» »

iPhone MMS na A1

iPhone MMS na A1

ExSpirit ::

Uporablja morda kdo iPhone na A1 in lahko pošilja MMS sporočila? Jaz imam v nastavitvah pri eSIM "Mobile Data Network" le "Mobile data" nastavitve, za MMS nimam možnosti vnosa podatkov. Na tehnični pomoči pravijo, da se zadeva avtomatsko nastavi in da drugega ne morejo naredit. Včasih vem, da so pošiljali Configuration profile na telefon, ki je dodal profil v iPhone in se je potem dalo nstavljati, ampak na tehnični pomoči sem 3x vprašal, nihče o tem ne ve nič in ne pišiljajo ničesar, na voljo so le podatki za ročni vnos... Ima kdo kakšno idejo kako priti do teh nastavitev?

Snzh ::

Cudne mas te nastavitve. Jaz imam APN: internet in potem nek password. Dela mi pa vse B.P. Probaj dat reset settings tamle spodaj. Drugace pa do nastavitev o katerih govoris, ne mores dostopati.

Aha. Ja če resetiram je zgoraj samo internet in ko sem to imel, mi ni delalo nič, nisem imel sploh signala. Vem da včasih se je preneslo profil, ki je imel vse nastavitve (recimo za HOT, ki deluje pod A1, se še vedno prenese in naredi profil) in si lahko tudi spreminjal nastavitve, izgleda da odkar je A1 je le še to in naj bi delalo zgolj s temi nastavitvami (bom stestiral še enkrat čez nekaj tednov, včeraj mi iz iPhona na iPhone ni poslalo slike, bom probal še na Android poslat nekaj).

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

buttcrack ::

Danes dobil od A1 opcijo za 7.5€ prešaltat k njim. Trenutno sem na HOTu, kjer MMSji niso podprti, če sem prav razumel, naj bi na A1 delalo to BP?

vinkop ::

na A1 in bobu mms-i delujejo, za HOT pa ne vem, ker ga še nisem imel.

govoril sem za IOS, prejmeš ga, pošiljat jih pa ne moreš preko HOTa.

zee ::

Zakaj ne bi uporabljal poljubne aplikacije za instant sporočanje tipa Whatsapp ali Signal? MMS je močno zastarela tehnologija.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Sprašujem, če deluje. Zakaj bi moral nekomu vsiljevat neke aplikacije, če pa že ima vsak tako po defaultu nameščeno.

En uporablja FB, drug viber, tretji WA, nekateri celo signal... zato je seveda najboljš da imaš kar vse ane. Sedi 5.

CallMeAl ::

Pred časom sem tole raziskoval in mi je bilo razloženo, da mora operater mastno plačati Appleu, da v iOS za tega operaterja vnesejo pravilne nastavitve za MMS. Če tega ne plačajo, se ob vsaki nadgradnji ali pa factory resetu nastavitve povozijo in MMS ne delajo, tako da je treba vsakič ročno nastavljati. Brez tega ti lahko nekdo pošlje MMS (mogoče niti ne ve, da je sporočilo konvertiralo v MMS) in ne pride čez. Pač še en Appleov način nagajanja in izsiljevanja več denarja (tako kot v preteklosti s polnilci/kabli in vsem ostalim zaklepanjem SW). Se pa na srečo to spreminja, zdaj so celo posvojili RCS, če prav razumem... MMS je pa res za na smetišče zgodovine, ampak se bo najbrž še nekaj časa uporabljal.

buttcrack je izjavil:

Sprašujem, če deluje. Zakaj bi moral nekomu vsiljevat neke aplikacije, če pa že ima vsak tako po defaultu nameščeno.

En uporablja FB, drug viber, tretji WA, nekateri celo signal... zato je seveda najboljš da imaš kar vse ane. Sedi 5.

Zato ker MMS še v zlatih časih (okrog leta 2000) ni deloval zanesljivo takrat še na neki Nokiji, kaj šele zdaj. Povej mi tudi, ko ti uspe uspešno poslati MMS iz tujine v Slovenijo ali obratno. Vsakemu svoje sicer.

v čem je point parlamentirat kaj kdo uporablja? A žena ne da?

Samo zanimalo me je ali na A1 lahko pošiljaš z iosa MMS, ker na HOTu jih ne.

Tako je ja, na HOT jih ne moreš, ker je virtualni operater.

Na A1 naj bi jih pošiljalo, ampak jaz sem sedaj poskusil poslati eno sliko na drug iPhone in je ne dobi (bom poskusil še na Androida, ko ga dobim). Ne moreš pa nikjer nastaviti nastavitev za MMS, ker pod nastavitvami je možen vnos le Mobile data podatkov.

Sicer pa ena zadeva, ki se mi je zgodila ob prenosu številke. Nisem imel signala, zato sem uporabil nastavitve iz interneta (APN: "internet.simobil.si", Uporabniško ime: simobil, Geslo: internet) in imel sem signal in zadeva je delovala... Ampak sem kmalu opazil, da imam omejen download speed na mobilnih podatkih na cca 2 Mbps (pa nisem prekoračil limitov). No na koncu sem ugotovil, da ravno zaradi teh nastavitev in sedaj sem jih pobrisal in imam provzete nastavitve (take, ki jih tudi A1 objavlja), torej vse prazno razen APN je "internet" in vse deluje - imam omrežje, klici delujejo, internet deluje s polno hitrostjo... Za MMS pa kot rečeno, še nisem uspel stestirat dokončno.

kje pa ima A1 objavljene nastavitve ?? Jaz sem našel vse take z uporabniškim imenom in geslom....

OutOfTheBox ::

zee je izjavil:

Zakaj ne bi uporabljal poljubne aplikacije za instant sporočanje tipa Whatsapp ali Signal? MMS je močno zastarela tehnologija.

Zato ker obstajajo ljudje, ki teh aplikacij nimajo in je edina pot da jim pošlješ slikovni medij preko MMS-a. In ne, na iOS pri HOT operaterju MMS-ji ne delujejo (so obljubljali ampak iz tega ni bilo nič - baje je to na strani Appla da se zrihta ampak zgleda da nočejo).

Zgodovina sprememb…

ExSpirit je izjavil:

Tako je ja, na HOT jih ne moreš, ker je virtualni operater.

Na A1 naj bi jih pošiljalo, ampak jaz sem sedaj poskusil poslati eno sliko na drug iPhone in je ne dobi (bom poskusil še na Androida, ko ga dobim). Ne moreš pa nikjer nastaviti nastavitev za MMS, ker pod nastavitvami je možen vnos le Mobile data podatkov.

Sicer pa ena zadeva, ki se mi je zgodila ob prenosu številke. Nisem imel signala, zato sem uporabil nastavitve iz interneta (APN: "internet.simobil.si", Uporabniško ime: simobil, Geslo: internet) in imel sem signal in zadeva je delovala... Ampak sem kmalu opazil, da imam omejen download speed na mobilnih podatkih na cca 2 Mbps (pa nisem prekoračil limitov). No na koncu sem ugotovil, da ravno zaradi teh nastavitev in sedaj sem jih pobrisal in imam provzete nastavitve (take, ki jih tudi A1 objavlja), torej vse prazno razen APN je "internet" in vse deluje - imam omrežje, klici delujejo, internet deluje s polno hitrostjo... Za MMS pa kot rečeno, še nisem uspel stestirat dokončno.

z ios na ios nisem probaval, sem pa poslal uspešno iz ios na android.

Zgodovina sprememb…

vinkop je izjavil:

kje pa ima A1 objavljene nastavitve ?? Jaz sem našel vse take z uporabniškim imenom in geslom....

https://www.a1.si/pogosta-vprasanja/tel...

buttcrack je izjavil:

z ios na ios nisem probaval, sem pa poslal uspešno iz ios na android.

Ja recimo zdaj ko gledam Moj A1 app, mi napiše tam poslani MMS sporočila: 2, tako da očitno je poslalo tisti sliki ampak ne vem, zakaj nisem prejel na drugem iPhonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ExSpirit ()

bm1973 ::

OutOfTheBox je izjavil:

In ne, na iOS pri HOT operaterju MMS-ji ne delujejo (so obljubljali ampak iz tega ni bilo nič - baje je to na strani Appla da se zrihta ampak zgleda da nočejo).

Apple ni nič kriv, HOT ne zna nekaj nastavit.

Če MMSi delujejo pri ostalih operaterjih...

Pač izgovor malega na nekoga velikega...

Čist možno, sam da se to vleče že odkar HOT obstaja, ne vem če se res niso nikol potrudili tega sami popravit.

Ali storitev MMS deluje na napravah iPhone/iOS?
Za uporabo v Sloveniji odhodna MMS sporočila na Applovih napravah še ne delujejo. Dohodna MMS sporočila delujejo brez težav.

Prav tako ne delujejo MMS sporočila med gostovanjem v tujini. To velja tako za odhodna kot dohodna MMS sporočila. Hkrati zaenkrat med gostovanjem v tujini ne deluje hotspot.

Težava je povezana z nastavitvami na strani Apple-a. Trudimo se in upamo, da bo podjetje Apple težavo čimprej odpravilo. Za nevšečnosti se uporabnikom iskreno opravičujemo.

Samo hiter update, danes sem dal HOT SIM v Android talefon in poslal MMS iz iPhona (A1 operater) in je Android uspešno dobil sliko.
Sem prestavil HOT SIM v iPhona in poslal MMS iz iPhona (A1 operater) in na iPhone slike ne dobim (kar je čudno, ker prejemati bi moral tudi na HOT iPhonu).

No kakorkoli, v glavnem SIM A1 na iPhonu pošlje MMS sporočilo (kar je bilo glavno vprašanje) s privzetimi nastavitvami (torej v nastavitvah pod Mobile Data je le pri APN internet, ostali dve polji prazni in deluje vse kot mora).

Nikonja ::

Totalni brainfuck mi je da nekdo danes uporablja MMS.... posebej ko 99% ljudi ima Viber ali Whatsup ali celo oboje. Čisto nikoli še nisem doživel da nekod nima vsaj enega od teh dveh, ampak ej...

posebej ko 99% ljudi ima Viber ali Whatsup ali celo oboje.

Izberi 1000 naključnih ljudi iz populacije 60+ in bo ta številka veliko manjša.

Nikonja je izjavil:

Totalni brainfuck mi je da nekdo danes uporablja MMS.... posebej ko 99% ljudi ima Viber ali Whatsup ali celo oboje. Čisto nikoli še nisem doživel da nekod nima vsaj enega od teh dveh, ampak ej...

več kot polovica ljudi 40+ let ima možnost pošiljanja in prejemanja slik samo preko MMS-a....zadeva je malo zastarela,ampak še vedno procentualno to uporablja največ ljudi na svetu...

Nikonja je izjavil:

ko se boš končno zavedal, da nisi sam na svetu in nismo vsi enaki, ti bo precej lažje marsikaj razumet.

OutOfTheBox je izjavil:

Moji sorodniki in znanci v tej starostni kategoriji imajo oboje in še FaceTime ter seveda email. Zelo zadovoljni, ko jim razložiš, da na domačem wifi omrežju to ne stane nič, pa kako enostavno je to uporabljati. Ravno danes sem dobil po WhatsAppu video od sedemdesetletnika. Pokaži mi, kako to narediš z MMSom.
zee

Bonus: Video sem dobil iz Slovenije na telefonsko številko v Združenih arabskih emiratih. Enak video so preko WhatsAppa, različnih platform (iOS, Android) in operaterjev (A1, HoT, Telekom) dobili še ostali člani razširjene družine. Brez nekega zajebavanja.
zee

zee je izjavil:

Bonus: Video sem dobil iz Slovenije na telefonsko številko v Združenih arabskih emiratih. Enak video so preko WhatsAppa, različnih platform (iOS, Android) in operaterjev (A1, HoT, Telekom) dobili še ostali člani razširjene družine. Brez nekega zajebavanja.

še eden, ki misli, da če njegova " žlahta " obvlada socialna omrežje, da je potem samoumevno za vse ???

zee je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Moji sorodniki in znanci v tej starostni kategoriji imajo oboje in še FaceTime ter seveda email. Zelo zadovoljni, ko jim razložiš, da na domačem wifi omrežju to ne stane nič, pa kako enostavno je to uporabljati. Ravno danes sem dobil po WhatsAppu video od sedemdesetletnika. Pokaži mi, kako to narediš z MMSom.

Nikjer nisem napisal da starejši teh aplikacij ne uporabljajo, ampak v manjši meri kot mlajši. Imaš pač srečo da imaš opravka s takimi ljudmi ki so se pripravljeni naučiti nekaj novega oz. pa da vidijo dodano vrednost v teh aplikacijah.

Zgodovina sprememb…

Predvsem smo si vzeli čas, dosti časa, da smo jim razložili, kako uporabljati zadevo.
zee

in kdor nima časa, volje ali druge osebe nimajo ne tega ne onega pa je MMS death proof, OK?

Tene ::

zee je izjavil:

Samo ne Metin Whatsapp, kjer vse meta podatke prodajo oglaševalcem, celo koliko in kdaj smo na tel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tene ()

Signal.
zee

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
55401346147 (2014) Ganon
»

MMS Ne deluje na iPhone pri HoT

221445 (870) nokiauser
»

Vzamemo Bob ali Hot Telekom ? (strani: 1 2 )

6117689 (11650) Lonsarg
»

MMS problem (strani: 1 2 )

6217270 (13359) mojsterleo

Več podobnih tem