Forum » Pomoč in nasveti » Z mikrofona se na Asus novem PC SLIŠI ZVOK,na drugem novem PC Gigabyte pa NE - Problem DRIVER?
Z mikrofona se na Asus novem PC SLIŠI ZVOK,na drugem novem PC Gigabyte pa NE - Problem DRIVER?
WinXP ::
Pozdravljeni,z mikrofona se prek zvočnika na Asus novem PC SLIŠI ZVOK,na drugem novem PC Gigabyte pa NE - Problem DRIVER? Mikrofona sta nova in enaka. Uporabljam Windows 11 Enterprise,matični plošči od računalnikov pa sta:
Asus ROG STRIX B450-F Gaming II,kjer se ZVOK IZ MIKROFONA SLIŠI (poglejte slike) in Gigabyte AORUS B450 Elite V2,kjer se ZVOK IZ MIKROFONA NE sliši. Prosim poglejte slike preden odgovorite. Bi bil kriv DRIVER (gonilnik)?
Vnaprej hvala za pomoč !
Asus ROG STRIX B450-F Gaming II,kjer se ZVOK IZ MIKROFONA SLIŠI (poglejte slike) in Gigabyte AORUS B450 Elite V2,kjer se ZVOK IZ MIKROFONA NE sliši. Prosim poglejte slike preden odgovorite. Bi bil kriv DRIVER (gonilnik)?
Vnaprej hvala za pomoč !
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Driverji ki so nameščeni so sneti dol z uradne Gigabyte spletne strani...
predi ::
Smiselno bi bilo navesti tudi za katera mikrofona gre. Da nimata slučajno fizičnega stikala za mute..
Prilagam sliko iz katere je razvidno za katera dva mikrofona gre. Sem pogledaal pa nimata fizičnega stikala za mute. Prvi na Asusu dela,ker ima (razvidno iz treh slik priloženih zgoraj) v Device Managerju opcijo Mic "REAR" pri Gigabyte pa te opcije v Device Managerju NI.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
Če izberem "poslušaj to napravo - listen this device" potem močno piska...
val46 ::
Malo smešno...ampak, a si poskusil zamejati mikrofona? Al ti noben od teh dveh ne deluje na tistem računalniku z Gygabite matično?
Noben od teh dveh ne deluje na Gigabyte,ker v Device Managerju (slika 1 in slika 2 zgoraj) nima opcije Mic "REAR" in Mic Front,kot je prikazano pri Asusu na sliki zgoraj.
Han ::
Novejše Realtek šoferje za ALC892 avdio procesor na Gigabyte plati najdeš na Realtek strani:
https://www.realtek.com/Download/List?c...
Še novejše - Realtek High Definition Audio Drivers 6.0.9709.1 - ki so tudi za Windows 11, lahko snameš na povezavi spodaj. Geslo za razpakirat RAR datoteko je 123.
https://pixeldrain.com/u/3W3yK7AE
https://www.realtek.com/Download/List?c...
Še novejše - Realtek High Definition Audio Drivers 6.0.9709.1 - ki so tudi za Windows 11, lahko snameš na povezavi spodaj. Geslo za razpakirat RAR datoteko je 123.
https://pixeldrain.com/u/3W3yK7AE
Enako je po namestitvi drugih driverjev,zvok ko govorim v mikrofon se ne sliši iz zvočnika,pa sem probal dati na "Listen this Device",kot je rekel mitkos,pa sedaj deluje ampak z echom (z odmevom) drugače ne gre. Asus ima boljše to,da ima funkcijo v programu Realtek Audio Control da prikaže napis "Mic in at REAR" ali Front,kdor uporablja spredaj audio...
Pri Asus matični plošči oz. na njeni zvočni kartici lahko dam zvok 30dB + Boost na Gigabyte pa samo na 10 dB + Boost,pa že piska oziroma če dam EDINO opcijo ki deluje na Gigabyte z "Listen this Device" z odmevom na 30 dB+ spušča le-ta oglušajoč močen piskajoč zvok,čeprav tudi sebe slišim ampak veliko manj,zato imam za Gigabyte zvočno kartico naštimano samo 10 dB+ Boost ampak kot sem rekel ne morem pa normalno govoriti,samo z odmevom,ko je vklopljena funkcija "Listen this Device" na DFX.
Evo zakaj mi je Asusov default program bolj všeč (slika 1) VS. slika 2
Prosim poglejte slike. Hvala.
Pri Asus matični plošči oz. na njeni zvočni kartici lahko dam zvok 30dB + Boost na Gigabyte pa samo na 10 dB + Boost,pa že piska oziroma če dam EDINO opcijo ki deluje na Gigabyte z "Listen this Device" z odmevom na 30 dB+ spušča le-ta oglušajoč močen piskajoč zvok,čeprav tudi sebe slišim ampak veliko manj,zato imam za Gigabyte zvočno kartico naštimano samo 10 dB+ Boost ampak kot sem rekel ne morem pa normalno govoriti,samo z odmevom,ko je vklopljena funkcija "Listen this Device" na DFX.
Evo zakaj mi je Asusov default program bolj všeč (slika 1) VS. slika 2
Prosim poglejte slike. Hvala.
Asuska ima precej boljši zvočni procesor.
Če želiš prek Gigabyte plate enak učinek, boš moral vanjo vtaknit PCIe zvočno kartico primerljive kvalitete, Asus Xonar SE ali boljšo.
Če želiš prek Gigabyte plate enak učinek, boš moral vanjo vtaknit PCIe zvočno kartico primerljive kvalitete, Asus Xonar SE ali boljšo.
Mah,če bi samo pisalo v default programu Realtek Audio Console MIC in at "REAR" in MIC in at "Front" tudi na Gigabyte kot na Asuski bi dal TO OPCIJO, pa ne bi bilo problemov,tako pa zdaj uporabljam na Gigabyte zvočni kartici mikrofon z ODMEVOM,ker če to izključim,ni zvoka iz mikrofona... Dobro da sem še to uspel uštimati... Hvala za nasvete in pomoč. Pozdrav!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
Imaš na Gigabyte priklopljen kabel za front audio panel?
Zadevo lahko rešiš z boljšo zvočno kartico ali USB mikrofonom.
Zadevo lahko rešiš z boljšo zvočno kartico ali USB mikrofonom.
Ne,kabel imam vklopljen zadaj v REAR Panel,sem poskusil tudi spredaj na Front Panel pa je isto - zvočnik spušča oglušajoč piskajoč zvok če dam tudi manj kot 30 dB Boost Microphone, zato imam naštimano na 10 dB, kjer se le malo sliši piskajoč zvok, bolj se sliši mene z Echom (odmevom) najboljše pa bi bilo da ne dam NIČ dB mikrofon Boost-a, potem lahko dam bolj na glas zvočnik, ker če je mikrofon preblizu zvočnika, zvočnik spušča še bolj piskajoč zvok,dosti je že da moj glas odmeva ko govorim v mikrofon na zvočniku...
Nisem vedel da obstajajo tudi USB mikrofoni, kupil sem pač dva enaka mikrofona (z 3,5 jack) za vštekat odzadaj v zvočno kartico in to je to.
Zdaj je kar je in zvočnik moram utišati,ker če je preveč na glas tuli. Ko pa poslušam pesmi na računalniku pa mikrofon dam na Mute, ali mu zmanjšam dB,da ne odmeva in ne piska oziroma ne tuli.
Nisem vedel da obstajajo tudi USB mikrofoni, kupil sem pač dva enaka mikrofona (z 3,5 jack) za vštekat odzadaj v zvočno kartico in to je to.
Zdaj je kar je in zvočnik moram utišati,ker če je preveč na glas tuli. Ko pa poslušam pesmi na računalniku pa mikrofon dam na Mute, ali mu zmanjšam dB,da ne odmeva in ne piska oziroma ne tuli.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MikrofonOddelek: Pomoč in nasveti | 1161 (997) | FPSGamer |
» | Težave z zvočno karticoOddelek: Zvok in slika | 2775 (2526) | MaticKregar |
» | Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zvočne kartice | 8228 (7023) | matjash |
» | Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8632 (5183) | Gandalfar |
» | nasvet:8RDA+ ali NF7Oddelek: Kaj kupiti | 1734 (1282) | Caligula |