» »

Prodaja rablenega vozila dealerju?

Prodaja rablenega vozila dealerju?

1
2
»

njyngs ::

Ta Bellzmet misli, da je 1990, da še avtodilerji vedno hodijo naokoli s prozornimi vrečkami keša malo umazanimi z belim prahom in kupujejo avte na tak način.

Meni je vedno fascinantno, da so vedno tisti najbolj glasni, ki nimajo pojma. Jaz napišem primer iz avgusta s prve roke, tip pa mi govori "NE NI TAKO KOT PRAVIŠ". Jaz se izključujem iz te teme ker s takimi hlodi se pa res ni za pogovarjat.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

Bellzmet ::

No sem prodal že par rabljenih avtomobilov in je vedno bilo tako. O kakšnem TRR sploh ni bilo govora, sploh niso gledal papirjev avtomobila, samo keš in prepis. To kar ti opisuješ ni "diler" ampak relativno urejen preprodajalec/trgovec z avtomobili.

njyngs je izjavil:

Ta Bellzmet misli, da je 1990, da še avtodilerji vedno hodijo naokoli s prozornimi vrečkami keša malo umazanimi z belim prahom in kupujejo avte na tak način.

Meni je vedno fascinantno, da so vedno tisti najbolj glasni, ki nimajo pojma. Jaz napišem primer iz avgusta s prve roke, tip pa mi govori "NE NI TAKO KOT PRAVIŠ". Jaz se izključujem iz te teme ker s takimi hlodi se pa res ni za pogovarjat.

Lahko, da je res kakor praviš. Samo ti nisi prodal tapravmu "dilerju" o katerih naj bi bila tema.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

Bellzmet ::

Če pa se tema preimenuje v "prodaja avtomobila avtohiši/trgovcu z avtomobili" potem je pa all good.

Jaz sem prodal preprodajalcu in ne avtohiši.

Tudi OP ne bo v osnovi iskal nekega čapca, da mu hodi z šopom denarja naokoli in se gre najbolj mučkavih poslov. I'm 100% sure.

Mogoče bi bilo dobro razjasniti, da je diler = car dealer = preprodajalec avtomobilov. Nekateri zgleda še vseeno ne razumete tega. Če imate konotacijo "diler" pri sebi razjasnjeno kot "bottom feeders, lopovi, mamilaši, napizdanti" itd, to pač ni to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

Hudobec82 ::

Sam sem vse avte prodal t.i. dilerjem z rabljenimi avtomobili. Recimo Talon d.o.o. v Dorfarjah. Prepis sm uredu v 5 minutah, denar je bil isti moment na TRR in do naslednega avta se nismo več videli. Dobil sm pa ponavad kake 10% manj od prodaje na avto.net. Uglavnem, pr men ni varjante, da za par 100 evrov cvikam, al me bo tip nategnu al ne in potem še pol leta dam hodu in klical na telefon. Fuck no. Še za stvari, k jih prodajaš na bolhi za par 10 evrov se zmer najde folk k te poj še 10x kliče in neki teži.

Jap točno zato. S tem se majo ukvarjat ljudje, ki nimajo drugega za delat v življenju. Sprejmeš malenkost majšo ceno in daš v prodajo. Sploh ko najdeš "razmeroma fer" preprodajalca, se k njemu še vrneš.

Jaz mam daleč najslabše izkušnje z avtohišami/pooblaščenci. Tisti cigani ponudijo za rabljena vozila daleč najmanj - že na meji norčevanja.

c3p0 ::

Eno je, če prodajaš "cliota" za jurja, ali malo boljši avto za 10k+. Tam pa je hitro 2-3k€ razlike, čeprav je % lahko enako.

Za to pa se že splača par telefonov dvignit. No, meni se je, kot opisano par dni nazaj, 9.5k vs. 12.5k. Za 3k€ pa imam lahko lep dopust za dva. No, jaz le nisem bogataš.

RedDrake ::

Jaz sem dobri dve leti nazaj prodajal podedovan avto. Prodal na koncu sam za 11800, diler (tak kontejner varianta) je ponujal 10500. Je pa bil avto kot iz škatlice, star par let, 25kkm, ipd ... Na a.net je bil podoben za 12500 ki se je prodajal več mesecev - diler je verjetno računal na ceno blizu oni, realna za prodajo je pa bila pod 12k.

Kako je zdaj ne vem, ampak to je moja izkušnja.
Sem pa pred že več kot 15 leti komisijsko prodal eno kripo za 1k EUR, s tem da so mi vzeli 100 EUR za "storitev". In takoj prvi dan so me klicali da imajo stranko za 600, če spustim, sem rekel ne, pa se je kripa prodala dva tedna kasneje za željeno ceno :)

GregiB ::

Torej, update... Avto ponudil "Car-dealershipu" oz. Avto hiši, pravni osebi, tj. gospodarski družbi javnega prava, ki se ukvarja s nakupom in prodajo rabljenih vozil (za tiste, ki živite v kriminalkah, da bomo vedeli, o komu je govora).
Za rabljen, nekalamboliran avto srednjega razreda sem dobil ponujeno med 5%-10% manj, kot se takšni avtomobili s enakimi oz. zelo podobnimi lastnostmi oglašujejo na avto.net in avtoscout24. Plačilo ob prepisu... na TRR. Zadevo bom sprejel, s ponudbo sem zadovoljen. PMSM bi najverjetneje s privat prodajo ob postavljani tržni ceni moral preko marsikaterega tečneža, šušmarja, Bellzmetovega uličarskega "dilerja" z oprano gotovino ipd... na koncu pa verjetno tudi dati par % popusta... not worth it...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

mancini ::

Z gotovino ti placajo avto za jurja ali malo vec cigani in bosanci.
Kdo pa posluje z 10k ali vec z gotovino

bm1973 ::

Z gotovino lahko posluješ do 5k.

BCSman ::

Kako pa veste, da ne bo diler klical nazaj da si mu kao zatajil kakšno napako?
Ali pa da bo kupec od dilerja tožil dilerja in potem diler terjal od tebe.

delavec44 ::

mancini je izjavil:

Bi bili presenečeni. Moj je šel za 13kEUR v gotovini, "nov" je tudi kupljen za malo več v gotovini. Zakaj pa ne?

Zgodovina sprememb…

Sheteentz ::

Kdaj se splača kupiti rabljen avtomobil?

https://www.modre-novice.si/pro/kdaj-se...

Je kaj resnice v tem članku?

Zimska čudežna dežela popustov

Ko temperature padejo, padejo tudi cene rabljenih avtomobilov. Zimski meseci, zlasti od novembra do januarja, ponujajo nekatere najboljše ponudbe. Zakaj? Manj ljudi nakupuje avtomobile v mrazu, prodajalci pa si želijo prodati zalogo, saj poskušajo doseči letne kvote. December izstopa kot zlati mesec s pogostimi popusti. Posebni popusti pa so tudi v prazničnem, decembrskem času.

Pomlad: mešana vreča

Čeprav pomlad prinaša novo življenje, ni vedno najboljša sezona za nakup rabljenih avtomobilov. Od marca do julija so cene običajno višje zaradi povečanega povpraševanja. Vendar pa lahko konec marca pričakujete nekaj dobrih ponudb, saj se bliža konec četrtletja.

Čarovnija konca meseca

Ne glede na sezono je lahko konec katerega koli meseca dober čas za nakup. Prodajalci imajo pogosto mesečne kvote, ki jih morajo doseči, zaradi česar so lahko bolj pripravljeni na pogajanja ob koncu meseca, zato vam bodo pripravljeni dati večji popust ali pa vašemu nakupu avtomobila dodali kakšen kos dodatne opreme. Spremljajte tudi praznične ponudbe, jubileje znamk in tradicionalne prodajne akcije.

Pozimi še zimske gume dobiš gor. Letne so pa verjetno zraven.

celje ::

delavec44 je izjavil:

mancini je izjavil:

Bi bili presenečeni. Moj je šel za 13kEUR v gotovini, "nov" je tudi kupljen za malo več v gotovini. Zakaj pa ne?

ni veljal 5000 eur limit za gotovinska poslovanja?

Saj nisem firma.

celje ::

"nov" si kupil kje?

ce od podjetja potem...

ce od fizicne osebe: potem ne razumem zakaj si to delil v tej temi?

niti ni pomembno

delavec44 je izjavil:

mancini je izjavil:

Tudi jaz skoraj toliko. Dobil sveže natisnjene bankovce po 200 EUR, to pač dajo na banki. Ker 500 EUR so preveč prepojeni s kokainom in so jih umaknili.

Sheteentz je izjavil:

Kdaj se splača kupiti rabljen avtomobil?

https://www.modre-novice.si/pro/kdaj-se...

Je kaj resnice v tem članku?

Zimska čudežna dežela popustov

Ko temperature padejo, padejo tudi cene rabljenih avtomobilov. Zimski meseci, zlasti od novembra do januarja, ponujajo nekatere najboljše ponudbe. Zakaj? Manj ljudi nakupuje avtomobile v mrazu, prodajalci pa si želijo prodati zalogo, saj poskušajo doseči letne kvote. December izstopa kot zlati mesec s pogostimi popusti. Posebni popusti pa so tudi v prazničnem, decembrskem času.

Pomlad: mešana vreča

Čeprav pomlad prinaša novo življenje, ni vedno najboljša sezona za nakup rabljenih avtomobilov. Od marca do julija so cene običajno višje zaradi povečanega povpraševanja. Vendar pa lahko konec marca pričakujete nekaj dobrih ponudb, saj se bliža konec četrtletja.

Čarovnija konca meseca

Ne glede na sezono je lahko konec katerega koli meseca dober čas za nakup. Prodajalci imajo pogosto mesečne kvote, ki jih morajo doseči, zaradi česar so lahko bolj pripravljeni na pogajanja ob koncu meseca, zato vam bodo pripravljeni dati večji popust ali pa vašemu nakupu avtomobila dodali kakšen kos dodatne opreme. Spremljajte tudi praznične ponudbe, jubileje znamk in tradicionalne prodajne akcije.

Po moje še to, da decembra letos bo recimo 2022 letnik avta star še vedno le 2 leti, januarja pa že 3. Takoj leto starejši avto, čeprav gre lahko le za par dni razlike.

tony1 ::

Gre za slaba prevoda iz amerikanščine: "mixed bag" in tisto o koncu meseca seveda velja izključno za Am. trg.

Pogrešam čase, ko smo še imeli novinarje, ki so kaj vedeli.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja avta preko avtohiše ali avtonet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10814108 (2954) bemfa
»

Zaupanja vredni prodajalci rabljenih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )

228168349 (9347) fujtajksel
»

Kako nastaviti ceno za prodajo

Oddelek: Loža
413169 (1761) mahoni
»

Prodaja starejsega vozila

455234 (3575) 69charger
»

Nezanesljivi (prevarantski) preprodajalci avtomobilov