Forum » Strojna oprema » Chipset
Chipset
strom_15 ::
Pozdravljeni.
Ker vsi toliko govorijo le o samih procesorjih, itd. Pa mene predvsem zanima kako pomemben je chipset. Ker meni se ta del strojene opreme zdi zelo pomemben.
Kateri chipset je pa boljši Intelov ali AMD? Ker sedaj kakor sem bral po forumih imajo vedno ljudje kakšne težave ravno z plato, ki ima AMD chipset. (tako neprepoznavanje USB, diskov, nestabilno delovanje). Vem, da je več vrst ciphset-ov H,B,Z itd.
Kaj ti pomaga dober procesor, če je sam chipset slabši. Chipset so možgani osnovne plošče.
Prosim za vaše mnenje - pa tu ne mislim vojne med AMD in Intel (pri procesorjih) ampak, samo mnenje o chipsetih.
Ker vsi toliko govorijo le o samih procesorjih, itd. Pa mene predvsem zanima kako pomemben je chipset. Ker meni se ta del strojene opreme zdi zelo pomemben.
Kateri chipset je pa boljši Intelov ali AMD? Ker sedaj kakor sem bral po forumih imajo vedno ljudje kakšne težave ravno z plato, ki ima AMD chipset. (tako neprepoznavanje USB, diskov, nestabilno delovanje). Vem, da je več vrst ciphset-ov H,B,Z itd.
Kaj ti pomaga dober procesor, če je sam chipset slabši. Chipset so možgani osnovne plošče.
Prosim za vaše mnenje - pa tu ne mislim vojne med AMD in Intel (pri procesorjih) ampak, samo mnenje o chipsetih.
- spremenilo: strom_15 ()
hojnikb ::
2001 called, they want their guy back.
chipset je danes precej nepomebnega pomena, ker je zgolj za IO in nič druga. Sepravi USB, SATA in pcie multiplekser.
Bi reku da so tezave nekje drugje, ne pri chipsetu..
chipset je danes precej nepomebnega pomena, ker je zgolj za IO in nič druga. Sepravi USB, SATA in pcie multiplekser.
Bi reku da so tezave nekje drugje, ne pri chipsetu..
#brezpodpisa
bm1973 ::
Chipset je seveda pomemben, samo razen proizvajalca CPU jih danes nihče več ne dela...
Nimaš neke izbire, tako kot včasih...
Nimaš neke izbire, tako kot včasih...
KTr1sk ::
AMD ali INTEL poceni plošče je lahko edino težava, če imaš boljši rang procesorja in potem ne doseže enakih rezultatov kot na dražji plošči
https://beebom.com/what-is-vrm-motherbo...
osnovna plošča nižjega ranga ima manj VRM čipov in ponekod brez "hladilnikov" in potem da lahko ohladi te čipe se procesor samodejno zniža zmogljivost kolikor sem razumel iz videa
https://beebom.com/what-is-vrm-motherbo...
osnovna plošča nižjega ranga ima manj VRM čipov in ponekod brez "hladilnikov" in potem da lahko ohladi te čipe se procesor samodejno zniža zmogljivost kolikor sem razumel iz videa
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
hojnikb ::
samo kakšn chipset je, nima nobene veze s tem kaki vrmji so (in posledično majhna variacija pri performancu). To je pač odločitev proizvajalca plate da zram cenejšega chipsetada cenejše vrmje
#brezpodpisa
KTr1sk ::
samo kakšn chipset je, nima nobene veze s tem kaki vrmji so (in posledično majhna variacija pri performancu). To je pač odločitev proizvajalca plate da zram cenejšega chipsetada cenejše vrmje
Se strinjam nisem prav napisal, ker chipset nima s tem veze, lahko pa se pogleda kako izgleda okrog socket-a koliko vrma in če so brez hladilnika...moje mnenje
https://www.titancomputers.com/What-s-t...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KTr1sk ()
Jarno ::
Še najbolj znana tegoba je bila slabo delovanje SSD-jev v PCIe 5 načinu pri X670E AM5 ploščah.
A popravek naj bi prišel skozi BIOS update, tako, da to bilo ni trajne narave.
A popravek naj bi prišel skozi BIOS update, tako, da to bilo ni trajne narave.
#65W!
Han ::
Na AMD B550 platformi je bilo kar nekaj jamranja okrog USB priključkov. Osebno sem imel nekaj USB preglavic na A520.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
mtosev ::
Na AMD B550 platformi je bilo kar nekaj jamranja okrog USB priključkov. Osebno sem imel nekaj USB preglavic na A520.
A to bilo rešeno z BIOS Update?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 12th Gen Intel Core - Alder Lake (strani: 1 2 3 4 … 32 33 34 35 )Oddelek: Strojna oprema | 204325 (51897) | FireSnake |
» | Budget majhen "homelab" strežnikOddelek: Strojna oprema | 3351 (1601) | PARTyZAN |
» | Nakup nove matične in procesorja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 20017 (16853) | hojnikb |
» | Grafična kartica R9 270XOddelek: Kaj kupiti | 3788 (2966) | klkkkkkkkkkk |
» | AMD predstavil YukonOddelek: Novice / Procesorji | 4444 (2718) | Pyr0Beast |