Forum » Loža » Cunje puloverji
Cunje puloverji
Smartydug ::
Živjo,
Kje vi kaj nabavljate cunje zdaj čez zimo. Predvsem kje naj dobim kak kvaliteten pulover za normalen denar. Ves čas sem hodil kupovat v C&A ipb. zadnja leta pa se mi zdi da se je kvaliteta zelo padla.
Nevem ali ima še kdo tka issue, ampak če tam kupim kak pulover ki ga oglašujejo 100% bio cotton, v njem enostavno ne morem dihat, se zdi da me kar sinusi pečejo, da ne govorim koliko se tudi mucka sam po sebi. Če grem pa v kako Zaro,resreved,ipb. pa vse v redu.
Kje vi kaj nabavljate cunje zdaj čez zimo. Predvsem kje naj dobim kak kvaliteten pulover za normalen denar. Ves čas sem hodil kupovat v C&A ipb. zadnja leta pa se mi zdi da se je kvaliteta zelo padla.
Nevem ali ima še kdo tka issue, ampak če tam kupim kak pulover ki ga oglašujejo 100% bio cotton, v njem enostavno ne morem dihat, se zdi da me kar sinusi pečejo, da ne govorim koliko se tudi mucka sam po sebi. Če grem pa v kako Zaro,resreved,ipb. pa vse v redu.
kixs ::
Ene volnene puloverje sem si kupil pred 20-leti v C&A, takrat se v Avstriji. Se danes so dobri. Jih pa ze dolgo ne nosim vec, ker so enostavno pretopli. Bodo morali se nekaj let pocakat, da bo moj EMSO pravi in me bo zeblo non-stop :lol:
2dark ::
Ce hoces topel pulover, naj bo iz volne. Bombaz je hladen.
To sem tudi sam zelel napisat. Če je iz volne , ne pomeni, da je to debel pulover. Bistvo puloverja pa je, da nas greje.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Sam imam npr tanka in zelo topla pulija s sestavo 50% viskoza,25 % poliamid in 25% poliester. Pomembno je tudi, da pulovri pokrivajo vrat oz. da so turtle neck kot se temu rece.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
feryz ::
Itak da je plastika topla. Raje crknem kot da to dam nase.
Je že cenejša vreča za smeti, v katero narediš par lukenj za roke in bučo.
Ti "strokovnjak" boš že vedel.
Prednosti viskoze:
Material, ki diha
Lahek material, ki se ne oprime telesa in je primeren za vroče poletne dni
Lahkotna
Je zračna in je zato super material za izdelavo bluz in poletnih oblek
Vpojna
Viskoza rajon ne ujema toplote, lahko pa vpija vodo in pot tako, da je primerna za izdelavo športnih oblačil
Mehka
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Meni se zdi da v kolikor je bombaž, tudi bombaž je važen kakšen je in iz kje...
Z bombažem se ti ne boš ogrel. Lahko pa se naprej kupuješ bombazne puloverje.
Saj imaš tanke pulije z mešanico volne.
Bistvo je, da lahko uletimo med zimo ob 5 zjutraj ven ali ob 23 ih in nas ne zebe, ter se udobno pocutimo.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
WizzardOfOZ ::
Kje vi kaj nabavljate cunje zdaj čez zimo.
Preko neta iz Islandije - Ice Wear. Nimaš boljšega za ta denar.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
koyotee ::
C&A in kvaliteta ne gresta skupaj
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
C&A in kvaliteta ne gresta skupaj
Saj tudi trgovini Reserved pa Zara ne gresta skupaj. Imata pa za odtenek boljša oblačila kot C&A. Ta ima vsaj v Sloveniji zelo povprečno linijo oblačil. Še slabše je pa v nekoč tako obleganem H&M-u. Obup. Cunje smrdijo.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Bellator ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kako pa je z velikostjo oblačil, glede na to da vračilo stane 35 eur?
Slopek ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kako pa je z velikostjo oblačil, glede na to da vračilo stane 35 eur?
Ja, to zna biti problematično. Sam največ kupujem kar na Best secret. Jebi ga. Ravno zdaj sem vzel en volnen pulover, 100% merino volna za 48EUR.
So mi pa zadeve na icewear všeč in varjamem, da so zelo kvalitetne. Sicer pa zadnje čase kupujem samo bombažne in pa volnene zadeve in zdaj, ko sem pozoren na materiale, ne morem verjet, kako plastična so danes oblačila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
gruntfürmich ::
sama volna bo problem za pranje. 1/2 cunj boš verjetno po pranju zavrgel, ker se bo skrčilo.
tako da iz tega stališča priporočam mešanico volne in plastike.
benneton je imel/ima tanke 100% volnene pulovre (narejene v srbiji). ampak žal so se mi nekateri zelo skrčili. tu moraš IZJEMNO paziti.
za kvalitetne volnene pulovre se bo treba kar namatrat po ljubljani, da bi se jih dobilo po dobri ceni. ker če je nad 300€ (emporium jih sigurno ima) je to rop in nevredno tega denarja, če je pod 50€ pa 100% plastični pofl.
tako da ni enostavno...
ni vsaka plastika topla, in ni vsak naravni material boljši kot umetni.
benneton je imel/ima tanke 100% volnene pulovre (narejene v srbiji). ampak žal so se mi nekateri zelo skrčili. tu moraš IZJEMNO paziti.
za kvalitetne volnene pulovre se bo treba kar namatrat po ljubljani, da bi se jih dobilo po dobri ceni. ker če je nad 300€ (emporium jih sigurno ima) je to rop in nevredno tega denarja, če je pod 50€ pa 100% plastični pofl.
tako da ni enostavno...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
gruntfürmich je izjavil:
Saj sem mu zgoraj prilepil o dihanju viskoze. Bi mu še glede poliamidnih vlaken, ampak njegovi možgani vidijo plastika.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
gruntfürmich je izjavil:
sama volna bo problem za pranje. 1/2 cunj boš verjetno po pranju zavrgel, ker se bo skrčilo.
.
Ko si že pri Bennetonu. Ne, samo njihovi puloverji, tudi njihove majice skratkimi rokavi iz bombaža so se večina zelo krčile. Prev neverjetna šmaparija proizvajlca. Sicer pa Benneton je že zdavnaj daleč stran od svojih najboljših časov. V BTC-ju so imeli tam, kjer so Baby Cneter, Muller pa Sport vision ( v eni od teh stavb ) lastno trgovino.
ROp je zato, ker lahko dobiš enak ali boljši izdelek za manj denarja. Ponavadi so ta dražji, tanki puloverji iz kašmirja , ki je sicer topel, ampak se pretirano mucka in je občutljiv kot 100 mater. Je pa mehek..
zato bo tvoj nasvet, mešanica, volne, akrila ali akril, viskoza, poliamid bo v redu.. vse greje. Edina napaka je, da se kupil pulover iz bombaža in poliestra. Večina pa tako ne vedo, kaj pomeni sestava na deklaraciji.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Smartydug ::
Kaj pa kam v italijo kakšna štacuna centri od udine do plamanove je tam kj vrednega za normaln dnar
Kaj pa kam v italijo kakšna štacuna centri od udine do plamanove je tam kj vrednega za normaln dnar
Ne vem kaj točno iščeš.? Da ti bo toplo, da boš izgledal, kot da imaš 3 cm maščobnih oblog?
Smo ti lepo napisali, da išči pulovre, ki vsebujejo mešanico volne, akrila.. za zračnost pa viskozo in poliamida.. Bombaž spreglej.
Bombaž pri spodnjem perilu , nogavicah - obvezno.. Ali pa v velikem % da prevladuje bombaž..
Pri zimskih oblačilih bombaž nima kaj zraven iskat, ker ni topla tkanina.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
NL85 ::
Toploto se ne dobi s tem, da nase vržeš nekaj blazno debelega, ampak s sloji. Toplo spodnjo majico, toplo spodnjo majico z dolgimi rokami in potem pulover. Najbolj greje tisto, kar se povsem oprime kože. Išči torej tople spodnje majice. Jaz volne ne kupujem, ker jo je težko vzdrževati. Če hočeš, da volnen pulover ostane, kar bi moral biti, ga je treba prati na roke.
Toploto se ne dobi s tem, da nase vržeš nekaj blazno debelega, ampak s sloji. Toplo spodnjo majico, toplo spodnjo majico z dolgimi rokami in potem pulover. Najbolj greje tisto, kar se povsem oprime kože. Išči torej tople spodnje majice.
Že dolgo poznamo akrilna vlakna, ki so umetna volna. Ti tvoji nasveti so za nekoga, ki ima na sebi sredi zime eno tanko jeans jaknico.
Sam imam tako toplo zimsko jakno, da lahko grem ta trenutek ven, pa imam spodaj samo bombažno kratko majico in me ne bo zeblo.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pohodna oblačila (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 26368 (8756) | gruntfürmich |
» | Pralni prašek za športna oblačilaOddelek: Loža | 2440 (2119) | energetik |
» | aktivna oblačila (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20297 (11976) | slomakita |
» | Moška obleka (maturantska)Oddelek: Loža | 11676 (10795) | lucif3rka |