» »

Nakupovanje na Temu

Nakupovanje na Temu

««
8 / 8
»
»»

Likalnik ::

jaz sem danes dobil pošiljko iz Temu...in ni bilo obračunane dodatne carine...prav tako pričakujem v roku dveh dneh novo pošiljko...bomo videli, če se kaj spremeni...zaenkrat je tako, kot je bilo

alba ::

Likalnik je izjavil:

jaz sem danes dobil pošiljko iz Temu...in ni bilo obračunane dodatne carine...prav tako pričakujem v roku dveh dneh novo pošiljko...bomo videli, če se kaj spremeni...zaenkrat je tako, kot je bilo

Seveda, ker je paket pred 1. 7. prišel v EU.

hotig ::

Če prav razumem, je ta nova carina 3€ za vsako vrsto blaga 1x po 3€. Torej, če npr. kupim 3 različne majice, različni modeli in barve, bo skupaj to 3€ za majice. Ali pa npr. kupim 3 kladiva, različne velikosti in modeli je vseeno samo 1x 3€. Če se pa motim oz. napačno razumem bo za vsak različen model enakega izdelka po 3€. Torej za vsako majico 3€ in za vsako kladivo 3€. Če bo kdo kej kmalu kupoval po tem principu, naj sporoči iz izkušenj oz. komentira dejansko stanje. L.p.

DarwiN ::

Ko bi le bilo tako.. Pa ni.. Če kupiš 3 majice iz bombaža, res plačaš 1x 3.66€.. Če pa je ena iz poliestra, pa šteje kot ločen tip izdelka in plačaš dodatnih 3.66€.. Menda ločijo neke 6.000 različnih tipov izdelkov.. Skratka, krneki bullshit. Neverjetno, da se tako delajo norca v letu 2026.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Jst res upam, da ne bo tako kot opisuješ, ker maš bombažne majice s 100% bombaža ali pa 97%, 95% itd. od istega proizvajalca/prodajalca in isti model samo druge barve. Sicer ne kupujem majic na Temu ampak sem to dal kot primer. Upam, da bojo kej kmalu pogruntali glede tega.:D

Sicer so se pri naši PS dober spoprijateljili s Temu, mogoče bomo pa mi zdej res ratali nova Švica, mislim Mađarska... :))

gregor ::

gregor ::

Je kdo že prejel robo iz Temu, AE...?

Gre mimo naše carine, DDV...?

iloveboobz ::

seveda gre.
smoki

RokX ::

sem vedno mislil, da ima Temu skladišča po EU. Zdaj ko je pa možnost filtrirat po "local" izdelkih vidim, da je precej manj ponudbe
Kdor kuha ta nekaj zakuha

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RokX ()

delavec44 ::

https://www.zurnal24.si/svet/uvajajo-no...

Kaj to je res, da Avstrijci zaracunajo 2,4EUR za vsak paket, če gre za večjega trgovca? To je poleg 3EUR carine za tuje pakete kar bi moralo biti po celi EU?

Bo treba paziti pri naročanju tudi iz EU zgleda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

blink ::

gregor je izjavil:

Je kdo že prejel robo iz Temu, AE...?

Gre mimo naše carine, DDV...?

Jaz danes dobim nekaj iz Aliexpressa, naroceno julija. Gre preko Madzarske kot prej, nobene razlike, razen da sem ob nakupu moral placati se carino + ddv na carino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blink ()

c23po ::

Ne bodimo neučakani. Tako kot pri vseh drugih projektih, se je tudi pri aplikaciji za zaračunavanje carine zalomilo. Dajte jim cajta, bo že.
Računalniki nimajo spominov.

Ok, danes naročim nekaj podobnih stvari. Pa računam še 3€ ampak mi pokaže 3,66€. Preračunavam, seveda so avtomatsko odšteli dobroimetje, ni poštnine, se špilam računovodjo pa mi ni jasno od kod še tistih 0,66€. Pa wtf, seveda, na takso/carino se obračuna še DDV. :( Se pravi, da so pogruntali še en način za dodaten DDV. :8)

delavec44 ::

Normalno.

Tako kot DDV plačaš na trošarine za gorivo in OVE prispevek na elektriko.
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU uvaja carino na vse pakete (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
14123701 (7290) digitalcek
»

kitajske spletne trgovine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14388083 (21935) darkolord
»

Aliexpress dostava (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6520508 (14248) Luka99

Več podobnih tem