» »

Cinema Craft Encoder nastavitve

Cinema Craft Encoder nastavitve

Brainstorm ::

A kdo uporablja CCe Cinema Craft Encoder za kodiranje v mpeg2 Dvd format iz DV materiala posnetga z DV camero.
Kake nastavitve so najtabolš, koker sem prebral mislim da 3 pass variable bit rate večkrat nima smisla. Kok je pa z bit rate na kok mate nastavlenga za min, max in average. Pa ka se da ven iz grafa vidit če daš po prvem passu na bit allocation. Kok more bit q factor čim večji al čim manjši. Vsakršna pomoč bi prav pršla. Sej bi vse skup zakodiral in avtoriziral v dost bolj enostavnemu uleadovmu movie factory, sam ne da tok kvalitetne slike ven ko cce.

Thanks!

SasoS ::

Preberi si malo guide na Doom9 (Robshot - Bach method aka RoBa). Jaz vedno nardim najprej 1 pass, nato pa upostevam graf. Bitrate naj bo vedno od 0-9800 (oz. do 9300-9400 če upoštevaš še audio), average pa izračunaš glede na to kolk hočeš imet velik file (CCE ti napiše velikost tudi pod grafom, če se ti ne da računat). Po prvem passu ponavadi spremenim samo opcijo BIAS (dokaj pomembna nastavitev ki pa je odvisna od materijala, tako da delaš po občutku). Cilj je, da imaš povprečen Q faktor čim nižji, največji pa naj ne bo preko 9...na grafu vidiš koliko zasede posamezen GOP, ponavadi je ozadje temno sivo, če pa pride do znižanja kvalitete bo svetlo siv...
Še nekaj...če ne uporabljaš deinterlaca (kar bi bilo edino pravilno ako je končen produkt DVD namenjen igranju na TV...če rabiš za računalniško obdelavo potem je deinterlace potreben) moraš pazit na zaporedje fieldov. DV format je ponavadi BFF (bottom field first), dočim CCE po defaultu VEDNO kodira TFF (top field first). V nastavitvah imaš eno opcijo Upper field first, ki pa ni čisto to kar pravi in naredi več škode kot koristi. Za TFF more bit ta opcija vedno izključena, namenjena naj bi bila samo pretvarjanju iz BFF na TFF - kar pa naredi tako da cel stream premakne za 1 vrstico navzgor. Moje priporočilo je, da to vedno pustiš izklopljeno in potem na koncu z restreamom popraviš flag u mpeg headerju (mpeg2 je lahko BFF) tako da dobiš pravi BFF stream. Če tega ne boš upošteval se bo na TV slika zatikala in skakala mal naprej in mal nazaj!

ps. po prvem passu ponavadi naredim še vsaj 2 passa, ponovno pogledam graf in nato prideta še 2 passa. Pomoje je optimalno tam nekje med 3 in 5 celotnih passov, več se pa dejansko res ne splača...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

Brainstorm ::

Thanks za hiter odgovor! Nekako mi je vse jasno do bottom field first tam pa zašteka "z restreamom popraviš flag u mpeg headerju ka bi nej to blo oz. kok se to izvede, če se ti da bol podrobno opisat.

Thanks!

SasoS ::

Pri interlaced streamih je pomembno katero polsliko pokažeš prej (sode ali lihe vrstice, oz. top ali bottom). Večina filmskih DVDjev je posneta TFF, edino DV je BFF. Če je narobe, sta polsliki po času ravno zamenjani...Kater field se pokaže prvi je definirano u headerju od mpeg streama. CCE to vedno nastavi na TFF. Če imaš BFF film, potem je to treba zamenjat. To storiš s programčkom ReStream) ki ti popravi na flag na pravo vrednost. To je vsa umetnija (edino težje je pogruntat ali je res BFF ali ni...na kompu to ne vidiš ponavadi! Potem pa vržeš stran DVD ker na TV šteka :D).

Brainstorm ::

Ok zdej mi je že bolj jasno thanks še enkrat bom probu po tvojmu postopku!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5814970 (8376) Revenant
»

miniDV --> DVD

Oddelek: Zvok in slika
81265 (1003) aljazh
»

Deinterlace pri zajemanju videa

Oddelek: Zvok in slika
212169 (1698) AtaStrumf
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252159 (1949) pivmik
»

Pretvarjanje avi v DVD

Oddelek: Zvok in slika
151693 (1457) krneki

Več podobnih tem