Forum » Loža » Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!
Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!
gruntfürmich ::
Torej, kaj poleg pašte, kave in aperola je še ceneje v Italiji? Očitno ne prav dosti.
kolikor poslušam ljudi, je ceneje skoraj vse?
Slabo si slišal.
Ta boljše govedo poje kmet, žlahta in znanci.
Nato pa lahko gre tudi dol, ja.
ti pa znova haluciniraš...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Pithlit ::
In še, obmejne trgovine na meji z Italijo so polne italijanov. Torej, kaj poleg pašte, kave in aperola je še ceneje v Italiji? Očitno ne prav dosti.
Aha? Katere pa so te trgovine polne Italijanov?
Sadje in zelenjava (in tudi precej mesa) je dražje z razlogom. Si kdaj pogledal katera kategorija se pri nas prodaja, in katera pri njih? Je pa mleko res konkretno dražje pri njih.
Life is as complicated as we make it...
Benny123 ::
Hodim v Italijo na dopust izven sezone . Zadnje dve leti je vse dražje kot pri nas, tudi krepko ven iz turističnih krajev. Pojma nimate, samo ene floskule. Živila so konkretno dražja, nekatera x2 v zadnjih 2 ali 3 letih. Pred covidom sem kupoval v lokalnih stacunah, isti k kot pri nas.. Sedaj? Če nebi bilo nepraktično bi vozil hrano s seboj. Je pa ceneje kozmetika in čistila, ampak kaj ko to ne rabiš na dopustu Ane.. (pivo, vino , meso širi salame ajajjaajaja...)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Benny123 ()
Še dobro. Ker eni smo vsak teden tam. Tko da očitno res pojma nimamo.
Obmejne trgovine prilagajajo cene malo drugače Ane...
Oh ti šment. So pa še kar v Italiji. Al se mogoče motim? Kolk pa morajo bit stran od meje?
Sicer ni trgovina ampak 3 tedne nazaj sem v Benetkah kapučin pila za 1,5€. Aperol špric je bil pa 3€. 4kom obloženih kruhkov, 2 gratinirani kapesanti, školjke v buzari za 2 osebi, 0,5l belega pa liter vode in 2 espressa... 28€ (200m or Rialta). Tko da please, do tell kolk je vse dražje. Aja pardon, Benteke so ob meji?
Daniel ::
Nimam pojma. Ampak kar nekaj tega se v našem okolišu potamani.
Jaz sicer ne konzumiram ali kupujem, vem pa da kolega vsake 3 mesece bluzi, da je teletina spet na voljo. In tudi kupi.
Če govorimo o boljšem govedu.
Če govorimo o kmetijski industriji, pa boljše itak ne obstaja.
Vsako je našopano s kemijo in farmacijo.
Očitno imate neke gurmane tam. Ne vem no, mi smo doslej mislim da 2 komada dali v klavnico za lastno porabo v zadnjih 10+ letih. Nekaj se tudi dobi od sorodnikov, res pa, da že nasploh malo govedine porabimo. Še za salame so jo morali prispevati sorodniki, ker je nismo imeli.
O kakšnem šopanju s kemijo in industrijo pa govoriš, če smem vprašati? Zdaj če misliš mineralno vitaminske dodatke, koruzni šrot in travno ter koruzno silažo, potem je to res to. Kaj drugega pa vsaj pri nas ne kupujemo, ker vse stane.
Kmetje so res trdi. Ravno včeraj sem poslušal o tem, kako kmetje niso mogli odkupit LJ mlekarn. Vsak bi bil lastnik, nihče pa ne bi odprl denarnice za kupnino.
In kjer se prepirata 2 (ali več), tretji (tujec) dobiček ima.
Marsikatera zadruga je propadla. Spet zato, ker so kmetje trdi v glavo. In naj mi nihče več ne omenja povezovanja in kmetov v enem stavku, ker to je utopija.
Nazaj na trgovine. Ne vem kdo bo bojkotiral trgovine. Tisti, ki so si nakupili sekret papir in kvas pred nekaj leti? Tisti, ki so redni gosti na petrolu v nedeljo?
In še, obmejne trgovine na meji z Italijo so polne italijanov. Torej, kaj poleg pašte, kave in aperola je še ceneje v Italiji? Očitno ne prav dosti.
In kaj bi imeli potem, ko bi jih odkupili? Tudi pomurskih nismo odkupili, pa vseeno gre mleko tja. Sicer cena morda zaostaja za kakšna dva centa napram EU, ampak je obenem odprt tudi trg proti Italiji in Hrvaški, kjer je veliko pomanjkanje mleka in se pač mleko vozi tja, kjer so zanj pripravljeni več plačati. Ne vem sicer, kje naj bi se ta denar vzel, ker kmetje, ki karkoli vlagajo v kmetijo, sproti porabijo vse, kar dobijo od prodaje. Vsaj na našem koncu so zadruge vso premoženje, ki so ga imele (od zadružnega doma na morju naprej) prodale in porabile za plače zaposlenih (ki niso imeli kaj dosti s kmetijstvom). Kmetje, ki so v tistih časih sicer bili "papirnati" lastniki zadrug pa smo bili deležni tudi groženj, če smo si drznili karkoli razmišljati in delati po svoje. Marsikaj se je dogajalo. Osebno sem bil celo deležen groženj iz mlekarne, ker sem si drznil novinarju povedati koliko dobimo plačano liter mleka in groženj iz strani direktorja zadruge, da me bojo uničili, če si bom drznil prestaviti odkup mleka na drugo specializirano zadrugo, ki je takrat ponujala precej boljše odkupne cene in je zaradi večjih količin na trgu dosegala boljšo ceno. Taki časi so bili. Sedaj je dosti bolje ampak še zmeraj stroški rastejo precej hitreje, kot pa prihodek iz te delovno izjemno intenzivne panoge.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
starfotr ::
Jah, če je vseeno kdo je lastnik, potem ne vem zakaj so se kmetje združevali in hoteli odkup.
https://siol.net/kmetje-za-odkup-deleza...
In če ti je kot kmetu vseeno kdo je kupec in kdo odkupuje ter kdo je lastnik, potem je tudi meni kot potrošniku vseeno od koga kupujem. Torej tudi, če od tujca.
Pa da se razumemo, mnogo raje pustim denar našim kmetom, kot pa tujim koorporacijam. Ampak spoštovanje mora biti obojestransko in vzajemno.
In če ti je kot kmetu vseeno kdo je kupec in kdo odkupuje ter kdo je lastnik, potem je tudi meni kot potrošniku vseeno od koga kupujem. Torej tudi, če od tujca.
Pa da se razumemo, mnogo raje pustim denar našim kmetom, kot pa tujim koorporacijam. Ampak spoštovanje mora biti obojestransko in vzajemno.
Jah, če je vseeno kdo je lastnik, potem ne vem zakaj so se kmetje združevali in hoteli odkup.
Jaz bi rekel, da je to bila bolj ideja zadrug, da bi spet bili lastniki nečesa. Čeprav, glede na zgoraj opisane izkušnje tistim, ki so večinoma rinili na direktorska mesta ne bi dal niti koz čuvat. Pa če so tvoje želje zaradi tega zadovoljene ali ne. Jaz spoštovanja od njih, nisem doživel, čeprav so imeli službe zaradi mene in so meni jemali, da so imeli za plače, in mi je zadnja stvar na svetu, da bi s svojim denarjem, ki bi mi ga itak trgali od mleka podpiral takega direktorja, na koncu pa bi še tole zapravili, kot so vse ostalo v preteklosti. Že tako so mi pobrali delež + še enkrat toliko, ker sem kot lastnik odgovarjal za dolgove, ki so jih ustvarili. Oni so si svoje plače razdelili, ker so zaposleni pred kmeti, ko gre zadeva v stečaj, kmetje pa so se za denar, ki jim ga je zadruga dolgovala obrisali pod nosom.
Pri mlekarni bi pa lahko imeli podobno situacijo, kot pri NKBM. Pri nesposobnem vodstvu enostavno vse skupaj propade, kmetje pa se večinoma nimajo časa ukvarjati s politikami podjetja, ker to ni njihovo delo.
Sedaj sem pač član zadruge, ki ima za direktorja res človeka na mestu, ki se potrudi za vsakega kmeta posebej in pač mleko prodajajo najboljšemu kupcu. Obstaja razmeroma velika verjetnost, da viškov mleka še dolgo ne bo, ker mladih, ki bi želeli to početi enostavno ni. Zato se lahko na trgu prodaja najboljšemu ponudniku. Zadruga razen zgradbe v kateri so in še par malenkosti nima nekega kapitala, konec leta pa to, kar so ustvarili viška s prodajo mleka in tudi z nakupi repromateriala, razdelijo nazaj med kmete. Kvečjemu manjka zgolj le to, da bi nam dejansko plačali maščobe kolikor dobavimo in ne zgolj do 4,2, višje cene, kot je v eu, pa ni pričakovati, saj smo na skupnem trgu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
LiquidAI ::
Kje je potem sploh ceneje kot pri nas? Avstrija? Madžarska?
Prvovrstna roba je cenejša v A in IT, ker so tam višje zahteve kupcev po kakovosti izdelkov za pričakovano ceno. Pri nas so nižja pričakovanja kupcev zato tuje multinationalke nas obravnavajo da spadamo na vzhodno evropski trg.
Primer za palmino olje, ki je dokazano škodljiv, nato aluminijeve soli v deodorantih, pomanjkanje inšpektorjev in pomanjkljiv nadzor nad Bio izdelki.
65001
Scaramouche3 ::
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/trgo...
Dobro je en komentar napisal!
Samo zato, ker se je ta predsednica zbornice tako ostudno zlagala, da se je hrana podražila iz leta 2023 na leto 2024 samo za 2% je dovolj velik razlog za popoln bojkot vseh trgovin. Dovolj manipulacij in laganja. Potrošniki nismo neumni in vemo, da se nič ni podražilo samo za 2%.
Dobro je en komentar napisal!
Samo zato, ker se je ta predsednica zbornice tako ostudno zlagala, da se je hrana podražila iz leta 2023 na leto 2024 samo za 2% je dovolj velik razlog za popoln bojkot vseh trgovin. Dovolj manipulacij in laganja. Potrošniki nismo neumni in vemo, da se nič ni podražilo samo za 2%.
Srečno pri bojkotiranju trgovin. Pa poročajte kolk cajta boste preživeli brez osnovnih živil pa čistil...
Srečno pri bojkotiranju trgovin. Pa poročajte kolk cajta boste preživeli brez osnovnih živil pa čistil...
Vizualiziraj trgovino, tam je 80 do 90% produktov ki jih ne rabiš, če en mesec ješ samo jajca, juhce, sam delaš kruh doma, jaz ga! Poleg tega zmanjšaš koliko krat ješ dnevno, pa še malo shujšaš!
Kupiš samo najcenejše in ješ večkrat isto, bo velik problem za njih! Ne rabiš stradat! Samo odstranit veliko nepotrebnega!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()
c3p0 ::
Kje je potem sploh ceneje kot pri nas? Avstrija? Madžarska?
Prvovrstna roba je cenejša v A in IT, ker so tam višje zahteve kupcev po kakovosti izdelkov za pričakovano ceno. Pri nas so nižja pričakovanja kupcev zato tuje multinationalke nas obravnavajo da spadamo na vzhodno evropski trg.
Primer za palmino olje, ki je dokazano škodljiv, nato aluminijeve soli v deodorantih, pomanjkanje inšpektorjev in pomanjkljiv nadzor nad Bio izdelki.
In zelenjava, ki zgleda, kot da jo je nekdo že prebavil. Ali kot ostanek iz A trgovin prejšnjega tedna, kar se pač ni prodalo. Oni dobijo svežo robo, ostanke pa je škoda stran metat, če pa slovenceljn vse pomuli.
BuDi79 ::
Scaramouche3 je izjavil:
Vizualiziraj trgovino, tam je 80 do 90% produktov ki jih ne rabiš, če en mesec ješ samo jajca, juhce, sam delaš kruh doma, jaz ga! Poleg tega zmanjšaš koliko krat ješ dnevno, pa še malo shujšaš!Pa še kaka kavica manj zaradi podražitev rtv, komunale, smeti in vode, pa kaka "sladak pijača manj" zaradi davka, itak vse škodi, pa bomo zdravi ko dren. Še "požrešni zdravniki" bodo pocrkal,ker jih ne bomo rabili..
Ne rabiš stradat! Samo odstranit veliko nepotrebnega!
Ja pa iii.
2dark ::
Najbolj neumne slovence , polnih riti boli pomembna življenska dobrina čokolada Milka.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Scaramouche3 je izjavil:
Kupiš samo najcenejše in ješ večkrat isto, bo velik problem za njih! Ne rabiš stradat! Samo odstranit veliko nepotrebnega!kupi raje najdražje in najbolj kvalitetno, brez junk fooda, in čim manj predelanih stvari. ter čim več od direktnih proizvajalcev brez posrednikov.
efekt za prihodke trgovcev bo enak, efekt za naše zdravje pa neprimerno večji.
pa čim več kupovati za -25% (z večimi karticami) in zadeve ki so resnično znižane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
2dark ::
Cim manj kupovat nepotrebnih stvari.
Na listek si napisat kaj se potrebuje in se to tudi kupi.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
energetik ::
Cim manj kupovat nepotrebnih stvari.
V štacunah tipa Hofer, Lidl se ponavadi nabavlja zadeve, ki niso nepotrebne. Tudi če 1 teden nabaviš 2x preveč, se na koncu itak vse porabi in boš pa naslednji teden kupil manj. Gre za hrano in gospodinjske/higienske pripomočke. Nimaš tu kaj dosti šparat, razen tega da se ne kupuje procesirane hrane.
vires in numeris
bm1973 ::
Sam hodim v Lidl po stvari, ki so tam poceni in enake kvalitete, ali celo boljše kot v Spar, Tuš, Merkator.
Čistila, sekret papir, konzerve (določene seveda), itn. To ima rok trajanje neomejen...
Imajo tudi nekaj slovenskih izdelkov (Naše nam paše), ki niso slabi.
Včasih kako meso, sadje in zelenjavo imajo dobro, ampak blizu mene ni Lidla... pa pač ne hodim to tja iskat.
Čistila, sekret papir, konzerve (določene seveda), itn. To ima rok trajanje neomejen...
Imajo tudi nekaj slovenskih izdelkov (Naše nam paše), ki niso slabi.
Včasih kako meso, sadje in zelenjavo imajo dobro, ampak blizu mene ni Lidla... pa pač ne hodim to tja iskat.
To je laž. Niso enake kvalitete za isto ceno ali nižjo ceno. To po nobeni logiki ne more biti res.
Sicer pa folk bo bojkotiral trgovine. Medtem pa norijo, ker niso pri nas odprte tudi v nedeljo :D
Sicer pa folk bo bojkotiral trgovine. Medtem pa norijo, ker niso pri nas odprte tudi v nedeljo :D
To je laž. Niso enake kvalitete za isto ceno ali nižjo ceno. To po nobeni logiki ne more biti res.Seveda je res. Pri dosti zadevah se plačuje zgolj znamko. Primerjaj npr. Lindt in Choceur 75-85% čokolado. Jaz ne najdem razlike, razen v ceni.
vires in numeris
bm1973 ::
To je laž. Niso enake kvalitete za isto ceno ali nižjo ceno. To po nobeni logiki ne more biti res.
Mislim, da zna moja rit dobro ocenit, kje je najboljši sekret papir .
In najboljšega ima Lidl, 4 slojni... In najcenejši...
Konzerve so vse iste. A mislite, da za Lidl dajo noter drug fižol? Malo morgen, sam druga nalepka...
delavec44 ::
Hehe, bo moral starfotr malo marže pogledati. Že dolgo ne velja, da je najdražji izdelek nujno najboljši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Kodrnusa ::
Bili v Italiji v Ovaru na smučanju 10 dni nazaj. Pridem v lokalno malo trgovino, kjer pricakujem da bodo cene višje kot v trgovinah v hrvaških kampih.. pa me kap ko vidim Barila testenine vseh mogočih vrst po 1,11€. Pri nas sem jih v akciji kupoval po 1,40€, pa ne govorim o eni vrsti. Vse mogoče vrste so bile 1,11€.
V kampu na Hrvaškem so po 2,5€.
Ponavljam, da je to mala lokalna trgovina.
Tukaj se vidi kako so pri nas cene napihnjene...
shark_nm ::
Bili v Italiji v Ovaru na smučanju 10 dni nazaj. Pridem v lokalno malo trgovino, kjer pricakujem da bodo cene višje kot v trgovinah v hrvaških kampih.. pa me kap ko vidim Barila testenine vseh mogočih vrst po 1,11€. Pri nas sem jih v akciji kupoval po 1,40€, pa ne govorim o eni vrsti. Vse mogoče vrste so bile 1,11€.
Seveda in kot kaže je še veliko manevra. Mi bomo jambrali in kazali dobre prakse iz tujine. Ko bodo prve družine na cesti bomo še malo jambrali...
za večino prehrambenih izdelkov, ki sem jih kupoval v štacunah ala hofer, lidl me je po navadi srat pritisnilo, kako slabe kvalitete so... sploh ko berem komentarje kako je enaka kvaliteta kot drugje; morda je res enaka kvaliteta pofla, premium stvari pa nikakor.
gruntfürmich je izjavil:
za večino prehrambenih izdelkov, ki sem jih kupoval v štacunah ala hofer, lidl me je po navadi srat pritisnilo, kako slabe kvalitete so... sploh ko berem komentarje kako je enaka kvaliteta kot drugje; morda je res enaka kvaliteta pofla, premium stvari pa nikakor.
Ker pa je tako, je treba bojkot, ker so pač dvignili cene živil ki imajo kvaliteto!
Za tisti mesec ali pač kupuješ manj, greš na mini hujšanje, kupuješ ceneje, brez nekih sladkorjev,ketchup, slanih prigrizkov itd.
Udarit jih je treba tam kjer imajo največjo maržo zaslužka! To so drage stvari!
gruntfürmich je izjavil:
Povej mi, kakšna je razlika med nekim "premium" izdelkom in Hofer/Lidl izdelkom, če primerjaš npr.:
- polnozrnata pirina moka
- repično olje
- vložen rjav fižol
- kuskus
- basmati riž
- SLO jabolko
- WC papir
itd itd.
vires in numeris
c3p0 ::
Lepša embalaža in znamka, ki so ti jo vtisnili v spomin kot bolj kvalitetno, skozi tisoče reklam.
gruntfürmich je izjavil:
Povej mi, kakšna je razlika med nekim "premium" izdelkom in Hofer/Lidl izdelkom, če primerjaš npr.:
- polnozrnata pirina moka
- repično olje
- vložen rjav fižol
- kuskus
- basmati riž
- SLO jabolko
- WC papir
itd itd.
Vhodna surovina je kake slabše kvalitete ali pa je pripeljana iz XY države z nižjimi standardi ali pa uporabljajo drugačno recepturo, če gre za predelan izdelek. Česen iz Slovenije ni enak česnu iz Kitajske ali iz Španije. Pa je vse skupaj česen.
Mleko je lahko slovensko. Ali pa poljsko. Morda iz Moldavije.
In če že omenjaš WC papir, so ogromne razlike med njimi. https://kesar.si/toaletni-papir-primerj...
Ni zastonj kosila. Nikoli in nikdar. Vedno se nekje pozna, če je cena nižja.
Machete ::
Kdor dobre hrane ni navajen, razlik misli da ni, kdor ve kaj je dobro in kvalitetno, takih neumnosti niti ne sprašuje. Ko se enkrat navadiš na kvalitetna olja, moke, zelenjavo itd. je dejansko vse iz trgovine pogojno užitno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Najboljša je pa izjava opranih glav in zagovornikov česarkoli že. "Je dobro za ta denar."
V bistvu ni dobro, niti ni povprečno. Je samo poceni.
V bistvu ni dobro, niti ni povprečno. Je samo poceni.
Kdor dobre hrane ni navajen, razlik misli da ni, kdor ve kaj je dobro in kvalitetno, takih neumnosti niti ne sprašuje. Ko se enkrat navadiš na kvalitetna olja, moke, zelenjavo itd. je dejansko vse iz trgovine pogojno užitno.Dobro hrano narediš v svoji kuhinji, ne pa kupiš v štacuni.
Ne mi rečt, da npr. ločiš razliko v moki od npr. Žita in moki iz Hoferja, denimo Tip500 ali pirina polnozrnata.
Ali pa sončnično olje Hofer vs. npr Gea.
vires in numeris
Seveda razlike moke ne moreš čutit kar tako.
Vendar še vedno imaš lahko boljšo moko tip 500 ali pa slabšo moko tip 500. Zakaj misliš, da so odkupne cene pšenice različne glede na kakovost letine?
Vendar še vedno imaš lahko boljšo moko tip 500 ali pa slabšo moko tip 500. Zakaj misliš, da so odkupne cene pšenice različne glede na kakovost letine?
fikus_ ::
Kvaliteto moke lahko ločiš pri pripravi bolj zahtevnih (pekovskih) jedi. Ko je jed pripravljena, bolj težko po okusu, po izgledu pa.
Drugo je različni tipi moke.
Drugo je različni tipi moke.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
aborko ::
In če že omenjaš WC papir, so ogromne razlike med njimi. https://kesar.si/toaletni-papir-primerj...
Si si prebral kaj piše na linku? Ko prebereš ugotoviš, da kot ponavadi so firme (Violeta) nateg. Večina preplačanega denarja gre za brand name in marketing in nažalost ne v višjo kvaliteto izdelka. Zastonj kosilo očitno je, res pa da ne za vse, eni morajo konkretno preplačati, da lahko eni kupimo pod ceno. Povprečje mora pri trgovcu štimat. Da malo zjebem tisto tabelco na linku, nazadnje sem kupil 10 pack, 180 listicev,4 slojni v hoferju za 2,3€. Vzel sem jih toliko da sem dobil vprašanje, če rabim račun na podjetje :)
Hofer/Lidl itd. niso nobeni samaritani. In vam ne dobavljajo hudo dobre kvalitete za nizko ceno. Dobavljajo vam sprejemljivo kvaliteto. In temu primerna je tudi cena. Prav nobenega presežka ni. Je samo dobro razmerje vrednosti za plačan denar.
Če je violeta nateg, še ne pomeni da so tudi drugi. In da npr. hoferjeva znamka pa ni.
Če je violeta nateg, še ne pomeni da so tudi drugi. In da npr. hoferjeva znamka pa ni.
eventyrer ::
Število vseh izdanih računov (v vseh dejavnostih) je bilo včeraj 29% manj, skupna vrednost pa je bila 36& manjša.
ja pizda folk je imel hrano doma po omarah. tisti dan niso šli v trgovino, so pa zato par dni prej si naredili (za en dan, waw!!!) zaloge.
Naj bodo carji in štrajkajo neprekinjeno 14 dni. Pol bomo verjeli da štrajkajo z namenom.
Karkoli drugega je samo bedarija za instagram všečke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
MadMen ::
Prodajaš malo bučke. Očitno živiš v relativni bližini meje ter kopuješ določen segment artiklov v IT in določen segment pri nas. Drugače ni neke ekonomske računice, ker generalno gledano če boš celoten nakup opravil npr. v Familii, ne bo bistveno ceneje kot pri nas.
Nikonja ::
V Italiji so določene stvari cenejše (testenine, omake, riž....) ker so cene kontrolirane iz strani države (enako kot gorivo pri nas), ampak vse ostalo jaz pa nebi rekel da je bistveno cenejše, ampak tam tam, ene stvari so, ene pa dražje. To da se splača iz Ljubljane furat v italijo samo zaradi hrane pa je bedarija, razem če kupiš tri palete testenin.
Mi ponavadi naredimo izlet, se spotoma ustavimo v štacuni, kupimo tisto kaj je cenejše kot pri nas in to je to. Za tisto kaj stane isto ali več pa ne planiram talijanom puščat dnar.
Mi ponavadi naredimo izlet, se spotoma ustavimo v štacuni, kupimo tisto kaj je cenejše kot pri nas in to je to. Za tisto kaj stane isto ali več pa ne planiram talijanom puščat dnar.
ja pizda folk je imel hrano doma po omarah. tisti dan niso šli v trgovino, so pa zato par dni prej si naredili (za en dan, waw!!!) zaloge.
Naj bodo carji in štrajkajo neprekinjeno 14 dni. Pol bomo verjeli da štrajkajo z namenom.
Karkoli drugega je samo bedarija za instagram všečke.
Črpalke so polne, pekarne so polne, trgovine čez mejo Hrvaške so polne. Tako, da vse kar hrčki delajo je bolj kot ne blažev žegen. Če so carji, naj odjebejo vse in naj nikoli več ne prestopijo praga trgovin. Pa naj si uredijo alternative glede dobrin in hrane.
Prodajaš malo bučke. Očitno živiš v relativni bližini meje ter kopuješ določen segment artiklov v IT in določen segment pri nas. Drugače ni neke ekonomske računice, ker generalno gledano če boš celoten nakup opravil npr. v Familii, ne bo bistveno ceneje kot pri nas.
Povej kaj te zanima. V soboto grem v špar pa ti pofotkam cene če hočeš. Po možnosti primerljive artikle.
Ne vem...
Barilla? S-budget? Spar premium? Idared jabolka (če jih sploh imajo... Fuji Sem jih zadnjič kupila za 2,49/kg, prva klasa... Pink Lady so ble po 2,79)? Laško? Union? Paulaner? Leffe? Nutella? Palmolive? Dove? Nivea? Finish? Dash? Omino Bianco? Gillette?...
Kolegici sem kupila pistacijevo kremo za 16,1EUR/kg.
*edit* napačen citat
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Kot naša famozna vladna košarica. Nič vse skupaj.
https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-p...
https://www.primerjaj-cene.si/sl/hrana/
https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-p...
https://www.primerjaj-cene.si/sl/hrana/
Kodrnusa ::
Tole ste najbrž vsi videli. Pač nas ropajo, ker pač smo pripravljeni plačati
https://imgur.com/a/hmVLw1W
https://imgur.com/a/hmVLw1W