Forum » Na cesti » Brezkontatkna laserska avtomatična avtopralnica
Brezkontatkna laserska avtomatična avtopralnica
TonyTony ::
V LJ je brezkontaktna laserska pralnica avtov.
Peljal sem že ene 3x in sem kar zadovoljen. Ni isto, kot v avtomatski, ampak plus je, da se ne dela risov po celem avtu.
Minus je to, da se uporabljajo bistveno močnejše kemikalije kot v klasičnih avtopralnicah, kar na dolgi rok za lak naredi svoje in odvzame sijaj ipd.
Tako da je potem vprašanje, ali je to res varna opcija. Če ne moreš oprat "na roke" je po mojem vseeno boljše, kot navadne avtomatske pralnice...
Zanimajo me še mnenja ostalih? Definitivno se mi zdi boljše, kot avtomatska pralnica.
Peljal sem že ene 3x in sem kar zadovoljen. Ni isto, kot v avtomatski, ampak plus je, da se ne dela risov po celem avtu.
Minus je to, da se uporabljajo bistveno močnejše kemikalije kot v klasičnih avtopralnicah, kar na dolgi rok za lak naredi svoje in odvzame sijaj ipd.
Tako da je potem vprašanje, ali je to res varna opcija. Če ne moreš oprat "na roke" je po mojem vseeno boljše, kot navadne avtomatske pralnice...
Zanimajo me še mnenja ostalih? Definitivno se mi zdi boljše, kot avtomatska pralnica.
River0123 ::
Moje izkušnje so zelo dobre. Avto je res lepo očiščen, ne sicer 100 procentno tako kot pri ročnem pranju in v avtomatski, ampak več kot dovolj za večino uporabnikov. Edino kar mene skrbi so močne kemikalije, ki se uporabljajo. Zaradi tega sam ne upam tam prat več kot parkrat na leto.
Avto perem 3x na mesec in ne vem, kako bi se lahk odzval na 35 plus pranj na leto. Mogoče ima kdo drug izkušnje?
Avto perem 3x na mesec in ne vem, kako bi se lahk odzval na 35 plus pranj na leto. Mogoče ima kdo drug izkušnje?
sparklyslo ::
Moje izkušnje so zelo dobre. Avto je res lepo očiščen, ne sicer 100 procentno tako kot pri ročnem pranju in v avtomatski, ampak več kot dovolj za večino uporabnikov. Edino kar mene skrbi so močne kemikalije, ki se uporabljajo. Zaradi tega sam ne upam tam prat več kot parkrat na leto.
Rešitev je v tem, da tako kot npr. jaz, avto 3x letno opereš. aja pa ne vozim starih zanič krip, samo enostavno ne razumem, kaj nekaterim toliko pomeni zglancan avto - a gre kaj bolje, al samo ego trpi pred sosedi, če je gor prah. Pa ne podjebavam, da ne bo kdo narobe razumel...
IL_DIAVOLO ::
Se to je prevec.
Opere se ga 1x po koncani zimi, da gre sol dol, to pa itak doma naredis.
Mas pa tudi javne rocne pralnice.
Opere se ga 1x po koncani zimi, da gre sol dol, to pa itak doma naredis.
Mas pa tudi javne rocne pralnice.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
GupeM ::
Jaz operem avto parkrat na leto. Pozimi nekaj večkrat, ker včasih so šipe tako umazane, da prav težko vozim, ker čez stranske šipe bolj slabo vidim. Tudi zunanja ogledala postanejo precej umazana. Pa če že pucam šipe, kar cel avto na hitro operem.
Ker pa živim v zelo meglenem delu Slovenije, se pa tudi spomladi in poleti čez noč na avtu nabereta navadni in cvetni prah, ki se zaradi vlage zelo oprimeta avta. Pa je potem najbolje kar oprati, da se dobro vidi ven.
Največkrat to naredim na javni ročni avtopralnici. 10 minut dela, se ustavim spotoma ko grem s šihta.
Ker pa živim v zelo meglenem delu Slovenije, se pa tudi spomladi in poleti čez noč na avtu nabereta navadni in cvetni prah, ki se zaradi vlage zelo oprimeta avta. Pa je potem najbolje kar oprati, da se dobro vidi ven.
Največkrat to naredim na javni ročni avtopralnici. 10 minut dela, se ustavim spotoma ko grem s šihta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
_Sajmon_ ::
Oprosti GupeM, kaj si mislil z "javna ročna pralnica"? Samopostrežna?
Nisem še slišal za brezkontaktno lasersko pralnico, tako da hvala TonyTony. Odkar imam par tednov nov avto, tuhtam kam naj ga peljem oprat (ponavadi sem ga vozil v pralnico blizu Amzsja na Dunajski), ker cvikam, da bom kaj pozabil izklopit (avtomatski menjalnik, samodejno odpiranje prtljažnika, samodejni brisalci, alarm...), tako da gruntam, da bi ga peljal kam na ročno pranje. Prejšnji avto sem morda 4, 5x/leto opral, tako da dam tudi kar euro več, pa sem v miru. Še kako priporočilo glede pralnice v LJ?
Nisem še slišal za brezkontaktno lasersko pralnico, tako da hvala TonyTony. Odkar imam par tednov nov avto, tuhtam kam naj ga peljem oprat (ponavadi sem ga vozil v pralnico blizu Amzsja na Dunajski), ker cvikam, da bom kaj pozabil izklopit (avtomatski menjalnik, samodejno odpiranje prtljažnika, samodejni brisalci, alarm...), tako da gruntam, da bi ga peljal kam na ročno pranje. Prejšnji avto sem morda 4, 5x/leto opral, tako da dam tudi kar euro več, pa sem v miru. Še kako priporočilo glede pralnice v LJ?
GupeM ::
Ročno samopostrežno avtopralnico sem mislil, ja. Tudi nekateri bencinski servisi jih imajo.
nejc_nejc ::
Ja samo moraš s seboj prinesti glavo za na štrajfiks, ker ti obstoječa uniči lak na avtu.
Comandante ::
sparklyslo je izjavil:
Rešitev je v tem, da tako kot npr. jaz, avto 3x letno opereš. aja pa ne vozim starih zanič krip, samo enostavno ne razumem, kaj nekaterim toliko pomeni zglancan avto - a gre kaj bolje, al samo ego trpi pred sosedi, če je gor prah. Pa ne podjebavam, da ne bo kdo narobe razumel...
Ja, saj eni tudi snega in ledu ne spucate iz stekel in strehe, preden se odpeljete.
Normalni pa pozimi 1x tedensko speremo avto, da kaj vidimo skozi stekla, da ni slane skorjice na vzvratnih ogledalih, da so kamere ciste in asistencni sistemi delujejo kot morajo. Vzame ti dobesedno evro in dve minuti.
TonyTony ::
Oprosti GupeM, kaj si mislil z "javna ročna pralnica"? Samopostrežna?
Na avtostop imaš za 35 eur komplet ročno pranje s sesanjem.
Naredijo kar v redu, razen če te moti, da so spregledali par cm pod spojlerjem.
Kolega sicer preko kuponkota pere za cca. 20 za ročno, ne vem imena.
Brezkontaktna pa je meni super, edino me skrbi, da ne bo na dolgi rok poškodovalo laka. Oprali pa so takoj, pa nisem bil naročen. Ene cca. 15 minut, verjetno pa odvisno od gužve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ročno pranje avtomobila (LJ)Oddelek: Na cesti | 847 (333) | nejc_nejc |
» | Katera avtomatična avtopralnica v LJ?Oddelek: Na cesti | 1253 (394) | Kodi |
» | AvtopralnicaOddelek: Na cesti | 6819 (1217) | con28 |
» | Pranje avtomobila doma (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25423 (14955) | radmannsdorf |
» | Visokotlacni cistilec za avto (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13204 (12111) | IL_DIAVOLO |