» »

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

««
7 / 7
»
»»

Pithlit ::

Sem šla preverit. Parodontax je 6,99€, sensodyne je 7,19€, mleko 1,5 je 1,19€ (tko da sploh ni tolk občutno cenej pri 6 centih na liter... Praktično vse je dražje pri nas. Ceneje je:

Coca cola 1,5l: 1,85€
Pistacijev namaz Spar Premium: 24,95€/kg
Češnjev paradižnik: 4€/kg
Endivija: 1,99€/kg
Jajčevci: 3,49€/kg
Prej omenjeno mleko in meso.

Vse ostalo je pri nas dražje. Tko na uč bi ta košarica pri našem Spar-u prišla ene 50% dražje kot v italijanskem Spar-u. Zdej pa starfotr komot lahko uleti pa razlaga kolk je pr nas cenej.

Čez kak teden pa lahko grem še hoferja primerjat. Al pa lidla. Al pa spin-a. Če se gremo pa absolutno najbolj poceni pa lohk grem v en diskont pa nabašem v košarico najbolj poceni izdelke (ne glede na znamko/sestavine).

Za vas sicer ne vem, ampak glede na to mojo eskapado danes grem raje pustit 200€ v italijanski Spar kot pa 300€ v slovenskega (za praktično identično košarico). Tudi če sem iz Ljubljane. In ja, če to za vas ni lupljenje strank, pol pa ne vem.
Life is as complicated as we make it...

delavec44 ::

Mleko je 0,89EUR 1,5% pri nas pa -25%.

https://www.spar.si/online/trajno-mleko...

Lahko pa tudi 3,5% https://www.spar.si/online/trajno-mleko...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

A veš, z razlogom sem šla primerjat določene znamke. Torej v tem primeru spar (in ne njihovo s-budget linijo, ki je v it niti našla nisem). Ravno z namenom da se naredi čim bolj fer primerjavo.

Ker drugače lahko grem iskat tud suho salamo za 5€/kg. Al pa pisno pira po 0,3€. Pa kdo drug na drugi strani verjetno tudi. Sem že napisala da ima eurospin mleko po 0,77€/l. V akciji tudi pod 0,70.

Pithlit je izjavil:

Ker drugače lahko grem iskat tud suho salamo za 5€/kg. Al pa pisno pira po 0,3€. Pa kdo drug na drugi strani verjetno tudi. Sem že napisala da ima eurospin mleko po 0,77€/l. V akciji tudi pod 0,70.

To slovenski ali italijanski?

No saj v Sparu s popustom pride pa 0,67€. Kaka je pa razlika med s-budget in spar znamko pri mleku ti pa nimam pojma. Ne vem, če bi kdo to na blind testu ugotovil. Mi je pa čudno da je v IT ni. Res da že dolgo nisem bil v IT sparu, grem v Familo ali Centro.

Je, je. Tud v it imajo s-budget. Ampak vse kar sem danes videla od te znamke so bile neke polnozrnate testenine. Drugače bi z veseljem tudi to vtaknila v "košarico".

Lej, če hočemo primerjavo cen delat je pač treba gledat po možnosti iste znamke. In to brez akcij pa popustov, torej redne cene. Drugače je brezveze sploh v to se spuščat ker bo nekdo na koncu kot argument vlekel "js mam pa zastonj meso k mi ga sosed daje".

Razne Familie pa Maxiji nam v tem primeru ne pomagajo kaj dosti ker se težko dela direktne primerjave. Če pa že greš pa kar napiši cene za kakšno zanimivo znamko ki se najde na obeh straneh meje.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Telbanc ::

Teli heci z bojkotom, so lah prekleto resne zadeve. Če imaš enega trgovca, ki pretirava, in se "določena ekipa" spravi nanj. Se lah zgodi da pol folk zlije ves svoj žolč na njega in lah zapre štarcuno. Tko da so se tud pr nas mal ustrašli, Hofer je mel ta teden mlek in Nutelo zlo ugodno....pa jabolka.

Hrvati imajo v turistični sezoni, kolk je men znano res nore cene pr trgovcih. Dobr ja, da jim dajo mal vetra. Če se organizirajo, lah kirga tud zjebejo, kar bi blo zlo zanimivo spremljat. Kako bi šle cene dol, pr tem trgovcu.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

Hofer je mel ta teden mlek in Nutelo zlo ugodno....pa jabolka.

En dan ja (sredo) zjutraj dokler ni zmanjkalo. Lidl je imel na isti dan mleko po isti ceni.

starfotr ::

Pithlit, tudi pri nas imaš ribe za manj od 7,5 eur.

https://www.kvibo.si/index.php/product/...

Pa še na dom ti pripeljejo.

Lidli, hofri imajo precej malo zaloge akcijskih artiklov. Ker na njih ne služijo veliko, jih tudi veliko ne prodajo. Prav tako ji problema z zalogo neprodanih. Je pa krasen magnet za pritegnit kupce, da kupijo druge, neakcijske artikle in artikle z večjo maržo, kjer se potem dela pravi profit.

starfotr je izjavil:

Lidli, hofri imajo precej malo zaloge akcijskih artiklov. Ker na njih ne služijo veliko, jih tudi veliko ne prodajo. Prav tako ji problema z zalogo neprodanih. Je pa krasen magnet za pritegnit kupce, da kupijo druge, neakcijske artikle in artikle z večjo maržo, kjer se potem dela pravi profit.

Jaz jih sicer zajebem, pa grem samo po artikle v akciji. Ko imam ravno čas zjutraj med upokojenci tam. Tiste pol ure med vrtcem in službo.

starfotr je izjavil:

Pithlit, tudi pri nas imaš ribe za manj od 7,5 eur.

https://www.kvibo.si/index.php/product/...

Pa še na dom ti pripeljejo.

Dej ne se smešit. Ti kr nabavi te ribe ki so prišle iz bohvekje, bohvekdaj. Dober tek.

starfotr ::

Tvoji fileji iz Italije za 7,5 eur/kg pa plavajo v vodi evian in vsak dan imajo 4 ročno masažo celega telesa ter izbrane obroke.

starfotr je izjavil:

Tvoji fileji iz Italije za 7,5 eur/kg pa plavajo v vodi evian in vsak dan imajo 4 ročno masažo celega telesa ter izbrane obroke.

Sej lohk banaliziraš kolikor hočeš. Ampak te 'moji' fileji zjutraj še plavajo v vodi, zvečer pa v vinu.
««
7 / 7
»
»»