Forum » Problemi človeštva » Predsednik Južne Koreje razglasil vojno stanje
Predsednik Južne Koreje razglasil vojno stanje
mtosev ::
Južna Koreja je razglasila vojno stanje, je v televizijskem nagovoru sporočil tamkajšnji predsednik Jun Suk Jeol.
Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol je razglasil vojno stanje, opozicijo pa obtožil protidržavnih aktivnosti.
Kot je pojasnil, želi z ukrepom znova vzpostaviti svobodno in demokratično državo.
“Da bi zaščitil liberalno Južno Korejo pred grožnjami severnokorejskih komunističnih sil in odpravil protidržavne elemente, razglašam izredno vojno stanje,” je v nenajavljenem neposrednem televizijskem nagovoru sporočil Jun Suk Jeol.
Južnokorejski predsednik v nagovoru sicer ni pojasnil, kateri konkretni ukrepi bodo sprejeti.
https://n1info.si/novice/svet/predsedni...
Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol je razglasil vojno stanje, opozicijo pa obtožil protidržavnih aktivnosti.
Kot je pojasnil, želi z ukrepom znova vzpostaviti svobodno in demokratično državo.
“Da bi zaščitil liberalno Južno Korejo pred grožnjami severnokorejskih komunističnih sil in odpravil protidržavne elemente, razglašam izredno vojno stanje,” je v nenajavljenem neposrednem televizijskem nagovoru sporočil Jun Suk Jeol.
Južnokorejski predsednik v nagovoru sicer ni pojasnil, kateri konkretni ukrepi bodo sprejeti.
https://n1info.si/novice/svet/predsedni...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
paradajzos ::
Na CNNu takoj druga novica. Na RTV Gnezdu...nič?
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Napoleon: Ljubim izdajo, a sovražim izdajalce.
Napoleon: Ljubim izdajo, a sovražim izdajalce.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Jarno ::
Zanimivo, kaj bi lahko bil trigger...navijanje za realpolitiko na družbenih omrežjih morda?
Morda so res identificirali precej totalitarnim režimom naklonjenih posameznikov in se odločili ukrepati.
Ali pa tajna služba opozarja pred sleeper-celli in petokolonaši.
Verjetno izrednega stanja ne bi sklicali zaradi botov in aktivistov odzunaj.
Morda so res identificirali precej totalitarnim režimom naklonjenih posameznikov in se odločili ukrepati.
Ali pa tajna služba opozarja pred sleeper-celli in petokolonaši.
Verjetno izrednega stanja ne bi sklicali zaradi botov in aktivistov odzunaj.
#65W!
https://www.rtvslo.si/svet/azija-z-ocea...
Evo na RTVju.
Evo na RTVju.
pangro ::
wtf? ključ je pa seveda razbitje rusije v ukrajini. zahod že tri leta sanja in se gre risk management
kao neka razlaga
It is rather about his personal power, as he made several corruption scandals and is now subject to investigations and removal from office. He creates are "threat" from NK to stay in power. Koreans are super angry at the moment.
kao neka razlaga
It is rather about his personal power, as he made several corruption scandals and is now subject to investigations and removal from office. He creates are "threat" from NK to stay in power. Koreans are super angry at the moment.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
NajiM ::
Ampak teli Vasevi pa res LOL. Še Srbi pišejo: Tokom prošlog meseca Severna Koreja presekla je dalekovode koje je postavila Južna Koreja za snabdevanje električnom energijom zatvorenog zajedničkog industrijskog parka.
pa: Takođe, Pjongjang je naredio i da se dignu u vazduh delovi puteva koji povezuju Severnu Koreju sa Južnom Korejom, severno od vojne demarkacione linije.
pa: Ranije je Severna Koreja uklonila uličnu rasvetu i postavila nagazne mine duž puteva Gjeongi i Donge, i rasporedila trupe na svojoj strani demilitarizovane zone, navodi južnokorejska agencija.
https://www.b92.net/info/svet/82616/juz...
RTV pa nič o dejanjih Severne Koreje...
pa: Takođe, Pjongjang je naredio i da se dignu u vazduh delovi puteva koji povezuju Severnu Koreju sa Južnom Korejom, severno od vojne demarkacione linije.
pa: Ranije je Severna Koreja uklonila uličnu rasvetu i postavila nagazne mine duž puteva Gjeongi i Donge, i rasporedila trupe na svojoj strani demilitarizovane zone, navodi južnokorejska agencija.
HitroDihanje ::
RdecTelefon ::
Tisti kateri ni "bombardiran" iz našega RTV bi še pomislil, da so čakali navodila iz Kremlja.
Kdor poje, zlo ne misli!
IgorCardanof ::
Pada mu podpora, naj bi bila 17%. On pa ne zeli zgubiti mesta predsednika.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
MojsterX ::
Slabo za nas, za nas Seoul dela ledice. Če S. Koreja pade, pade tud pol evrope, ker ledice ne moreš kar čez noč zamenjat (industrijske SMT, ne potrošniške).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()
kow ::
Glede na izjave, tole deluje kot textbook poskus mehkega drzavnega udara.
Je pa kar komicno, da se neki starcki bodejo na oblasti, hkrati pa imajo izredno nizko rodnost, kar je njihov dalec najvecji problem.
Je pa kar komicno, da se neki starcki bodejo na oblasti, hkrati pa imajo izredno nizko rodnost, kar je njihov dalec najvecji problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
jest10 ::
wtf? ključ je pa seveda razbitje rusije v ukrajini. zahod že tri leta sanja in se gre risk management
kao neka razlaga
Pa sej ni to nič novega za to državo
For a better understanding of the realities of South Korea.
1. Syngman Rhee (1948-1960) - overthrown
2. Yun Bo-sun (1960-1962) - overthrown
3. Park Chung-hee (1962-1979) - assassinated
4. Choi Kyu-ha (1979 - 1980) - ousted by a military coup
5. Chun Doo-hwan (1981-1988) - sentenced to death after completing his presidential term.
6. Roh Tae-woo (1988-1993) - sentenced to 22 years in prison after completing his presidential term.
7. Kim Yong-sam (1993-1998) - served in prison until his presidential term. As president, he ensured the conviction of his two predecessors.
8. Kim Dae-jung (1998-2003) – Was imprisoned and sentenced to death before becoming president (later pardoned). Nobel Peace Prize laureate.
9. Roh Moo-hyun (2003-2008) – Impeached (overturned by the Constitutional Court). Was under investigation for corruption after his presidential term ended. Committed suicide
10. Lee Myung-bak (2008-2013) – Arrested after his presidential term ended and is under arrest for corruption.
11. Park Geun-hye (2013 -2016) – Impeached. Arrested for corruption. 24 years in prison.
It is immediately obvious that this is an exemplary democratic state with rich traditions.
Huh, so bolj koruptivni kot Slovenija celo.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
pangro ::
no to me zanima a ni to odvisno od parlamenta matr ne more predsednik zaklaufat izredne razmere
Hitro so razveljavili tole.
Ja, ampak na koncu mora vojska odreci poslusnost predsedniku (ki je vrhovni poveljnik vojske). Saj skoraj zagotovo bo, ampak vseeno. Niso to heci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
NuMaN ::
Malo off topic, ampak zakaj sploh rabimo predsednika/predsednico. Pa državni svet povrhu.
Saj bi shajali brez tega, sploh ne bi opazili razlike, pa še prišparali bi.
Saj bi shajali brez tega, sploh ne bi opazili razlike, pa še prišparali bi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
Scorpy84 ::
Ampak teli Vasevi pa res LOL. Še Srbi pišejo: Tokom prošlog meseca Severna Koreja presekla je dalekovode koje je postavila Južna Koreja za snabdevanje električnom energijom zatvorenog zajedničkog industrijskog parka.
Ta medij vzemi z rezervo, kjer vsak dan napišejo 10 novic o Vučić-u, kateri naslovi ponavadi grejo: sporočna močne besede, je ukazal itn... o opoziji pišejo, pa kot nova24.
Unilseptij ::
Malo so nas zavedli s slovenskim prevodom novice... tip je razglasil izredno stanje, ne vojno stanje (martial law pomeni izredno stanje v splošnem pomeni besede, ne nujno samo v vojni), in mislim, da nihče v Sloveniji, vključno z novinarji, nima kaj dosti pojma o tem, kaj se res dogaja in samo slepo povzemajo tuje (beri zahodne - kdo v USA ali UK ve kaj o notranji politike J. Koreje??) novice, nekih pravih insiderskih informacij pa nisem zasledil... twitter ne šteje .
Hm, vsi prevajalniki pravijo proti temu kar ti trdiš.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Unilseptij ::
pusti prevajalnike, včasih je dobro samo razumeti osnovne pojme, to za novinarje ne bi smelo biti pretežko, razumem pa, da navaden človek, ko to bere, lahko dobi napačno predstavo...
Martial law @ Wikipedia
Martial law is the replacement of civilian government by military rule and the suspension of civilian legal processes for military powers.[1] Martial law can continue for a specified amount of time, or indefinitely, and standard civil liberties may be suspended for as long as martial law continues.[2][1] Most often, martial law is declared in times of war and/or emergencies such as civil unrest and natural disasters.
Martial law @ Wikipedia
Martial law is the replacement of civilian government by military rule and the suspension of civilian legal processes for military powers.[1] Martial law can continue for a specified amount of time, or indefinitely, and standard civil liberties may be suspended for as long as martial law continues.[2][1] Most often, martial law is declared in times of war and/or emergencies such as civil unrest and natural disasters.
bm1973 ::
hendriks ::
PovemVfaco je izjavil:
En poševnooki Jajo stil kalimero zgubla podporo p probava neki zakuhat, standardno
Počakaj na 2026, ko bo JJ-ju zrasla podpora in bo Golobčku padla pod 10%, se bo nekaj podobnega zgodilo tudi pri nas.
Mato989 ::
Novica je fake news... razglasil ni nihče VOJNEGA stanja... ampak MARTIAL LAW, ki se pravilno prevede v IZREDNO STANJE... velika razlika...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ja. Izredno stanje je boljsi (in domnevam, pravi) prevod. Kakorkoli, zgleda da se je predsednik naivno zakalkuliral.
FireSnake ::
Novica je fake news... razglasil ni nihče VOJNEGA stanja... ampak MARTIAL LAW, ki se pravilno prevede v IZREDNO STANJE... velika razlika...
Kaj pričakuješ od uporabnika, ki mu CNN vsak dan pere možgane?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
jest10 ::
PovemVfaco je izjavil:
En poševnooki Jajo stil kalimero zgubla podporo p probava neki zakuhat, standardno
Počakaj na 2026, ko bo JJ-ju zrasla podpora in bo Golobčku padla pod 10%, se bo nekaj podobnega zgodilo tudi pri nas.
A boste janšisti v lublanco skakal?
MadMen ::
Scorpy84 ::
PovemVfaco je izjavil:
JJ nikoli ne bo zrasla podpora, imel bo vedno priblizno isto stevilo privrzencev, oziroma z umrljivostjo vedno manj. Logar je edina resitev, da bo se kdaj predsednik ali pa ce se zgodi, kot smc da grejo v koalicijo. Glede podpore goloba ni skrbi, bomo spet tako kot cerarja in goloba, dobili eno novo stranko pred volitvami, ki bo spet rusila rekorde.
Tale ni govorila korejsko.
Meni se zdi to najbolj podobno grškemu jeziku (ne me raztrgat res se slabo čuje).
Meni se zdi to najbolj podobno grškemu jeziku (ne me raztrgat res se slabo čuje).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
blay44 ::
Moja napaka. Moldavija.
Da se potegnem ven. Približno isto je. Važno, da so vsi za svobodo.
South Korean opposition presents impeachment bill for Yoon
Parties have submitted a bill to impeach President Yoon Suk Yeol following his short-lived bid to impose martial law. His move has also had diplomatic and financial consequences.
https://www.dw.com/en/south-korean-oppo...
Parties have submitted a bill to impeach President Yoon Suk Yeol following his short-lived bid to impose martial law. His move has also had diplomatic and financial consequences.
https://www.dw.com/en/south-korean-oppo...
In kaj vir sporoča?
(ker vidim, da v tujem jeziku kopipaštaš)
(ker vidim, da v tujem jeziku kopipaštaš)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izredne razmere na Madžarskem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7451 (3807) | gruntfürmich |
» | Severna Koreja grozi z jedrskim orožjem (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Problemi človeštva | 372572 (197430) | Pac-Man |
» | V ZDA se pripravlja največji biometrični sistem za sledenje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 33154 (28327) | Twix |
» | Poslovil se je Kim Jong Il (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21163 (17767) | Double_J |