» »

Nakup licenčnih ključev preko G2A za podjetje

Nakup licenčnih ključev preko G2A za podjetje

Rocket_Man ::

Zdravo!

Pred kratkim sem odprl s. p. in sem že kar kmalu dobil inšpekcijo na vrata. Ker seveda še dolgo podjetja nisem imel odprtega, sem za namen podjetja uporabljal osebni računalnik. Na njem pa sem imel nekaj crackanih licenčnih programov in seveda se je inšpektor v to vpiknil, saj nisem imel nikjer računa, s katerim bi lahko dokazal, da sem te programe kupil. Dal mi je opomin in mi dal rok, da predložim račune za licenčne programe. Ko sem že želel kupiti licence pri Adobe-ju in Microsoft-u, sem naletel na G2A spletno trgovino z licenčnimi kjuči, kjer se prodajajo za zelo majhno ceno.

Ali je mogoče, da kupim te ključe in z njimi izkazujem nakup licenčnih programov?

Hvala za vsak nasvet že v naprej.

mtosev ::

Po mojem ne.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

tony1 ::

"Pred kratkim sem odprl s. p. in sem že kar kmalu dobil inšpekcijo na vrata."

Imaš računalnik kot osnovno sredstvo?

Ja sem ga dal kot osnovno sredstvo, saj je imel Windows nameščen pred nakupom, sem imel pa gor nameščen skrackan Adobejov software

starfotr ::

To je resnično nespametno početje.

Nasvet za drugič: odpri normiran s.p. in računalnikov ne vodi kot osnovna sredstva, pa te bodo inšpektorji pustili pri miru.

tony1 je izjavil:

Nasvet za drugič: odpri normiran s.p. in računalnikov ne vodi kot osnovna sredstva, pa te bodo inšpektorji pustili pri miru.

Hvala za nasvet. Pa pri tem ni problema recimo, če se ukvarjam z grafičnim designom?

bm1973 ::

A si nisi izračunal, koliko boš zaslužil?

Se ti res v IT svetu splača imeti navaden s.p.?

Sam sem DDV zavezanec, pa sem samo 1 stvar kupil preko s.p. Raje nimam osnovnih sredstev, in se ne sekiram zaradi malo več davkov.

Če zapreš s.p. prej kot v 5 letih, boš tako ali tako DDV proporcialno plačal, če osnovno sredstvo še ne bo amortizirano...

Rocket_Man je izjavil:

tony1 je izjavil:

Hvala za nasvet. Pa pri tem ni problema recimo, če se ukvarjam z grafičnim designom?

Si normiran s.p. ali ne? 99,99% se ti bolj splača normiranec.

Če laptop ne bi bil osnovno sredstvo te inšpektor ne bi kontroliral.

Pred obiskom inšpektorja ne bi bilo težav, sedaj je že prepozno.. Škoda, da se nisi pozanimal. Če je tako svetoval računovodja, ga nehaj plačevati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Bolj nov sem v teh vodah in sem zato se obrnil na okoliški računovodki servis. Ta mi je predlagal, da sem DDV zavezanec in da dam računalnik kot osnovno sredstvo zaradi panoge.:'(

matic492 ::

Sem že slišal podobno od kolega pred leti, ko ga je računovodkinja prepričala v navaden SP namesto normiranca, čeprav ni šans, da se mu je bolj splačalo.

Računovodkinja nima pojma, ali pa ji ti nisi znal razložit in naredit izračuna. 99% se ti KONKRETNO bolj splača normiranc.

bm1973 je izjavil:

Če zapreš s.p. prej kot v 5 letih, boš tako ali tako DDV proporcialno plačal, če osnovno sredstvo še ne bo amortizirano...

Računalnik se amortizira 2 leti FYI.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Tako je. Moderno obliko normiranca poznamo od leta 2011, kup računovodstev pa je žal ostalo nekje v preteklosti.

Skratka, zaradi inšpektorja pa bo najbrž edina možnost nakup softvera, ki ti manjka.

socialec ::

Če nima občutnih stroškov - je boljše kar takoj zapreti stroškovnega in odpreti normiranca?

matic492 ::

Edini način, da se ti navaden SP bolj splača je, če ima prometa malo več kot je minimalna plača :D

Sej je šele 2.1., DDD-DDD še ni oddan, ker so prazniki bili, tako da 100% ni :D Za letos lahko postane normiranc, tudi če za lani ni bil. Nič ni treba odpret in zapret, samo letos mora postat normiranc. Normiranc ni SP, ampak način obdavčitve, SP je vedno isti SP.

@Rocket_man, resno ti pišemo, če služiš več kot minimalno plačo, postani normiranc. Porabi 15 minut, pogooglaj izračune, preberi si tu temo o normirancih na slo-techu in reči računovodkinji, da te naj spremenijo v normiranca letos.

Glede licenc pa itak nimaš druge, kot da jo kupiš, odgovor glede G2A računov so ti pa tudi že dali.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

socialec ::

Ok, vidim nekaj starega, bi lahko pogledal sam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprtje normiranega spja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16443154 (18029) Recordman
»

Koliko ostane najemodajalcu?

375334 (3660) Invictus
»

Kdaj se splača SP

399818 (7818) oblak44

Več podobnih tem