Forum » Loža » Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!
Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!
WizzardOfOZ ::
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
hotig ::
Ta petek bo težko ivesti bojkot. Bojo penzije izplačane pa še nekateri trgovci ponujajo upokojencem dodatne popuste.
WhiteAngel ::
Bojkot trgovin sedaj tudi pri nas.
Videno na FBju in TikToku
Človeška neumnost res ne pozna meja.
Če bolje pomislim, sploh ni slabo tole. Bom imel v soboto manj gužve v Šparu, odlično. V nedeljo ga bom pa tudi jaz bojkotiral, majkemi. Oh wait.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
feryz ::
Pri nas je tamala včeraj uletela domov prvič letos, zato me je zvabila v štacuno.
Začuda sva zagonila manj kot ponavadi, malo pod 100 evrov, namesto klasičnih 200 do 250 evrov.
Zvečer sta bila tako Mercator kot tudi Hofer razfukana, brez tistega kar rabiš na policah. In prazna.
Očitno tudi na pol praznih štacun niso sposobni več sproti filati.
V Hofer grem itak po točno 5 artiklov. In teh 5 ali pa vsaj te vrste in barve petih, niso imeli na policah. Zadaj jih je brez dvoma dovolj.
Sem bil pa prvi v vrsti na blagajni, skoraj takoj fertik. Oz. takoj ko je blagajničarka nehala simulirati da nekaj dela med policami in je prišla opravljati svoje delo.
Tako da ja, se pridružujem Hrvatom. Od danes dalje imam vsaj 14 dnevni štrajk, kar se štacun tiče.
Popolnoma vseh.
Začuda sva zagonila manj kot ponavadi, malo pod 100 evrov, namesto klasičnih 200 do 250 evrov.
Zvečer sta bila tako Mercator kot tudi Hofer razfukana, brez tistega kar rabiš na policah. In prazna.
V Hofer grem itak po točno 5 artiklov. In teh 5 ali pa vsaj te vrste in barve petih, niso imeli na policah. Zadaj jih je brez dvoma dovolj.
Sem bil pa prvi v vrsti na blagajni, skoraj takoj fertik. Oz. takoj ko je blagajničarka nehala simulirati da nekaj dela med policami in je prišla opravljati svoje delo.
Tako da ja, se pridružujem Hrvatom. Od danes dalje imam vsaj 14 dnevni štrajk, kar se štacun tiče.
Popolnoma vseh.
bm1973 ::
Ne, res niso, se samo prodajalke pritožujejo, da dostava šepa.
Zjutraj, ko bi morale biti police nafilane, pač dostava zamuja, in potem 1 uro nakladajo police, ki bi morale biti že polne. Soboto popoldne, police izropane.
Logistika nekako ne dohaja povpraševanja.
Hofer se mi itak gnusi zaradi dela blagajn, zato se ga izogibam kolikor je mogoče.
V Lidlu, Šparu, Eurospinu in Tušu pa nisem bil že vsaj 10 let. Sploh ne vem, kako izgledajo od znotraj.
V Lidlu, Šparu, Eurospinu in Tušu pa nisem bil že vsaj 10 let. Sploh ne vem, kako izgledajo od znotraj.
Sparkxl ::
Hrvati zdaj samo žanjejo to, kar so sejali...zdaj pa jok. Njih je zadnja 3 leta zajela kolektivna manija požrešnosti. To velja od malega sladoledarja do velikih koorporacij. Prvo je šlo gor zaradi splošne dražitve + faktor požrešnost, potem pa uvedba € + faktor požrešnost.
Saj drugje ni bilo bistveno drugače, le faktor požrešnosti je bil pri njih večji.
Chat gpt pravi da je hrana šla gor pri njih v zadnjih 4 letih za 47%, pri nas 40%. Ne vem pa če smo štartali iz iste baze
Saj drugje ni bilo bistveno drugače, le faktor požrešnosti je bil pri njih večji.
Chat gpt pravi da je hrana šla gor pri njih v zadnjih 4 letih za 47%, pri nas 40%. Ne vem pa če smo štartali iz iste baze
Tudi pri nas je bilo popolnoma enako.
Kava, recimo, je šla iz 120 SIT na en evro. Okroglih 100 procentov.
Ostalo pa ne dosti manj.
Ostalo pa ne dosti manj.
Res je. Razlika je, da je pri njih uvedba € soupadla z splošno inflacijo, ki je bila takrat zelo visoka, zato je bil skok večji kot drugod
bm1973 ::
Tudi pri nas je bilo popolnoma enako.
Ostalo pa ne dosti manj.
Da ne govorimo osnovnih živilih, kot je moka, kruh, mleko...
Najmanj se je podražil alkohol in vse sladko...
Imamo pa res poceni meso, sploh če ujameš kako akcijo.
Res je. Razlika je, da je pri njih uvedba € soupadla z splošno inflacijo, ki je bila takrat zelo visoka, zato je bil skok večji kot drugod
In od česa je bila splošna inflacija? Od dviga cen z uvedbo EUR.
Od kje pa misliš, da preide inflacija? Dana ob boga?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Glej, ne poizkušaj izpasti pameten, ker ti ne gre najbolje od rok.
Ti dam par številk za brainstormanje:
2022 inflacija hrane:
Slo 12%
Hr skoraj 20%
Kdaj pa so uvedli € pa prepustim tvojim raziskovalnim sposobnostim
Ti dam par številk za brainstormanje:
2022 inflacija hrane:
Slo 12%
Hr skoraj 20%
Kdaj pa so uvedli € pa prepustim tvojim raziskovalnim sposobnostim
c3p0 ::
WhiteAngel je izjavil:
Če bolje pomislim, sploh ni slabo tole. Bom imel v soboto manj gužve v Šparu, odlično. V nedeljo ga bom pa tudi jaz bojkotiral, majkemi. Oh wait.
Šparove delavke v nedeljo lahko odložijo delo in skrbi. Na račun Petrolovih, te pa lahko neovirano tudi v nedeljo in ponoči prodajajo mleko, kruh in sire. In sploh in problema.
Če bi jaz bil vodja ene teh verig, bi si bencinsko pumpo namontiral zraven trgovine (ni Hofer tega nekoč že imel?). Kje bi bila razlika? Razen, da bi zmotil državne svete krave, ki bi nek razlog zakaj moram zapreti že našle.
KAVINSKY ::
Čestitke brati hrvati. V znak solidarnost bom bojktorial dopustovanje na hrvaški obali.
Blaginja za vse, ne samo za peščico!
Blaginja za vse, ne samo za peščico!
c3p0 ::
WizzardOfOZ ::
Bojkot trgovin sedaj tudi pri nas.
Videno na FBju in TikToku
Jaz jih bojkotiram že sedaj. Grem iskat samo če kaj nujnega zmanjka (pa sedaj že nekaj časa ni, ker vse nabavljam v Italiji, kjer je konkretno cenejše kot pri nas. Pa potem vzamem malo več, da ne zmanjka.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
BuDi79 ::
Od danes dalje imam vsaj 14 dnevni štrajk, kar se štacun tiče.
Popolnoma vseh.
WizzardOfOZ je izjavil:
Jaz jih bojkotiram že sedaj. Grem iskat samo če kaj nujnega.
Vsi bojkotirate, trgovine pa polne.
Rit si verjetno brišete s krpo pa pol operete - na roke, brez praška?
Tako kot "sem bil slučajno zjutraj v kavarni v trgovskem centru, vse polno, pismo, a noben ne hodi v službo?"
Ne vem koga lažete, sebe?
Dobro, vsaj "kvalitetne hrane od lokalnega kmeta, ki ga dobro poznate" ne kupujete vsi... ali pa se vsaj še niso vsi pofočkali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
gruntfürmich ::
v ivančni gorici na sobotni tržnici je mleko od 1EUR (nek novi ponudnik), jaz ga pa kupim od bio kolegice po 1,5EUR, ali pa drugje brez silaže po 1,8EUR.
jajca so mini 2EUR (ali še nižje? ne vem točno ker jih ima samo ena in jih po navadi že proda ko pridem jaz na plac), večina pa jih ima po 3EUR.
v resnici bi naj bilo ravno obratno; po mojem tudi v sloveniji.
ravno supermarketi delajo na meji, periferne trgovine z višjimi cenami pa dobiček:
jajca so mini 2EUR (ali še nižje? ne vem točno ker jih ima samo ena in jih po navadi že proda ko pridem jaz na plac), večina pa jih ima po 3EUR.
Torej si ljudje ne da bi se to res zavedali želijo, da trgovci še bolj stisnejo dobavitelje, kmete, uničijo konkurenco... in navlečejo več poceni in cenenega sranja.
Ker provizije ne bodo spustili. Izgubo zaradi bojkota bodo pa prinesli not s tem, da bodo zaprli kako malo lokalno poslovalnico, ki je itak prinašala izgube.
"zakaj ste zaprli zadnjo trgovino v vasi z 20 hišami... kje bodo ostareli zdaj kupovali?"
"s tem smo prihranili obratovalne stroške - elektriko, nuzs, plače za štiri zaposlene, da lahko v mega centru 20km stran prodajamo ceneje"
v resnici bi naj bilo ravno obratno; po mojem tudi v sloveniji.
ravno supermarketi delajo na meji, periferne trgovine z višjimi cenami pa dobiček:
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
BuDi79 ::
gruntfürmich je izjavil:
ravno supermarketi delajo na meji, periferne trgovine z višjimi cenami pa dobičekNe ni obratno, ker si sam napisal - višjimi cenami.
A ni hec vsega tega bojkota boj proti višjim cenam?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Magic1 ::
Dokler bo velika nova trgovina na vsakem vogalu v mestu in hkrati v vsaki vasi, bo pač tako. Folk kupuje vse možno za poljubne pare in potem se seveda odpirajo ogromne trgovine, kjer dobiš vse.
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolektivna neubogljivost kot upor proti dvigu cen? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 22477 (17870) | tonttu |
» | Podpiranje slovenskih proizvodov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16108 (6249) | FireSnake |
» | Hrvaška - cene piva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18608 (14638) | Goran's Blog |
» | Agrokor v stečaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 25331 (21848) | arnecan1 |