» »

Barva za radiatorje

Barva za radiatorje

Dtrader ::

Katero znamke bele barve za radiatorje priporočate, da kasneje na postane rumenkasta?
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

peaks ::

tessarol emajl za radiatorje....
ampak vedno malo potemni s časom. Mogoče bi belino vzrževal, da bi jih vsaj 1x na teden obrisal, predvsem v kurilni sezoni, da se prah ne peče gor....ne vem...

pwn3rrr ::

Uporabi belo barvo za avtomobile (pojdi v Mavrico in ti bodo zamešali), po parih letih še vedno snežno bela. Tessarol emajli po parih letih vsi malo porumenijo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pwn3rrr ()

Aha, hvala. Sem slišal, da tista namenska za radiatorje ni OK...

Machete ::

Ne zapeče se prah gor, UV valovanje sonca jo porumeni.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Hangman ::

Ker je tema že malo starejša, bi preveril, ali je kakšna sprememba. Se pravi, sem sredi obnove radiatorjev oz. nekatere bom tudi zamenjal. Ob vsakem radiatorju bi rad tudi prebarval cevi, saj se na nekaterih mestih že lušči barva.

Katero (belo) barvo priporočate? Domnevam, da bo dovolj en čopič s katerim barvo razmažem po cevi? Kako pa je s staro barvo... bi jo bilo treba prej zdrgniti s cevi ali se nova barva nanese kar po stari?

starfotr ::

https://www.helios-deco.com/sl/izdelki/...

https://www.helios-deco.com/sl/izdelki/...

Temelj je v redu? Ker če ni, moraš zbrusit rjo do čiste kovine in nato najprej premazat s temeljno, nato šele z belo. In z nitro razredčilom je treba prd barvanjem vse razmastit.

Vse ti piše v tehnični dokumentaciji. In morda bi se izogibal "bio" verziji.

fikus_ ::

Barvo na ceveh zbrusiš s smirkovim papirjem. Kupi 80-100 granulacijo smirkovega papirja na tekstilni/platno osnovi. Natrgaš jih na trakove široke nekaj cm in dolge 30-40 cm, daš okrog cevi in izmenično vlečeš konca papirja ter tako odstraniš barvo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Še eno vprašanje glede barvanja.

Mojster mi je sedaj končno zamenjal par radiatorjev, ki so bili res potrebni menjave. Ker je blok letnik '82 seveda ni šlo tudi brez "težav" s kompatibilnostjo, in sicer: V dnevni sobi sem imel prej nizki radiator (višina 400 mm) in tudi cevi so postavljene za ta radiator. Sedaj pa sem na te cevi priklopil višji (višina 600 mm) radiator, kar pomeni 20 cm razlike v višini. Ker mojster nikjer ni mogel dobiti ustrezen ekscenter (podaljšek za korigiranje 20 cm), je zadevo improviziral in skupaj zvaril bakreno cevko, ki sedaj povezuje radiatorsko cev in radiator. Tale bakrena cevka je sedaj rjave barve in kot taka tudi izstopa (potrebujete sliko?). Se jo lahko prebarva z barvo za radiatorje ali je zato potrebna kakšna druga barva? Kolikor vem radiatorji niso iz bakra, zato vprašam. Da se ne bo potem sredi kurilne sezone začela barva topiti ali kaj podobnega.

Assass1n ::

Jaz sem železno in bakreno cev prebarval s navadnim tesarolom od heliosa in po 10 letih še vse ok. Dobro očisti in pobarvaj na baker se bo vse lepo prijelo.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Utk ::

Če ne kuriš drv na 90 stopinj in če so železne, ni tam neke strašne temperature. Ko beliš steno, pobarvaš še cevi z jupolom in bo čist v redu.
Bakrene so bolj zajebane, ker se težje gor kaj prime.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Pojdi v prvo trgovino z barvami in vprašaj za barvo za radiatorje. Sedaj so na vodni osnovi, dobil jo boš in še en malo boljši čopič, ki ne pušča dlak ter en abdek trak in veselo na delo.

Nič drugega ni dobro, samo barva za avtomobile...

Kot ste priporočali, sem kupil Tessarol akril emajl od Heliosa (enaka pločevinka, kot je na linku zgoraj).
Kar sem mislil, sem prebarval. Še vedno pa mi je ostalo veliko barve.

Zanima me, ali se ta barva obnese tudi pri barvanju vrat hladilnika? Je morda kdo probal?
Zaradi premikanja spominkov z magnetki so vrata spisana in bi jih rad osvežil, toliko da porabim barvo.

Na pločevinki se omenja samo barvanje radiatorjev, nobenih drugih predmetov. Zato vprašam, ali se lahko barva še kaj drugega ali samo radiatorje.

Dvomoim, da bo gladko kot sedaj. Če pa že boš barval, prej potegni s smirkovim papirjem, da bo hrapavo.

eventyrer ::

Hangman je izjavil:

Kot ste priporočali, sem kupil Tessarol akril emajl od Heliosa (enaka pločevinka, kot je na linku zgoraj).
Kar sem mislil, sem prebarval. Še vedno pa mi je ostalo veliko barve.

Zanima me, ali se ta barva obnese tudi pri barvanju vrat hladilnika? Je morda kdo probal?
Zaradi premikanja spominkov z magnetki so vrata spisana in bi jih rad osvežil, toliko da porabim barvo.

Na pločevinki se omenja samo barvanje radiatorjev, nobenih drugih predmetov. Zato vprašam, ali se lahko barva še kaj drugega ali samo radiatorje.

ne packaj k boš naredil sranje.
Če te vrata hladilnika motijo raje pojdi v Merkur po neko lepo samolepilno folijo z motivom, ki ti je všeč ni jo nalepi na vrata. Ne barvaj ker bo nagnusno.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Beljenje notranjih sten

Oddelek: Loža
4523715 (5486) lonewolf_
»

Brušenje sten

Oddelek: Loža
3515786 (5410) gruntfürmich