» »

Prepis govora in ustvarjanje zapisnikov sestankov

Prepis govora in ustvarjanje zapisnikov sestankov

zdenko89 ::

Pozdravljeni,

potreboval bi par mnenj in nasvetov, kako bi se opisanega problema lažje lotil in ga tudi rešil.

V službi uporabljam programe, ki mi jih namestijo in so taki kot so. Kar nekaj nastavitev je korigiranih s strani organizacije in tam ne morem narediti ničesar. Gre za Microsoftove rešitve - Teams (Copilot ne deluje v celoti), Outlook, Word (Dictate je onemogočen) itd.

Ker uporabljam slušni aparat in imam precej slab sluh, imam na sestankih obilo težav. Tako bi rad imel nek sproten zapis povedanega, v kolikor pa se po koncu ustvari še zapisnik ali povzetek pa še toliko bolje. To gre lahko v 2 korakih in ni treba, da je drugi del avtomatiziran.

1. Sprotni zapis speech2text sestanka preko Teamsov in možnost kopiranja celotnega besedila
Tu sem sicer vklopil sprotni zapis besedila, vendar se tega pri trenutnih nastavitvah ne da kopirati. Malo me tudi moti, da vsi prejmejo obvestilo, da se govor pretvarja v tekst. Aktiviral sem sicer Copilota, ki pa je s strani organizacije precej omejen. Funkcija "Ustvari povzetek" oz. nekaj podobnega je onemogočena skladno z zakoni. Tu ne morem narediti ničesar.
Kaj lahko tu naredim? Opcija, da imam zvok vklopljen preko zunanjega zvočnika ne pride v poštev, ker potem nič ne razumem. Ali uporabljam slušake, ali pa imam slušni aparat povezan z prenosnikom preko bluetootha.
Kako bi lahko tukaj vsaj snemal povedano in imel zapis? Zapisnik bi že kasneje ustvaril sam z drugim orodjem.

2. Sprotni zapis speech2text sestanka v živo in možnost kopiranja celotnega besedila najraje preko Android aplikacije
Na sestankih v živo bi prav tako rad imel direkten zapis govora. Morda bom to vmes uporabil, morda pa ne bom. Najraje z mobilno aplikacijo, ki pa podpira slovenski jezik. Npr. FireFlies je nekaj, kar bi bilo ok. Kljub temu, da ima omogočen slovenski jezik, pa sestavlja besede, ki sploh ne obstajajo.
Katero aplikacijo bi tu lahko uporabil? Ta opcija mi je še pomembnejša, kot pa 1.

Kaj mi predlagate, da bi lahko uporabil?

Hvala za odgovore že v naprej.

adol2 ::

zdenko89 je izjavil:

Pozdravljeni,
Kaj mi predlagate, da bi lahko uporabil?
Hvala za odgovore že v naprej.
Poglej članek https://www.monitor.si/clanek/stran-s-t...
Mogoče najdeš kaj uporabnega, imaš tudi slovensko rešitev vmes...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google začel preizkus sveta brez gesel

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
478713 (4197) Lonsarg
»

Slušno razumevanje angleščine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
978829 (4827) TheBlueOne
»

Glasovno upravljanje telefona v slovenščini - android

Oddelek: Mobilne tehnologije
175935 (5342) dunda
»

Znane specifikacije Google Glass (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5722071 (17415) dr.Akula

Več podobnih tem