Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)
Temo vidijo: vsi
delavec44 ::
Da se sklepati, če Nolan reče, da se je 100% trudil, da je film zgodovinsko (mogoče je bolj pravilno glede na knjižno predlogo) pravilen in potem odpove že pri castingu, kaj vse drugega bo še zafrknil (slike ladij in oklepov že krožijo zgoraj). Se pa bojim, da tudi castinga ni delal po kriteriju kvalitete igralcev.
In normalno je, da vsak pri sebi ustvari neko oceno filma, da se sploh odloči ali bo šel na ogled v kino ali ne.
In normalno je, da vsak pri sebi ustvari neko oceno filma, da se sploh odloči ali bo šel na ogled v kino ali ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Bellator ::
Zakaj pa ti modruješ o jokanju, če sama najbolj glasno jokaš. Razumem, da boš zaradi lgbt+ usmerjenosti film podpirala.
Precej bolje bi bilo, če bi nolan posnel moderno verzijo Odiseje, nekaj podobnega Romeu in Juliji v kateri je igral dicaprio. Tako bi bilo vseeno kdo igra koga in da je kostumatografija fantastika. V zgodovinskih filmih pa si tega ne moreš privoščiti ne da te pri tem kritizirali.
Precej bolje bi bilo, če bi nolan posnel moderno verzijo Odiseje, nekaj podobnega Romeu in Juliji v kateri je igral dicaprio. Tako bi bilo vseeno kdo igra koga in da je kostumatografija fantastika. V zgodovinskih filmih pa si tega ne moreš privoščiti ne da te pri tem kritizirali.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
Precej bolje bi bilo, če bi nolan posnel moderno verzijo Odiseje, nekaj podobnega Romeu in Juliji. Tako bi bilo vseeno kdo igra koga in da je kostumatografija fantastika. V zgodovinskih filmih pa si tega ne moreš in da te pri tem ne bi kritizirali.
Recimo Romeo Must Die je bil čisto kul. Kot primer, če že omenjaš Romeo in Julija.
Gregor P ::
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Pithlit ::
Zdaj boš pa še rekel da je The Last Samurai slab film? Al pa serija Shogun (no, kar obe)? Dej dej...
Roko na srce ne vem kakšen je film The Last Samurai niti me ne zanima, ker ga nikoli nisem gledal ravno zaradi tega, ker ga igra belec. Pa drugače mi je Tom Cruise vrhunski igralec in rad gledam njegove filme, a ta je eden, katerega še do danes nisem pogledal. In ne morem verjeti, da je minilo že več kot 20 let od nastanka tega filma. Staramo se, staramo.
No ja. Jaz ga tipa ne prebavljam glih. Je pa film kljub temu vreden ogleda. Pa še lgbt jajc nima notri. Ima sicer zlo švoh ščepec feminizma, ampak tega gledalec ne bo opazil če ni zelo pozoren.
Life is as complicated as we make it...
Gregor P ::
Pri tem filmu je predvsem težava, da so ga preveč amerikaniziral.
Bi bilo veliko boljše, če bi se malo bolj držali zgodovinskih dejstev.
Bi bilo veliko boljše, če bi se malo bolj držali zgodovinskih dejstev.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Kakšni kritiki. Kdo še rabi kritike.
Imaš prav. Rabimo več review bomberjev. Kako se je že razpletlo tvoje bombanje MOU? Čisto nič se nisi naučil (pa si rekel da si se).

bambam20 ::
Kakšni kritiki. Kdo še rabi kritike.
Imaš prav. Rabimo več review bomberjev. Kako se je že razpletlo tvoje bombanje MOU? Čisto nič se nisi naučil (pa si rekel da si se).
Spet provociraš? Drugeg ne znaš. he-man je kakor pogledamo pogorel v kinu, kar je logično, saj tisit, ki dajo denar, nimajo pravilne vizije. Nič zato. AI hodi z velikimi koraki. Bomo gledali generične Ai filme. Na koncu pa ne bomo gledali več ničesar, ker ne bo kaj za pogledat!
Kako je Nolanu uspelo skupaj zbrati toliko skrajno antipatičnih igralcev? Na jok mi gre.
Nima izbira. On ne postavlja pogojev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Sem se malo pogovarjal z AI, pa pravi, da bi kvote za oskarje lahko dosegel tudi drugače. Koliko je tu resnice? Ali je eno teorija drugo pa praksa.
Nolan bi lahko in zlahka izpolnil vse oskarjevske pogoje samo prek kategorij B, C in D, pri tem pa pred kamero (v kategoriji A) ohranil popolno zgodovinsko in mitološko avtentičnost s svetlolaso in belopolto Heleno, kot jo je opisal Homer.
Kategorija A se nanaša na to, kar vidimo pred kamero (igralska zasedba, zgodba). Če delaš dokumentarec o vikingih ali o plemenu v Afriki, te kategorije zaradi zgodovinske točnosti pač ne moreš (in ne smeš) umetno spreminjati.
Kategorija B (Ekipa za kamero): Dovolj je, da imaš med vodji oddelkov (npr. kostumografija, montaža zvoka, frizure, vizualni efekti) ali med širšo ekipo določen odstotek ljudi iz različnih ozadij.
Kategorija C (Pripravništva in usposabljanje): Veliki studii (kot je Universal) imajo že sami po sebi stalne programe za pripravnike iz manjšinskih okolij, ki delajo na Nolanovih setih. S tem je ta pogoj avtomatično izpolnjen.
Kategorija D (Marketing in distribucija): Tukaj gre za ekipe v pisarnah studiev, ki skrbijo za oglaševanje filma. Te ekipe so v Hollywoodu že zdavnaj izjemno raznolike.
Nolan bi lahko in zlahka izpolnil vse oskarjevske pogoje samo prek kategorij B, C in D, pri tem pa pred kamero (v kategoriji A) ohranil popolno zgodovinsko in mitološko avtentičnost s svetlolaso in belopolto Heleno, kot jo je opisal Homer.
Kategorija A se nanaša na to, kar vidimo pred kamero (igralska zasedba, zgodba). Če delaš dokumentarec o vikingih ali o plemenu v Afriki, te kategorije zaradi zgodovinske točnosti pač ne moreš (in ne smeš) umetno spreminjati.
Kategorija B (Ekipa za kamero): Dovolj je, da imaš med vodji oddelkov (npr. kostumografija, montaža zvoka, frizure, vizualni efekti) ali med širšo ekipo določen odstotek ljudi iz različnih ozadij.
Kategorija C (Pripravništva in usposabljanje): Veliki studii (kot je Universal) imajo že sami po sebi stalne programe za pripravnike iz manjšinskih okolij, ki delajo na Nolanovih setih. S tem je ta pogoj avtomatično izpolnjen.
Kategorija D (Marketing in distribucija): Tukaj gre za ekipe v pisarnah studiev, ki skrbijo za oglaševanje filma. Te ekipe so v Hollywoodu že zdavnaj izjemno raznolike.

Spet provociraš? Drugeg ne znaš.
Sem se zlagala? Si že pozabil kaj si pisaril? Ojej, ojej.

bambam20 ::
Spet provociraš? Drugeg ne znaš.
Sem se zlagala? Si že pozabil kaj si pisaril? Ojej, ojej.
Saj se nisem veliko zmotil. FIlm, ki bi moral biti delan za 40 plus, so šli delat za 15 letnike! Ob tem flopu, ki je bil nalašč ustvarjen za izgovor, da se filmov za kino ne splača delat: vse je to namensko, da uničijo KIno, da se zapre dol. Ko ne bo več filmov v kinih, bodo obdržali 100% dobiček. Z nikomer ga ne bodo delili. To je plan!
Na koncu bodo ugotovili, da večina sploh nimamo streming naročnin. Ker ne gledamo. tako je to. Ti pa trolaj še naprej.
Ko ne bo več ničesar, bomo pač vegetirali. pametni si shranjujemo stare gledljive filme, ker tudi teh kmalu ne bo več!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
oo7 ::
Film bo dolg 2 uri in 52 minut če prav razumem bodo ostalih 8 minut credits ali pa bo s credits dolg 2 uri in 52 minut.
Ker IMAX format naj ne bi omogočal več kot 3 ure, ker velikost koluta in kapaciteta projektorjev ne dopuščata predvajanja, daljšega od treh ur, brez menjave kolutov.
Ker IMAX format naj ne bi omogočal več kot 3 ure, ker velikost koluta in kapaciteta projektorjev ne dopuščata predvajanja, daljšega od treh ur, brez menjave kolutov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Mato989 ::
Uporabniki ST-ja so zgodovinsko gledano zelo slab vzorec za oceno kvalitete česarkoli.
Dokler se zavedaš da 'ocenjujejo' predvsem snežinkice ki so dnevno ogrožene s strani mavric, feministk in lenih fdvjevcev (pa, seveda, nepreglednih množic grdih migrantov)... Je vzorec kar fajn. Ne sicer za kvaliteto česarkoli kar ocenjujejo. Ampak kakšen antropolog (da ne napišem 'leni družboslovec') pa lahko kaj koristnega ven potegne.
Daj poimensko, da vidimo kam kdo spada. Je pa seveda najlažje zavreči argumente in vse popredalčkati za snežinkice ali fašiste. Vi ste pa SJW.
Nekdo je neko slikco nekega dreka prilepil.
Jaz argumentov ne zavračam. Zavračam pa budalaštine "film bo drek zato ker je črnka notri, pa Eliot Ahila špila!". Sprejmem pomisleke glede Lupite. Ne kar avtomatsko zato ker je črna... ampak ne morem pa sprejet argumentacije da je film zaradi tega drek. Preprosto zato ker barva kože ali subjektivni lepotni standard, al pa to kaj komu med nogami binglja ne more odločilno vplivat na kvaliteto filma.
Definitivno pa se bom posmehovala vsakomur ki jokica čez katerikoli film kako je drekast... brez da bi si ga ogledal.
A bo v redu?
Nam lahko odgovoris kaj bi rekla ce bi bil film o Martin Luther Kingu in bi ga igral belec
Bi tudi rekla da je to dobro in ok
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kow ::
Rekla bi, da je bil Martin Luther King resnicna oseba. Medtem ko Kleopatra ocitno ni bila :)
Kakorkoli, film tezko ne bo velika uspesnica. Saj prakticno ni vec nobenih "resnih" filmov v kinu. Kaj konkurencnega pa lahko gledas?
Kakorkoli, film tezko ne bo velika uspesnica. Saj prakticno ni vec nobenih "resnih" filmov v kinu. Kaj konkurencnega pa lahko gledas?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Uporabniki ST-ja so zgodovinsko gledano zelo slab vzorec za oceno kvalitete česarkoli.
Dokler se zavedaš da 'ocenjujejo' predvsem snežinkice ki so dnevno ogrožene s strani mavric, feministk in lenih fdvjevcev (pa, seveda, nepreglednih množic grdih migrantov)... Je vzorec kar fajn. Ne sicer za kvaliteto česarkoli kar ocenjujejo. Ampak kakšen antropolog (da ne napišem 'leni družboslovec') pa lahko kaj koristnega ven potegne.
Daj poimensko, da vidimo kam kdo spada. Je pa seveda najlažje zavreči argumente in vse popredalčkati za snežinkice ali fašiste. Vi ste pa SJW.
Jaz argumentov ne zavračam. Zavračam pa budalaštine "film bo drek zato ker je črnka notri, pa Eliot Ahila špila!". Sprejmem pomisleke glede Lupite. Ne kar avtomatsko zato ker je črna... ampak ne morem pa sprejet argumentacije da je film zaradi tega drek. Preprosto zato ker barva kože ali subjektivni lepotni standard, al pa to kaj komu med nogami binglja ne more odločilno vplivat na kvaliteto filma.
Definitivno pa se bom posmehovala vsakomur ki jokica čez katerikoli film kako je drekast... brez da bi si ga ogledal.
A bo v redu?
Nam lahko odgovoris kaj bi rekla ce bi bil film o Martin Luther Kingu in bi ga igral belec
Kolikor jaz vem MLK ni nek fantazijski lik. Tko da ne, ne bi rekla da je to dobro.
Caveat: Če bi se MLK nekako pojavil v, recimo, Doctor Who... Je pa zarad mene lahko tudi roza.
Liki v Odiseji (vsaj večina) so pa ene tolk resnični kot Jezus in Apostoli.
Eno so dokumentarci, drugo so fantazijski filmi. No, vsaj upam da se ne pogovarjamo o dokumentarcih kot je Ancient Aliens. Ker glede na prebrano, zna bit mamo nekaj believerjev.
Rekla bi, da je bil Martin Luther King resnicna oseba. Medtem ko Kleopatra ocitno ni bila :)
Kleopatra je baje bla kr real. Trik je pol v sledečem: kakšne barve je bila? Porcelanasto bele, kot Jezus?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
kow ::
Seveda je bila bela kot hudic. Saj je bila bila Grkinja, pa verjetno bolj malo na soncu.
Pithlit, ideologija je droga primerljiva s heroinom. Popolnoma scvre mozgane.
Pithlit, ideologija je droga primerljiva s heroinom. Popolnoma scvre mozgane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
zajtam123 ::
Kleopatra je baje bla kr real. Trik je pol v sledečem: kakšne barve je bila? Porcelanasto bele, kot Jezus?
Potem črni Jezus je ok ali ne?
Temnopolti verujejo, da je bil Jezus temnopolt.

Mato989 ::
A bo v redu?
Kolikor jaz vem MLK ni nek fantazijski lik. Tko da ne, ne bi rekla da je to dobro.
Caveat: Če bi se MLK nekako pojavil v, recimo, Doctor Who... Je pa zarad mene lahko tudi roza.
Eno so dokumentarci, drugo so fantazijski filmi. No, vsaj upam da se ne pogovarjamo o dokumentarcih kot je Ancient Aliens. Ker glede na prebrano, zna bit mamo nekaj believerjev.
Kako ves da noben lik ni resnicen oz Odiseje???
A pol tudi ladje in orozje ni resnicno iz tistega casa??? Da ne more bit prikazano tako kot je resnicno blo.... Pa oklepi?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Potem črni Jezus je ok ali ne?
Absolutno OK. Dokler se seveda pogovarjamo o fantaziji.
Če gre kdo delat dokumentarec o tem bi pa rada videla nekaj argumentacije zakaj je temu tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Kako ves da noben lik ni resnicen oz Odiseje???
A pol tudi ladje in orozje ni resnicno iz tistega casa??? Da ne more bit prikazano tako kot je resnicno blo.... Pa oklepi?
Mislim sej jaz vem da te bralno razumevanje hudo jebe kadar hočeš push-at svoje ideje... Ampak kje sem kdaj napisala da noben lik iz Odiseje ni resničen?
Glede ladij in ostalega tech-a pa priznam da nimam pojma (niti me ne zanima). Zato se v to ne vtikam ne tako ne drugače. Slišala sem za trireme... ampak nekako sumim da je to eno drugo obdobje (pa pojma nimam kaj naj bi to bilo pa kako naj bi zgledalo).

D3m ::
Glede ladij in ostalega tech-a pa priznam da nimam pojma (niti me ne zanima)
Me veseli, da te niti ne zanima. Pametuješ pa, kot da te.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Jazon ::
Evo prvi vtisi direktno po ogledu Odiseje v imax formatu:
Alan Ng je bil zelo iskren
Chris Gore, da bo mogoče po drugem ogledu kaj boljše...
Alan Ng je bil zelo iskren
Chris Gore, da bo mogoče po drugem ogledu kaj boljše...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jazon ()

Glede ladij in ostalega tech-a pa priznam da nimam pojma (niti me ne zanima)
Me veseli, da te niti ne zanima. Pametuješ pa, kot da te.
O tehnikalijah? Kje?
nejclp ::

Lol, retarda, ki sta hvalila citizen vigilante? Pol je Odisej najmanj odličen.
Glej, pogledala sta film in podala svoje mnenje. Legit.
Ti si ga gledal da lahko rečeš da je odličen (četudi v primerjavi z nečim drugim)?
Ti si ga gledal da lahko rečeš da je odličen (četudi v primerjavi z nečim drugim)?
Ne, nisem ga gledal, a ni razvidno iz mojega posta? Sodeč po tem, kdo je rekel, da je film zanič, sklepam, da je odličen.

Ne, nisem ga gledal, a ni razvidno iz mojega posta? Sodeč po tem, kdo je rekel, da je film zanič, sklepam, da je odličen.
Ja sam to je isto hud fallacy kot na drugi strani sklepanje da je film zanič zato ker je nek Elliot v njem. Se ti ne zdi?
Ja sam to je isto hud fallacy kot na drugi strani sklepanje da je film zanič zato ker je nek Elliot v njem. Se ti ne zdi?
Ne, to je preprosto sklepanje na podlagi verodostojnosti vira. Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot obrnjen signal. Recimo, če mi nekdo, ki pravi, da je burek iz Hofra dober, priporoči neko gostilno, potem se ji bom na daleč izognil, ker sklep: "mora bit tam res zanič hrana, če to on priporoča". Enako v tem primeru. Če tadva nekredibilna loleka pravita, da je zanič, "mora biti najmanj odličen".

Fallacy torej. Lepo. Sicer žalostno da se odločamo na podlagi ideologije drugih (pa čeprav samo zato ker se ne sklada z našo). Ampak lepo da to priznaš.
Fallacy torej. Lepo. Sicer žalostno da se odločamo na podlagi ideologije drugih (pa čeprav samo zato ker se ne sklada z našo). Ampak lepo da to priznaš.
Ne, ni fallacy. Fallacy bi bil, če bi trdil, da je film dober. Tega ne trdim. Rekel sem, da mora bit dober, če dva loleka pravita, da je zanič.
Burek iz Hofra je dober.
Če misliš pečjakovega, ne, zanič, sploh burek ni. En tak pust, anemičen zvitek, že testo je sfaljeno.
Sirov je dober, ostalih ne jem. Tudi neka priznanja dobivajo že par let:
https://www.pekarna-pecjak.si/18-x-zlat...
Zlata priznanja 2024:
Burek skutin Hofer v posodici za peko – dopeka
Ampak lej, okusi so zelo subjektivni. Ne moreš na podlagi ene ocene sklepati o okusu človeka za vse stvari. Je en tak logični fail, ker človeku s "slabim" okusom je lahko več zadev dobrih in iz tega ne moreš kontra sklepati, da so vse slabe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Burek iz Hofra je dober.
Če misliš pečjakovega, ne, zanič, sploh burek ni. En tak pust, anemičen zvitek, že testo je sfaljeno.
Sirov je dober, ostalih ne jem. Tudi neka priznanja dobivajo že par let:
https://www.pekarna-pecjak.si/18-x-zlat...
Zlata priznanja 2024:
Burek skutin Hofer v posodici za peko – dopeka
Ampak lej, okusi so zelo subjektivni. Ne moreš na podlagi ene ocene sklepati o okusu človeka za vse stvari. Je en tak logični fail, ker človeku s "slabim" okusom je lahko več zadev dobrih in iz tega ne moreš kontra sklepati, da so vse slabe.
A ni fajn k se včasih celo strinjava?
Kera harmonija, kar milo se mi je storilo.
Dva, ki ne razumeta razlike, med "je dober" (vem/trdim) in "mora biti dober" (sklepam), sta presegla ideološke razlike in pokarala nesramnega skrajneža.
A kečap tud oba dajeta na pico, gurmana?
Dva, ki ne razumeta razlike, med "je dober" (vem/trdim) in "mora biti dober" (sklepam), sta presegla ideološke razlike in pokarala nesramnega skrajneža.
A kečap tud oba dajeta na pico, gurmana?
GupeM ::
Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot obrnjen signal.
Popolnoma napačno sklepanje. Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot ne verodostojno. Nikakor pa ne moreš njegovega mnenja registrirati kot obrnjen signal.

Jaz predvsem razumem da ne moreš nekaj sklepat na podlagi tega kar reče nekdo tretji.
Ali, kot pravijo tam čez lužo: "If you assume, you make an ass out of u and me."
Ali, kot pravijo tam čez lužo: "If you assume, you make an ass out of u and me."
Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot obrnjen signal.
Popolnoma napačno sklepanje. Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot ne verodostojno. Nikakor pa ne moreš njegovega mnenja registrirati kot obrnjen signal.
Seveda lahko, če kritik, ki ga imaš za kredibilnega reče, da je film dober, lahko sklepaš, da je dejansko dober, glede na orejšnje izkušnje. Če nekdo, ki nima pojma oravi, da je dober ali zanič, to registriraš kot obrnjen signal.
mtošev ::
Citizen vigilante ima sicer politično nekorektno retoriko, ki jo nekateri primerjajo s tiščanjem glave v pesek, je pa obenem tudi film, ki je grozno posnet in izgleda kot produkt obvezne srednješolske naloge za multimedijo.
Pozna se, da je Boll tam moral delati z nekimi balkanskimi neverwasi in da ni bilo zraven Mathiasa Neumanna, ki je vsaj do neke mere reševal njegova prejšna skrpucala.
Dajte se malce pomirit in vrnite debato na film, ki ga še nihče od nas ni videl.
Pozna se, da je Boll tam moral delati z nekimi balkanskimi neverwasi in da ni bilo zraven Mathiasa Neumanna, ki je vsaj do neke mere reševal njegova prejšna skrpucala.
Dajte se malce pomirit in vrnite debato na film, ki ga še nihče od nas ni videl.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11827 (4218) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 28664 (15488) | c3p0 |
| » | Interstellar (film) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Sedem umetnosti | 166211 (88953) | Horas |
| » | Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 26643 (20140) | Flitko |