tja, pogleda mulca in vidi, da je črn. Vpraša ženo, kaj se dogaja.
In mu ta razloži:"Ker nisem imela mleka, sem ga dala podojiti tejle črnki zraven mene in mulc je ratal črn".
Mož pokima in se odpravi domov.
Tam ga njegova mat vpraša, kako je bilo.
Možakar ji razloži.
Ona ga nekaj časa gleda in mu pove:"Ko sem te jaz rodila, tudi nisem imela mleka in sem ti dala kravje. Zato si še zmeraj zarukan bik".
Čeprav nekatere moderne frače dojijo, dokler se mulc ne prisesa na drug jošek. Nekje po koncu šole.
Ostale živali pa ga pijejo po svojih normah. Se pa držijo mleka svoje vrste, ostalo pa pustijo pri miru. Tudi ljudje naj bi se ga.
A poznate tistega?
Gre mož v porodnišnico obiskat ženo in frišnega froca. Pride tja, pogleda mulca in vidi, da je črn. Vpraša ženo, kaj se dogaja.
In mu ta razloži:"Ker nisem imela mleka, sem ga dala podojiti tejle črnki zraven mene in mulc je ratal črn".
Mož pokima in se odpravi domov.
Tam ga njegova mat vpraša, kako je bilo.
Možakar ji razloži.
Ona ga nekaj časa gleda in mu pove:"Ko sem te jaz rodila, tudi nisem imela mleka in sem ti dala kravje. Zato si še zmeraj zarukan bik".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kater mlek kupujete (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 28791 (15393) | ales85 |
» | Podpiranje slovenskih proizvodov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15691 (5832) | FireSnake |
» | trgovinske znamke in kvaliteta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12964 (11227) | mulc007 |
» | "Alpsko mleko" predvsem iz Madžarske? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 51166 (42611) | globalna80 |