» »

Rjasta cev radiatorja

Rjasta cev radiatorja

SVGA ::

Živijo, na obisku pri družinski prijateljici sem videl da ima rjo na odvodni cevi radiatorja (verjetno zato, ker se nahaja blizu WC školjke in gre občasno kaj vode gor).

Je v najemu in se iz tega stanovanja izseli drugo leto. Kako vam izgleda, bo cev spuščala prej? Ali delam paniko za brezveze?

Naj samo dam kakšno najlon vrečko čez? Ali prebarvam tisti grd košček? Ali kar zakitam čez? Kako bi na hitro začasno rešil?

• spremenil: SVGA ()

zooos ::

Reče naj najemodajalcu naj uredi.
Saj je vendar v najemu.

Če ne bo uredil bo pač v njegovem stanovanju poplava.

Sicer pa te stare cevi so dokaj debele in mislim da tista rja na sliki ni kaj prida globoko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zooos ()

HrščPščvnk ::

Z brusnim papirjem ali fleksarco postrgaj rjo in pobarvaj z barvo za železo...
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

SVGA ::

Gre za starejšo gospo ki se ne znajde, zato bi jaz to na hitro uredil (najemodajalec neodziven). Sem mislil malo z brusnim papirjem postrgat in nahitro malo poštrihat ali pa kar zakitat čez, samo se bojim brusti, da ne poglobim zadeve. Če ne, raje pustim kot je. Pa hvala za odgovora.

Utk ::

Nimaš kaj kitat. Zdrgni in pobarvaj.
Ne boš čez prišel, sigurno ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Pred časom sem tudi že uporabil namensko profesionalno sredstvo Ferrosan s katerim sem zelo enostavno odstranil rjo...
https://www.merkur.si/antikorozijski-pr...

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

SVGA, ta rja na cevi je površinska in bo še leta (desetletje) trajalo, da bo pregrizla cev, tako da brez panike.
Jeklene cevi prej prerjavijo pri kakšnih prebojih skozi steno, kjer niso bile nikoli barvane.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

predi ::

Jaz se s Ferrosanom nisem upal radiatorskih cevi mazat. Enkrat sem pozabil v njem en vijak za akcijsko kamero. Ga ni bilo več notri po par dneh. Še pločevinasto posodo, v kateri sem ga potapljal, je razžrlo in šlo ven do druge pločevinke zraven. Se mi zdi, da je bil tisto bencin za čiščenje - je izhlapel do takrat, ko sem pogruntal. Vprašanje kaj se zgodi, če pride v stik s kakšno medeninasto matico na ceveh. Pri nas so takšne povsod. Pa ventili tudi..

cortez ::

rja je še najmanjši problem...

fikus_ ::

Ferosan naneseš na povrsino in v nekaj urah se posuši, ne pa da pustis kaj v njem.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

S krpo ga naneseš na cev, po nekaj urah (npr 6 ur) obrišeš če se ne posuši (odvisno od temperature in zračne vlage v prostoru)...

fujtajksel ::

Mogoče rajši Wurth rust converter?
Za "na hitro" pa obstaja bela (ali druge) barve, obična ali sprej piksna, za direktno uporabo čez obrušeno rjo, ima verjetno kaj takega že notri.

cortez ::

-pobrusit.
-obrisat z alkoholnim kisom
-suho obrisat
-2x temeljna bela barva

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barva za radiatorje

Oddelek: Loža
151362 (290) eventyrer