Forum » Pomoč in nasveti » microSD iz starega telefona
microSD iz starega telefona
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
polozweii ::
Na starem Samsung Galaxy S3 ki ga tu pa tam prižgem sem danes opazil da ne deluje kot bi moral.
Pomislil sem da je razlog v preveč fotkah na spominski kartici in sem želel izbrisat nekaj posnetkov. Ob odpiranju aplikacije album je bil telefon počasen in je zapiral album.
Zatem opazim da ni več prikazanih fotk iz spominske kartice kar bi lahko pomenilo da je nekaj narobe s kartico. Pred tem se mi je zdelo da se telefon malo greje ravno na tistem koncu kjer je spominska kartica.
Potem ko sem odstranil microSD je telefon spet živahen.
Kartico sem priklopil na PC in je na srečo še polna. 429MB prostega od 29,4GB.
Lahko iz spominske kartice kar na računalniku izbrišem del posnetkov in jo manj obteženo vstavim nazaj v telefon?
------
Mislim da se na starem fotoaparatu ne sme brisat fotk medtem ko je priklopljen na PC.
V fotoaparatu je spomniska kartica Memory Stick.
Že nekaj časa se ob priklopu fotoaparata na PC v spodnjem desnem voglu (Windows 10) pojavi: Pogon USB. Prišlo je do težave s tem pogonom.Preglej pogon in ga popravi.
Mogoče sem po pomoti izbrisal fotko ko je bil priklopljen na PC, ne vem.
Se da kako nardit da se ne bo več pojavljal napis s težavami na pogonu?
Pomislil sem da je razlog v preveč fotkah na spominski kartici in sem želel izbrisat nekaj posnetkov. Ob odpiranju aplikacije album je bil telefon počasen in je zapiral album.
Zatem opazim da ni več prikazanih fotk iz spominske kartice kar bi lahko pomenilo da je nekaj narobe s kartico. Pred tem se mi je zdelo da se telefon malo greje ravno na tistem koncu kjer je spominska kartica.
Lahko iz spominske kartice kar na računalniku izbrišem del posnetkov in jo manj obteženo vstavim nazaj v telefon?
------
Mislim da se na starem fotoaparatu ne sme brisat fotk medtem ko je priklopljen na PC.
V fotoaparatu je spomniska kartica Memory Stick.
Že nekaj časa se ob priklopu fotoaparata na PC v spodnjem desnem voglu (Windows 10) pojavi: Pogon USB. Prišlo je do težave s tem pogonom.Preglej pogon in ga popravi.
Mogoče sem po pomoti izbrisal fotko ko je bil priklopljen na PC, ne vem.
Se da kako nardit da se ne bo več pojavljal napis s težavami na pogonu?
- spremenilo: polozweii ()
fikus_ ::
Naredi arhiv in potem čaraj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Ales ::
Na starem Samsung Galaxy S3 ki ga tu pa tam prižgem sem danes opazil da ne deluje kot bi moral.
Če do sedaj na telefonu s prebiranjem take količine podatkov s te kartice ni bilo težav, potem jih tudi sedaj ne bi smelo biti in količina podatkov ni problem. Verjetno gre spominska kartica h koncu življenja.
Ko praviš, da je "na srečo še polna", srčno upam, da imaš kopije slik še kje drugje. Če nimaš, čim prej poskusi narediti kopijo celotne vsebine, če jo boš sploh še lahko. In nikoli ne biti brez varnostnih kopij...
Tudi če kartico izprazniš in ponovno formatiraš, je na tvojem mestu ne bi več uporabljal za karkoli vsaj približno pomembnega, če sploh. Računaj, da gre lahko vsak trenutek adijo, z vso vsebino vred.
Karen ::
Kot so ti predhodniki povedali, kartice, CD/DVD-ji, zunanji (in notranji) diski, SSD-ji se tretirajo kot potrošni material. Ko delaš kopije gor se zavedaj, da lahko jutri odpove, izgubiš telefon, ukradejo računalnik ipd. Če ti je to jasno potem je vse ok, predhodniki so se pravilno oglasili zato, ker ti to ni jasno (ker sprašuješ kako boš 8 let staro kartico, ki je potrošni material, "popravil"). Če nekaj enkrat serje (posebej če je staro 2-3 leta) potem je verjetnost da je nekaj narobe fizično velika - lahko imaš za rezervo za kake filme gor pogledat al pa za musko gor posnet (to kar lahko še enkrat naložiš) - ampak ne vem zakaj ti je škoda to kar stran ruknt ker so nove kartice bagatela, za tisto kar si sam naredil (fotke, dokumente) pa to ni več.
Splošno pravilo za lastne podatke, imej 3 kopije podatkov ki jih potrebuješ, na dveh različnih vrstah medijev, ter eni dodatni lokaciji (poleg osnovne). Verjetnost da gre v tem primeru kaj zelo narobe (sploh če so mediji offline, da se ti ne skopira kak kriptovirus ki bi ti vse kopije na vseh medijih/lokacijah kriptiral) je izjemno majhna, zelo verjetno je da "zelo narobe" v tem primeru ne boš doživel do konca lajfa. Seveda pa vedno znova beremo o tistih ki svojega dela ne cenijo toliko da bi jim bilo to mar, potem pa jokajo. Jbg, tak je lajf.
Splošno pravilo za lastne podatke, imej 3 kopije podatkov ki jih potrebuješ, na dveh različnih vrstah medijev, ter eni dodatni lokaciji (poleg osnovne). Verjetnost da gre v tem primeru kaj zelo narobe (sploh če so mediji offline, da se ti ne skopira kak kriptovirus ki bi ti vse kopije na vseh medijih/lokacijah kriptiral) je izjemno majhna, zelo verjetno je da "zelo narobe" v tem primeru ne boš doživel do konca lajfa. Seveda pa vedno znova beremo o tistih ki svojega dela ne cenijo toliko da bi jim bilo to mar, potem pa jokajo. Jbg, tak je lajf.
GupeM ::
Četudi ti kaže da je kartica še vedno polna, ni nujno, da je v resnici kaj pametnega na njej. Sem že videl primer, kjer je normalno kazalo količino podatkov, žal pa so bili popolnoma vsi podatki 0. Karkoli si odprl s HEX editorjem, povsod so bile noter same ničle. Ja, tudi ničle zasedajo prostor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako do izbrisanih podatkov?Oddelek: Programska oprema | 1646 (1142) | flameir |
» | Microsoft: androidne apikacije na Windows Phone ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 26571 (22301) | filip007 |
» | Samsung galaxy xcover 2Oddelek: Mobilne tehnologije | 3373 (3245) | ticom |
» | HTC HD2 vs XPERIA X10 vs GALAXY SOddelek: Mobilne tehnologije | 726 (612) | BladE_ |
» | nakup kamere SD SDHC Praktica HDOddelek: Zvok in slika | 2815 (2706) | overheat |