» »

ne zazene niti do BIOSA ?!?

ne zazene niti do BIOSA ?!?

PhotoBlaz ::

mam novo plato ECS N2U400-A, kupils em se procesor XP1900+, ter ram 512DDR 3200 (plata podpira pise).
No sestavil sem...zdaj pa ne dela! Ko vzgem se uzge ventilator na CPU-ju, zazenejo se CD-romi in disk,.....ostalo mrtvo,...monitor se vedno v Standbye.......
Preveril sem ze na drugemu racunalniku RAM, potem dal sem drugi ram noter,..preveril sem ce CPU dela (na drugem racunalniku) + prklucil sem ga na mocnejsi(drugi) napajalnik,...ampak se vednov se isto.
Na zacetku se ne oglasi noben pisk, ali kaksen signal.

Kaj bi lahko bilo narobe?
Je mozno da gre plata(ceprav vse komponente normalno vzge)?? A je mogoce PC3200 ram vseen prevec?
Kaj je za pogledat in precekirat?

Hvala za hiter odgovor

frenk ::

jest bi reku da je tole plata al pa bios...če je v garanciji nes nazaj da ti zamenajo

p.s.:še prej pa grafično sprobaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenk ()

OZZY ::

Bios al pa defekt plata. A so vse kartice dobro dane notri.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Ja mam js iste pomisleke,....pokvarjena plata al pa bios neuporaben, ker na drugi plati(Epox8rda+, npr ce ni dobr ram notr dan al pa podobno,..vsaj disketnik preveri,....tukaj pa sam ventilatorje zalaufa pa disk...pol pa nc druzga)
Bom nesu v tork nazaj da sprobajo tm k sm plato kupu, pol pa ce nau delal, nej kr drugo prnesejo za sprobat s temi komponentami.
Thnx!

waters ::

Men se je nekaj podobnega dogajal, pa nisem mel grafične dobr not.

vesel ::

Probaj procesor kaka drug notr dat. Ce vzames ven ram a zadeva piska, k ce ne je 95% proc fuc.
-=VESEL=-

Dr_M ::

v tej temi sm ti lepo povedu, ampak ker ne poslusas, si dubu kar si si zasluzu. upam da ti ne bodo zamenal plate, ce je slucajno pokvarjena.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

huh Dr_M ....ti si pa taprav ej! Kdo se zeli komu kej slabga......ni dobr to ej ni dobr!
Poleg tega,..ta plata ni moja, ampak od nekoga drugega, ki mu navijanje cisto nic ne pomeni-torej tudi vec kot 20k SIT ne namerava dat za plato. Da je pa BIOS fuc al pa karkol, pa upam, da bojo zamenjal, ker je to lahko cist tovarniska napaka in ni za to nihce kriv...se posebej pa ta, ki je kupil to plato kot cenejso od ostalih! In se mi zdi skrajno neresno akr si napisal (da upas da je ne bojo zamenjali)

BTW nekod gor je napisal, da je CPU fuc...(CPU sem preizkusil na moji in dela brez probleov) .....zvocnih signalov iz te ECS palte pa vseeno ni.

vesel ::

Prjatu, potem pa samo pot pod noge in po novo plato :| Druge opcije ni vec.
-=VESEL=-

bmen ::

A si pogledaj jumper za resetiranje biosa JP1 zraven baterije - > clear CMOS jumper.

ECS-ke so ga ponavadi imele nastavljenega "narobe" na clear - poskusi ga prestaviti in nato zaženi PC.

Poskusi mogoče pa je to!

Azrael ::

Upoštevaj nasvet, ki ga je dal bmen. Če ne bo pomagalo, pa naredi še naslednje:

1.) Preveri ali je ATX napajalni konektor dobro priklopljen na ploščo, včasih katera od žic zleze ven in potem stvar ne dela. Če ima plošča še kakšno drugo napajanje, obvezno preveri še tega, to slednje velja bolj za P4, kot AMD sisteme.

2.) Preveri ali ni slučajno pod ploščo kakšen kovinski podstavek, kjer ga nebi smelo biti in se dotika plošče.

3. Če ni nič od tega, vzemi iz plošče vse kartice, RAM, odklopi vse IDE kable (nekater plošče se delajo mrtve, če IDE kabel priklopiš narobe), disketnik, vse ledike, tipke itd. Na plošči naj ostane samo procesor( z ventilatorjem!), PC speaker in stikalo za vklop in napajanje.
Če tudi takrat ne bo slišati piskov, je plata fuč, uveljavi garancijo.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
948296 (6408) strumf666
»

Asus p5q Pro Turbo startup problem

281683 (1394) Engineer_SLO
»

Ob sestavitvi komponent PC ne zalaufa pravilno

221893 (1470) jest10
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312261 (11648) k0lar
»

stara plata al drug problem....za guruje :-)

121480 (1279) Azrael

Več podobnih tem