Forum » Loža » Kaj je spletnim trgovcem?
Kaj je spletnim trgovcem?
Hangman ::
Preko neke spletne trgovine sem naročil par artiklov z dobavnim rokom 1-7 dni. Po mailu sem prejel potrdilo o oddanem naročilu, ki je ponavadi avtomatično generirano.
Zdaj je od oddaje naročila minilo že 12 dni. V tem času nisem dobil maila, da bi bili artikli odposlani ali da se je spremenil dobavni rok ali karkoli... niti enega maila nisem prejel.
Včeraj sem trgovcu poslal mail, da me zanima status naročila. Danes bi pričakoval vsaj kakšen odgovor, vendar tudi tega še nisem prejel.
Kaj se dogaja, ne vem. Sprašujem se, ali je trgovec samo na dopustu (dvomim, da se je zaradi tega ustavilo) ali čaka na dobavo in bo potem kaj sporočil ali pa preprosto sploh ni resen.
Sedaj sem popolnoma enake artikle zasledil pri drugem trgovcu, vendar ta zahteva plačilo vnaprej. Če se odločim naročiti tukaj, bom prvega moral zavrniti, četudi pošlje artkle.
Vse skupaj je malo neresno. Če artikle naročim in plačam vnaprej, potencialno v takem primeru lahko ostanem brez denarja in brez artiklov. Sedaj razmišljam, kaj naj naredim.
Zdaj je od oddaje naročila minilo že 12 dni. V tem času nisem dobil maila, da bi bili artikli odposlani ali da se je spremenil dobavni rok ali karkoli... niti enega maila nisem prejel.
Včeraj sem trgovcu poslal mail, da me zanima status naročila. Danes bi pričakoval vsaj kakšen odgovor, vendar tudi tega še nisem prejel.
Kaj se dogaja, ne vem. Sprašujem se, ali je trgovec samo na dopustu (dvomim, da se je zaradi tega ustavilo) ali čaka na dobavo in bo potem kaj sporočil ali pa preprosto sploh ni resen.
Sedaj sem popolnoma enake artikle zasledil pri drugem trgovcu, vendar ta zahteva plačilo vnaprej. Če se odločim naročiti tukaj, bom prvega moral zavrniti, četudi pošlje artkle.
Vse skupaj je malo neresno. Če artikle naročim in plačam vnaprej, potencialno v takem primeru lahko ostanem brez denarja in brez artiklov. Sedaj razmišljam, kaj naj naredim.
OutOfTheBox ::
Tudi sam opažam da se je čas od poslanega naročila do tega da trgovec zadevo pošlje, drastično podaljšal. Ponavadi je bilo poslano isti dan, če si naročil npr. dopoldne, zdej je nekaj dni praktično brez izjem.
fikus_ ::
Nekateri spletni trgovci imajo nekje ob strani napisano "Na zalogi pri dobavitelju", potem pa še varčujejo in zbirajo naročila ,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
chelovek125 ::
Preko neke spletne trgovine sem naročil par artiklov z dobavnim rokom 1-7 dni. Po mailu sem prejel potrdilo o oddanem naročilu, ki je ponavadi avtomatično generirano.
Sedaj sem popolnoma enake artikle tu zasledil pri drugem trgovcu, vendar ta zahteva plačilo vnaprej. Če se odločim naročiti tukaj, bom prvega moral zavrniti, četudi pošlje artkle.
Na vašem mestu bi poskusil stopiti v stik z njihovo službo za podporo po telefonu, če jo imajo, ali prek družabnih omrežij. Včasih so lahko ti kanali učinkovitejši.
roscha1 ::
Tile z napisom "... pri dobavitelju" so vsaj nekako pošteni.
Direktno povedo da zadeve fizično (še) nimajo in bo kak dan dlje.
Saj niso Amazon, da bi imeli vso ropotijo iz ponudbe na lagru.
Nasplošno pa:
Kupe neresnih, najdejo se tudi izjeme. Osebno kupujem pri ene parih,
ki so osebno preverjeni da so OK, okrog mojamamanekajprodaja.com pa imam obvoz.
Za 1€ pri 100€ ma boli kikiriki, važno je bolj da vem da bo roba OK prispela.
Tudi recimo mimovrste so navadni drekači. Se službeno ukvarjam z njimi (določene
izdelke popravljamo kot garncijski servis) in so butli do amena. Kupil pri njih nisem
ničesar že vaj 5 let, pa verjetno še dolgo tudi ne bom...
Direktno povedo da zadeve fizično (še) nimajo in bo kak dan dlje.
Saj niso Amazon, da bi imeli vso ropotijo iz ponudbe na lagru.
Nasplošno pa:
Kupe neresnih, najdejo se tudi izjeme. Osebno kupujem pri ene parih,
ki so osebno preverjeni da so OK, okrog mojamamanekajprodaja.com pa imam obvoz.
Za 1€ pri 100€ ma boli kikiriki, važno je bolj da vem da bo roba OK prispela.
Tudi recimo mimovrste so navadni drekači. Se službeno ukvarjam z njimi (določene
izdelke popravljamo kot garncijski servis) in so butli do amena. Kupil pri njih nisem
ničesar že vaj 5 let, pa verjetno še dolgo tudi ne bom...
Nekateri spletni trgovci imajo nekje ob strani napisano "Na zalogi pri dobavitelju", potem pa še varčujejo in zbirajo naročila ,....
Tudi če je na zalogi, traja nekaj dni da pošljejo (mimovrste). Merkur npr gre še dlje in jim piše "NA ZALOGI", spodaj v majhnem fontu pa da bo dobava trajala 5 dni.
5 dni za poslat, čeprav je na zalogi? lol
Skratka, golden era slovenskih spletnih trgovcev je bila do nekje do 2020, potem je šlo vse dol. Drugače so bili med covidom še hitrejši kot danes.
cuhan ::
OutOfTheBox je izjavil:
Tudi sam opažam da se je čas od poslanega naročila do tega da trgovec zadevo pošlje, drastično podaljšal. Ponavadi je bilo poslano isti dan, če si naročil npr. dopoldne, zdej je nekaj dni praktično brez izjem.
Ne pošiljajo iz lastnih zalog, ampak naročijo drugemu trgovcu, da poslje. Včasih celo iz aliexpressa.
In itak, da lažejo o zalogi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cuhan ()
Sej piše kdo pošilja, razen če namensko zavajajo tudi ko piše da imajo artikel oni na zalogi.
cuhan ::
OutOfTheBox je izjavil:
Sej piše kdo pošilja, razen če namensko zavajajo tudi ko piše da imajo artikel oni na zalogi.
Ja, seveda da lažejo. A ti trgovcem zaupaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cuhan ()
Ja do nedolgo nazaj so bile informacije točne in sem se pri naročanju opiral na tisto kar je tam pisalo. Če je pisalo da je na zalogi je bil izdelek poslan še isti dan (če je bilo naročeno dopoldne), izdelki s statusom "pri dobavitelju", so trajali nekaj dni. Sem naročil že ogromno izdelkov in je bil vzorec jasen.
Danes je zgodba čist druga in tisto kar tam piše sploh ne drži več.
Danes je zgodba čist druga in tisto kar tam piše sploh ne drži več.
Machete ::
Nimajo več zalog, ker se šlepajo, plus visoke marže. Zato pa je Amazon skoraj vse pregazil.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
jan_g ::
En teden (in več) čakanja za odpošiljanje je pri slovenskih spletnih trgovinah postalo normalno. Že dolgo se mi ni zgodilo, da so mi poslali še isti dan. So me pred leti razvadili, zdaj me pa moti, ko ni več tako.
Ta veliki (amazon, zalando, aboutyou in še kakšen) mi pošljejo prej kot naši. Zgleda, da res lažejo o zalogi in po mojem naročilu najprej naročijo k sebi, potem pa prepošljejo meni. Pred kratkim je žena pri eni naši spletni trgovini naročila neko kozmetiko, dva dni zatem pa sem jaz z amazona ene kable in polnilce. Jaz sem dobil še isti teden, ona pa je dobila po dveh tednih.
Ta veliki (amazon, zalando, aboutyou in še kakšen) mi pošljejo prej kot naši. Zgleda, da res lažejo o zalogi in po mojem naročilu najprej naročijo k sebi, potem pa prepošljejo meni. Pred kratkim je žena pri eni naši spletni trgovini naročila neko kozmetiko, dva dni zatem pa sem jaz z amazona ene kable in polnilce. Jaz sem dobil še isti teden, ona pa je dobila po dveh tednih.
s1m0n ::
To je verjetno zelo odvisno od same trgovine in njene velikosti. Recimo fotografsko opremo, ki jo jaz naročam ali je to pri nas ali v tujini (specializirane trgovine) v 99% primerov odpošljejo še isti dan, ko oddam naročilo. Na Mimovrste že kakšni 2 leti ne naročam od kar sem za artikel na zalogi (pri njih v skladišču) čakal skoraj mesec dni! Je pa res, da če imajo na zalogi in izbereš osebni prevzem na prevzemnih mestih je maks dan/dva.
prowb ::
V zadnjih cca dveh letih se mi je že večkrat zgodilo, da sem artikel naročil pri trgovcu, kjer je bil dražji, vendar je "imel" zalogo, ker se mi je mudilo. V cca. 7-8 takih primerih, se je samo 1x zgodilo, da je artikel dejansko prišel v napisem času (mislim, da enaa). Žalostno se sliši, ampak zadnje čase glede roka dobave še najbolj zaupam aliexpressu....
Da ne govorim, da sem nek material za firmo naročil pri enem zastopniku v trzinu (ki je imel na zalogi) in pa istočasno na farnelu - pa je prej prišlo iz farnelovega US skladišča :D
Da ne govorim, da sem nek material za firmo naročil pri enem zastopniku v trzinu (ki je imel na zalogi) in pa istočasno na farnelu - pa je prej prišlo iz farnelovega US skladišča :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: prowb ()
yayo ::
Poletje, dopusti. Pa ne pozabit, da je mali milijon fejk spetnih trgovin tudi v slovenščini. Nike superge ali Rayban očala za 30 evrov? Totally legit.
Pouh ::
Sam imam negativno izkušnjo z ALIANSA.SI
Artikel je prišel po pošti močno poškodovan, oni pa so zavrnili reklamacijo, češ da je prišlo do neprimernega ravnanja z artiklom.
Ne prevzemajo odgovornosti za ničesar in tudi nič nočejo urediti.
Artikel je prišel po pošti močno poškodovan, oni pa so zavrnili reklamacijo, češ da je prišlo do neprimernega ravnanja z artiklom.
Ne prevzemajo odgovornosti za ničesar in tudi nič nočejo urediti.
Han ::
Za poškodbe, do katerih pride med dostavo, je odgovorna dostavna služba...
Jaz sem pri Aliansi osebno prevzel naročilo, artikel brez znakov uporabe po nekaj dneh prinesel nazaj in dobil povrnjeno kupnino v celoti.
Jaz sem pri Aliansi osebno prevzel naročilo, artikel brez znakov uporabe po nekaj dneh prinesel nazaj in dobil povrnjeno kupnino v celoti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
BuDi79 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mimovrste (strani: 1 2 3 4 … 88 89 90 91 )Oddelek: Kaj kupiti | 904542 (8428) | D3m |
» | Izkušnje s trgovino computer universe (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Kaj kupiti | 189554 (4748) | Ebu Bekr |
» | Spletna trgovina Oskar Veliki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 75883 (16869) | scipascapa |