» »

Prodaja avta preko avtohiše ali avtonet

Prodaja avta preko avtohiše ali avtonet

1
2
3

mugen999 ::

Scale so slovenci v glavnem kupovali v montecarlo opremi z 1.5tsi DSG, ker so mislili da so kupili ferarrija. Ja v taki opremi je lep in hud, ampak se vedno je samo našminkan rapid za 26k eur bil. Danes pa ta 1.5tsi že pridno papca olje.

2dark ::

mugen999 je izjavil:

Scale so slovenci v glavnem kupovali v montecarlo opremi z 1.5tsi DSG, ker so mislili da so kupili ferarrija. Ja v taki opremi je lep in hud, ampak se vedno je samo našminkan rapid za 26k eur bil. Danes pa ta 1.5tsi že pridno papca olje.

To so kupovali recimo taki, ki jim je zmanjkalo za octavio. Nima za superb, nima za octavio, ima pa za scalo..

Saj to je podobno pri drugih znamkah.. Vzamejo iz zaloge osnovni motor in serijsko opremo v beli barvi. Takoj veš, da je tak lastnik stiskač, ki nima. Pa zakreditiran.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

kixs ::

Kaj sele potem mislis za take, ki se vozijo z 15+ let starim avtom :lol:

kixs je izjavil:

Kaj sele potem mislis za take, ki se vozijo z 15+ let starim avtom :lol:

Govorim o novih, 2-3 leta starih, prvi lastnik, bela barva. ne me jebat. Če že greš kupovat nov avto, vzem po naročilu, ne iz zaloge. Kdor kupuje 10 let star avto ali več , načeloma nimaš ravno izbire.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Matej575757 ::

Najboljše da avtor teme proda avto za 5 jurjev, ker je pač manj atraktiven model.
Kake pišete eni.

Scala z dsg srednja oprema brez dodatne opreme se začne pri cca. 25 jurjev.
Avtor ima manj kot 2 leti starega, še v garanciji.

Avto se bo prodajal nekaj časa, se pa da dobit normalno ceno.

Vprašanje pa je, koliko bo ponudila avtohiša.

Matej575757 je izjavil:

Scala z dsg srednja oprema brez dodatne opreme se začne pri cca. 25 jurjev.
Avtor ima manj kot 2 leti starega, še v garanciji.

Avto se bo prodajal nekaj časa, se pa da dobit normalno ceno.

Vprašanje pa je, koliko bo ponudila avtohiša.

Za 25 jurjev maš ti boljšo izbiro pri 2-3 leta starih avtomobilih. Avta za 22 jurjev ne bo nikoli prodal. Avtohiša mu bo dala ponudbo 15 jurjev, kar je zelo velikodušna ponudba za model, ki sploh ni prodajan.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Andrej0212 ::

2dark je izjavil:

mugen999 je izjavil:

To so kupovali recimo taki, ki jim je zmanjkalo za octavio. Nima za superb, nima za octavio, ima pa za scalo..

Saj to je podobno pri drugih znamkah.. Vzamejo iz zaloge osnovni motor in serijsko opremo v beli barvi. Takoj veš, da je tak lastnik stiskač, ki nima. Pa zakreditiran.

Verjetno še nisi slišal, da si nekateri pač ne kupujemo 5-metrskih bavarcev zaradi statusa, temveč pač izberemo avto, primeren svojim potrebam.
Octavia in Superb sta mi bila v času nakupa prevelika, pa raje imam srednje velik avto kot pa 4,7 metrsko octavio, ki jo v LJ v centru kar težko parkiraš.
Je pa pač prišlo do sprememb.

Če ne bi imel denarja in bi hotel Octavio, bi pač vzel 3 leta staro, ki jo dobiš za ceno nove Scale.
Glede osnovnega motorja 95km, bele barve in platišč ki izgledajo kot iz 2015 na novem avtu pa se kljub vsemu strinjam s tabo.

Utk ::

Vseeno moraš vedet, da če nabijaš opremo, da ti čez 2 leti tega ne bo nihče plačal.
Pa tudi otrok ne kar pade z neba, madona...tudi če ni bil v planu, nov avto se kupuje za 5, 10 let. Malo bi pa že najbrž lahko slutil kaj vse je možno v 10 letih...

krneki ::

Belo barvo sem jaz zahteval pri 50k avtu. Zakaj?

Poleti se ne spečeš ko se dotakneš avta
    Ponoči se avto veliko bolje vidi
    Manjše praske se veliko manj vidijo
    Cvetni in ostali prah se manj vidi

spaget ::

22 jurjev je takrat dal zanjo.
To je kalsičen phishing. Enega za 10 jurjev bo že ujel.

spaget je izjavil:

22 jurjev je takrat dal zanjo.
To je kalsičen phishing. Enega za 10 jurjev bo že ujel.

Njegov problem je, ker misli, da ga bo prodal po isti ceni, kot ga je kupil. Rofl.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

OutOfTheBox ::

mogoče rahlo offtopic, me pa zanima komu se še zdi da je mehanik nekaj močno zajebal in ni naključje da je avto mrknil 50km po opravljenem servisu?

klik

Prodam dobro ohranje ML.
Avto je imel pred kratkim obsežen servis: olje + filter menjalnik, 2xnove gume, optika, nove blazine spredaj, olje + filter motor, vodna pumpa, hladilna tekočina, kompresor klime + polnjenje,................skratka vse mozno da bo še naprej dobro služil namenu.
Žal je iz servisa naredil samo 50km in motor ugasnil.
Najverjetneje potrebno večje popravilo ali pa menjava motorja.
Ne kličite kaj točno se je pokvarilo in koliko stane popravilo, ker vam tega odgovora ne morem dat.
Avto prodajam takšen kot je.

karafeka ::

To da motor ugasne, je lahko milijon vzrokov zadaj.

Da pa mehanik kaj zajebe, je pa danes že skoraj pravilo. Najebe pa stranka, ki pa mora njegove napake veselo plačevati.

Tak avto bi jaz kupil samo ob dveh pogojih:
1. da se podrobno spoznam na ta model in znane probleme
2. da imam znanje, čas, prostor in orodje, da bi sam popravil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Unknown22 ::

Tako črno, kot eni prikazujete za avtorja, pa spet ni.
Meni je Škoda Scala lep avto, če je seveda v pravi barvi (torej črn ali rdeč). Celo lepši od golfa. Ga ima brat od punce, ki ga je vzel namesto Golfa, ker je večji, prostornejši in cenejši.
Sem ga enkrat vozil 2 dni, ko je bil moj na servisu. Z 150 konji je avto res izjemno poskočen, vožnja udobna, vse super. Edino volan je precej len, oz. ga moraš fajn obrnit, da avto spremeni smer, tudi na avtocesti.

Za Scalo je na avtonet nekaj čez 50 oglasov.
Če odšteješ debila ki prodaja kao za 10k in potem v oglasu piše da mora kupec prevzet še 4k leasinga,
je najcenejša rabljena Scala 11.890 EUR (najstarejši avto so letnik 2019, ker je naslednik Rapida). Seveda ne 150 konjev in seveda ne avtomatik. Neka avtohiša za 17k prodaja 2019 letnik z 190k prevoženimi lol.
Bolano.

Definitivno pa lahko avtor za 1,5 let stari avto z DSG in 150 konji proda po lepi ceni, če štima servisna in avto ni spraskan.
Tako da ne poslušat negativcev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Unknown22 ()

Unknown22 je izjavil:

Meni je Škoda Scala lep avto, če je seveda v pravi barvi (torej črn ali rdeč). Celo lepši od golfa. Ga ima brat od punce, ki ga je vzel namesto Golfa, ker je večji, prostornejši in cenejši.

Poudarek je na tebi. Večini pa ni. Ne moreš na sebi delat zaključke. Golf Varinat je svetlobna leta lepši od Scale. Pa ne rbai bit v "pravi " barvi, da ga skoz glancaš pa pereš.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kodi ::

2dark je izjavil:

Unknown22 je izjavil:

Poudarek je na tebi. Večini pa ni. Ne moreš na sebi delat zaključke. Golf Varinat je svetlobna leta lepši od Scale. Pa ne rbai bit v "pravi " barvi, da ga skoz glancaš pa pereš.

A ti si večina:)) To da si ti bedak tudi ve večina pa ne delamo zaključkov, ali:))

c3p0 ::

OutOfTheBox je izjavil:

Prodam dobro ohranje ML.
Avto je imel pred kratkim obsežen servis: olje + filter menjalnik, 2xnove gume, optika, nove blazine spredaj, olje + filter motor, vodna pumpa, hladilna tekočina, kompresor klime + polnjenje,................skratka vse mozno da bo še naprej dobro služil namenu.
Žal je iz servisa naredil samo 50km in motor ugasnil.
Najverjetneje potrebno večje popravilo ali pa menjava motorja.
Ne kličite kaj točno se je pokvarilo in koliko stane popravilo, ker vam tega odgovora ne morem dat.
Avto prodajam takšen kot je.

Meni so pred leti na servisu tudi zajebali, pa niso hotli priznat. Pa izberi drago sodno pot...

Nekdo je iztaknil cev za hladilno tekočino in je le-ta stekla ven. Do doma ni bilo problema, ker je blizu. Ko sem avto zvečer nujno potreboval, pa se je pregrel, sredi AC. K sreči sem ga relativno hitro ustavil na bližnji bencinski.

Tudi na trenutnem mi na uradnem servisu še ploščic niso znali pravilno menjat. Je bila ročna skoz rahlo zategnjena, so nove ploščice šle 1-2-3 in treslo je avto pri hitrosti 120km/h+. Potem pa še niso hoteli priznat reklamacije. No, na koncu so jo, po dopisu odvetnice. Diletanti.

Ko vidiš, kdo šraufa te avte, je že bolj jasno. Račun pa, kot da je delal strokovnjak.

Najbolj se bojim, da bo kaj narobe, ko odpeljem iz servisa. Trenutno avto servisiram le še sam. Začuda je brez problema.

2dark je izjavil:

Unknown22 je izjavil:

Golf Variant je karavan, poceni verzija Passata.
Primerjaš lahko Scalo z "navadnim" Golfom, saj sta oba segment C.
Scala je večja oz. daljša zgolj 6 cm, pa ima polnih 100 litrov več prostora v prtljažniku, to je že kar en orenk kovček več na dopustu.
Poleg tega je lepša, cenejša in tudi hitrejša (izvedba z istim številom konjev). Aja, tudi pospešek do 100 je hitrejši pri Scali.
Zdaj pa seštej vse to pa še enkrat povej, zakaj bi sploh kdo vzel Golfa? Razen ker maš kao značko ljudski voz.
Btw, ker se ne spoznaš najbolj na avte...
Škoda pa VW sta eno in isto. Škoda namreč uporablja tri četrt stvari, vključno z motorjem, od VW. Pa par 10 eur cenejša je za servisirat.
Je brat od punce naredil podrobno analizo in kot vidiš, ni enega razloga ostalo za Golfa...

Zgodovina sprememb…

Meni osebno ni vsec. Ampak, to so ze detaili ;)

Kalibri ::

Unknown22 je izjavil:

Škoda pa VW sta eno in isto. Škoda namreč uporablja tri četrt stvari, vključno z motorjem, od VW. Pa par 10 eur cenejša je za servisirat.
Je brat od punce naredil podrobno analizo in kot vidiš, ni enega razloga ostalo za Golfa...

Slabo je to primerjal, ker je na isti platformi kot polo.

Samo kaj je to pomembno, če gre za 2 različna avta, cca 30 cm razlike v dolžini?
Ja, osnovna platforma je ista, avta sta pa kot dan in noč.

PINki ::

Unknown22 je izjavil:

2dark je izjavil:

Unknown22 je izjavil:

Golf Variant je karavan, poceni verzija Passata.
Scala je večja oz. daljša zgolj 6 cm, pa ima polnih 100 litrov več prostora v prtljažniku, to je že kar en orenk kovček več na dopustu.
Poleg tega je lepša, cenejša in tudi hitrejša (izvedba z istim številom konjev). Aja, tudi pospešek do 100 je hitrejši pri Scali.
Zdaj pa seštej vse to pa še enkrat povej, zakaj bi sploh kdo vzel Golfa? Razen ker maš kao značko ljudski voz.
boljša zvočna izolacija in podvozje, višji resale value.

Vozim skodo in vw. Skoda ni slaba, je super avto, je pa z razlogom cenejsa od vw. Na malenkostih se najbolj opazi ampak jih je toliko, da na koncu nanese razliko.

miha98 ::

Oboje en večji šrot kot drugi. Kupi BMW...

Unknown22 je izjavil:

[

Aja, tudi pospešek do 100 je hitrejši pri Scali.

Slabo analizo je naredil.

Golf karavan ima 611 litrov prostora , Scala samo 467 litrov.

Pospešek ni omembe vreden, ker to niso avti s katerimi boš dirkal, pač pa je bistvo prtljažnik.

Drugače pa isti motor 1.5 tsi 150 konjev - Scala 8.2 s do 100, Golf kavaran 8.7 sekund. Zelo opazna razlika. Jap.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kdo govori o karavanu razen tebe?

Utk je izjavil:

Kdo govori o karavanu razen tebe?

Škoda Scala je samo v karavan izvedbi.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Je. Glih tolk kot je bil fičo karavan.

Utk je izjavil:

Scala je samo v karavan izvedbi. Zakaj sedaj trmuješ, če je res.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Ker ni res.

Utk je izjavil:

Ker ni res.

Pokaži mi Scalo v drugačni izvedbi .
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

mancini ::

Scala je kot Clio karavan (grandtour)
Nikakor ni scala isto kot golf, ker v golfovem razredu je octavija

Nobena scala ni karavan.

Utk je izjavil:

Nobena scala ni karavan.

Kaj pa je?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Mene tudi bolj spominja na karavana, ceprav gre kao za kombilimuzino.

grimmir3 ::

2dark je izjavil:

Utk je izjavil:

A ni osnovna verzija hatchback?

OK, sem šel prov gledat in to je hatchback, kot navadni golf.

Nevem od kje vam karavan?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: grimmir3 ()

Racunalnik ::

A da bi ga dal ocenit v avtohiso pa ne?

Lahk da mu dajo 20keur pa se tukaj nebo vec pisalo :-)

Pa v naslov avtoneta napise 1.5. Bel. Scala...bo navala

grimmir3 je izjavil:

2dark je izjavil:

Utk je izjavil:

To ni hatchback. To je karavan, pa lahko obračate kakor hočete.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Nihče, ki se je odpravil kupovat "karavana", ni na koncu kupil scale (razen če se je premislil in mu ni bil karavan več tako nujen). Jo je pa kupil kdo, ki je gledal hatchbacke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

grimmir3 ::

kixs je izjavil:

Mene tudi bolj spominja na karavana, ceprav gre kao za kombilimuzino.

Scala: Length 4,362 mm
Golf: Length 4,284 mm
Golf karavan Length 4,633 mm

Precej bliže navadnemu golfu, kot pa sw izvedbi.

2dark je izjavil:

grimmir3 je izjavil:

2dark je izjavil:

Utk je izjavil:

grimmir3 je izjavil:

Scala: Length 4,362 mm
Golf: Length 4,284 mm
Golf karavan Length 4,633 mm

Precej bliže navadnemu golfu, kot pa sw izvedbi.

Meni je vseeno, ker do tele teme sploh nisem vedel da avto obstaja :)

Ne bi pa rekel temu karavan, če je slabih 8 cm daljši od golfa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: grimmir3 ()

Kodi ::

2dark je izjavil:

grimmir3 je izjavil:

2dark je izjavil:

Utk je izjavil:

Daj nehaj že trollat v vsaki temi!
To ni karavan pa se lahko postavljaš na trepalnice.
Kamorkoli greš pogledat je označen pod hatchback oziroma kombi limuzina. Če ne razločiš med limuzino, karavanom in hatchbackom (kombi limuzino) se ne oglašaj!

Kodi je izjavil:

Kamorkoli greš pogledat je označen pod hatchback oziroma kombi limuzina.

PO izgledu je karavan. Po funckionalnosti pa ni.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

tomaz- ::

tole pravi GPT:
Ne, Škoda Scala ni karavan. Škoda Scala je kompaktni hatchback, ki spada med modele nižjega srednjega razreda (segment C). Scala je zgrajena na platformi MQB-A0, ki jo deli z drugimi modeli koncerna Volkswagen, kot sta na primer Volkswagen Polo ali Seat Ibiza. Gre za petvratni avtomobil, ki ponuja prostor za potnike in prtljago, vendar nima podaljšanega zadnjega dela, značilnega za karavane (ali kombije).

Karavani so običajno posebna vozila, namenjena potovanjem in bivanju na poti, pogosto z ležišči, kuhinjo in drugimi bivalnimi elementi. Kombi (karavan) pa je karoserijska različica avtomobila s podaljšanim zadnjim delom, ki nudi več prtljažnega prostora kot klasični hatchback ali limuzina.

Če iščete Škodo z večjim prtljažnim prostorom v slogu karavana, si lahko ogledate modele, kot sta Škoda Octavia Combi ali Škoda Superb Combi.

>> Karavani so običajno posebna vozila, namenjena potovanjem in bivanju na poti, pogosto z ležišči, kuhinjo in drugimi bivalnimi elementi.

Dobro, GPT je pa posebnež druge sorte. On je "mislil" na karavan (RV), aka. avtodom. Lahko pa mi pokaže npr. audi karavana s kuhinjo.

Beri naslednji stavek

bciciban_ ::

2dark je izjavil:

Kodi je izjavil:

Ne trolej no.
Scala je grda, karavan pa ni...

2dark je izjavil:

Kodi je izjavil:

Hahahaha, mojster... Vlegel sem se od smeha.
Pa ti ja še nisi videl Focusa, 308, Leon-a?
Scala je kombilimuzina kot se temu reče, oz. hatchback.

Zdaj če tebi navadni golf zgleda kot kupe ali kabrio, je to tvoj problem.

Zgodovina sprememb…

c3p0 je izjavil:

>> Karavani so običajno posebna vozila, namenjena potovanjem in bivanju na poti, pogosto z ležišči, kuhinjo in drugimi bivalnimi elementi.

Dobro, GPT je pa posebnež druge sorte. On je "mislil" na karavan (RV), aka. avtodom. Lahko pa mi pokaže npr. audi karavana s kuhinjo.

GPT je približno tak "posebnež" druge sorte kot ti....
razlika je samo, da on ni selektiven, kot ti.. Torej si rahlo nižje po bralnem razumevanju celote

Ker rabiš posebno razlago, ni problema. Kar sem povedal je, da v SLO pod pojmom "karavan" ne omenjamo RV-jev, oz. avtodomov.
Sicer pa očitno preveč pričakujem od človeka, ki citira chatgpt.

fak no, a je res tako težko razbrat, kaj pravi v naslednjem stavku!?!?!?

Kombi (karavan) pa je karoserijska različica avtomobila s podaljšanim zadnjim delom, ki nudi več prtljažnega prostora kot klasični hatchback ali limuzina.

Tisto, kar je bilo napisano, je pač ena različica besede "caravan", ki si jo ti povzel in vzel "za svojo", ker ti pač paše v tvojo agendo, takoj naseldnji stavek, ki pa razloži SLOVENSKO pojmovanje besede karavan, pa ti je ušlo.. Jebiga IQ, pa to ...

si en tistih, ki se kurči nad vsemi, ko vozijo po avtocesti nasproti, ne dojame pa, da je sam narobe zavil :))

No, saj bo, eeeenkrat bo že.. morda

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()

da ti bo lažje razumevanje:
Skoda Scala: why it's a 5-star family hatchback
saj poznaš besedo hatchback, ane? če ne poznaš, naj te ne bo sram vprašat ...

https://www.whatcar.com/news/skoda-scal...

Model
Skoda Scala
Body type
Hatchback
Available fuel types
Petrol
Acceleration (0-60 mph)
8.2 - 10.8 s
Number of seats
5
Boot space, seats up
467 litres - 3 suitcases
Exterior dimensions (L x W x H)
4,362 mm x 1,793 mm x 1,474 mm

https://www.carwow.co.uk/skoda/scala

dej nam najdi klasifikacijo KARAVAN, no..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov ali malo rabljen avto - dolge razdalje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
956163 (2141) tony1
»

Kaksen avto (strani: 1 2 )

868787 (6331) TheBlueOne
»

išče se nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 )

12323047 (19582) WizzardOfOZ
»

Kateri novi avti s financiranjem z 0% obresti?

3510008 (8232) m0LN4r
»

Nov ali rabljen avto, 45k letno (strani: 1 2 )

518726 (7134) ziga1990

Več podobnih tem