Forum » Pomoč in nasveti » Obnovitev podatkov napacen format Fat32 vs exFat
Obnovitev podatkov napacen format Fat32 vs exFat
Picajzl ::
Pozdravljeni. Na potovanju sem v kameri Akaso brave 4 ki zahteva FAT32 format po pomoti imel kartico v exFat formatu. Kamera ni javila nobene napake in bil sem mnenja da se posnetki normalno snemajo na kartico.
Ob poskusu pregleda videov doma pa se je zataknilo.
Uporabil sem ze "stellar data recovery" program, vendar je rezultat po obnovitvi enak (corrupted file or wrong format nekaj takega vsi predvajalniki vrzejo). Zanima me ce je to sploh mozno obnovit za nas navadne smrtnike ali ne (z razumljivimi stroski), predno placam kake boljse programe ali izgubim se vec ur s tem. Videi so mi zelo pomembni, neponovljivi.
Hvala in lep pozdrav
Ob poskusu pregleda videov doma pa se je zataknilo.
Uporabil sem ze "stellar data recovery" program, vendar je rezultat po obnovitvi enak (corrupted file or wrong format nekaj takega vsi predvajalniki vrzejo). Zanima me ce je to sploh mozno obnovit za nas navadne smrtnike ali ne (z razumljivimi stroski), predno placam kake boljse programe ali izgubim se vec ur s tem. Videi so mi zelo pomembni, neponovljivi.
Hvala in lep pozdrav
kloko ::
Počasi, picajzl, počasi. Ti sploh ne veš, kaj je z zapisi narobe in se kar zaletiš v "data recovery". Pri tebi je lahko kamera popolnoma regularno zapisala vse na kartico, le branje dela težave iz kakršnegakoli razloga. Mogoče tvoj video predvajalnik ne podpira formata kodiranja video posnetkov?
Prva stvar, če so podatki na nekem mediju "pomembni, neponovljivi", je da ne storiš ničesar, dokler nimaš natančnega načrta, kaj je treba. Dober plan je ta, da se najprej naredi popolna kopija problematičnega medija na drugo lokacijo, najbolje enak medij, in se tam igraš.
Prva stvar, če so podatki na nekem mediju "pomembni, neponovljivi", je da ne storiš ničesar, dokler nimaš natančnega načrta, kaj je treba. Dober plan je ta, da se najprej naredi popolna kopija problematičnega medija na drugo lokacijo, najbolje enak medij, in se tam igraš.
Datoteka je (.mov) dokaj standardna, ne odpre je windows media player, bsplayer, vlc player. Povsod isti rezultat. Podpirajo .mov ker sem posnetke ze prenasal iz kamere in delujejo v vseh omenjenih. tudi na kameri ne predvaja.
A ti videov ne predvaja ne v kameri direktno in ne v kompu?
Tako je.
PS(Micro SD cartica je manj kot 1 leto stara, ni bila v vodi ali kako drugace poskodovana (vrocina, hlad ali tresljaji, obraba) 64gb (na njo je bilo skupno zapisano manj kot 120gb podatkov skozi cas, ni bila polno obremenjena (>80% zapisana), tako da sem dokaj preprican da s kartico ni nic narobe (sem se v preteklosti ze ubadal s poskodovanim diskom, to ne kaze podobnih znakov okvare.)
DamijanD ::
Škoda, ker nisi med potovanjem niti enkrat na sami kameri preveril ali je kaj posneto...
Jaz bi drugače vzel drugo kartico in jo ponovil napako: torej napačen format, posneti en video in potem preveriti v kameri in na PCju - samo toliko, da vidiš, če dobiš isto situacijo.
Jaz bi drugače vzel drugo kartico in jo ponovil napako: torej napačen format, posneti en video in potem preveriti v kameri in na PCju - samo toliko, da vidiš, če dobiš isto situacijo.
Škoda, ker nisi med potovanjem niti enkrat na sami kameri preveril ali je kaj posneto...
Ja zelo na tesno je bilo s casom, pa tudi ce bi preveril takoj ko sem naredil posnetke (serija posnetkov pod vodo kaka ura), bi bilo zal ze porepozno, bi moral prej kartico preveriti, sem pa pricakoval tudi kak error ce je napacen format, je pa kamera bila pred tem pri punci in je uporabljala za telefon brez moje vednosti in se je format zamenjal, ker sam nisem imel nobenega namena spreminjati formata po prvi spremembi na FAT32 ravo da ne pride do cesa takega.
sbawe64 ::
Zelo verjetno kamera sploh ni ničesar zapisala na kartico.
Oz. vzemi eno drugo kartico, format v fs exfat, posnami 30s testni video in poglej, kaj je potem na kartici, če sploh kaj.
Test disk, getdataback.
Btw, posnetki na fat32 medij so lahko veliki do 4Gb, omejitev fs.
https://support.akasotech.com/hc/en-us/...
Oz. vzemi eno drugo kartico, format v fs exfat, posnami 30s testni video in poglej, kaj je potem na kartici, če sploh kaj.
Test disk, getdataback.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Zelo verjetno kamera sploh ni ničesar zapisala na kartico.
Test disk, getdataback.
Hvala vsem za odgovore. Getdata ne uspe popraviti posnetkov. V windows properties ni skoraj nobenih podatkov v zavihku properties-details o corrupted videih medtem ko na starejsih videih so (seveda iz iste kamere in kartice in pravilen format).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hikvision, 5MP IP kameraOddelek: Kaj kupiti | 8372 (3893) | b3D_950 |
» | Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 37525 (12581) | LuIK |
» | GoPro "alternativa"? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 38616 (13627) | BivšiUser2 |
» | Ne gre formatirat micro SDHC 32GB karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 3369 (3029) | ender |
» | Nakup VIDEOKAMERE - z zapisovanjem na...?Oddelek: Kaj kupiti | 3737 (3048) | franci |