Forum » Pomoč in nasveti » BT zvočnik, fuč konektor
BT zvočnik, fuč konektor
z3ro ::
Na enem BT zvočniku (Anker Soundcore Boost) je omagal polnilni konektor za polnenje (tastari micro USB ali kako se že reče). Zadevo sem razdrl in prišel do sledečega - slika. Tisti majhen port se je popolnoma odtrgal od vezja. Na konektor pridejo 4 žice, rad bi samo te 4 žice prispajkal direkt na navaden USB, da bi se zadeva polnila. En čist naključen polnilni kabel sem prerezal in ima samo 2 žički not (roza in belo), zanima me samo na katero naj povežem kam da bi to funkcioniralo in ali je to dovolj ali morajo biti vse 4 žice pač nekam povezane?
Ampak prvi - vcc sploh ni povezan, so samo ostale 4 žice - če prav razumem. Sem gledal datasheet že sam ampak mi ni najbolj jasno.
matobeli ::
Kako pa sklepaš da Vcc ni povezan?
Vcc je skrajno na levi(pin1) "+napajanje" GND je skrajno desni(pin5) "-napajanje", oba rabiš. Glede na vezje se da zadevo lepo popravit da boš imel spet micro usb konektor. Naročiš na aliexpress ali celo v lokalni štacuni.
(povezan ni 4 pin, ID)
Torej, rabiš nekaj takega:
https://www.delko.si/sl/micro-usb-b-sck...
Ampak ne točno takega, ker se tiste tačke iz ohišja ne ujemajo s tvojimi. Ampak se iz slike ne vidi najbolje za točno kater konektor gre.
Vcc je skrajno na levi(pin1) "+napajanje" GND je skrajno desni(pin5) "-napajanje", oba rabiš. Glede na vezje se da zadevo lepo popravit da boš imel spet micro usb konektor. Naročiš na aliexpress ali celo v lokalni štacuni.
(povezan ni 4 pin, ID)
Torej, rabiš nekaj takega:
https://www.delko.si/sl/micro-usb-b-sck...
Ampak ne točno takega, ker se tiste tačke iz ohišja ne ujemajo s tvojimi. Ampak se iz slike ne vidi najbolje za točno kater konektor gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Nevermind, že obupal in vrgel vse skupaj v smeti. Vem da bi rabil konektor ampak tako majhne pine zalotat itak sam ne bi mogel, zato sem hotel nekako potegnit direkt kable brez konektorja. Sem probaval razne kombinacije, večinoma se ni zgodilo nič, tu pa tam so žice ratale noro vroče, enkrat se je nekaj pokadilo, lučke za polnjenje pa se niso prižgale tako da nisem hotel več časa vlagat v to (verjetno sem itak kaj pokuril vmes). Škoda, sicer je zvočnik igral presenetljivo dobro :)
link_up ::
valda nisi zdaj zvocnika stran vrgel, ker je slo vezje k hudicu? Nabavi raje nov modul, ki je par e na aliju...
In and Out
_Denny_ ::
Še niti to ne bi bilo potrebno...za konektorjem so štiri žice, od katerih verjetno gresta dve na USB, dve pa na baterijo. Preprosto preveriš z multimetrom kateri dve gresta na USB, potem si recimo narediš breakout z 2.2x5.5mm DC ženskim konektorjem, za moški del pa riskiraš en USB kabel, ki jih ima verjetno vsak doma na tone oz. kupiš že narejen USB to 2.2x5.5mm kabel. Ta stvar bi potem zdržala dlje kot sam zvočnik.
Jebat ga, eni zgleda imajo preveč denarja...na drugi strani pa imaš čudake kot sem sam, ki poskušajo popraviti vse možne stvari in ob enem na njih tlačijo USB-C, ker bi radi prihranili 2 eur letno za baterije ali pa nadaljevali z uporabo 20+ let starega brivnika.
Jebat ga, eni zgleda imajo preveč denarja...na drugi strani pa imaš čudake kot sem sam, ki poskušajo popraviti vse možne stvari in ob enem na njih tlačijo USB-C, ker bi radi prihranili 2 eur letno za baterije ali pa nadaljevali z uporabo 20+ let starega brivnika.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Jaz sem tudi imel namen sam popravit ampak za to elektroniko pa nisem najbolj. Pa sem drugače sam menjal že ekrane/baterije na telefonih, načeloma znam ogromno stvari sam naret ampak tule sem mislil da bo bolj enostavno - verjetno za nekoga z znanjem na tem področju tudi je. Ga še lahko vzamem nazaj iz škatle ampak kaj naj če se mi ne sanja kam kaj prispajkat:D Če se pa komu da pa mu ga lahko tudi šenkam.
socialec ::
na drugi strani pa imaš čudake kot sem sam, ki poskušajo popraviti vse možne stvari in ob enem na njih tlačijo USB-C, ker bi radi prihranili 2 eur letno za baterije ali pa nadaljevali z uporabo 20+ let starega brivnika.
Čisto nič ni narobe s takšnim hobijem, če te veseli, nasprotno.
Rias Gremory ::
@z3ro
Se ti je kdo javil za zvočnik?
Če ne, bi ga vzel jaz.
Se ti je kdo javil za zvočnik?
Če ne, bi ga vzel jaz.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evropska unija, Indija in sedaj še Savdska Arabija (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 8444 (4502) | BigWhale |
» | Evropski poslanci želijo poenotenje polnilnikovOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 12630 (9618) | Lonsarg |
» | Termometer na USB vodilu (načrt, vezja, izkušnje in slike) :P (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35514 (23690) | SloMusty |
» | IBM tipkovnica brez kabla - kako povezati novega?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1822 (1663) | Duhec |
» | Dodatni USB priključki!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2415 (2237) | Brane2 |