Forum » Na cesti » Keramična zaščita - plusi in minusi
Keramična zaščita - plusi in minusi
Landscapes1 ::
Zanimajo me mnenja glede keramične zaščite, predvsem za minuse.
Avto je star en mesec in razmišljam, da bi pri KRISTAL-u dal narediti keramično zaščito.
Avto bo namreč 24/7 na prostem, spodvržen snegu, dežju, vetru ipd.
Lahko z keramično zaščito uporabljaš avtomatske pralnice?
Baje da je težava, će imaš npr. manjšo nesrečo in moraš zamenjati npr. vrata, ker izstopa in moraš na novo delat keramičmo zaščito?
Prosim za mnenja.
Avto je star en mesec in razmišljam, da bi pri KRISTAL-u dal narediti keramično zaščito.
Avto bo namreč 24/7 na prostem, spodvržen snegu, dežju, vetru ipd.
Lahko z keramično zaščito uporabljaš avtomatske pralnice?
Baje da je težava, će imaš npr. manjšo nesrečo in moraš zamenjati npr. vrata, ker izstopa in moraš na novo delat keramičmo zaščito?
Prosim za mnenja.
cekr ::
Avto čez 10 let ne bo prav nič več vreden, če narediš karkoli.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
borut_p ::
Priporocljivo je, da ne uporabljas avtomatske pralnice, samo gobo.
Drzi cca 5 let.
Jaz sem kar nekaj na cesti - vecino sicer AC ... ampak se mi zdi, da je zelo malo kamenckov na havbi. Mora biti ze res konkretna stvar, da poskoduje.
Pri naslednjem avto bi sel pa raje na prosojen wrap ... naj bi bil celo 'selfhealing' - se ga lahko sanira s toplim zrakom al kak ze.
Drugace pa za namen kot pravis .. dez sneg veter ... so avti dizajnirani za to :) ne bo nic dlje zdrzal.
Drzi cca 5 let.
Jaz sem kar nekaj na cesti - vecino sicer AC ... ampak se mi zdi, da je zelo malo kamenckov na havbi. Mora biti ze res konkretna stvar, da poskoduje.
Pri naslednjem avto bi sel pa raje na prosojen wrap ... naj bi bil celo 'selfhealing' - se ga lahko sanira s toplim zrakom al kak ze.
Drugace pa za namen kot pravis .. dez sneg veter ... so avti dizajnirani za to :) ne bo nic dlje zdrzal.
bemfa ::
V avtomatski ne bo zdržala 5 let, za to rabiš namenske šampone in redno voskanje, ki obnavlja zaščito. Morš skrbet za vsako piko na avtu sproti in redno prat vsak teden. Če nisi car freak, je to brezveze.
sreda ::
Jaz sem dal keramiko, ampak je zdržala le dobro leto (obljubljno je bilo, da bo držalo 2 leti). V tem času nisem šel nikoli v avtomatsko pralnico, le pranje pod pritiskom, 1x na dva meseca tudi z 'mikrofibro'.
Sedaj uporabljam collinite no. 845 vosek.
Sedaj uporabljam collinite no. 845 vosek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sreda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ročno pranje avtomobila (LJ)Oddelek: Na cesti | 832 (318) | nejc_nejc |
» | AvtopralnicaOddelek: Na cesti | 6798 (1196) | con28 |
» | Pasta za poliranje - lučiOddelek: Na cesti | 10416 (8055) | m0LN4r |
» | Visokotlacni cistilec za avto (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13184 (12091) | IL_DIAVOLO |
» | Kako se znebit teh madežev na avtu??Oddelek: Na cesti | 9349 (7479) | mat xxl |