» »

Večja pokritost z WiFi signalom

Večja pokritost z WiFi signalom

Denji85 ::

Zdravo. Imam od telemaha router Ubee na eni strani hiše in rabim pokriti še drugi del hiše sepravi na kontra strani. Po hiši imam napeljane UTP kable. A je kaka druga opcija kot da nabavim še en modem in jih med sabo bridgam? Repetitor dvomim, da bo dobro delal tam ker bo sigurno presibek signal skozi toliko zidov in armirano betonsko plato. Če mi ostane samo modem kateri so kul?

Ales ::

Ne rabiš še en modem, pač pa wi-fi dostopno točko oz. access point. Ko praviš, da imaš razpeljane UTP kable - lahko povežeš Ubee in novo dostopno točko s kablom?

Jo. Potlej kupim access point?

starfotr ::

Še bolje sistem večih dostopnih točk, mesh sistem, povezanih s kabli.

Za mesh berem ja.

Fora je, da imam vecjo hiso v katerem imam 4 pocitniska stanovanja. V enem sem jaz in ta Ubee pokrije 3 razen enega ne.

Access point ce kupim je izolirano omrezje za goste kar je kul. Ta Ubee mi nudi 5g in 2.4g omrezje. A ce jaz koristim 5g in dam za goste 2.4g a to pomeni, da nemorejo dostopati do mojih naprav?

A se da kako ta Ubee spimpat da imam ločeno omrežje za turiste? Pa eno omrežje zase.

starfotr ::

Resno? Oddajaš turistom in ti je škoda 200 eur?

Škrt sm ??

A če kupim mesh sistem isto lahko izoliram omrežje an? Bom potlej raje to kupil. 2 delni mesh sistem pa je.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4128 129 130 131 )

Oddelek: Kaj kupiti
65111277542 (4915) damirj79
»

Kateri Mesh sistem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10116275 (2595) dvihtelic
»

Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6034602 (4441) 135063
»

Počasen wi fi

312885 (1713) Laki_lai k
»

Nadgradnja wifi: mesh ali zmogljivejši router (strani: 1 2 )

626378 (5320) Lonsarg

Več podobnih tem