» »

The Odyssey (Cristopher Nolan)

The Odyssey (Cristopher Nolan)

1
2
»

Horas ::

pogledali bomo, brez da bi plačali. to je pa to.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

oo7 ::

Greek media has reportedly discovered some of the roles of the actors in Christopher Nolan's 'THE ODYSSEY'

o Matt Damon as Odysseus
o Tom Holland as Telemachus
o Zendaya as Athena
o Charlize Theron as Circe
o Anne Hathaway as Penelope
o Benny Safdie as Agamemnon
o Lupita Nyong'o as Clytemnestra

LeQuack ::

Mogoče pa se zgodovinarji motijo, a ste kdaj pomislili na to? Lahko da so zgodovinarji white-washali osebe v svojih knjigah.
Quack !

brett ::

Kaj bi se razburjali ob teh WOKE, etc. spremembah epa Odiseja(da) od Homerja. Saj gre za mit - fantazijo...vam, nam bodo rekli. Vse je dovoljeno, spremembe so zaželene. Skratka pravi blagoslov, nova era razsvetljenstva.

Ko je Amazon naredil svojo veličastno serijo v tem stilu, s(m)o bili vsi, ki s(m)o temu nasprotovali, se zgražali, označeni kot fobi, itn, skratka vse samo človek ne. Zna biti enako tukaj.

Sarcasm off8-)

avani12 ::

Top, kar nekaj sem jih zadel! Charlize in Anne bo po moje dober cast. Lupita je pa strel mimo.

avani12 je izjavil:

A si upa kdo napovedati kdo bo igral koga?

Za hitro obnovo, glavni liki v epu so:

Odisej
Penelopa - njegova zana
Telemah - njegov sin
Kirka - lepa čarovnica.
Polifem - Kiklop
Antius - dvori Penelopi, jo sili v poroko z njim
Kalipso - nimfa, ki se zaljubi v Odiseja
Sirene

Tej bodo po moje zagotovo v filmu.

Moje napovedi
Odisej - matt
Penelopa - Anne
Telemah - Tom
Ena od služabnic - Zendaya?
Kirka - Charlize
Antius - Robert
Sirena - lupita?
Polifem - ? Andy Serkis :) ?

Po moje bi bil top izbira za vlogo Odiseja Russell Crowe. On imaš moč in predvsem bolečino moža in očeta, ki si le želi vrniti domov. Pa dobro bi zadel karizmo vojnega veterana, poveljnika vojske.

Vlogo Atene pa bi dal Emily blunt. Atena je bila v Odiseju se najbolj boginja bojevnica in Emily ima v sebi to bojno moč. Druga izbira pa kate Winslet, morda Emma Watson. Zendaya je daleč od karakterja Atene.

Charlize je dobra izbira za Kirko. Je odlocna in bo znala pokazati kirkino nečloveškost. Prav tako Anne za Penelope. Bo znala plesati med upanjem in obupom, ki ga je doživljala Penelope.

Upam da bo Pattinson v vlogi antiusa. To bo raztural.

delavec44 ::

Russell Crowe je že prestar (in predebel).

brett je izjavil:

Kaj bi se razburjali ob teh WOKE, etc. spremembah epa Odiseja(da) od Homerja. Saj gre za mit - fantazijo...vam, nam bodo rekli. Vse je dovoljeno, spremembe so zaželene. Skratka pravi blagoslov, nova era razsvetljenstva.

Ko je Amazon naredil svojo veličastno serijo v tem stilu, s(m)o bili vsi, ki s(m)o temu nasprotovali, se zgražali, označeni kot fobi, itn, skratka vse samo človek ne. Zna biti enako tukaj.

Sarcasm off8-)

A pa bo vsaj en character LGBT? Dvomim da se lahko poteguješ za oskarja brez tega.
Quack !

pegasus ::

V stari grčiji bi jih moralo biti lgbt vsaj pol.

D3m ::

Nakar je bil propad.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ales ::

D3m je izjavil:

Nakar je bil propad.

Če bi te kdo vprašal, bi brez problema predstavil disertacijo na temo trajanja tovrstnih običajev in povezanosti enega in drugega, kaj? ;)

Ales je izjavil:

D3m je izjavil:

Nakar je bil propad.

Če bi te kdo vprašal, bi brez problema predstavil disertacijo na temo trajanja tovrstnih običajev in povezanosti enega in drugega, kaj? ;)

Mogoče bo pa točno to tema tega filma. Oziroma zdaj sem skoraj zihr da bo.
Quack !

Ales je izjavil:

D3m je izjavil:

Nakar je bil propad.

Saj isto so se nasankali tudi Rimljani. ;)
|HP EliteBook|R7 8840U|

Horas ::

bruh, zendaya ;( za kozlat. le kaj tom vidi na njej?
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Kayzon ::

pegasus je izjavil:

V stari grčiji bi jih moralo biti lgbt vsaj pol.

To je pa tak neumnost in nerenica ki jo propagirate levicarji,velika vecina starih grkov je obsojalo homoseksualnost in sodomijo.

Stunt performer James Newman spoke of his time on the film : "They're never going to make a movie like this again. I think it's going to be an epic of all epics. It's going to be Nolan at his best. No holds barred. He definitely fights a battle that a lot of people aren't fighting. The coordinator came to us with scout pictures of locations, and it's just all over Europe because Odysseus' journey is crazy, it's like 10 years long."

Kurzweil ::

oo7 je izjavil:

Stunt performer James Newman spoke of his time on the film : "They're never going to make a movie like this again. I think it's going to be an epic of all epics. It's going to be Nolan at his best. No holds barred. He definitely fights a battle that a lot of people aren't fighting. The coordinator came to us with scout pictures of locations, and it's just all over Europe because Odysseus' journey is crazy, it's like 10 years long."

Tipično promocijsko kakanje... a ne takole igralci govorijo za vsak film in to v 99%? Nekak si je težko predstavljat, da bo rekel, da je škoda vsega časa, ki ga je porabil za snemanje, da pa je film popoln shit... to se praktično govori za vsak film, tovrstne besede nimajo prav nobene teže in objektivnosti...

Glede na kvote in DEI reprezentacijo.

Ne verjamem, da bo ok.
|HP EliteBook|R7 8840U|

pegasus ::

Pridejo tudi na Vrhniko? :D

Christopher Nolan's 'Odyssey' To Be the First Movie Ever Made That Is Filmed Entirely With IMAX Cameras

https://collider.com/odyssey-christophe...

Irelevantno.
|HP EliteBook|R7 8840U|

First poster for Christopher Nolan's The Odyssey

endelin ::

Še eno leto;(
A po drugi strani glede na njegove zadnje filme morda prej :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Koliko prej ? :)

V kinih že vrtijo teaser za film Odisej. Jaz sem ga videl prej na You tube, kamera verzijo ampak so ga zgleda že umaknili.

Kayzon ::

endelin je izjavil:

Še eno leto;(

Glede na njegove zadnje filme zna tole bit se en navadn srot.

Set Photo: Matt Damon

Nikonja ::

Kayzon je izjavil:

endelin je izjavil:

Še eno leto;(

Glede na njegove zadnje filme zna tole bit se en navadn srot.

Glede na tvoje komentarje lahko predvidevam da pišeš šrot!
Čudovito je obsojanje nečesar o čem dejansko ne veš čisto nič - čudovit prikaz tipične slovenske "upam da bo sosedova krava crknla"!

Jup. Šrot bo.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Film še snemajo pa že prodajajo vstopnice :|

Christopher Nolan's 'The Odyssey' Sells Out in Imax 70MM a Year Ahead of Film's Release

Almost all tickets were snapped up within an hour of going on sale at midnight Thursday ET, prompting a resale market of as high as $300 to $400, sources tell THR.

https://www.hollywoodreporter.com/movie...

NekdoPach ::

Igralska zasedba: meh, zlajnano
Zgodovinska natančnost: neobstoječa, oklep in čelade je fulal za cca 1000 let

To bodo jajca od filma, ampak ker je nolan mu bodo vsi kritiki ploskali. Ampak vseeno ga bom potegnil prek infire iz firbca.

brett ::

Nolan mi je (bil) super režiser. Do Dunkirka vse top, slednji bolj tako-tako, Tenet je bil njegov prvi film, ki ga nisem pogledal do konca, ker mi ni sedel. Oppenheimer ni bil švoh, a ga je reševala fantastična fotografija, zvok in igra. Ni pa za pogeldat več kot 1x, medtem ko njegovi filmi do vključno Interstelarja so izredno privlačni in gledljivi večkrat (jih imam tudi v svoji zbirki).

Za tole Odisejo sem zaenkrat zelo skeptičen: izbor igralcev mi ni povsem posrečen - že naslovni junak - Odisej mi ni ok casting. Matt Damon?!? WTF... Odličen igralec, samo ne za to vlogo. Meni ustrezen bi bil npr. C. Bale, J. Caviezel, M. Mikkelsen, J. Law, vizualno tudi G. Butler (ni pa zadnja leta v top formi igranja), če bi shujšal; pa spet nasilno vstavljanje temnopoltih (in morda sledi še kako rumeno presenečenje) v vloge bogov, grških hoplitov, etc! In sedaj še tile kostumi...za cca 800let je kiksnil z izgledom. To kar ima Damon (in hopliti na drugih fotkah) na sebi je približek iz obdobja 4.st. pr.n.št.

Pod črto: zaenkrat nizka pričakovanja kar se tiče pristnosti in približka literarnemu delu, ne dvomim pa da bo vizualno in tehnično dovršen.

NekdoPach ::

brett je izjavil:

In sedaj še tile kostumi...za cca 800let je kiksnil z izgledom. To kar ima Damon (in hopliti na drugih fotkah) na sebi je približek iz obdobja 4.st. pr.n.št.

Mogoče se je tako odločil, ker so gledalci navajeni tovrstnih kostumov iz filmov kot so Troy in 300, in to nekako pričakujejo, ziher ima dovolj zgodovinarjev da ga na vse to opozarjajo. Folk se noče učit o antični metalurgiji med dvourno akcijo, hočejo easy entertainment brez razmišljanja, in to jim bo tudi serviral.

Meme me bolj moti sama zgodba, saj je Odiseja zelo vleče. Bolj kot ne nasedejo na vsakem drugem otoku, se zapletejo v problem in ga potem rešujejo več tednov, ali v primeru kirke celo let. Škoda, ker bo moral film hiteti cez te dogodke. Pa se zgodba sama ni linearna, temveč skace skozi čas. Najbolj primerno bi bilo narediti mini serijo, ne pa film. Ker bodo le hiteli.

opeter ::

Matt Damon mi je bil čisto v redu v filmu Poslednji dvoboj. Kako bo izpadel kot Odisej pa bomo videli ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oppenheimer (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
729781 (2172) gruntfürmich
»

Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
13023337 (10161) c3p0

Več podobnih tem