Forum » Loža » Crpalka za vodo
Crpalka za vodo

jobers2 ::
Zdravo
Mi lahko kdo svetuje rabim crpalko za crpanje vode iz šterne. Rabim tako z mocnim pritiskom da ko dela lahko priklopim gor npr. 40m 1/2 colsko cev za zalivanje in da ima pritisk kot ce vi mel napeljano iz vodovoda. Imam sicer potopno pritisk je mocan vendar ko priklopim to cev za zalivanje na tisto debelejso je konc nimas vec kaj delat. Rabil bi zunanjo a obstaja kaj takega k ma vecji tlak?
Lp
Mi lahko kdo svetuje rabim crpalko za crpanje vode iz šterne. Rabim tako z mocnim pritiskom da ko dela lahko priklopim gor npr. 40m 1/2 colsko cev za zalivanje in da ima pritisk kot ce vi mel napeljano iz vodovoda. Imam sicer potopno pritisk je mocan vendar ko priklopim to cev za zalivanje na tisto debelejso je konc nimas vec kaj delat. Rabil bi zunanjo a obstaja kaj takega k ma vecji tlak?
Lp

starfotr ::
Zdravo
Lp
Največja težava je, da imaš vrtno cev 13 mm (1/2). Mnogo bolje bi bilo, če bi imel 19 mm (3/4) ali še bolje 25 mm (1). Brez zmanjšanja presekov kjerkoli na poti. Torej rabiš tudi druge priključke.

jobers2 ::
To sem razmisljal da bi mel debelejso cev sam ni je kje dobit po moje da je pregibna kolk tolk.
Hidrofor imam sicer motor se zapakiran star 40 let in tlacno posodo 150l. Sam ne cem ce to sploh dela.
Hidrofor imam sicer motor se zapakiran star 40 let in tlacno posodo 150l. Sam ne cem ce to sploh dela.

Daniel ::
Nekje sem zasledil, da naj bi bile membranske potopne črpalke bolj ustrezne v tem primeru. Če pa rabiš prav za vodovod, pa ima elko kar nekaj tega v ponudbi, tudi grundfos in podobni. Ali pa kupiš mali hišni hidrofor, bo zadosti za te potrebe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izkoriščenje deževnice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20860 (1800) | Grimnir3 |
» | Črpalka za vodo...Oddelek: Loža | 3723 (1051) | primoz4p |
» | čiščenje deževnice (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27660 (17639) | Apple |
» | črpalka za deževnicoOddelek: Loža | 4400 (4049) | knap |
» | Črpalka za vodo (zalivanje)Oddelek: Loža | 3414 (3123) | keworkian |