» »

Priča na upravni enoti - povrnitev stroškov?

Priča na upravni enoti - povrnitev stroškov?

x128 ::

Pred časom sem iz upravne enote prejel vabilo priči na zaslišanje v zvezi z ugotavljanjem stalnega prebivališča neke osebe, ki je sploh ne poznam, niti nimam nobene veze z naslovom, ki je predmet ugotavljanja. Skratka, s situacijo sem povsem nepovezan. Ker pa je udeležba zakonsko obvezna (vabilo ti zagrozi s kaznijo v primeru izostanka) in ker na občini vztrajajo, da pridem - čeprav sem jim pojasnil, da o bivališču omenjene osebe ne vem ničesar - me zanima, če kdo ve, kako je s povračilom stroškov v tem primeru? Mi to pripada?

Vem, da imaš v sodnih postopkih kot priča pravico do povračila sodnih stroškov in do izgubljenega zaslužka: vir https://nasodiscu.si/prica#trajanje
Ali enako velja tudi za postopke na upravni enoti?

delavec44 ::

Sem bil pred časom v enaki situaciji. Napisal in podpisal sem izjavo ter jim jo poslal po mailu (po predhodnem pogovoru po telefonu). Neumno je hoditi gor, da poveš en stavek. Pa še stavkajo.

Se strinjam, da je neumno, ampak če mi je vodja zadeve kljub mojemu večkratnemu pojasnilu poslal mail, da moram na postopek vseeno priti, potem želim biti za svoje izgubljanje časa vsaj maksimalno kompenziran.

Yossarian ::

119. člen Zakona o upravnem postopku pravi, da ti pripada:

- potni stroški (po mojem stroški javnega prevoza)
- pravico do povrnitve izgube na zaslužku (ti jo priglasiš, nato pa tvoj delodajalec pošlje na upravno enoto izračun,
koliko je bil na izgubi, ker te ni bilo v službi)
- izdatki v zvezi z bivanjem v kraju (v Sloveniji bolj težko)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Hvala za natančen odgovor, Yossarian.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sodišče plačilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696502 (2411) Mato989
»

Molk organa

164952 (3279) St235
»

Cena izbrisa služnosti ob smrti (strani: 1 2 3 )

13839458 (36032) dronyx
»

Izselitev najemnika (strani: 1 2 )

7811542 (8786) BlaY0

Več podobnih tem