Forum » Problemi človeštva » Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)
Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)
SuperJet ::
Iz tvojih tipk v """božja""" ušesa. 500 eurov kazni za izostanek, brez klasičnih razlogov, kot je zdravstveno potrdilo. To bi ustavilo fašiste, za vse večne čase. Pa prestavitev volitev iz nedelje na soboto, bi bila tudi koristna, da jim klerofašisti na mašah, ne bodo mogli prati možganov.
In ker vem, da bodo fašisi spet probali relativizirati, fašisti jih kličem z razlogom, tule je zelo dobra argumentacija: https://slo-tech.com/forum/t836590/p865... (daljši del teksta). V Sloveniji, dejansko imamo fašistično stranko in fašisti jo podpirajo.
Nekako ne vidim da bi to karkoli spremenilo. Ljudje pač ne gredo volit, ker ne vidijo pametne izbire oziroma jim je vseeno.
Če jih prisiliš, bodo pa oddajali prazne in neveljavne glasovnice. Volitve pač odražajo mnenje populacije.
Jaz vidim tukaj rešitev le v tem, da se ponudi boljše alternative in se spodbuja, da se gre volit kogarkoli, tudi neparlamentarne stranke.
Namreč ogromno se straši, da je voljenje neuvrščenih, dajanje glasov stranki, ki je ne preneseš. In edina možnost je, da voliš njihovo "nasprotno" stranko.
Meni se zdi to strašenje ubistvu skrajno nedemokratično, in želja po obdržanju trenutnega stanja, ki pa vedno bolj spominja na ameriške dvostrankarske volitve.
Če se želimo iti demokracijo, naj vsak voli kar mu osebno odgovarja po programih. Ja kdaj kdo laže, si je za zapomnit za naslenje volitve. Parlament bi moral biti predstavljen iz čim večih strank, da je vpliv avtokratično nagnjenih posameznikov čim manjši. Njihova služba je, da sklepajo kompromise, ne pa od volilcev, da preračunavajo koga volit, da kdo pride ali ne pride v parlament.
Ales78 ::
Iz tvojih tipk v """božja""" ušesa. 500 eurov kazni za izostanek, brez klasičnih razlogov, kot je zdravstveno potrdilo. To bi ustavilo fašiste, za vse večne čase. Pa prestavitev volitev iz nedelje na soboto, bi bila tudi koristna, da jim klerofašisti na mašah, ne bodo mogli prati možganov.
In ker vem, da bodo fašisi spet probali relativizirati, fašisti jih kličem z razlogom, tule je zelo dobra argumentacija: https://slo-tech.com/forum/t836590/p865... (daljši del teksta). V Sloveniji, dejansko imamo fašistično stranko in fašisti jo podpirajo.
Nekako ne vidim da bi to karkoli spremenilo. Ljudje pač ne gredo volit, ker ne vidijo pametne izbire oziroma jim je vseeno.
Če jih prisiliš, bodo pa oddajali prazne in neveljavne glasovnice. Volitve pač odražajo mnenje populacije.
Jaz vidim tukaj rešitev le v tem, da se ponudi boljše alternative in se spodbuja, da se gre volit kogarkoli, tudi neparlamentarne stranke.
Namreč ogromno se straši, da je voljenje neuvrščenih, dajanje glasov stranki, ki je ne preneseš. In edina možnost je, da voliš njihovo "nasprotno" stranko.
Meni se zdi to strašenje ubistvu skrajno nedemokratično, in želja po obdržanju trenutnega stanja, ki pa vedno bolj spominja na ameriške dvostrankarske volitve.
Če se želimo iti demokracijo, naj vsak voli kar mu osebno odgovarja po programih. Ja kdaj kdo laže, si je za zapomnit za naslenje volitve. Parlament bi moral biti predstavljen iz čim večih strank, da je vpliv avtokratično nagnjenih posameznikov čim manjši. Njihova služba je, da sklepajo kompromise, ne pa od volilcev, da preračunavajo koga volit, da kdo pride ali ne pride v parlament.
Žal izvenparlamentarne stranke niso mogoče, dokler obstaja možnost 20-25% zagarantiranih glasov fašistov, ogromna floktuacija na nasprotnem polu, hkrati pa se glasovi strank, ki ne prestopijo prag parlamenta, ljudi, ki so izpolnili volilni list napačno, ali sploh niso šlin na volitve, ne štejejo.
Zato je edina možnost, da se voli proti fašistom, dokler SDS ne propade.
Takoj, ko pa se bo to zgodilo, se bo dalo voliti kogarkoli, česar se bolijo vse stranke.
Glede volilnih programov, povej mi eno stranko, ki ga je 50% izpolnila v Sloveniji, od 1991?
Dokler imamo pa situacijo good cop - bad cop (fašisti), bo pač tako kot je in tega ne boš rešil z voljenjem fašizma. Samo poslabšal boš.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Goran10 ::
sds je fašistična stranka Ales78 s svojimi zunanjimi pogledi ki se spogleduejejo z fašisti tipa Putin je pa antifašist
svašta res.
in potem se te osebki sprašujejo kako še vedno janša dobi glasove
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
sds je fašistična stranka Ales78 s svojimi zunanjimi pogledi ki se spogleduejejo z fašisti tipa Putin je pa antifašistsvašta res.
SDS je fašistična stranka, kar sem več kot dokazal tule, vabim vse bralce, da preberejo in si ustvarijo svoje mnenje: https://slo-tech.com/forum/t836590/p865...
Ti pa si fašist, volilec fašistične stranke, ki ji tule dela reklamo, z razširjenjem sovraštva, ksenofobije, in ne nazadnje, fašističnega največjega orožja proti demokraciji: zastraševanja.
Zgodovina sprememb…
johnnyyy ::
Ljudje ne hodimo na volitve zaradi različnih razlogov. Midva ne hodiva ker se zavedava, da je najina ura v nedeljo bolj pomembna kot glas na volitvah. Drugače sva pa bolj desna.
Bi bilo pa dobro videti razmerje med vzdržnimi in kako se s časom spreminja.
c3p0 ::
Golob je bil tudi poln manire pred mandatom. Pa vidimo kje smo končali.
Kakšna je sploh referenca Prebeliča, da bi se izkazal kot dober politik?
Dobro zna srbsko, da se s tem pohvali celo v EU parlamentu. Lahko se bo nativno sporazumeval z županoma LJ in MB, pa še funkcionarji marsikatere visoke funkcije. Pod črto: srbščina je pomemben jezik in vsak politik, ki jo obvlada, je dobrodošel.
/harmonkar9
klemenSLO ::
Na zadeve bi morali gledati bolj PROJEKTNO: Ker obljubljajo VSI veliko, kaj in kako se naredi je pa druga pesem.
Stranka / projekti / način doseganja teh projektov. Pa da vidimo kaj si obljubil in kaj si dejansko naredil.
Neverjetno neverjetno. Aleš me spominja na enga kolega iz SD. Oprana glava. Zadnjič je razlagal kako je fino da država nudi toliko delovnh mest (javna uprava).. da ni problem da ne delajo dobro/učinovito... imajo pa vsaj delo

Tele razlogi se berejo približno takole: Fašisti so imeli Črne avtomobile. Ker imaš tudi ti črn avtomobil si fašist. FAk... moj je tudi črn...
Stranka / projekti / način doseganja teh projektov. Pa da vidimo kaj si obljubil in kaj si dejansko naredil.
SDS je fašistična stranka, kar sem več kot dokazal tule, vabim vse bralce, da preberejo in si ustvarijo svoje mnenje: https://slo-tech.com/forum/t836590/p865...
Ti pa si fašist, volilec fašistične stranke, ki ji tule dela reklamo, z razširjenjem sovraštva, ksenofobije, in ne nazadnje, fašističnega največjega orožja proti demokraciji: zastraševanja.
Neverjetno neverjetno. Aleš me spominja na enga kolega iz SD. Oprana glava. Zadnjič je razlagal kako je fino da država nudi toliko delovnh mest (javna uprava).. da ni problem da ne delajo dobro/učinovito... imajo pa vsaj delo
Tele razlogi se berejo približno takole: Fašisti so imeli Črne avtomobile. Ker imaš tudi ti črn avtomobil si fašist. FAk... moj je tudi črn...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
arnecan1 ::
sds je fašistična stranka Ales78 s svojimi zunanjimi pogledi ki se spogleduejejo z fašisti tipa Putin je pa antifašistsvašta res.
Kaj pa tisti, kateri volimo Šiška ali Jelinčiča?
Mi smo domoljubi?
jest10 ::
Mi smo domoljubi?![]()
Ne, ste samo potrjene budale. Ker priseben ne bo volil nobenega od teh dveh
arnecan1 ::
Mi smo domoljubi?![]()
Ne, ste samo potrjene budale. Ker priseben ne bo volil nobenega od teh dveh
Bolje budala kakor fašist.
Žal izvenparlamentarne stranke niso mogoče, dokler obstaja možnost 20-25% zagarantiranih glasov fašistov, ogromna floktuacija na nasprotnem polu, hkrati pa se glasovi strank, ki ne prestopijo prag parlamenta, ljudi, ki so izpolnili volilni list napačno, ali sploh niso šlin na volitve, ne štejejo.
Zato je edina možnost, da se voli proti fašistom, dokler SDS ne propade.
Takoj, ko pa se bo to zgodilo, se bo dalo voliti kogarkoli, česar se bolijo vse stranke.
Glede volilnih programov, povej mi eno stranko, ki ga je 50% izpolnila v Sloveniji, od 1991?
Dokler imamo pa situacijo good cop - bad cop (fašisti), bo pač tako kot je in tega ne boš rešil z voljenjem fašizma. Samo poslabšal boš.
Fašizem ne bo izginil, neglede kdo je izvoljen. Pač se je treba sprijaznit, da določeni kvoti ustreza fašizem. Se pretvarjat, da bo vse drugače, ko bo zmagala "tvoja" ali "moja" stranka in bomo šele potem lahko volili kogar želimo je pa neumno.
c3p0 ::
Neverjetno neverjetno. Aleš me spominja na enga kolega iz SD. Oprana glava. Zadnjič je razlagal kako je fino da država nudi toliko delovnh mest (javna uprava).. da ni problem da ne delajo dobro/učinovito... imajo pa vsaj delo![]()
Podobno tisti državni butari, ki je ugotovila naslednje:
Zaradi bozicnice bo decembra večja potrošnja, kar pomeni več DDV bo v januarju prišlo v proračunu. Znesek dodatnega DDV bo približno enak kot znesek, ki ga bo javnim uslužbencem izplačal proračun.
Več daš JS, več dobiš nato davkov in lahko jim daš še več in še več dobiš iz davkov. To noro pospeši gospodarsko rast. Ali pa le veča inflacijo, kdo bi vedel...
anoq ::
Na žalost zaenkrat kaže da bo golob dobil nemalo glasov. Tuljenje samo da ne bo janša še vedno obrodi določene sadove.
Vsekakor, še mene znajo prepričati kdo ve - čeprav se tradicionalno bolj nagibam k Stranki BMK .![]()
Vseeno, Golob se mi zdi po dolgem času ena taka "katalitična" oseba, ki - podobno kot Jajo - za drugo stran _personificira_ politiko. Kar hočem povedati je, da dostikrat si imel prej vedno nekako neko "politiko" proti osebi - Jajotu. Liki kot so Cerar, tista "šivilja" in vsi nikoli niso dosegli personifikacije "temne strani" kot jo je Jajo. Zadnji tak je bil mogoče Kučko, mogoče Drnula - samo on je vedno signaliziral, kot da samo "čaka na penzijo" in da ga vse skupaj sploh ne zanima.
Golob se mi zdi prvi, ki je po dolgem času nekako mobiliziral nasprotnike v tisto pravo SDNG gibanje. "Kaj dela Golob. Golob _je_, eto kaj dela!!". Mogoče je malo tudi njegova pojava, pa babe ki se okrog njega smukajo, Gabrovke.
Zato bo naslednje leto zanimivo, kokičarstvo pa dober kšeft. No ... saj jaz si želim, da bo zanimivo ... v resnici potihem vem, da se nikoli nič ne zgodi.
Zelo zanimivo pisanje. Takega je premalo.
Tudi jaz sem bil od politike distanciran.
Potem sem pa začel spremljati teme tukaj gori. In toliko laži, kot so levaki sproducirali je prav neverjetno. Ales78 je tipični primerek kletavza, ki me je prepričal, da levi niso vredni mojega glasu (raje oddam neveljavno glasovnico).
Priznavajo samo državne jasli in to si jemljejo kot njim in samo njim sveto pravico.
S tem, da so eni malo bolj enaki, kot drugi.
In zato gre moj glas doživljensko na drugo stran (oziroma strogo stran od levakov).
Uf to si se pa hitro izdal za desnega ekstremista
anoq ::
- najprej uničiš zdravstvo
- zdravniki sprejmejo izziv in dajo odpoved
- zdravniki gredo delat v privat klinike
- pernato budalo jih pa, na pogodbo, potegne nazaj v bolnišnico
Tole kar si napisal, velja za SDS in desničarje kot jih kličete. V resnic so seveda komunisti, ki špilajo na vaše domoljubne čustva.
Manjka samo še alineja za pobiranje provizije od korupcijskih poslov s katerim uničujejo zdravstveni sitem.
vir, vir, vir, vir, in pa seveda ne pozabimo na dobavitelje v zdravstvu vir
Glede Metke, kot zanimivost jo je malo pred tem NLZOH pohvalil: V NLZOH dokazali prisotnost RNA SARS-CoV-2 v odpadnih vodah
No tole je pa relativizacija fašistov, ki bi radi povedali, da so vsi enaki. Pa niso. Sami so fašisti, vsi ostali pa ne.
Ljudje ne hodimo na volitve zaradi različnih razlogov.
Glede na slovenski volilni sistem, povečujeta procente vesem strankam, ki so izvoljene z veljavnimi glasovi. Ker ima SDS bazo volilcev najbolj disciplinirano, zelo verjetno povečujeta njihovo možnost, da sestavijo vlado.
Zgodovina sprememb…
Glede na slovenski volilni sistem, povečuješ procente v parlamentu, vesem strankam, ki so izvoljene z veljavnimi glasovi. Ker ima SDS bazo volilcev najbolj disciplinirano, zelo verjetno povečuješ njihovo možnost, da sestavijo vlado.
Fašizem ne bo izginil, neglede kdo je izvoljen. Pač se je treba sprijaznit, da določeni kvoti ustreza fašizem. Se pretvarjat, da bo vse drugače, ko bo zmagala "tvoja" ali "moja" stranka in bomo šele potem lahko volili kogar želimo je pa neumno.
Res je, fašizem ne bo izginil, lahko ga pa naredimo nepomembnega, porinjenega v kot opozicije. Dokler voliš stranko, ki ni fašistična ali klerofašistična (kdorkoli razen SDS+Logar/NSi) in bo prišla, v parlament, je to dovolj.
Zgodovina sprememb…
Linki v ničemer ne demantirajo navedb.
Bom pa celotno besedilo nalimal, v razmislek vsem, ki ne volijo, volijo stranke, ki ne bodo prišle v parlamement, pomagajo namreč veliki zasedenosti parlamentarnih stolčkov s strani fašistov.
Zaradi 30 minut, v nedeljo, priporočam 5 minut branja, zlahka se vprašajte ali je karkoli od tega napačno ali res:
Za ugotovitev, ali Slovenska demokratska stranka (SDS), ki jo vodi Janez Janša, ustreza definiciji fašizma po okviru Umbertha Eca iz njegovega eseja iz leta 1995 "Ur-Fašizem" (znan tudi kot "Večni fašizem"), bom neposredno uporabil Ecovih 14 značilnosti na razpoložljive dokaze o ideologiji, politikah, retoriki in dejanjih SDS. Eco je fašizem opisal ne kot tog ideološki sistem, temveč kot mehko množico lastnosti - že ena sama lahko nakazuje potencialni fašizem, običajno pa se pojavljajo v grozdih. Poudaril je, da lahko tudi nasprotujoče si ali delne ujemanja kažejo na "Ur-Fašizem" (proto- ali večni fašizem).
Na podlagi dokumentiranih stališč SDS (iz njene zgodovine kot protikomunistične stranke, ki se je od 90. let dalje pomikala desno, iz programov, Janševega vodenja od 1993 naprej ter kritik iz virov, kot so Wikipedia, Freedom House in akademske analize), sledi ujemanje po posameznih točkah:
1. Kult tradicije: Ustreza. SDS promovira "domovinsko vzgojo" že od vrtca, poudarja slovensko osamosvojitev in tradicionalne vrednote, podpira Katoliško cerkev ter pozitivno reinterpretira kolaboracionistično Domobranstvo iz 2. svetovne vojne (antikomunistične tradicionaliste). Nasprotuje "degeneriranim" modernim vplivom in uporablja retoriko tipa "Slovenija na prvem mestu", povezano z zgodovinskim nacionalizmom.
2. Zavračanje modernizma: Ustreza. Stranka zanika antropogeno podnebno krizo (jo imenuje "velika laž" za leve agende), nasprotuje istospolnim porokam (razveljavljala referendume) in kritizira "globalistične" vrednote EU kot grožnjo tradiciji. Iz zgodnjih liberalnih korenin se je premaknila v antimodernistična stališča do raznolikosti in okoljevarstva.
3. Kult akcije zaradi akcije same: Ustreza. SDS zagovarja vrnitev obveznega vojaškega služenja in pozivu k oboroževanje državljanov proti migrantom. Janša poziva k takojšnjim, silovitim odzivom na zaznane grožnje brez globljega premisleka, kar odmeva akcionistično retoriko v krizah, npr. pri migracijah.
4. Nesoglasje je izdaja: Ustreza. Notranji disidenti so kaznovani (izključevanje članov, ki dvomijo o Janševem vodstvu). Kritiki so označeni kot izdajalci ali del "globoke države". Janša je nasprotnike obtoževal spodbujanja državljanske vojne in izenačeval nestrinjanje z "levim fašizmom".
5. Strah pred drugačnostjo: Močno ustreza. SDS je ksenofobna in protimigrantska, nasprotuje kvotam EU za migrante, sodeluje z skrajno desnimi skupinami (npr. Blood & Honor) in uporablja retoriko proti "nedejanskim Slovencem" (migranti, manjšine). Promovira etnični nacionalizem in napada raznolikost.
6. Pritegovanje razočaranega srednjega razreda: Ustreza. Stranka cilja na "drugega razreda" državljane, ki jih jezijo elite, obljublja "izsuševjanje močvirja" (po Trumpovem zgledu) ter znižanje davkov in porabe. Izkorišča ekonomske stiske iz postkomunističnega prehoda in kriz ter se postavlja proti privilegiranim "stricem iz ozadja".
7. Obsedenost z zaroto: Močno ustreza. SDS je obseden z "globoko državo" iz postkomunističnih elit ("Udbomafija", Milan Kučan kot lutkar), globalisti (Soros, Rothschildovi) ter medijsko-sodnimi klikami, ki naj bi rušile Slovenijo. Janša pogosto svari pred državnimi udari, državljansko vojno in skritimi sovražniki.
8. Sovražnik hkrati močan in šibak: Ustreza. Elite so prikazane kot vsemogočne (nadzorujejo institucije), a premagljive s strani "pravih domoljubov". Migranti so eksistencialna grožnja ("invazija"), a hkrati šibki/manjvredni. Levičarji so totalitarni, a krhki.
9. Pacifizem je sodelovanje s sovražnikom: Delno ustreza. SDS šibkost v varnosti (odprte meje, pomoč nevladnih organizacij migrantom) vidi kot izdajo, podpira NATO in oboroževanje proti Rusiji/migrantem ter izenačuje pacifistične ali spravne politike s pomočjo grožnjam. Življenje kot "stalna vojna" se ujema z njihovim militarizmom.
10. Prezir do šibkih: Ustreza. Retorika kaže prezir do "degenerirane levice", manjšin in tistih, ki veljajo za breme (npr. rezanje socialnih transferov v času varčevanja). Povezave z mačizmom in skrajno desnimi skupinami nakazujejo superiornost nad "šibkimi".
11. Vsakdo vzgojen, da postane heroj: Ustreza. Domovinska vzgoja, obvezno služenje vojske in nacionalna garda poudarjajo junaško žrtvovanje za domovino. Podporniki so prikazani kot branilci pred zarotami, Janša pa hvali "domoljube", pripravljene na boj.
12. Mačizem: Ustreza. Poudarek na orožju, vojaškem služenju, tradicionalnih spolnih vlogah (nasprotovanje pravicam LGBTQ+), prezir do "mehkobnih" politik. Janšev agresiven stil in povezave stranke z neonacističnimi/identitarnimi skupinami to krepita.
13. Selektivni populizem: Močno ustreza. Janša razlaga "voljo ljudstva" prek neposrednih "posvetovanj" in protielitistične retorike, deli družbo na zveste množice proti pokvarjenim elitam. Gre za desni populizem z astroturfingom in kultnim tipom zvestobe.
14. Novorek: Ustreza. Stranka nadzoruje pridružene medije (Nova24TV, Demokracija) za poenostavljene, sovraštvu polne narative (rasistične, ksenofobne). Uporablja "lažne novice" za diskreditacijo kritikov, omejuje diskurz in pritiska na neodvisne medije, s čimer osiromaši javno razpravo.
SDS močno ali delno ustreza 13 od 14 značilnosti, z grozdi okoli nacionalizma, zarot, populizma in avtoritarnega nadzora. Eco je opozoril, da se fašizem lahko pojavi v demokratični preobleki; SDS sodeluje na volitvah, hkrati pa kaže neliberalne poteze (zatiranje medijev, povezave s skrajno desnico, npr. neonacisti Blood & Honour). Obtožbe o fašizmu ("janšizem", primerjan z Mussolinijem) obstajajo, še posebej pri kritikih in protestnikih, ki ga izenačujejo z fašizmom iz 2. svetovne vojne, čeprav Janša nasprotnike imenuje "levi fašisti".
Po Ecovi definiciji da - SDS kaže značilnosti Ur-Fašizma. Ne gre za italijanski fašizem iz 1930-ih, temveč za sodobno različico, podobno avtoritarnemu populizmu madžarskega Fidesza (s katerim je SDS povezana). To temelji na dejanskih ujemanjih, ne na politični pristranskosti.
Zgodovina sprememb…
Daniel ::
Če tako pravi antifa radikaliziran ekstremist? Bad joke. Čas za penzijo ata, dovolj si iz proračuna potegnil.
FireSnake ::
Vseeno je, ali si volil Goloba. Problem se ne skriva tukaj, levica je vedno bila sposobna izločiti gnila jajca na naslednjih volitvah.
Bla, bla bla...
Temu je treba narediti konec, in ker so sami preneumni, da bi odnehali, je edina možnost, da se čim več ljudi udeleži volitev in izrazi svojo demokratično pravico, na tem antifašističnem boju pa lahko začnemo delati že danes.
.
Res je, levici je treba narediti konec, ker so koruptivni priskledniki brez občutka o realnosti.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Pozivam vse, da si vzamejo nekaj minut, da preberejo ta zapis: https://slo-tech.com/forum/t835230/p865...
Fašisti so med nami in ne, sploh ni hec.
In še eno relativiziranje, podlih fašistov.
In še en razlog, zakaj se moramo fašističnih strank v Sloveniji znebiti.
Če tako pravi antifa radikaliziran ekstremist? Bad joke. Čas za penzijo ata, dovolj si iz proračuna potegnil.
Zgodovina sprememb…
Bom pa celotno besedilo nalimal, v razmislek vsem, ki ne volijo, volijo stranke, ki ne bodo prišle v parlamement, pomagajo namreč veliki zasedenosti parlamentarnih stolčkov s strani fašistov.
In kako ti oceniš, katere stranke ne bodo prišle v parlament? Se zanašaš na medije, ki ti servirajo takšne in drugačne ankete?
Ali je spet pravilna samo tvoja izbira? Kdor se pa ne strinja s tvojo izbiro, pa je že avtomatsko fašist? Dokaj radikalno mnenje.
Pozivam vse, da si vzamejo nekaj minut, da preberejo ta zapis: https://slo-tech.com/forum/t835230/p865...
Ljudi pozivaš, da berejo laži, ki jih je na tvoje zahteve in pričakovanja spisal AI? Človek bi pričakoval, da ti je jasno, da se AI prilagodi vnašalcu prompta tudi po zgodovini vnašanja in če v njega konstantno vnašaš sovražnost in laži, boš to tudi dobil ven. Svoje lastne težave bi zmeraj moral reševati sam in ne javno na spletu. Ampak, če ti tako ustreza...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
bbbbbb2024 ::
Vseeno je, ali si volil Goloba. Problem se ne skriva tukaj, levica je vedno bila sposobna izločiti gnila jajca na naslednjih volitvah.
Bla, bla bla...
Temu je treba narediti konec, in ker so sami preneumni, da bi odnehali, je edina možnost, da se čim več ljudi udeleži volitev in izrazi svojo demokratično pravico, na tem antifašističnem boju pa lahko začnemo delati že danes.
.
Res je, levici je treba narediti konec, ker so koruptivni priskledniki brez občutka o realnosti.
+1
Podpišem! Izplačevanje dodatkov med dopusti je sploh perverzno. To je bolj po srbsko "Dok traje - potraje!". Po slovensko - tole bomo šopali v svoj žep - dokler bo to šlo.
Skoraj prepričan sem, da se bo armada inšpektorjev lotila teh izplačil (za časa naslednje vlade, seveda), ter bo to treba vrniti.
Malidelničar ::
Prebilič se bo baje povezal z SD-jem?
Komentar?
Po mojem mu to ne bo koristilo, ker je dajal drugačen vtis v javnosti.
Vprašanje je tudi ali se bo lahko poziconiral ob njih glede na npr. stališča Mladega Foruma SD. Ali pa, če bi Prebilič kandidiral v SD-ju in poizkušal znova s Pahorjevo linijo bi to IMHO razsulo stranko.
Komentar?
Vprašanje je tudi ali se bo lahko poziconiral ob njih glede na npr. stališča Mladega Foruma SD. Ali pa, če bi Prebilič kandidiral v SD-ju in poizkušal znova s Pahorjevo linijo bi to IMHO razsulo stranko.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
bbbbbb2024 je izjavil:
Bla, bla bla...
.
+1
Podpišem! Izplačevanje dodatkov med dopusti je sploh perverzno. To je bolj po srbsko "Dok traje - potraje!". Po slovensko - tole bomo šopali v svoj žep - dokler bo to šlo.
Skoraj prepričan sem, da se bo armada inšpektorjev lotila teh izplačil (za časa naslednje vlade, seveda), ter bo to treba vrniti.
Se pravi, trdiš, in zagovarjaš mnenje fašističnega SDS, da delavec, ni upravičen do 640 eurov ob koncu leta?
Daj razloži tole malo bolje, ob temu, da vemo, da lastnik podjetja pobaše 90% zaslužka.
Zgodovina sprememb…
Malidelničar je izjavil:
Prebilič se bo baje povezal z SD-jem?
Komentar?
Prebiliču se čedalje bolj dozdeva, da bo popušil. Nima aparata, nima odborov na terenu. V bistvu je verjetno šele sedaj ugotovil, da rabi proper program in da ne m,ore mahati s starim telefonskim imenikom ali praznimi A4 papirji, kot je mahal Golob.
Prebilič, če bo izvoljen in bo uspeh, bo presedlal na drugega konja in bo minister. Če pa ne, bo pa EU poslanec. Sigurno daje malo napačen vtis, a gre preprosto za to, da se poskuša priključiti k etablirani stranki, z odbori in vsem. Težava SD so samo slabe obljube iz preteklosti.
Težava državnozborskih volitev je, med drugim, da moraš imeti nabor kandidatov za poslance. In verjetno Prebilič nima ravno popolnjene vrste. Utegne se celo zgoditi, če ne bo imel kandidatov, da se bo preprosto združil z SD.
Karizmo ima pa Prebilič enako 0. Ni to golob, da z mišje sivimi kodri lansira 10+ let stare slike, kako je golob sportal.
Ker osebno bolj upam na uspeh Logarja z Demokrati, me taka poteza, seveda veseli. Pri SD+Prebilič gre bolj za implozijo, kot eksplozijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
Utk ::
SD bi dobil tistih 6%, tudi Prebilič najbrž tolk, skupaj pa ne grejo čez 8. Levica bo na robu. Golob ne more čez 15, jaz bi rekel še manj. Če to vse skupaj sešteješ prideš blizu SDS-u. Komajda.
Levica seveda to ve in je v paniki. Še več obkladanja s fašisti bo in vsega tega. So what.
Levica seveda to ve in je v paniki. Še več obkladanja s fašisti bo in vsega tega. So what.
Mah SD ima precej težav s kadrom. To se je videlo pri Litijski, Prednik je odstopil - družinsko nasilje, pa še Hot-ova familija redno dela zdrahe. Zdaj je šla še v tožbo proti zanima.me.
Logar ima prednost v tem ker je bil precej časa v SDS in ima organizacijske prednosti. Ker kar se tiče organizacijsko je SDS izjemno dobro organizirana.
Zdi se mi da se daje prevelik vpliv na posameznika. Ker vodit državo je delo ekipe ne nekega posameznika.
Logar ima prednost v tem ker je bil precej časa v SDS in ima organizacijske prednosti. Ker kar se tiče organizacijsko je SDS izjemno dobro organizirana.
Zdi se mi da se daje prevelik vpliv na posameznika. Ker vodit državo je delo ekipe ne nekega posameznika.
Mah SD ima precej težav s kadrom. To se je videlo pri Litijski, Prednik je odstopil - družinsko nasilje, pa še Hot-ova familija redno dela zdrahe. Zdaj je šla še v tožbo proti zanima.me.
No, SD lahko potegne na plano Katičko, zdaj so jo sicer malček čez ramo vrgli, golobarji pa lahko potegnejo na plano kelnerico za ministrico, ki hodi okrog oblečena v spalni srajci.
Ta hip ne vidim, da bi se sploh kdo kvaliteten lako pojavil pri golobarjih.
Pri SD vidim kot problem korupcijo. Prepredeni so do obisti s temi posli.
harmonkar9 ::
Dobro zna srbsko, da se s tem pohvali celo v EU parlamentu. Lahko se bo nativno sporazumeval z županoma LJ in MB, pa še funkcionarji marsikatere visoke funkcije. Pod črto: srbščina je pomemben jezik in vsak politik, ki jo obvlada, je dobrodošel.
/harmonkar9
Srbščina je najhujši in najbolj nespoštljiv jezik do nas Slovencev, mene izjemno žali, ko koga slišim to govoriti. Tu je Slovenija, v evropskem parlamentu je pa tudi Slovenija. Še albanščina je boljša, oni vsaj vedo, kaj je dobro za Slovenijo in imajo slovensko domoljubno žilico.
bbbbbb2024 je izjavil:
Kolikor sem gledal prve razprave, imata manire samo Logar in Prebilič. Golob laže kot pes. JJ je ciničen in govori preuranjeno. Tudi napada šibkejše (npr. novinarke). O Hanu ne bi. Je kot nek lolek, z vsem se strinja. Zadaj pa kleptomanija, da te srat pritisne.
Jaz osebno mislim, da Prebilič ni dober politik. Je sicer stvar taka, to je poudaril že Kučan nekoč. Saj politik ne rabi biti vudnerkind. Rabi imeti mrežo sposobnih in operativnih svetovalcev, ki rihtajo vsak svoje področje.
Če Prebilič to mrežo ima, v redu. Kot župan ni bil nič posebnega. Z Vesno je šel narazen, ker jim ni hotel dati nič poslanskih prihodkov. Se pravi, tudi lojalen bivšim kameradom preveč ni, no Prebilič ima drugo tezo, da je svoj uspeh zrihtal sam (kar osebno ne verjamem glih).
Mogoče je največji minus Prebiliča to, da nima karizme, da navdihuje ljudi, da se mu pridružijo. Če sem odkrit, tudi Logar nima karizme, je pa organizator v nulo. Jaz ga vidim kot Drnovška v2.0.
Golob karizmo ima, a ko prvih pet ljudi vrže čez ramo, vsi sposobni spyzdijo. Težava Goloba je, da je narcis, ter notorični lažnivec in sigureno avtokrat. Kako v pyzdi je golob, to se dejansko vidi šele sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
Če si javni uslužbenec, ti je Golob bog.
Če si za silo normalen, v glavo, ti je jasno, da bi do dviga plač slej kot prej moralo priti,
ker so zasebni trgovci navili cene in znižali realno vrednost plač vsem.
Tako, da zdravi možgani, vedo, da je dvig plač posledica svinjarij privatnega sektorja, za
majhne, preproste fašistične možgane, pa se lahko tolažiš tudi s majhnimi preprostimi razlagami.
bbbbbb2024 je izjavil:
Jaz osebno mislim, da Prebilič ni dober politik. Je sicer stvar taka, to je poudaril že Kučan nekoč. Saj politik ne rabi biti vudnerkind. Rabi imeti mrežo sposobnih in operativnih svetovalcev, ki rihtajo vsak svoje področje.
Kar se je med korono, zelo dobro izkazalo, da tega fašistična stranka in njen Furer nima.
Pa jih še kar zagovarjaš. Očitno imaš resne probleme s teorijo in prakso.
Fašiste.
No to voliš ti. Večina ve, da z voljenjem fašistov samo tonemo, ker ni dovolj, da vodiš državo, je treba tudi kaj koristnega postoriti za večino,
ne samo nakladati in krasti.
Zgodovina sprememb…
Gambino ::
Ljudi pozivaš, da berejo laži, ki jih je na tvoje zahteve in pričakovanja spisal AI? Človek bi pričakoval, da ti je jasno, da se AI prilagodi vnašalcu prompta tudi po zgodovini vnašanja in če v njega konstantno vnašaš sovražnost in laži, boš to tudi dobil ven. Svoje lastne težave bi zmeraj moral reševati sam in ne javno na spletu. Ampak, če ti tako ustreza...
Hmmm to vas v SDSu učijo. Večkrat ponavljajoča laž postane resnica, jasno kot beli dan!
A zato konstatno lepi ta AI zmazek, da bi večkrat ponavljana laž postala resnica? Zanimivo to, zanimivo.
Malidelničar ::
Je pa res, da logično, da je Prebilič šel k SD-ju:
1) h Golobu ne more, ker tam bi ga pomendrali in je ranljiv do njih, ker jih je kritiziral 2) bil je baje bivši član SD-ja
Zanimivo mi bo edino to, ali ima Prebilič voljo, da po volitvah sproži vodstveni volilni kongres v SD-ju in kandidira za predsednika???
Recimo kot kontra Brglezu - ki baje še vedno ni obupal nad svojo politično kariero.
1) h Golobu ne more, ker tam bi ga pomendrali in je ranljiv do njih, ker jih je kritiziral 2) bil je baje bivši član SD-ja
Zanimivo mi bo edino to, ali ima Prebilič voljo, da po volitvah sproži vodstveni volilni kongres v SD-ju in kandidira za predsednika???
Recimo kot kontra Brglezu - ki baje še vedno ni obupal nad svojo politično kariero.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
harmonkar9 ::
Fašiste.
Se ne strinjam. Levih fašistov jaz ne nameravam volit.
Torej kaj ste do zdaj pogruntali? Kaj volimo?
Po težkih debatah in tehtnem razmisleku smo ugotovili, da prvič po letu 2022 volimo Gospoda Janšo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Večina ve, da z voljenjem fašistov samo tonemo, ker ni dovolj, da vodiš državo, je treba tudi kaj koristnega postoriti za večino,
ne samo nakladati in krasti.
Čemu pa potem tako promoviraš fašistično golobjo hunto?
Če ti je jasno, da z njim ne bomo nikamor prišli!
Zgodovina sprememb…
Malidelničar je izjavil:
+1
Podpišem! In morda se procenti skupnega nastopa na volitvah ne bodo množili, niti seštevali - ampak - morda odštevali.
Malidelničar je izjavil:
No meni to ni logično. Ker poanta da imaš svojo stranko je da si samostojen. Če se gre združevat potem bi bilo najbolje da ukine svojo stranko in svoj obraz proda SDju.
Pač fora je v tem da drobljenje glasov ni dobro, saj če nekdo ostane zunaj parlamenta pomeni da nima predstavnikov.
In to se lahko srednje levim kar hitro zgodi. Levica je odstavila Kordiša in on jim bo nekaj vzel, ali jim bo Vesna toliko dala kot Kordiš vzel je težko reči. Prebelič bo vzel SD in GS, Logar bo pobral malce bolj po desni sredini. Resnica bo tudi pobrala povsod po malo.
Tako da če se zgodi lepo vreme, dobra organiziranost desnih, lahko ob malce smole dobimo konkreten levi polom.
Malidelničar je izjavil:
No meni to ni logično. Ker poanta da imaš svojo stranko je da si samostojen. Če se gre združevat potem bi bilo najbolje da ukine svojo stranko in svoj obraz proda SDju.
Pač fora je v tem da drobljenje glasov ni dobro, saj če nekdo ostane zunaj parlamenta pomeni da nima predstavnikov.
In to se lahko srednje levim kar hitro zgodi. Levica je odstavila Kordiša in on jim bo nekaj vzel, ali jim bo Vesna toliko dala kot Kordiš vzel je težko reči. Prebelič bo vzel SD in GS, Logar bo pobral malce bolj po desni sredini. Resnica bo tudi pobrala povsod po malo.
Tako da če se zgodi lepo vreme, dobra organiziranost desnih, lahko ob malce smole dobimo konkreten levi polom.
Prebeliča bi pogojno volil, če se pa združi z SD, pa odpadejo iz moje izbire!
Nevem pa kdo od leve sredine bi dal glas Logarju, podaljšku SDSa. Teh verjetno ne bo prav veliko!
Nevem pa kdo od leve sredine bi dal glas Logarju, podaljšku SDSa. Teh verjetno ne bo prav veliko!
Nekdo ki nad Golobom ni zadovoljen, v SD vidi kup težav, Prebelič je preblizu SD. Levi so ti preveč na levi, SDS preveč na desni, NSi ti pa ni všeč zaradi vere. Kaj potem še preostane?
Nekdo ki nad Golobom ni zadovoljen, v SD vidi kup težav, Prebelič je preblizu SD. Levi so ti preveč na levi, SDS preveč na desni, NSi ti pa ni všeč zaradi vere. Kaj potem še preostane?
Vera nima veze.
V N.Si še edini trajbajo nekaj o gospodarstvu.
Tudi program je dobro zastavljen.
Zgodovina sprememb…
Vera nima veze.
V N.Si še edini trajbajo nekaj o gospodarstvu.
Tudi program je dobro zastavljen.
Ooooo pa še kako ima. Tole N.Si enoumje NI za volit.
Potem se odločiš za manjše zlo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()
T440 ::
Malidelničar je izjavil:
Z napisanim se lahko samo strinjam, edino ‘konkretnega levega poloma’ ne vidim kot ‘malce smole’ za drzavo, pac pa kot ‘dokaj srecni razplet’
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 19597 (17858) | Samael |
| ⊘ | Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 143905 (85136) | T440 |
| » | Kronologija SDSove vlade in Logar (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16182 (12342) | Cveto |