» »

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

1
...
3 4
5
»

Pithlit ::

Ne bučk prodajat no... Saj vsi vemo da so trgovine v Italiji dražje. Pa da se tisti k tam kupujemo sam lažemo da bo ostale speljali na led.

Kot sem rekla. Jutri grem v eno dražjih italijanskih trgovin (spar) pa lohk naredimo mal primerjave s slovenskim sparom. Da ne bo kdo rekel da primerjamo hruške s paradajzi.

Pa mam 50m stran od tega Spar-a še Coop (ki je načeloma malo bolj ugoden). Še bližje doma imam Tigota in še nek diskonter (ki ga ne poznam glih... In ima bolj noname izdelke). Edin Maxi mi fali v bližini (ima pa Maksi ogromno robe, povečini znamke, na pol cene v primerjavi z Mercatorjem - vsaj kar se osebne nege in čistil tiče).

Pardon, v soboto grem. Mal prehitevam.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

socialec ::

Cool, kaj predlagaš nam, ostalim, ki nismo bogataškega ranga staregafotra, ki se glede kakovosti bolj ali manj zanaša najbolj na ceno!?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

starfotr ::

Kodrnusa je izjavil:

Tole ste najbrž vsi videli. Pač nas ropajo, ker pač smo pripravljeni plačati
https://imgur.com/a/hmVLw1W

Aha, v Famili imajo isti format računov. Prav tako v Mercatorju.

In še povsod so kupili enako robo. Pa ne samo to, še v istem vrstnem redu so jo skenirali v obeh trgovinah.

Zagotovo bi bilo boljše v takšnem formatu, to pa res. Vključno z dinamiko cene, da se ja pri najdražjem kupi, ker dražje je bolj kakovostno...

Aja ne, to v trgovini poiščejo :D

Zgodovina sprememb…

starfotr je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

Tole ste najbrž vsi videli. Pač nas ropajo, ker pač smo pripravljeni plačati
https://imgur.com/a/hmVLw1W

Aha, v Famili imajo isti format računov. Prav tako v Mercatorju.

In še povsod so kupili enako robo. Pa ne samo to, še v istem vrstnem redu so jo skenirali v obeh trgovinah.

Ni ista roba. Če si mogoče spregledal. Istega vrstnega reda pa res ni težko zagotoviti če se greš take primerjave gledat.

Ampak nima veze. Js bom počas nehala ponujat uslugo da vam direkt primerjavo nardim. Zato ker se očitno nikomur ne da narest enga spiska primerljivih artiklov napisat. Pa dejmo to omejit na enih deset. Ker mal tud svoj cajt cenim in grem v trgovino po 2 dost specifična artikla pa se mi ne da okol skakat in delat primerjav za 1001 dar.

Ti samo poskeniraj vse podatke, obdelavo bo že kak od lm naredil, recimo, zelo nekakovosten deepseek za delček cene ultra kakovostnega chatgpt?

MadMen ::

Pithlit je izjavil:

Ne bučk prodajat no... Saj vsi vemo da so trgovine v Italiji dražje. Pa da se tisti k tam kupujemo sam lažemo da bo ostale speljali na led.

Noben ni rekel, da ni cenejš izdelkov. Šur, če živiš v relativno blizu/si na izletu, se ti splača določene izdelke tam kupovat, če pa bi pa vse nakupe izvajal tam, pa nebi bila taka občutna razlika. Npr. v Familii je bilo čistilo Smack cca 50% ceneje kot pri nas, Nutella mislim da cca 70 centov, moka je bila tam tam, Rio Mare v konzervi je podobno kot pri nas, Moka tam tam, Coca Cola je bila dražja kot pri nas, Testenine so bile cenejše, alkohol je cenejši, meso iz delikatese je bilo dražje. Nisem pa ekspert in nisem redno tam v nakupih. Ni pa take razlike kot npr. štacune v Sloveniji v primerjavi z Nemčijo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: socialec ()

MadMen je izjavil:

Ni pa take razlike kot npr. štacune v Sloveniji v primerjavi z Nemčijo.

Oprosti za izbris! Mi, socialci, moramo 3x obrnit VSAK.LJUBI.EURO. Preračunljivi Švicarji hodijo mnogokrat nakupovat cenejšo greznico od artiklov v Nemčijo, tudi mi imamo precej bolj kakovostne izdelke od Nemcev - ker so draaaažji, kar je menda forumsko brezpogojno zagotovilo kakovosti :D

Mimogrede, Coca Cola ima neke popraznične/davčno-sladke akcije, roba drži sicer nekje do julija, sem videl enega kretena, ko je nabasal štiri veze - mogoče ima gostilno ali kaj?!

Zgodovina sprememb…

Zadnjič. Dejte en seznamček naklofat iz slovenskega Spar-a. Js pa vam dam cene iz italijanskega.

To, da se tebi ne splača je brezpredmetno. Js niti ne govorim da se meni splača. Moja računica ne temelji na temu. Tudi ne govorim da je vse ceneje. Še manj pa predlagam da se v italijo po nakupih vozi nekdo iz jebene Murske.

In ja, za nekatere artikle so razlike v ceni zelo, zelo občutne. In če greš enkrat na mesec te artikle nabavit, se ti mogoče izplača narest en izlet iz Ljubljane do neke Gorice. Ali pa Trsta. Če jih pri 200€ prišparaš 50 (pa magari pelješ svojo lepšo polovico na all you can eat suši za tisti denar) si pač zmagal. Lahko pa seveda goniš svojo in lapaš kako ti bučke prodajamo.

Sicer je meni vseeno ker to pač ni moj denar. Ti svojega komot lahko puščaš v lokalnem Mercatorju in podpiraš slovensko (ups?) ekonomijo. Js se pa do Vidma zapeljem po sojino omako za 5€ na liter namest da v mercatoriju puščam 20+ za podoben zvarek. Kikkoman za slabih 8€.

Evo, tole - spar/hr in mercator, ne da se mi iskati bolj, žal. Tisto z all you can eat sushijem ti premočno zmaga.

Ma daš 40€ za dva pa se tko na pokaš da ti skoz ušesa ven leze, opraviš kompleten nakup za en mesec, in če računaš še čas pa bencin in vinjeto ter amortizacijo avta... Prišparaš za en pir.

Pithlit je izjavil:

Zadnjič. Dejte en seznamček naklofat iz slovenskega Spar-a. Js pa vam dam cene iz italijanskega.

Tu imaš seznam. Pa naj pojdi poiskat cene v Italijo.

https://www.primerjaj-cene.si/sl/hrana/...

MadMen ::

Pithlit je izjavil:

To, da se tebi ne splača je brezpredmetno. Js niti ne govorim da se meni splača. Moja računica ne temelji na temu. Tudi ne govorim da je vse ceneje. Še manj pa predlagam da se v italijo po nakupih vozi nekdo iz jebene Murske.

In ja, za nekatere artikle so razlike v ceni zelo, zelo občutne. In če greš enkrat na mesec te artikle nabavit, se ti mogoče izplača narest en izlet iz Ljubljane do neke Gorice. Ali pa Trsta. Če jih pri 200€ prišparaš 50 (pa magari pelješ svojo lepšo polovico na all you can eat suši za tisti denar) si pač zmagal. Lahko pa seveda goniš svojo in lapaš kako ti bučke prodajamo.

Sicer je meni vseeno ker to pač ni moj denar. Ti svojega komot lahko puščaš v lokalnem Mercatorju in podpiraš slovensko (ups?) ekonomijo. Js se pa do Vidma zapeljem po sojino omako za 5€ na liter namest da v mercatoriju puščam 20+ za podoben zvarek. Kikkoman za slabih 8€.

No, začnimo od začetka.
Ali vse nakupe opravljaš v IT?
Koliko imaš do meje?
Opcijsko vprašanje: Ali poznaš v Sloveniji samo Mercator in Spar?

WizzardOfOZ ::

starfotr je izjavil:

Ni res. Veliko zadev je tudi dražjih. Recimo sadje in zelenjava ter meso.

Sadje je tam-tam z našimi cenami. Meso je pa cenejše kot pri nas, predvsem pa kvalitetnejše. Ker pri nas je večina mesa iz Poljske in Madžarske.

110% smo samozadostni z govedino, pa je vseeno uvozimo še za dodatnih 75%, ker dobro govedo prodamo tujcem, slabo ostane in še slabše uvozimo, ker slovenci itak požrejo vse, samo da je poceni.

Vseeno pa raje enkrat na teden pojem konkretno kvaliteten steak, kot pa vsak dan poljsko govedino. Pa čeprav plačam za en zorjen steak 40€ (pol ga moram pa še sam spečt).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Kako, še na prejšnji strani so govorili, da razlike v kakovosti med izdelki ni. Je samo razlika v ceni :D

Kako to, da potem mi izvozimo premium in uvozimo pofl? Torej mi imamo dobro robo pri nas. Ampak nihče je noče plačat?

Nekateri imajo težave s procesiranjem, ker očitno ne razumejo in ne sprejemajo, da samo višja cena ni zagotovilo kakovosti.
Žal se jim ne da dopovedati drugače.

Takšni bogataši so super klientela za nabijanje marže, k se jih najde kar nekaj, tudi takšnim, ki raznim brad-pittom pomagajo...
Drago pa je le, kar je menda osnovno vodilo in zagotovilo :D

K sreči ni omejeno na Slovenijo, starost, spol in družinske odnose.

Seveda ni. Samo statistično je težje, da pri dražjem izdelku dobiš pofl, kot pa pri poceni izdelku odlično kvaliteto. In ni linearne povezave med ceno in kakovostjo.

starfotr je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Tu imaš seznam. Pa naj pojdi poiskat cene v Italijo.

https://www.primerjaj-cene.si/sl/hrana/...

Hvala. Zdaj pa preberi še enkrat kaj jaz ponujam. Drugače grem gladko v diskonterja pa slikaj se, a je zmenjeno?

MadMen je izjavil:

Pithlit je izjavil:

No, začnimo od začetka.
Ali vse nakupe opravljaš v IT?
Koliko imaš do meje?
Opcijsko vprašanje: Ali poznaš v Sloveniji samo Mercator in Spar?

Kaj ima to kakršnokoli vezo s tem kar ti jaz govorim.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Težko je razpravljati, zares - na tak način.

Zakaj bi želel odlično kvaliteto, če stvari ne potrebuješ takšne in nakupa racionalno ne moreš upravičiti?
Recimo, zakaj bi zahteval wakizashije za kuhinjo, če je en navaden nožicelj dovolj učinkovit?

Zgodovina sprememb…

starfotr je izjavil:

Kako, še na prejšnji strani so govorili, da razlike v kakovosti med izdelki ni. Je samo razlika v ceni :D

Kako to, da potem mi izvozimo premium in uvozimo pofl? Torej mi imamo dobro robo pri nas. Ampak nihče je noče plačat?

V sloveniji imaš tudi govedorejce, ki bi jih jaz dal zapreti, ne pa da lahko govedo redijo. Imaš pa take, ki se trudijo in je njihova govedina res kvalitetna. Odkupna cena je pa za oboje enaka. Zato tisti, ki vedo kaj imajo to raje v tujino prodajo. Dobijo par 100€ več za posamezno žival, ampak pri 200 glav živine, se to že pozna.

socialec je izjavil:

Recimo, zakaj bi zahteval wakizashije za kuhinjo, če je en navaden nožicelj dovolj učinkovit?

Zakaj potem kupujete novejše avtomobile, če bi vam pa bil en navaden Yugo ali stoenka čisto dovolj?

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Zakaj potem kupujete novejše avtomobile, če bi vam pa bil en navaden Yugo ali stoenka čisto dovolj?

Pa ravno jaz se tega držim, da zvozim avto do konca, pa se mi vsi režijo, da jim sramoto delam, poslovnežem/družini/žlahti/znancem!
Ko se srečamo s kakšni kolegi - veš, kaj je prvo vprašanje? Ne, kako si, kako gre - ampak a še tisti avto voziš, zakaj še nisi prodal, kako si lahko to sploh kupil?

Ko pripeljem avto na servis, mehaniku, vulkanizerju, mi precej pomenljivo kimajo.
Nisem čisto prepričan, če gre za pohvalo, odobravanje, zafrkavanje ali celo sarkazem :D

Mimogrede, res ne vem, koliko yugov ali stoenk bi vzdržalo do danes!

PS: Moram pisati sinonimu primerno :D

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Že v AT sparu so cene nižje kot v našem. Pa še boljše kupone za popust imajo.

delavec44 je izjavil:

Že v AT sparu so cene nižje kot v našem. Pa še boljše kupone za popust imajo.

To pa ne drži. Špar v Avstriji je kar dražji od našega. Vsaj v Celovcu, Beljaku in Grazu.

delavec44 ::

Imaš nekje temo, ko je en kupoval XO rum in je bil v AT sparu s kuponom za 20€ cenejši kot v našem sparu s kuponom. Ne vem koliko je bila flaša, tam nekje 40€.

Ampak to velja samo za alkohol. Ta je cenejši v AT konkretno. Mislim da zaradi manjšega davka na alkohol.

Hrana je pa v AT kar dražja.

Zgodovina sprememb…

Me prav zanima, kako bo jutri. Neke popuste jim obljubljajo trgovci za jutri. :)) Ljudje pa itak palijo popusti.

Bi pa zelo rad videl, da trgovci zaprejo trgovine za nekaj dni. In pokažejo sredinca kot odgovor na bojkot. Pa da vidimo potem ob ponovnem odprtju, kakšna gneča bo v trgovinah.

Scaramouche3 ::

starfotr je izjavil:

Me prav zanima, kako bo jutri. Neke popuste jim obljubljajo trgovci za jutri. :)) Ljudje pa itak palijo popusti.

Bi pa zelo rad videl, da trgovci zaprejo trgovine za nekaj dni. In pokažejo sredinca kot odgovor na bojkot. Pa da vidimo potem ob ponovnem odprtju, kakšna gneča bo v trgovinah.

Potem pa ljudje začnejo samo nujno kupovat, rabijo pa prodat 80% asortimenta da živijo! Pa se bodo res konkurenca odzvali tako?
Kaj če potem gremo kmetom samo po nujo in držimo par mesecev! Lahko oni?

starfotr je izjavil:

Mi lahko kdo od forumašev razloži, zakaj bi en tak ultrabogataš, kot je starfotr, to rad videl, da trgovci zaprejo trgovine za nekaj dni in bo gneča kupcev v trgovini? Upam, da so upravitelji in lastniki bolj racionalni kot neki starifotri, da se ne izživljajo zverinsko na vsak upravičen signal s strani kupcev. Ja, razumem, da mu v trgovini pogrnejo rdečo preprogo in mu poiščejo najboljše ponudbe sami od sebe, ker sam nima časa uporabljati trgovinskih agregatorjev, ni kakšnega posebnega problema tukaj.

Sicer pa, če je Walmart zaprl v EU, verjetno lahko tudi kak drug, če ne najde stika s kupci in je v kakšni povezavi s sadističnimi starimifotri - sicer se tako preveč pofla, sladkorja, soli in maščobe pokupi, zlatih wc školjk pa ne prodajajo v teh 'naših socialnih' trgovinah, manj dragih in s tem manj kakovostnih pa si tako nima smisla nabavljati, mar ne?

Moderatorji, priporočam, da premislite o opominu takšnim forumašev, če že nenevarnega shintarota tako preganjate glede teleportacije in telepatije. Če vam bo topleje pri nezahtevnem srčku, lahko tudi meni pritaknete najslabšo oznako.
1
...
3 4
5
»