» »

S telovadbo do boljše postave

S telovadbo do boljše postave

crocodile ::

Enkrat poleti sem v svoj vsakdan vključil sprehode s kombinacijo teka. Pol leta kasneje opažam, da sem nekoliko pridobil na kondiciji in tudi nasplošno se boljše počutim. Dober občutek je, če nisi 8+ ur pred ekranom, ampak kaj narediš zase.

Sedaj bi sprehode in tek rad nadgradil z malo več telovadbe, da si malo izboljšam postavo. Super bi bilo, če bi malo zmanjšal trebuh (verjetno posledica premalo gibanja in pisarniškega dela) in pridobil na mišični masi. Fitnesa nimam v bližini. Se da to kako nadomestiti s kakšnimi vajami doma (lahko notri ali pa zunaj)? V kakšnem času naj bi bili rezultati?

IL_DIAVOLO ::

Pogoj je da imas lasten gozd in peč na drva :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bm1973 ::

Par sklec in trebušakov pred tekom, da se na hitro ogreješ, in nekaj po teku, ko si ogret...

Pač kolikor zmoreš...

kixs ::

Stango med podboje vrat in delas pullupe. Potem pa se kombinacija sklec, pocepov, jumping-jackov in mountin-climberjev. To so vse vaje brez utezi in jih delas v dobri formi kolikor gre. 20-30 min vsak drugi dan in to je to.

Tody ::

Da bo še kak pameten predlog sploh zdej ko je zima imaš Nike Training aplikacijo k je zastoj pa od 0 do profija lahko vadiš... Nekaj časa (mogoče še zmeri) je bila zadeva tudi na netflixu.

https://play.google.com/store/apps/deta...

Ganon ::

Pred leti sem kupil veslača. Ni mi žal niti centa.

Kayzon ::

Koliko let stejes? Za lepo postavo ne gre brez fitnesa zal.

GummyBear ::

Mojstri, kakšne vaje pa predlagate meni za ojačanje mišic prsnega koša in ramenskega obroča? Kaj naj kupim oz. katere vaje naj se spravim delat? Imam bolj nizko ramena in bi jih rad malo dvignil. Je to sploh možno doseči z izvajanjem nekih vaj? Ker kosti so kosti in nanje ne moreš veliko vplivat, ali pač?

Vidim, da so nekateri nabuildani in z mišicami zgledajo kot Schwarzenegger. Meni do takega rezultata manjka ogromno. Ampak nekje je treba začeti.

zodiak ::

Postavitev bivaka? Iz smrekovih vej?

GummyBear je izjavil:

Mojstri, kakšne vaje pa predlagate meni za ojačanje mišic prsnega koša in ramenskega obroča? Kaj naj kupim oz. katere vaje naj se spravim delat? Imam bolj nizko ramena in bi jih rad malo dvignil. Je to sploh možno doseči z izvajanjem nekih vaj? Ker kosti so kosti in nanje ne moreš veliko vplivat, ali pač?

Vidim, da so nekateri nabuildani in z mišicami zgledajo kot Schwarzenegger. Meni do takega rezultata manjka ogromno. Ampak nekje je treba začeti.

Pullupi, sklece in dipi. Delaj pocasi in kontrolirano z dobro formo in brez pretiravanja.

In ne, ne bos postal Svarci :lol:

Grizzly ::

Lol :D Zakaj ste vsi tako obsedeni z mišicami, postavo itd.? Kaj bi radi s tem dosegli? Eno je, da si vsak dan na svežem zraku in v gibanju, drugo pa je obsedenost z nekimi mišicami in izklesanim telesom, ki ga marsikdo z nobeno vajo ne bo dosegel.

GummyBear je izjavil:

Ti svarciji so na pozivilih.

Se pa seveda da na precej visok nivo spravit podobo telesa tudi ce imas genetiko below average.

Samo vprasanje ce bos zadovoljen glede na vlozen trud.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Blinder ::

Trebuh je zaradi odvečne teže.
Za pridobit mišice boš rabil jesti še beljakovine, z navadno hrano bo šlo počasi.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

predi ::

Jaz delam tole zadnjih ~20 mesecev, brez nekih predhodnih izkušenj: https://www.hybridcalisthenics.com/rout...

Vaje z lastno težo vsak dan 20 - 30 minut, razen ob nedeljah, z minimalno pripomočki (pull bar + gimnastični obroči, stoli, stene, podboji vrat, tla, ipd.). Sem že bolj proti 40 pa so vseeno rezultati dokaj opazni. Moj cilj je sicer biti dolgoročno fit, ne toliko imet mišic. Posledično nisem spreminjal prehrane in imam še vedno kakšnih 10 kg preveč za svojo višino - s temi vajami pretirano shujšal ne boš. Predvsem so to vaje za moč in gibljivost. Poudarek je na tem, da začneš iz nič in skozi čas stopnjuješ v obliki težjih različic vaj. Slednjih je toliko, da dvomim, da jih veliko pride čez vse. Vsaj ne pri mojih letih.

Nekajkrat na leto grem na daljše pohode. Prej sem bil dva dni po takem pohodu popolnoma uničen, zdaj nič več.

tetriandoch ::

Ja ma on noče bit šwarci, ker pol niti roke ne moreš za hrbet dat.

Vi sam pišite. Ko porihtam roko, bom jst začel.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::

Ganon je izjavil:

+1

Enostavno ne mores imeti boljse naprave doma. In tudi sam izbiras koliko zelis delati na misicah in koliko na kondiciji. S pocasnimi (~20 /min) mocnimi zaveslaji delas na misicni masi, ce pa hoces, pa imas z lahkoto tudi HIIT. Pri veslanju je vkljucenih 80% misic, in kar je najbolje, je odlicna korekcija sedenju, ker aktiviras hrbtne misice in core. Nujna pa je tehnika, in se splaca to vzeti nekako kot plavanje. Tu zelo pomagajo treningi za zacetnike in nato izkusene na Youtubu. Tale npr. je meni vsec: https://www.youtube.com/@DarkHorseRowing

Zgodovina sprememb…

crocodile ::

Blinder je izjavil:

Kako pa naj vem, kakšna bi morala biti optimalna teža?
Moja trenutna teža je cca 84 kg (kila več ali manj - odvisno od tehtnice), v višino pa imam 183 cm.

lisaac ::

Kaj rabiš?

Najbolj nujno:
disciplina + motivacija + veselje + brez kompliciranja

Nujno:
- prehrana (ne kompliciraj preveč, jej normalno brez pretiravanja z fastfoodi in sladkimi pijačami)
- prostor + čas
- (dober) trening plan: priporočam 3x tedensko po 30minut vaje za celotno telo (počepi, sklece, trebušnjaki, izpadni koraki in 100 drugih vaj ki jih dobiš na internetu zastonj). To počni 8 tednov / 2 meseca. Pusti da ti vadba zleze pod kožo.

Manj nujno:
-pripomočki (ročke, elastike, kettbelli..). To ti bo prav prišlo kasneje za oblikovanje mišic.

Sploh ne rabiš :
razni prehranski dodatki kot so fatburrner, kreatin ipd.

Kot začetnik, imaš srečo ker boš ob normalnem treningu in normalni prehrani dokaj hitro opazil prve rezultate. To naj ti da veselje za naprej. To počni (kar se da) redno in vmes boš sam spoznal katere vaje ti odgovarjajo ker ni vsaka vaja za vsako telo enako efektivna. Če imaš veselje se vagaj, ampak najbolj važna vaga ti naj bo ogledalo za začetek.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lisaac ()

kow ::

Grizzly je izjavil:

Lol :D Zakaj ste vsi tako obsedeni z mišicami, postavo itd.? Kaj bi radi s tem dosegli? Eno je, da si vsak dan na svežem zraku in v gibanju, drugo pa je obsedenost z nekimi mišicami in izklesanim telesom, ki ga marsikdo z nobeno vajo ne bo dosegel.

Treniranje za postavo je bedarija, ampak fizicni trening (moc) upocasnuje staranje. Tako pravijo znanstvene studije.

Ganon je izjavil:

Ze leta se odlocam za njega, pa se ne morem opogumit. Edini pravi je baje concept 2.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zakaj? Jaz imam WaterRower in mi je top.

alešhojs ::

Odvisno do kakšne postave hočeš. Nekaj se da narediti s skleci, počepi in pullupi. Ampak za neko enakomerno in estetsko oblikovano postavo pa brez vsaj osnovne fitnes opreme (barbell, bench in uteži) ne bo šlo. Kar je seveda z nekaj malega vložka (če kupuješ rabljeno) in par kvadratnimi metri prostora povsem izvedljivo tudi doma.

Zagovorniki sklec in trebušnjakov nekaj mišic sicer imajo, vendar običajno končajo s postavo, ki jo doseže vsak fizični radnik v pol leta dela.

kombinezon ::

codeMonkey je izjavil:

Zakaj? Jaz imam WaterRower in mi je top.

Ni tako ergonomski, noge so preveč skupaj (žuli jaja) in premalo dol jih lahko pomakneš.Z nogami bolj dol se lažje pokrčiš rabiš manj mobilnosti v gležnjih oz. manj ti dviguje pete.

OK. Mene ne moti.

Drugace pa je za trebuh hrana kljucnega pomena. Das pac dol nek app (ala MacrosFirst) in skeniras nekaj casa obroke, da dobis obcutek koliko in kaj naj bi jedel. Ni enostavno dobiti dovolj beljakovin, pa hkrati drzati ogljikove in mascobe dol, ce nisi navajen. Dokler pac ne dobis obcutka. Rezultati so hitro vidni, posebej ce si se pri tem aktiven.

Zgodovina sprememb…

juroz ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ganon je izjavil:

Ze leta se odlocam za njega, pa se ne morem opogumit. Edini pravi je baje concept 2.

ja več al manj, sploh za resell value je c2 top če ti ne bo všeč.
ni kaj, ugriznt v to kislo jabolko.

jaz sem ga lani kupil.

kombinezon ::

juroz je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ganon je izjavil:

ja več al manj, sploh za resell value je c2 top če ti ne bo všeč.
ni kaj, ugriznt v to kislo jabolko.

jaz sem ga lani kupil.

Je pa zadeva velika ko ga enkrat namestiš v prostor. Se sicer zloži vendar ne računaj na to da bi to delal vsakič.

juroz ::

ja drži, jaz ga imam v kleti in je OK, ga nisem nič skupaj zlagal.

WaterRower se samo postavi pokonci :D

Stari89 ::

Največja napaka, ki sem jo naredil tudi jaz, je, da sem si kupil kak drag pripomoček ali pa recimo letno karto za fitnes. Odgriznil sem si prevelik kos pogače in sem zadevo čez nekaj časa zanemaril.

@OP: Začel si odlično, pol leta rednih sprehodov in teka! Sedaj nadgrajuj s počasnimi koraki, katerim lahko slediš. Predlogi: Namesto na sprehod, večkrat teči. Prični z osnovnimi vajami (sklece, pullup, izpadni koraki, trebušnjaki, dipsi - če jih imaš kje za delat). Izboljšaj dieto (tudi to si razparceliraj na korake). Spet, ne začet z vsem naenkrat. Korak po korak. Šele, ko imaš vse to pod kontrolo, ko ti postane rutina in ko si začeliš več, bi jaz začel razmišljat o kakem veslaču, ki so ga predlagali.

Pa realistične cilje si zastavi. Ko sem pred tremi leti začel nekaj počet zase, je bil edini cilj, da se spravim ven iz bajte. Ostalo je bil bonus. :)

Pač po pameti. Nekateri imate železno voljo, da nekaj začnete iz 0 do 100 in se tega držite. Zase vem, da tega ne zmorem.

LP

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ganon je izjavil:

Jaz imam Kettlerjev coach 2. Veslač je praktično najbolj kompletna naprava, saj ti med vadbo deluje večina mišic. Če imaš voljo in bi rad nekaj naredil zase, kupi, ne bo ti žal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

alešhojs je izjavil:

Odvisno do kakšne postave hočeš. Nekaj se da narediti s skleci, počepi in pullupi. Ampak za neko enakomerno in estetsko oblikovano postavo pa brez vsaj osnovne fitnes opreme (barbell, bench in uteži) ne bo šlo. Kar je seveda z nekaj malega vložka (če kupuješ rabljeno) in par kvadratnimi metri prostora povsem izvedljivo tudi doma.

Zagovorniki sklec in trebušnjakov nekaj mišic sicer imajo, vendar običajno končajo s postavo, ki jo doseže vsak fizični radnik v pol leta dela.

Odvisno kaj hoces. Poglej si calisthenics.

Meni so, ko sem bil v vojski, govorili, da sem na igli :lol:

Kalibri ::

Ganon je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ganon je izjavil:

Jaz imam Kettlerjev coach. Veslač je praktično najbolj kompletna naprava, saj ti med vadbo deluje večina mišic. Če imaš voljo in bi rad nekaj naredil zase, kupi, ne bo ti žal.

Trebuh? Najbrž ne, ker vleceš tudi s hrbtom..

Kalibri je izjavil:

Ganon je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ganon je izjavil:

Jaz imam Kettlerjev coach. Veslač je praktično najbolj kompletna naprava, saj ti med vadbo deluje večina mišic. Če imaš voljo in bi rad nekaj naredil zase, kupi, ne bo ti žal.

Trebuh? Najbrž ne, ker vleceš tudi s hrbtom..

https://m.youtube.com/watch?v=UbEQSel4B...

Mora delat, drugace gre kriz po gobe in veslac nesrecno konca v nekem kotu za vedno. Zato pa je treba pogledati kaksne zacetniske treninge, ker je zavesljaj sestavljen iz vecih povezanih gibov.

Zgodovina sprememb…

Hudobec82 ::

Moj glas gre za kolo. Ne kolesari za brezveze pol Slovenije. Med družbo ni nič nenavadnega kake -10 kil čez poletno sezono. Seveda obstajajo tut energetsko bolj potratni športi, samo kaj a boš u klet 2 uri na dan veslal in gledal v steno? Za kej tacga rabiš res neverjetno motivacijo. Večina folka tega nima. Dočim s kolesom greš lahko vsak vikend nekam drugam. Jezersk, Bohinj, Bled, Vršič na morje,... maš izlet, si zunej, v družbi, kaka pica&per pade in kr je glavno,...zlo hitro napreduješ in zgublaš kile.

GregiB ::

Bi izkoristil in vprašal lastnike sobnih veslačev... kter bi bil najboljši, če uporabljam Garmin Connect za sledenje fitness-iranja (tek, hoja, namizni tenis, kolesarstvo). Razmišljam, da bi zadevo dodal v program.

Sicer pa moje mnenje o fitnesu za "postavo"... Za druge ne vem, a pri svojih letih (50+) še vedno rad vidim, da ko se pogledam v ogledalu, ne začnem jokat...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

mr_chai ::

Ganon je izjavil:

Katerega si kupil ?

Edit: Aja, sm videl ta kettler coach. Pa ima zadeva vztrajnik tako kot Concept 2 naprave ?

COncept2 je drugace standard pri teh zadevah. Če maš pa dnar pa RP3 https://rp3rowing.com/

Se pa strinjam s tvojmi ugotovitvami. Ko se enkrat naučiš pravega zaveslaja, je veslanje največji "bang for buck" vadba. V eni uri lahko kar konkretno kalorij pokuriš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

mr_chai ::

GregiB je izjavil:

Bi izkoristil in vprašal lastnike sobnih veslačev... kter bi bil najboljši, če uporabljam Garmin Connect za sledenje fitness-iranja (tek, hoja, namizni tenis, kolesarstvo). Razmišljam, da bi zadevo dodal v program.

Sicer pa moje mnenje o fitnesu za "postavo"... Za druge ne vem, a pri svojih letih (50+) še vedno rad vidim, da ko se pogledam v ogledalu, ne začnem jokat...

Standard je tole https://www.concept2.com/ergs/rowerg

Novega pri nas ne vem če dobiš pod 1200 eur. Na hrvaškem sem pred 2 leti videl novega za 1000 eur, sam vmes je bila še inflacija. Poglej na njuškalo če dobiš kaj rabljenega za cca 800 eur. Te zadeve so narjene ko tank in se ti splača rabljenega vzet, se nima kaj pokvarit. Jaz sem svojega vzel iz enega crossfit centra. Mi ni žal.

Najprej se pa s pomočjo youtuba naučiš prave tehnike. Pogledaš kere vaje se dela za pravilen zavesljaj. Na začetku zavesljaja moraš čutiti odriv nog , trebušne morajo biti napete in hrbtne tudi, z nogami preko hrbta preneseš silo potega v ročico, roke morajo biti stegnjene na začetku in v stegnjenem stanju prenesejo silo nog ter hrbta, šele na koncu zaveljaja jih pokrčiš.

Če imaš garmin pas za srčni utrip, ga lahko bp povežeš z veslačem in ti na ekranu kaže tvoj pulz. Kar se tiče izvoza vadb pa ne vem, baje se da neka sd kartica notri, moram pogledat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Z ekranom nimas nobenih tezav?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

redtech ::

crocodile je izjavil:

Blinder je izjavil:

Moja trenutna teža je cca 84 kg (kila več ali manj - odvisno od tehtnice), v višino pa imam 183 cm.

Po indeksu si že debel. Jaz imam 180 pa 88kg, najbolje sem bil grajen, ko sem zjutraj delal 30 min tek+vaje (razgibavanje) in 5x na teden fitnes (2 mišice/sklop), prišel sem pa na toliko, da sta se vidla zgornja six packa, hrano sem pazil, vendar bi moral še bolj zmanjšat OH, da bi dobil cel pack ven...

Najbolj je pomembna konsistenca in hrana, tudi geni...

trololololo ::

koliko si pa star? to ni nepomemben podatek. način treninga se prilagaja starostni skupini.

NekdoPach ::

Teli veslači in podobne drage naprave so bolj tako tako. 90 posto folka jih kupi, 5krat uporabi pol se pa svaljkajo po fb marketplace po polovični ceni. Malo cringe vseksupaj. Kar rabiš so gimnastični obroči in na njih delaš compound vaje: pullups, rows, dips, pushups. Za začetek ne rabiš uteži.

Meiniken2 ::

Najprej poštimaj hrano. Večina ljudi komplicira s telovadbo in misli, da je to neka magic bullet rešitev za vsak kilogram na svojem telesu. Lahko telovadiš kolikor hočeš, dokler ne rešiš problema s hrano boš pač stal pri miru. Ko boš porabil več kalorij kot jih telo potrebuje boš videl spremembe, prej ne.

Kayzon ::

GummyBear je izjavil:

Kot sem rekel brez fitnesa ne bo slo do dobre postave.

Prsa:
-Incline bench
-Navaden bench
-Butterfly masina

Rame:
- OHP (lahko naprava ,lahko rocke..)
- Rear delt fly masina
- Side Lateral Raises masina

Ne zavajaj.

Recimo:

Pa ne pozabit, do vidnih rezultatov traja nekaj casa - recimo 2-3 mesece in s pravilno prehrano, ki velja cca 80% uspeha, samo 20% je v telovadbi, pa se kaj prej. Seveda odvisno kje si zdaj in kaksen je cilj.

PS:
Pisem v to temo, ker imam ze nekaj casa leningitis in bom morda spet zacel kaj migat :lol:

stevemcq_ ::

OP glede na prebrano bi rekel, da si padel v kategorijo "skinny fat"... v tem primeru največ lahko narediš z dieto(ki naj vsebuje veliko beljakovin, ter zmerno OH in maščob). Predvsem bi ti priporočal uporabo aplikacije Myfitnesspal, da dobiš občutek koliko približno česa poješ. Če boš treniral samo doma(fitnes odpade), potem veliko lahko narediš že s skleci, počepi. Če pa imaš v bližini doma kakšna igrala pa lahko dodaš še vzgibe. Če imaš službo, kjer dosti časa preživiš pred ekranom, bi ti priporočal tudi, da so sprehodi malce bolj pogosti v teh zimskih časih.

Blinder ::

crocodile je izjavil:

Blinder je izjavil:

Ja če imaš trebuh si debel, enostavno
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

-=Tomaz=- ::

Ko sem bil mlad sem hodil v fitness, redno, pa ni bilo nekega napredka in sem po letu dni odnehal. Kasneje, po 30. sem šel spet v fitnes, tokrat s trenerjem in programom. Ful velik napredek v letu dni. Po dveh, treh letih mi je zmanjkalo denarja za fitness (ali pa srečala pamet :)) in sem delal trening brez trenerja. Poškodoval ramo - prideš pozno popoldne na trening po šihtu, jezen na kaj, itak da boš delal vse narobe. Če povzamem, obvezno program in nekdo, ki te spremlja kako delaš. Lahko tudi doma baba.

Najmanj tveganja za poškodbe je kolo, mogoče bi tu začel. Če boš tekel pri 90 kg, veš da ne bo dobro.
Sicer pa kot pravi Lisaac zgoraj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Idealna moška postava (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14616922 (11749) zlobcek
»

Kako izgubiti maščobne obloge na trebuhu? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
16622606 (17862) WizzardOfOZ
»

Dodatne vadbe za fit življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
639055 (7451) IL_DIAVOLO
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

20224911 (20440) m0LN4r
»

biceps, tebušne, prsne mišice (strani: 1 2 )

5014642 (13049) Bananovec

Več podobnih tem