Forum » Problemi človeštva » Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)
Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)
Temo vidijo: vsi
Polda ::
Nič ni rekel naj bi bil ampak je kar bil.
Če bodo ukradli volitve v stilu Madura 100%
Malidelničar je izjavil:
Torej, bo Golob zmagal?
Če bodo ukradli volitve v stilu Madura 100%
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Polda ()
harmonkar9 ::
Nič ni rekel naj bi bil ampak je kar bil.
On je rekel, da je njegov oče rekel, to je temeljita raziskava, piše pa tole v domoljubnem mediju:
In kot bi Robert Golob po sebi povzel določene smernice glede fašizma, naj bi bil dedek Roberta Goloba prav zares fašist. To je v oddaji do vam laže, namignil tudi gost Jože Možina.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Utk ::
Poglej oddajo pa boš videl kaj je rekel.
Sicer pa to da je k partizanom prišel v boss obleki tudi slika samo namiguje.
Sicer pa to da je k partizanom prišel v boss obleki tudi slika samo namiguje.
Poglej oddajo pa boš videl kaj je rekel.
Saj sem jo, vsako domoljubno oddajo gledam večkrat:
harmonkar9 je izjavil:
On je rekel, da je njegov oče rekel
Levaki pač nikoli ne bodo priznali, da je Gospod Možina vrhunski strokovnjak z visoko integriteto in je naredil obširno znanstveno raziskavo zgodovine s svojim pokojnim očetom malo pred smrtjo. Tako so se norčevali iz njega, ko je prejel prestižno nagrado ZNP.
c3p0 ::
Volilci Levice in levega pola pri 28 letih čakajo, da DOBIJO flat
Kak nevednež bi lahko rekel, da trolajo. Ampak Levica tega ni sposobna, so povsem resni.
Še en mandat in bi se stanovanja odvzemala in dajala v uporabo "tega bolj potrebnim", beri: najboljša našim, kar ostane svojim privržencem, ostale pa z bajoneti v morje, če bodo preglasni.
bbbbbb2024 ::
Kanban ::
Malo ste pa patetični s tem brandom. A potem se ga tudi z Audijem ne sme pripeljat? Golob ima dovolj resničnih neumnosti na grbi, ne rabite se smešit in si zbijat kredibilnosti s tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kanban ()
Unilseptij ::
Še en dokaz o "katastrofični" gospodarski politike te vlade, tokrat gre za pravo gospodarstvo, ne par s.p.-jev ali d.o.o.-jev.
Po 18 letih Ljubljanska borza dočakala nov rekord osrednjega indeksa
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borz...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
Kaj točno je naredila Golobova vlada za en evro dobička kogarkoli razen njim zvestim firmam?
Daj, začni naštevat. Pa ne ustavi se pri ena. Če prideš do ene.
Daj, začni naštevat. Pa ne ustavi se pri ena. Če prideš do ene.
Daniel ::
In čudežno so se podjetja, ki so se preselila v davčno bolj ugodne države, kjer se pogoji dela ne spreminjajo ob vsaki spremembi smeri vetra pričela vračati?
Goran10 ::
Unilseptij je izjavil:
Še en dokaz o "katastrofični" gospodarski politike te vlade, tokrat gre za pravo gospodarstvo, ne par s.p.-jev ali d.o.o.-jev.
Ja to je signal ki desničarje zelo boli. Kako hudiča je to možno če Golob pelje vse v propad.
Poglej obrestne mere za slovenski dolg. Govorijo isto zgodbo da v Sloveniji le ni tako slabo kot nam zatrjuje Janša.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Hehe, ja se že relativizira... to je prav simptomatično za janšiste, da ne zmorejo priznati niti ene dobre plati "nasprotni" strani... jaz recimo mirno priznam, da mi je bilo pri prvi JJ-jevi vladi všeč, ko je uvedel popuste za vrtec za drugega in tretjega otroka (mislim, da je bil tretji celo zastonj), če si imel vse hkrati vključene (kot je bilo pri meni). To je bil dejansko ukrep, ki mi je pomagal, da sem lažje preživel to obdobje, če bi moral za vse 3 plačevati polno ceno, bi najebal. Sicer se ne spomnim niti ene druge pozitivne plati nobene od JJ-jevih vlad, ampak to pa rad priznam in mu dam točko, vsaj zato, da tega ni blokiral oz. preprečil, če že ideja verjetno ni bila njegova.
In enako je tukaj, Golob je za rast borze zaslužen toliko, da pač ni uničil pogojev za dobro delovanje gospodarstva, kot se ga obtožuje... čeprav morda tudi ni naredil nič takega, da bi bila rast še večja, ampak vsaj pol točke si pa morda le zasluži
.
In enako je tukaj, Golob je za rast borze zaslužen toliko, da pač ni uničil pogojev za dobro delovanje gospodarstva, kot se ga obtožuje... čeprav morda tudi ni naredil nič takega, da bi bila rast še večja, ampak vsaj pol točke si pa morda le zasluži
Zgodovina sprememb…
Kako razmišljate v primeru da Srbu Stevanoviču uspe veliki met in se prebije v parlament. Bo šel po poti Jelinćiča kjer bo prdel v opoziciji ali bo imel jajca stopit v koalicijo in dejansko nekaj naredit? Ker zdaj se izmika vsemu da bi z Janšo ali Golobom ustvaril koalicijo in se prodaja kot tretja pot. Ampak dejatvo je da ne bo bo dobil 46 sedežev.
Kako razmišljate v primeru da Srbu Stevanoviču uspe veliki met in se prebije v parlament. Bo šel po poti Jelinćiča kjer bo prdel v opoziciji ali bo imel jajca stopit v koalicijo in dejansko nekaj naredit? Ker zdaj se izmika vsemu da bi z Janšo ali Golobom ustvaril koalicijo in se prodaja kot tretja pot. Ampak dejatvo je da ne bo bo dobil 46 sedežev.
Problem Stevanoviča je, da ga je naplavil covid in zanikanje vsega, kar so znanstveniki in zdravniki govorili. Tako ima zdaj za primarno volilno bazo samo lunatike, anticepilce, teoretike zarot, itd... jasno je, da taka volilna baza ne zmore spraviti skupaj nobenih realnih pričakovanj oz. programa (kaj je sploh njegov program, ali kdo ve?), zato mislim, da ne bo prišel v parlament.
lol. Na prejšni strani sem skenslal tvoje očitanje načina komunikacije, reševanje in ignoriranje problemov, na tisto nisi nič odgovoril, in bolje da ne ker je jasno da levaki ste še veliko slabši, zdaj pa spet pametuješ o pomanjkanju programa. In to s strani levakov, ki jim je edina točka programa, da če zmagajo oni ne bo zmagal Janša.
LOL
LOL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Unilseptij je izjavil:
Hehe, ja se že relativizira... to je prav simptomatično za janšiste, da ne zmorejo priznati niti ene dobre plati "nasprotni" strani... jaz recimo mirno priznam, da mi je bilo pri prvi JJ-jevi vladi všeč, ko je uvedel popuste za vrtec za drugega in tretjega otroka (mislim, da je bil tretji celo zastonj), če si imel vse hkrati vključene (kot je bilo pri meni). To je bil dejansko ukrep, ki mi je pomagal, da sem lažje preživel to obdobje, če bi moral za vse 3 plačevati polno ceno, bi najebal. Sicer se ne spomnim niti ene druge pozitivne plati nobene od JJ-jevih vlad, ampak to pa rad priznam in mu dam točko, vsaj zato, da tega ni blokiral oz. preprečil, če že ideja verjetno ni bila njegova.
In enako je tukaj, Golob je za rast borze zaslužen toliko, da pač ni uničil pogojev za dobro delovanje gospodarstva, kot se ga obtožuje... čeprav morda tudi ni naredil nič takega, da bi bila rast še večja, ampak vsaj pol točke si pa morda le zasluži.
Tudi posledica da smo del eu skupnega trga. Pa vseeno mora leva sredina ta podatek čimvečkrat v obraz vržti Janši kajti
na desetletni ravni (do avgusta 2025) SBITOP dosega približno +498 %, kar je nad večino evropskih indeksov in primerljivo z nekaterimi globalnimi zmagovalci, kot je NASDAQ-100 (≈ +436 %)
Če pa kdo ceni dobre donose so pa to desničarji
Temu dodamo še okoli 3% om za slovenske obveznice pa bodo desničarji prezadovoljni
Zgodovina sprememb…
Malidelničar ::
No ja, mislim da nobena vlada, leva ali desna nima vpliva na gibanje delniških indeksov.
Seveda sem kot malidelničar izjemno zadovoljen, ker so delnice 'my bread & butter' pa logično ne bom volil Goloba, ker me zakolje pa drugje (davki, prispevki) in delniški plusi ne morejo offsettati ostale škode.
Jaz kot malidelničar bi dolgoročno najbolj podpiral Logarja po mojem on je najbolj reformno naravnan. Potrebujemo pa močne reforme, privatizacijo, kotacijo ostalih družb iz SDH-ja na LJSE (da bomo lahko kupili delnice in dobivali dividende) in bolj ugodno zakonodajo za nas ki imamo delnice (da nam manj poberejo ko prodamo delnice in da nam več ostane od dividend).
Zame osebno je delniška problematika ključna. Zato iz dna srca sovražim Šarca, ker mi je ta prfuknjeni kreten takrat 2018-2019 pobral toliko denarja.
Seveda sem kot malidelničar izjemno zadovoljen, ker so delnice 'my bread & butter' pa logično ne bom volil Goloba, ker me zakolje pa drugje (davki, prispevki) in delniški plusi ne morejo offsettati ostale škode.
Jaz kot malidelničar bi dolgoročno najbolj podpiral Logarja po mojem on je najbolj reformno naravnan. Potrebujemo pa močne reforme, privatizacijo, kotacijo ostalih družb iz SDH-ja na LJSE (da bomo lahko kupili delnice in dobivali dividende) in bolj ugodno zakonodajo za nas ki imamo delnice (da nam manj poberejo ko prodamo delnice in da nam več ostane od dividend).
Zame osebno je delniška problematika ključna. Zato iz dna srca sovražim Šarca, ker mi je ta prfuknjeni kreten takrat 2018-2019 pobral toliko denarja.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
No ja borzni indexi so najbolj žlahen signal. Retardirana leva vlada uniči vse tudi donose.
Malidelničar ::
No ja borzni indexi so najbolj žlahen signal. Retardirana leva vlada uniči vse tudi donose.
Je pa res, da borza ima pogosto nek lagging za realnim sektorjem - primer kriza 2008, ali pa recimo reagira prehitro - primer COVID in ukr/rus vojna.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Unilseptij je izjavil:
Problem Stevanoviča je, da ga je naplavil covid in zanikanje vsega, kar so znanstveniki in zdravniki govorili. Tako ima zdaj za primarno volilno bazo samo lunatike, anticepilce, teoretike zarot, itd... jasno je, da taka volilna baza ne zmore spraviti skupaj nobenih realnih pričakovanj oz. programa (kaj je sploh njegov program, ali kdo ve?), zato mislim, da ne bo prišel v parlament.
Srbin bo v dilemi. Če ostane v opoziciji se bo tolklo po njemu da nima jajc. Če gre v koalicijo pa da je postal del elite katero on kritizira in si na podlagi tega gradi politični kapital. Ampak če nam kaj Jelinčič signalizira je to da se bluzenje in izmikanje koaliciji res ne ceni na slovenski sceni.
Malidelničar je izjavil:
Je pa res, da borza ima pogosto nek lagging za realnim sektorjem - primer kriza 2008, ali pa recimo reagira prehitro - primer COVID in ukr/rus vojna.
Aha, že razumem, borza verjetno že predvideva, da bo zmagal JJ, kar bo povzročilo razcvet gospodarstva in nesluteno rast ter blaginjo... no ja, tudi to je možna razlaga, vse razen, da bi dali pol točke Golobu, to pa nikakor ne, saj nismo nori
Malidelničar je izjavil:
Pozabi na kratkoročna gibanja. Glej trende ki se oblikujejo letno. Slovenija ni tako slaba kot se govori. Nismo amerika nismo pa neka levičarska črna luknja ki vase posrka vse. Mi smo žlahtni povprečneži
Zgodovina sprememb…
lol. Na prejšni strani sem skenslal tvoje očitanje načina komunikacije, reševanje in ignoriranje problemov, na tisto nisi nič odgovoril, in bolje da ne ker je jasno da levaki ste še veliko slabši, zdaj pa spet pametuješ o pomanjkanju programa. In to s strani levakov, ki jim je edina točka programa, da če zmagajo oni ne bo zmagal Janša.
LOL
90% tvojih postov je samo provociranje, laganje in zavajanje... odgovorim takrat, ko lahko hitro in učinkovito sesujem tvoje "argumente", v whataboutizme in mlatenje slamnatih mož se pa ne spuščam. Ne vzemi tega osebno, si pač pridržujem pravico, da odgovorim komur hočem in kadar hočem.
Zgodovina sprememb…
Unilseptij je izjavil:
Ja to je signal ki desničarje zelo boli. Kako hudiča je to možno če Golob pelje vse v propad.
To je izjemno slabo, inflacija na delniških trgih, kako si naj zdaj navadni ljudje privoščijo slovenske delnice, če za več denarja dobijo manj delnic? Pernati nas uničuje na vse načine. Še plešete? Meni ni do plesa!
Unilseptij je izjavil:
LOL
90% tvojih postov je samo provociranje, laganje in zavajanje... odgovorim takrat, ko lahko hitro in učinkovito sesujem tvoje "argumente", v whataboutizme in mlatenje slamnatih mož se pa ne spuščam. Ne vzemi tega osebno, si pač pridržujem pravico, da odgovorim komur hočem in kadar hočem.
Če bi imel kaj pametnega za odgovorit, bi odgovoril. Pa nisi odgovoril kaj je naredila vlada za dobičke podjetij, kako je rešila zdravstvo, promet, plače v js, nič. Niti nisi nič odgovoril o komunikaciji, ker je jasno da ste levaki tisti, ki 1/4 Slovencev žalite z nekimi "temnimi silami", neizobraženimi zaostaleži in podobnim.
Nimaš kaj odgovorit, ker vsak z iq nad 90, ne glede na šolanje, vidi kaka je resnica.
ker je jasno da ste levaki tisti, ki 1/4 Slovencev žalite z nekimi "temnimi silami", neizobraženimi zaostaleži in podobnim.
Točno to, levakarski zapohanci brezdelni nas samo žalit znajo, že v MSM se začne. Kakšne rasistične pišejo o Gospodu Janši, pa raje sploh ne bom omenjal.
Unilseptij je izjavil:
da imate pač narobe...
Zelo konstruktivno!
Preporosto: nimate prav je tvoj argument? Resno?
No, na drugi strani sem si pa jaz za N5H1 vzel malo časa (tole je do marca 2024, torej še veliko mnajka).
Še enkrat pa trdim, da je N5H1 najslabši, kar smo imeli.
Jaz ne folgam več denarja domov nosit, koliko mi pokrade z novimi davki.
Hkrati pa naredi tole.
Pa to še ni vse: celo SPja ne moremo več zapreti! Čeprav delaš (moj primer) 3 mesece na leto.
Dodatni stroški letno - ki so vse prej, kot zanemarljivi.
No, zdaj bom pa jaz tebi rekel: nimaš prav. Z razliko, da ti jaz za koruptivne, škodljive (še lahko naštevamo) rabote dam vire (ker levaki radi rečejo, da se nikoli ni zgodilo, če ne daš vira. Ko jim ga pa daš je pa preveč za brat).
P.S. Pa tole ni tema "kdo ima prav". Ampak naslov pravi nekaj drugega. Prosim, drži se tega.
Eh, tole bom tvegal in odgovoril, bolj zato, da podam standardni kontra seznam, ki tudi nekako vedno ostane brez komentarja:
https://slo-tech.com/forum/t836590/p865...
Žal Demokracija ni kredibilen vir, o tem ne bom debatiral, najdi kaj boljšega ali pa nam prosim prihrani te nebuloze, po mojem se že prav norčuješ tukaj. Še vedno nisi razložil, kje in kako ti osebno dobiš manj, kot si dobil pred to vlado oz. kako se ti je skupni materialni položaj poslabšal.
En konstruktiven predlog, če ti res gre za dejstva in si pripravljen soočiti resne argumente... ti izberi 5 ali 10 točk iz tvojega seznama, jaz pa bom storil enako s seznama, ki sem ga linkal, potem bova lahko za vsako točko pogledala, kaj in kako in kdo je dejansko boljši oz. slabši. Samo se bojim, da je to že preveč nevarno za janšiste, saj se lahko pokaže, da veliki vodja ni nezmotljiv. Kot vemo, JJ nikoli ne naredi napake in nobena poteza njegova vlade ni bila napačna ali škodljiva, v nasprotju z Golobovo vlado, kjer so napačne in škodljive čisto vse odločitve, ki so jih sprejeli
primoz4p ::
Odkar nad informacijami bedi Oštro, je vsaka informacija, ki jo ne ovrže resnična.
Npr.
Trditev "Katastrofalni padec Slovenije na indeksu svobode izražanja." portal Nova24TV iz 2. decembra je napačna.
Pravilno je "Slovenija 2024. doživela padec indeksa svobode izražanja, a ne "katastrofalnega""
https://www.ostro.si/si/razkrinkavanje/...
Trditev portala Demokracija
"Golob leta 2022 ukinil davčno razbremenitev plač vlade Janeza Janše in leta 2025 ljudem vzel 1000 evrov, danes pa jim ponuja božičnico v višini 600 evrov!" Oštro ni ovrglo.
Npr.
Trditev "Katastrofalni padec Slovenije na indeksu svobode izražanja." portal Nova24TV iz 2. decembra je napačna.
Pravilno je "Slovenija 2024. doživela padec indeksa svobode izražanja, a ne "katastrofalnega""
"Golob leta 2022 ukinil davčno razbremenitev plač vlade Janeza Janše in leta 2025 ljudem vzel 1000 evrov, danes pa jim ponuja božičnico v višini 600 evrov!" Oštro ni ovrglo.
Ker pač pljuvaš na karbid. Koliko dobim manj pod golobovo vlado? Odkupna cena mojega proizvoda pada, ker je odvisna od trga in ne vladnih obljub in prodajanja pravljic. Stroški repromateriala rastejo, ker so se začele vse države igračkati s carinami, zraven tega pa je vlada z največjim veseljem podpisala sporazum, ki bo zrušil trg s hrano v eu, ki smo ga leta gradili, saj se bo lahko brez težav uvozilo hrano, ki je pridelana po standardih in s sredstvi, ki so v eu že 20+ let prepovedana. Prispevki, ki jih je treba plačevati vsak mesec so zmeraj višji, saj so vezani na plače v državi, nov prispevek za dolgotrajno oskrbo mi je pobral 1000 dodatnih eur letno. Država je zdiktrirala obvezno cepljenje živali, ki ga moraš plačati sam, kar je pri meni spet tam ranga 600+ eur, marsikje pa tudi čez 2000 eur (vprašanje ali si še v kateri drugi državi lahko privoščijo to, da nekaj kar naenkrat naredijo obvezno in grozijo s kaznimi, obenem pa moraš sam plačati storitev). Pa je šlo par jurjev... Lahko bi napisal še kakšno sago o prvi državni veganki, njenih prijateljicah in vplivu na kmetijsku politiko (toliko o strokovnjakih) pa se mi ne da.
Podobno usodo verjetno deli tudi večina S.P. in podjetij. Samo tisti, ki biznisirajo z državo bolj ali manj prosperirajo.
Podobno usodo verjetno deli tudi večina S.P. in podjetij. Samo tisti, ki biznisirajo z državo bolj ali manj prosperirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
kamiKaZaA ::
Z višjimi prispevki so imetniki minimalne plače v treh letih izgubili 2100 evrov
https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...
Odkar nad informacijami bedi Oštro, je vsaka informacija, ki jo ne ovrže resnična.
Npr.
No ja, spet kar nekaj, ali res verjamete, da je svoboda izražanja manjša, kot je bila recimo pod JJ-jevo vlado... STA + RTV press
Z višjimi prispevki so imetniki minimalne plače v treh letih izgubili 2100 evrov
Minimalna plača je v zadnjih 3 letih zrasla za 30%, ali je to upoštevano? Vprašanje je seveda retorično...
Zgodovina sprememb…
Življenje v mehurčku očitno pušča posledice. Medtem pa cenzorji na rtv pregorevajo, ko cenzurirajo komentarje, da se prikrije pravo razpoloženje ljudstva.
Tukaj imaš recimo bolj objektivno primerjavo, ki kaže, da od leta 2022 (ko smo drastično padli zaradi JJ-jevih "ukrepov") samo rastemo, čeprav je res, da še vedno nismo na ravni iz leta 2020. Pač traja, da si sistem opomore po tako hudi škodi, kot mu jo je prizadejala JJ-jeva vlada.
World Press Freedom Index @ Wikipedia
World Press Freedom Index @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
A vmes je blaž zgaga dobil kakšno dobro plačano službo v zahvalo za svoje usluge? Ne rabiš mi prodajati pravljic, še slepi vidijo kakšna cenzura se dogaja. Kaj pride do "svetovnih" nadzornikov je pa spet nekaj drugega.
Zgodovina sprememb…
Evo, ponavadi tega ne delam, ampak tale intervju sem si dejansko zapomnil in sem ga šel iskat na youtube... gre za poročilo KPK o korupciji. Tukaj je še imel malo neke osnovne dostojnosti, potem je šlo samo navzdol. Priporočam ogled že zato, da vidimo razliko med njegovo retoriko tedaj in danes, čeprav seveda laže, da se kar kadi... ampak nekako s stilom, tako kot bolj ali manj večina normalnih politikov.
Zgodovina sprememb…
Ne vem zakaj ne predpišejo 2k minimalne plače. Zakaj se bi ustavili pri jurja.
Levaki ne razumejo, da taki "ukrepi" ne delujejo. Če raste povprečna plača, produktivnost, bdp, inflacija, dohodninski razredi, sociala, vse, potem mora tolk rast tudi minimalna, to ni sporno. Sporno je ko umetno dvigneš samo eno stvar, potem mora pa tudi vse drugo umetno sledit, tudi če ni podlage za to. Recimo zrastejo prispevki spjev čez noč za 20%, čeprav zaslužijo enako kot prej. Če zaslužijo 20% več, potem so jim tudi itak prispevki za tolk zrastli, dvig minimalca jim pa umetno dvigne še za 20. Podražijo se vrtci, hrana, avtomehaniki, frizer, vse, čeprav frizer ne zasluži čez noč 20% več. Ampak mora pa zdaj dvignit cene. In nazadnje smo spet na istem. Na slabšem so pa tisti, ki jim ni šlo gor za teh 20%. In ti so vsi ti vmes, ki niso na državni joški, "srednji razred" izven javnega sektorja. Ali kot jih imenuje Levica, razredni sovražniki, bogataši, ki plačujejo premalo davka, itd.
Tega levaku ne boš zbil v glavo niti z macolo.
Levaki ne razumejo, da taki "ukrepi" ne delujejo. Če raste povprečna plača, produktivnost, bdp, inflacija, dohodninski razredi, sociala, vse, potem mora tolk rast tudi minimalna, to ni sporno. Sporno je ko umetno dvigneš samo eno stvar, potem mora pa tudi vse drugo umetno sledit, tudi če ni podlage za to. Recimo zrastejo prispevki spjev čez noč za 20%, čeprav zaslužijo enako kot prej. Če zaslužijo 20% več, potem so jim tudi itak prispevki za tolk zrastli, dvig minimalca jim pa umetno dvigne še za 20. Podražijo se vrtci, hrana, avtomehaniki, frizer, vse, čeprav frizer ne zasluži čez noč 20% več. Ampak mora pa zdaj dvignit cene. In nazadnje smo spet na istem. Na slabšem so pa tisti, ki jim ni šlo gor za teh 20%. In ti so vsi ti vmes, ki niso na državni joški, "srednji razred" izven javnega sektorja. Ali kot jih imenuje Levica, razredni sovražniki, bogataši, ki plačujejo premalo davka, itd.
Tega levaku ne boš zbil v glavo niti z macolo.
zdaj sem že malo zmeden... ali je problem, da se je/bo minimalna plača dvignila preveč ali premalo (z dodatnimi davki, prispevki, itd.).. Ali je problem oboje, odvisno od konteksta, da le ne bi kdaj rekli kaj pozitivnega o vladi? Tudi to je le retorično vprašanje.
Zgodovina sprememb…
Unilseptij je izjavil:
Evo, ponavadi tega ne delam, ampak tale intervju sem si dejansko zapomnil in sem ga šel iskat na youtube... gre za poročilo KPK o korupciji. Tukaj je še imel malo neke osnovne dostojnosti, potem je šlo samo navzdol. Priporočam ogled že zato, da vidimo razliko med njegovo retoriko tedaj in danes, čeprav seveda laže, da se kar kadi... ampak nekako s stilom, tako kot bolj ali manj večina normalnih politikov.
A je to razlog, da golob toži KPK, da ne razkrije svojih ugotovitev o karigadorju in bobnarjevi?
Unilseptij je izjavil:
zdaj sem že malo zmeden... ali je problem, da se je/bo minimalna plača dvignila preveč ali premalo (z dodatnimi davki, prispevki, itd.).. Ali je problem oboje, odvisno od konteksta, da le ne bi kdaj rekli kaj pozitivnega o vladi? Tudi to je le retorično vprašanje.
Ti zelo verjetno nimaš kaj dosti z gospodarstvom kajne?
Zgodovina sprememb…
S takim "gospodarstvom", ki pričakuje, da delavec dela za 500 EUR in da ni nobenih davkov, res ne... ker to pač zame ni gospodarstvo.
Gospodarstvo vam že leta sporoča, da optimizirajte državo (beri odpustite 30k+ fikusov od katerih ni nobene koristi) in s tem pohitrite postopke, kar bo zmanjšalo obremenitev plač po celi državi in zagotovilo višji neto vsem delavnim. Naj grejo fikusi med S.Pje in v gospodarstvo. Ampak kot zmeraj se naredite gluhe in odžvižgate naprej, država pa naprej tone. Enkrat bo tudi kreditov za vzdrževanje vsega tega balasta zmanjkalo a žal bo takrat že prepozno, da bi še kaj pametnega naredili iz te države (velja za vse politične opcije).
Zgodovina sprememb…
vse to je že imel priložnost narediti JJ, ko je bil glavni, res mu lahko zamerite, ker je lagal in zavajal, da mu gre za zmanjšanje javne uprave, pa jo je samo povečal, s svojimi fikusi in nastavljenci. Tako da te razumem, da si jezen, verjetno ne boš šel še enkrat na led in ga volil, upam
.
zdaj sem že malo zmeden
Ah ni to od zdaj, je že dolgo. Odkar voliš levake.
Jaz imam pravico bit zmeden, ker ne vem zakaj bi bila minimalna plača jurja in ne dva. Če že vlečemo neke cifre iz riti, potem dajmo potegnit konkretno cifro, ne pa nekaj na pol spet.
Unilseptij je izjavil:
vse to je že imel priložnost narediti JJ, ko je bil glavni, res mu lahko zamerite, ker je lagal in zavajal, da mu gre za zmanjšanje javne uprave, pa jo je samo povečal, s svojimi fikusi in nastavljenci. Tako da te razumem, da si jezen, verjetno ne boš šel še enkrat na led in ga volil, upam.
Če bi imel udobno večino in podrejeno večino glavnih medijev, kot jo ima ta vlada mogoče. Ampak verjamem, da bi bil potem ti prvi na dobro namazanem kolesu.
Saj, zakaj pa misliš, da sem napisal, da velja za obe politični opciji. Vsi najprej rinejo notri svoje ampak sedaj ste začeli drastično pretiravati in vse na račun delavcev.
Zgodovina sprememb…
bbbbbb2024 ::
zraven tega pa je vlada z največjim veseljem podpisala sporazum, ki bo zrušil trg s hrano v eu, ki smo ga leta gradili, saj se bo lahko brez težav uvozilo hrano, ki je pridelana po standardih in s sredstvi, ki so v eu že 20+ let prepovedana.
To sicer ni res. Hrana se bo v EU uvažala po EU standardih, to se kontrolira s certifikati in ni tako, kot praviš. Sigurno so davčna bremena previsoka, a EU-MERCOSUR trgovinski sporazum ni razlog za tvojo nesrečo.
Ja. Smo slišali tudi te pravljice... https://www.rte.ie/news/ireland/2026/01...
The Department of Agriculture has confirmed that it was notified by the Food Safety Authority of Ireland on 12 December that 128kg of the implicated beef, which is the subject of a recall, was distributed to three food business operators in Ireland.
In to je šele začetek. Tudi z najboljšimi napori ni možno kontrolirati kaj več kot kakšen % uvoza. Je malo ironično, po tem ko se zadnjih 20 let ukvarjamo z zmeraj novimi in novimi omejitvami pri pridelavi hrane in ohranjanju narave, kar seveda drastično viša stroške oni podpišejo sporazum, ki dovoljuje uvoz hrane iz držav kjer uporabljajo karcenogene rastne hormone, pesticide,ki so tu že desetletja prepovedani in antibiotike, ki jih mi ne smemo uporabljati. Obenem pa na veliko izsekavajo pragozd medtem ko v eu sprejemajo zakonodajo o ohranjanju narave in ponovnem pogozdovanju. Večjo hinavščino bi že težko našel. Naj vam tekne.
The Department of Agriculture has confirmed that it was notified by the Food Safety Authority of Ireland on 12 December that 128kg of the implicated beef, which is the subject of a recall, was distributed to three food business operators in Ireland.
In to je šele začetek. Tudi z najboljšimi napori ni možno kontrolirati kaj več kot kakšen % uvoza. Je malo ironično, po tem ko se zadnjih 20 let ukvarjamo z zmeraj novimi in novimi omejitvami pri pridelavi hrane in ohranjanju narave, kar seveda drastično viša stroške oni podpišejo sporazum, ki dovoljuje uvoz hrane iz držav kjer uporabljajo karcenogene rastne hormone, pesticide,ki so tu že desetletja prepovedani in antibiotike, ki jih mi ne smemo uporabljati. Obenem pa na veliko izsekavajo pragozd medtem ko v eu sprejemajo zakonodajo o ohranjanju narave in ponovnem pogozdovanju. Večjo hinavščino bi že težko našel. Naj vam tekne.
Zgodovina sprememb…
Zaupajmo institucijam...
https://www.breakingnews.ie/ireland/eu-...
"We need to be honest with ourselves - an increase in Brazilian beef exports to Europe will result in the further destruction of the Amazonian rainforest and the displacement of indigenous people. This is morally and ethically wrong in my opinion."
He criticised the EU Commission for sacrificing agriculture in exchange for benefits for other sectors, such as car exports.
"Fundamentally, in order to reach an agreement, elements of the Mercosur trade deal, i.e. the beef important segment, have been compromised in order to secure an agreement which would benefit other parts of the economy, such as car exports.
"This is not acceptable to me. While safeguards have supposedly been put in place, they ultimately rely on the national competent authorities in Mercosur countries to implement them and play by our rules.
"Quite frankly, I don't have enough trust in these authorities."
https://valorinternational.globo.com/ag...
JBS informed Valor that the 20-tonne shipment exported to the EU came from animals supplied by a farm in the state and slaughtered in May and July. In October, "an audit conducted by the Agriculture Ministry at the supplying farm detected a discrepancy in information regarding the use of estradiol, which was subsequently reported to the EU by Brazilian authorities," the company said in a statement.
https://www.farminguk.com/news/banned-h...
https://www.breakingnews.ie/ireland/eu-...
"We need to be honest with ourselves - an increase in Brazilian beef exports to Europe will result in the further destruction of the Amazonian rainforest and the displacement of indigenous people. This is morally and ethically wrong in my opinion."
He criticised the EU Commission for sacrificing agriculture in exchange for benefits for other sectors, such as car exports.
"Fundamentally, in order to reach an agreement, elements of the Mercosur trade deal, i.e. the beef important segment, have been compromised in order to secure an agreement which would benefit other parts of the economy, such as car exports.
"This is not acceptable to me. While safeguards have supposedly been put in place, they ultimately rely on the national competent authorities in Mercosur countries to implement them and play by our rules.
"Quite frankly, I don't have enough trust in these authorities."
https://valorinternational.globo.com/ag...
JBS informed Valor that the 20-tonne shipment exported to the EU came from animals supplied by a farm in the state and slaughtered in May and July. In October, "an audit conducted by the Agriculture Ministry at the supplying farm detected a discrepancy in information regarding the use of estradiol, which was subsequently reported to the EU by Brazilian authorities," the company said in a statement.
https://www.farminguk.com/news/banned-h...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0 (strani: 1 2 3 4 … 225 226 227 228 )Oddelek: Problemi človeštva | 743172 (36338) | Samael |
| » | Kronologija SDSove vlade in Logar (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18898 (1452) | anoq |
| ⊘ | Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 21479 (19740) | Samael |
| » | Logar izstopil iz SDSja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 20133 (9934) | tetriandoch |
| ⊘ | Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 148674 (89905) | T440 |