Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)
Temo vidijo: vsi
nejclp ::
Jaz predvsem razumem da ne moreš nekaj sklepat na podlagi tega kar reče nekdo tretji.
Ali, kot pravijo tam čez lužo: "If you assume, you make an ass out of u and me."
Seveda lahko, saj to je bistvo sklepanja. Plus, ja prov, bistveno je, da si ti pol ass, jaz nimam težav s samopodobo.
Dajte se malce pomirit in vrnite debato na film, ki ga še nihče od nas ni videl.
Zakaj, če ga še nihče od nas ni videl?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
delavec44 ::
Seveda lahko, če kritik, ki ga imaš za kredibilnega reče, da je film dober, lahko sklepaš, da je dejansko dober, glede na orejšnje izkušnje.
Da.
Če nekdo, ki nima pojma oravi, da je dober ali zanič, to registriraš kot obrnjen signal.
Ne. Na podlagi tega ne moreš nič sklepati. Ker NIMA POJMA.
Kaj, če bo tak nekdo pohvalil dober film, ga ne boš šel gledati zaradi tega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ne, več mnenj bom upošteval in ga gledal ali ne na podlagi tega. plus, saj tvoja stran trdi, da mata Ng in Gore ful pojma in ju navaja kot kredibilna.
https://slo-tech.com/forum/t836506/p880...
zato sem repliciral, ker sem to registriral kot obrnjen signal
https://slo-tech.com/forum/t836506/p880...
zato sem repliciral, ker sem to registriral kot obrnjen signal
Zgodovina sprememb…
Nimam pojma kdo sta ta 2 in kaj točno je moja stran. Jaz bolj Critical Drinkerju zaupam, zaenkrat me še ni pustil na cedilu.
PovemVfaco ::
Kk so klovni investirani v tt film, ne morš verjet. Top marketinška poteza, se vid sam na slotechi spodi. Oppenheimer 2 strani debate, Tenet 3 strani, Dunkirk 3, Odiseja 15 LOL
Jazon ::
Glede na to da si, kot užaljen desetletnik, krepko obremenjen s "tvojo" in "ne tvojo" stranjo, bi nas lahko razsvetlil, katerega "tvojega" naj se upošteva, da ne bomo v temi tavali.
Nolan je v objavljenem intervjuju izjavil, da je film narejen za "modern audience".
Izraz med drugim pomeni, da je film generičen, prilagojen, poenostavAljen, da nima lastne identitete. Dodatni trending checkmarki:
- preveč varen;
- se izogiba tveganju;
- preveč politično korekten;
- narejen po Netflix formuli;
- arhaični elementi so odstranjeni;
- jezik posodobljen do banalnosti;
- estetika je "streaming - friendly", torej neavtentična;
- produkt fokusnih skupin;
- nizka toleranca za percepcijo občinstva;
Torej film, ki podcenjuje gledalca.
Nolan je v objavljenem intervjuju izjavil, da je film narejen za "modern audience".
Izraz med drugim pomeni, da je film generičen, prilagojen, poenostavAljen, da nima lastne identitete. Dodatni trending checkmarki:
- preveč varen;
- se izogiba tveganju;
PovemVfaco ::
Glede na to da si, kot užaljen desetletnik, krepko obremenjen s "tvojo" in "ne tvojo" stranjo, bi nas lahko razsvetlil, katerega "tvojega" naj se upošteva, da ne bomo v temi tavali.
- preveč varen;
- se izogiba tveganju;
Ja lej, jaz se nisem kaj prida angažiral niti izoblikoval mnenja o filmu, ki ga še nisem videl. Oglasil sem se, ker se mi zdi komično, da dajete kredibilnost yt filmskim "kritikom", ki so po mojih izkušnjah površni, neanalitični, nerazgledani, leni, plitki, neduhoviti in dolgočasni, kar kompenzirajo z antiwokizmom. Če taki trdijo, da je zanič, če taisti priporočajo film citizen vigilante (ki, zgleda, ni podcenjujoč do gledalca?) lahko sklepam, da je Odissey najbrž dober. Mogoče ni, bomo videli. Res ne vem, kaj se tako razpizdevate.

Pithlit ::
Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot obrnjen signal.
Popolnoma napačno sklepanje. Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot ne verodostojno. Nikakor pa ne moreš njegovega mnenja registrirati kot obrnjen signal.
Seveda lahko, če kritik, ki ga imaš za kredibilnega reče, da je film dober, lahko sklepaš, da je dejansko dober, glede na orejšnje izkušnje. Če nekdo, ki nima pojma oravi, da je dober ali zanič, to registriraš kot obrnjen signal.
Tebe confirmation bias konkretno jebe. Sicer v obratni smeri, ampak ja.
Žalostno.
- preveč varen;
- se izogiba tveganju;
Ja lej, jaz se nisem kaj prida angažiral niti izoblikoval mnenja o filmu, ki ga še nisem videl. Oglasil sem se, ker se mi zdi komično, da dajete kredibilnost yt filmskim "kritikom", ki so po mojih izkušnjah površni, neanalitični, nerazgledani, leni, plitki, neduhoviti in dolgočasni, kar kompenzirajo z antiwokizmom. Če taki trdijo, da je zanič, če taisti priporočajo film citizen vigilante (ki, zgleda, ni podcenjujoč do gledalca?) lahko sklepam, da je Odissey najbrž dober. Mogoče ni, bomo videli. Res ne vem, kaj se tako razpizdevate.
Kako je zdaj najbrž dober, par postov nazaj je bil pa naravnost odličen?
V bistvu me zdaj ima tega citizena pogledat (prvič slišim, btw).
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Raje verjamem YT kritiku kot pravim, ki so po mojih izkušnjah podkupljeni, skorumptirani in subjektivni v svojih agendah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot obrnjen signal.
Popolnoma napačno sklepanje. Če za nekoga veš, da je neverodostojen, potem njegovo mnenje registriraš kot ne verodostojno. Nikakor pa ne moreš njegovega mnenja registrirati kot obrnjen signal.
Seveda lahko, če kritik, ki ga imaš za kredibilnega reče, da je film dober, lahko sklepaš, da je dejansko dober, glede na orejšnje izkušnje. Če nekdo, ki nima pojma oravi, da je dober ali zanič, to registriraš kot obrnjen signal.
Tebe confirmation bias konkretno jebe. Sicer v obratni smeri, ampak ja.
Žalostno.
- preveč varen;
- se izogiba tveganju;
Kako je zdaj najbrž dober, par postov nazaj je bil pa naravnost odličen?
V bistvu me zdaj ima tega citizena pogledat (prvič slišim, btw).
Nikjer nisem trdil, da je film odličen ali dober. Se delaš, da si butasta, ali kaj? Pomoje se sprenevedaš.
Zgodovina sprememb…

"Pol je Odisej najmanj odličen"
"Lahko sklepam da je Odisej najbrž dober"
Ja. Napisal si. Zdaj se pa ven vlečeš.
Uporabljaš identično retoriko kot vsi ki pravijo da je film drek.
Mimogrede, meni osebno je bilo tega Citizena dovolj v prvih treh minutah. Sem zdržala do 26. Se bom kar strinjala da mi ni jasno kdo lahko reče da je film v kakršnemkoli aspektu dober (razen v političnem sporočilu za določen del omejene populacije). Ga bom poizkusila pogledat do konca.
Mimogrede, meni osebno je bilo tega Citizena dovolj v prvih treh minutah. Sem zdržala do 26. Se bom kar strinjala da mi ni jasno kdo lahko reče da je film v kakršnemkoli aspektu dober (razen v političnem sporočilu za določen del omejene populacije). Ga bom poizkusila pogledat do konca.
Ne, ti se ven vlečeš, napisal sem:
Lol, retarda, ki sta hvalila citizen vigilante? Pol je Odisej najmanj odličen.
Ti pa se delaš, da ne razumeš razlike med "je odličen" (trditev) in "mora bit odličen" (sklep). Retorična ocena, izpeljana iz nekredibilnosti omenjenih oseb.
PovemVfaco je izjavil:
Dodatni trending checkmarki:
- preveč varen;
- se izogiba tveganju;
Ke pol sranje 3/4 interneta po njem nima nobenga negativnga efekta? So jamrači pol dejansk irelevatni?![]()
Valid point. Za tistega, ki razmišlja s svojo glavo so ekstremi koristni, ker definirajo območje, ampak tudi irelevantni, ker si itak ustvari svoje mnenje in ni per se selektiven pri ogledu. Namreč, ni vse izpostavljeno iz trte zvito. Nolan je trenutno die beste v Hollywoodu, zato nas vse zanima kako rešuje izpostavljeno v tem filmu. Od njega imamo verjetno vsi določena pričakovanja. Glede na poudarke in reakcije tistih, ki so gledali, je zagotovo vizualni spektakel. Kar je razumljivo. Gledanje filma v solidnem kinu, je povsem drugačna izkušnja, kot ogled v večini domačih kin. In 70mm imax format postavi zadevo še precej višje. Od tu dalje pa smo imo v dark territory, torej je kaj vsebine za zahtevnega gledalca, ali je zgolj fun to watch? Za takega, ki nima vključeno "anything goes" funkcijo.
Neglede na občasne (tvoji, ne tvoji, muskovi) izpade nekaterih mimoidočih v tej temi, debatiramo predvsem o tem. Torej ali bo Nolan nekako uspel obvoziti te pasti, ali bo flopnil...
Prej je nekdo omenil Ancient Aliens, ki praktično v vsem iz naše zgodovine vidijo neke vesoljce. Format oddaje je postavljen tako, da najprej navedejo zgodbo oz. dogodke iz recimo temu avtentične zgodovine, nato zadevo malo napihnejo in potem jih odp.zdi booom: "Kaj pa, če so vesolci...". Gledljivo, ker je precej nenavadnih idej in zgodovine, ki jih znajo občasno prepričljivo povezati med seboj. Vseeno drug nivo kot ostali resničnostni šovi, razne kmetije, XX.sezon lovljenja bigfoota pa duhovi, ipd. Da pa folk temu verjame, zgolj na podlagi predstave, pove mnogo o "modern audience"....
Mimogrede, checkmarki so pobrani s spleta, o tem kaj se razume kot nekdo omenja film za "modern audience".

Ti pa se delaš, da ne razumeš razlike med "je odličen" (trditev) in "mora bit odličen" (sklep). Retorična ocena, izpeljana iz nekredibilnosti omenjenih oseb.
Dobesedno si napisal "je najmanj odličen". Torej trditev. Hvala.
Sem prišla do konca Citizena. Ne vem kaj je ena sama odlika tega filma.

Neglede na občasne (tvoji, ne tvoji, muskovi) izpade nekaterih mimoidočih v tej temi, debatiramo predvsem o tem. Torej ali bo Nolan nekako uspel obvoziti te pasti, ali bo flopnil...
Čakaj malo. Ti si nam precej eksplicitno povedal da je film drek. Zdaj pa praviš da čakamo? Precej vas je trdilo da je flop... In zdaj čakamo da vidimo a bo flop?
Seba982 ::
Jaz argumentov ne zavračam. Zavračam pa budalaštine "film bo drek zato ker je črnka notri, pa Eliot Ahila špila!". Sprejmem pomisleke glede Lupite. Ne kar avtomatsko zato ker je črna... ampak ne morem pa sprejet argumentacije da je film zaradi tega drek. Preprosto zato ker barva kože ali subjektivni lepotni standard, al pa to kaj komu med nogami binglja ne more odločilno vplivat na kvaliteto filma.
Definitivno pa se bom posmehovala vsakomur ki jokica čez katerikoli film kako je drekast... brez da bi si ga ogledal.
A bo v redu?
Ellen ne bo igrala Ahila. Neko rentačenje brez pravilnih dejstev, ne moremo jemati resno. :D

Jaz argumentov ne zavračam. Zavračam pa budalaštine "film bo drek zato ker je črnka notri, pa Eliot Ahila špila!". Sprejmem pomisleke glede Lupite. Ne kar avtomatsko zato ker je črna... ampak ne morem pa sprejet argumentacije da je film zaradi tega drek. Preprosto zato ker barva kože ali subjektivni lepotni standard, al pa to kaj komu med nogami binglja ne more odločilno vplivat na kvaliteto filma.
Definitivno pa se bom posmehovala vsakomur ki jokica čez katerikoli film kako je drekast... brez da bi si ga ogledal.
A bo v redu?
Ellen ne bo igrala Ahila. Neko rentačenje brez pravilnih dejstev, ne moremo jemati resno. :D
Elliot res ne bo špilal Ahila. Kar pa ne pomeni da še ne dolgo nazaj ni bil jok in stok ravno zaradi tega v vašem taboru. Smo že pozabili na krokodilje solze?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Dobesedno si napisal "je najmanj odličen". Torej trditev. Hvala.
Sem prišla do konca Citizena. Ne vem kaj je ena sama odlika tega filma.
Ne, nisem, trgaš iz konteksta in malce spreminjaš napisano:
Trditev je, da gre za dva retarda. Da je Odisej potem najmanj odličen je retorični sklep, pričakovanje in ne trditev. Kakšen je, nimam pojma, izrazil pa sem mnenje, da bo najmanj odličen, če omenjena dva menita, da je slab.
oo7 ::
Round 2 Of 'The Odyssey' Early Reviews Arrive And Are Still Nearly Unanimous
https://www.forbes.com/sites/paultassi/...
https://www.forbes.com/sites/paultassi/...
Gregor459 ::
Na youtube že kar nekaj prvih vtisov.
Eden je rekel, da kar se tiče kontroverznih castingov j tega v filmu za slabih 10 minut.
Eden je rekel, da kar se tiče kontroverznih castingov j tega v filmu za slabih 10 minut.
Elliot res ne bo špilal Ahila. Kar pa ne pomeni da še ne dolgo nazaj ni bil jok in stok ravno zaradi tega v vašem taboru. Smo že pozabili na krokodilje solze?
Aha, tako se gre tukaj na slo-tech, kdor ni z nami je proti nam. Sem mislil da gre za delitev mnenj. Argumente sem predstavil, mislim da nisem potočil niti solze. :D
Recimo komentar Ellen:
"...try and block out the noise from absolute vile losers, who must just be so profoundly uncomfortable with themselves, they can't handle that someone could get to ... a level of self-acceptance and understanding that I think is really beautiful and profound."
Kje pa vi taborite?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba982 ()
Kar se mene tiče, me ne moti saj je polnoletna, lahko dela kar hoče. Malo mimo pa je, da je dobila vlogo grškega bojevnika. :D
Disparu se je razgovoril ob koncu NDA-ja (veselo poslušanje):
Kritiki filma Odiseja so objavili recenzije predpremiernih ogledov Christopher Nolanove sodobne različice starogrške zgodbe. Ali lahko kritiki podprejo to novo pot v zgodovino, saj so se polemike in razdori med nastajanjem Odiseje zdeli namerni? Ali je Odiseja vredna ogleda?
Kritiki filma Odiseja so objavili recenzije predpremiernih ogledov Christopher Nolanove sodobne različice starogrške zgodbe. Ali lahko kritiki podprejo to novo pot v zgodovino, saj so se polemike in razdori med nastajanjem Odiseje zdeli namerni? Ali je Odiseja vredna ogleda?
Raje verjamem YT kritiku kot pravim, ki so po mojih izkušnjah podkupljeni, skorumptirani in subjektivni v svojih agendah.
Verjamem. Bolj ko se dere "woke!", bolj je kredibilen, anede?
Ne, bolj kot je film za moderno občinstvo, boljši je.
Za kakšno občinstvo pa naj bi delali filme? Starinsko? Nazadnjaško?
JanBrezov ::
Za večino, za denar. Filmi so zabava. Ljudje za zabavo plačajo. Če jim ni všeč, ne plačajo, najprej ne z denarjem, kasneje ne s pozornostjo. V tem trenutku so bolj zabavni YT kritiki, ki serjejo po slabih filmih. Tu so še informativni/izobraževalni/dokumentarni filmi, ki pa morajo imeti elemente zabave, da delujejo.
Vse ostalo je propaganda.
Gregor P ::
Ja jaz sem čist vesel, da so za nas nas oldtimerje naredili nov film Masters of the Universe in tako niso pozabili na nas 
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zmajc ::
Problem je v tem da "moderno občinstvo" izključuje 60%-70% populacije. Potem se pa čudijo, ko ti filmi pogorijo.
Plus tega od teh 30% kar ostane modernega občinstva večinoma ne hodijo v kino. 3 ure je preveč za njihov attention span ali je pa predrago.
Problem je v tem da "moderno občinstvo" izključuje 60%-70% populacije. Potem se pa čudijo, ko ti filmi pogorijo.
Ma ja. Ko je je Nolan govoril o modernem občinstvu, je rekel "I wanted to tell it in a fresh and modern way, to make it as accessible for a modern audience as it was for Homer's."https://www.latimes.com/entertainment-a...
Ni mislil na to, kar je Jazon napletel v svojem strawmanu, ko je enostavno iztrgal izjavo Nolana o "modern audience" in potem prilepil na to desnjakarske meme, pejorativen opis filmov, za katere stokajo, da so prilagojeni tržnim raziskavam in woke publiki in da grejo na safe. Ravno obratno, to je rekel: "The biggest risk of all is to play it safe. The audience is looking for something new." https://au.variety.com/2026/film/global...
"When you look at the ancient world... there's a lot of cultural prejudice....I want to make it feel very fresh for modern audiences."
Le kaj naj bi reševal s kulturnimi predsodki.
Le kaj naj bi reševal s kulturnimi predsodki.
Mene kot nekoga ki se že celo življenje zelo ukvarja z zgodovino pač moti, da si jemljejo toliko umitniške svobode kto si jo v tem filmu. Ne moreš delat take svari no. Pizda ej.

Mene malo skrbi da, kot nekdo ki se že celo življenje zelo ukvarja z zgodovino, jemlješ Odisejo kot zgodovinski fakt.
Mene malo skrbi da, kot nekdo ki se že celo življenje zelo ukvarja z zgodovino, jemlješ Odisejo kot zgodovinski fakt.
Če si zabita ti ne morem pomagat. Zgodba, tudi če je fiktivna se še vedno dogaja v bronasti dobi grške zgodovine v zgodovinskih krajih ki so dejansko obstajali. Ne na nekem fiktivnem planetu.
Lupita je za nek superhero Marvel film jokala kako je pravilno da not pravilno prikažejo afriško kulturo tukaj pa jo lepo po domače povedano boli K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Če si zabita ti ne morem pomagat. Zgodba, tudi če je fiktivna se še vedno dogaja v bronasti dobi grške zgodovine v zgodovinskih krajih ki so dejansko obstajali. Ne na nekem fiktivnem planetu.
Lupita je za nek superhero Marvel film jokala kako je pravilno da not pravilno prikažejo afriško kulturo tukaj pa jo lepo po domače povedano boli K.
Tud Jezus se dogaja v zgodovinskih krajih. Pa se nič ne pritožujete čez to. Zanimivo, ane?
Tud Jezus se dogaja v zgodovinskih krajih. Pa se nič ne pritožujete čez to. Zanimivo, ane?
Ne vem, mogoče zato, ker se ta zgodba ne odvija v Izaelu za časa Jezusovega življenja?

Ne vem, mogoče zato, ker se ta zgodba ne odvija v Izaelu za časa Jezusovega življenja?
Nice deflection.
Glej, ko imaš neko zgodovinsko dobo dokumentirano tako dobro kot je starogrška potem bi človek pričakoval, da jo bo nek mojster Nolanovega kova vsaj približno prikazal v skladu z zgodovinskimi viri, ne da si izmišljuje vojaške oklepe in ladije ki takrat niso obstajale.
Pa vem, da ti je za to popolnoma vseeno, ker si oitno zagrižena pristašinja SJW-jev. Tebi in podobnim je pomemben samo "THE MESSAGE".
Pomembena je sam moderna "pravična" interpretacija antične zgodbe, zgodovinska doslednost in starogrškagrška kultura je pač zadnja stvar, ki vas zanima.
Pa vem, da ti je za to popolnoma vseeno, ker si oitno zagrižena pristašinja SJW-jev. Tebi in podobnim je pomemben samo "THE MESSAGE".
Pomembena je sam moderna "pravična" interpretacija antične zgodbe, zgodovinska doslednost in starogrškagrška kultura je pač zadnja stvar, ki vas zanima.

Glej, ko imaš neko zgodovinsko dobo dokumentirano tako dobro kot je starogrška potem bi človek pričakoval, da jo bo nek mojster Nolanovega kova vsaj približno prikazal v skladu z zgodovinskimi viri, ne da si izmišljuje vojaške oklepe in ladije ki takrat niso obstajale.
OK, zdaj ko smo to razčistili in ugotovili da je zgodovinska korektnost izjemnega pomena pri interpretaciji pravljice...
Kakšno vlogo v zgodovinski korektnosti imajo kiklopi? Sirene? Mogoče kakšna scila? Kaj pa grški bogovi?
Bi kdo razložil brez da se zacikla?
Sem kje omenjal sirene in kiklope? Fokusiral sem se samo v pravilnejši zgodovinskega obdobja, ne v pravljične dele zgodbe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Sem kje omenjal sirene in kiklope? Fokusiral sem se samo v pravilnejši zgodovinskega obdobja, ne v pravljične dele zgodbe.
Temu se strokovno reče... Obiranje češenj.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Gladiator 2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Sedem umetnosti | 61335 (18691) | 2dark |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11829 (4220) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 28665 (15489) | c3p0 |
| » | Interstellar (film) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Sedem umetnosti | 166237 (88979) | Horas |
| » | Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 26644 (20141) | Flitko |