» »

Vzpon desnice - vsi zaskrbljeni

Vzpon desnice - vsi zaskrbljeni

Temo vidijo: vsi

nejclp ::

Utk je izjavil:

Levičarji se bojijo diktature, ampak če bi imeli šanso za naprimer Obamo, da postane dosmrtni diktator, bi v veliki večini podpisali. Enako za Goloba pri nas. Janševi pa za Janšo, jasno.
Tako da ni "problem" v diktaturi, ampak v tem kdo je za njo. Zato je najbolje, da se oblast menja v nekih normalnih intervalih.

obama ni levičar prav tako ni levičar golob

Mato989 je izjavil:

Že nkrat sem napisal, da levica ne podpira migracij, podpira pa spoštovanje človekovih pravic.


A je človekova pravica kršit zakone pri prehodu večih meja?

ne, ni, kršenje zakonov ni pravica. ima pa vsak pravico, da prečka več meja, kot samo eno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

Avenger ::

3p je izjavil:


#1) Migrantov nihče ne "uvaža". Prihajajo sami, ker je stanje pri nas boljše, kot pri njih doma, večinoma na Balkanu.


Kmečka hiša, sredi poletja, sine odpre vrata in jih pusti na stežaj odprta. Kasneje pride oča in sina za ušesa, zakaj spravlja muhe v hišo. Sine skrajno užaljen pravi, da jih nič ne spravlja notri, niti eni ni rekel naj pride, niti ene ni prinesel notri, muhe prihajajo same, ker jim je v hiši boljše, kot zunaj.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Okapi ::

Demokracija ima svoje omejitve. Recimo, ne moreš imeti referenduma, da se ukinejo davki. Ker bi bila večina za to. Ljudje v povprečju pač niso dovolj pametni za vsako odločitev.

Zato je tudi treba pazit, oziroma imeti varovalke, da na svobodnih volitvah ne zmaga kakšen nov Hitler (ki je na oblast prišel na demokratičnih volitvah).

Mato989 ::

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

Levičarji se bojijo diktature, ampak če bi imeli šanso za naprimer Obamo, da postane dosmrtni diktator, bi v veliki večini podpisali. Enako za Goloba pri nas. Janševi pa za Janšo, jasno.
Tako da ni "problem" v diktaturi, ampak v tem kdo je za njo. Zato je najbolje, da se oblast menja v nekih normalnih intervalih.

obama ni levičar prav tako ni levičar golob

Mato989 je izjavil:

Že nkrat sem napisal, da levica ne podpira migracij, podpira pa spoštovanje človekovih pravic.


A je človekova pravica kršit zakone pri prehodu večih meja?

ne, ni, kršenje zakonov ni pravica. ima pa vsak pravico, da prečka več meja, kot samo eno.


Seveda, ampak LEGALNO z dokumentom in/ali vizo... ne pa brez vsega in z lažjo o starosti za povrh...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

3p ::

Glugy je izjavil:

V bistvu ne gre za to da bi levičarji ali desničarji imel Putina za zgled. Ne gre za pozicijo na lestvici:levi-desni. Gre za pozicijo: demokratičen-avtoritaren. Avtoritarni samodržci so pa lahko tako desničarji kot levičarji.

V Sloveniji so desničarji po večini proti Putinu in na strani Ukrajine. Janša razume kako je to če te agresor napade in začne vojno dezinformacij, on razume vojaško taktične propagandne prijeme in je zato proti njim dokaj odporen. Ne maram Janše ampak kar se pa takih stvari tiče pa ve kok je ura. On je bil eden izmed treh voditeljev ki so prvi prišli v Kijev po začetku vojne pa s tem tvegal svoja življenja. Mislim da je on pravilno spoznal vzporednice med Ukrajino in Slovenijo kar se osamosvajanja tiče. Rusi so jih držal v pat poziciji, ko so se enkrat ušteli so pa začel z agresijo.

Levičarji pa kakor je. Vsaj kar se politike tiče smo dokaj unikum ker se vsaj politično vplivni oboji strinjajo da je treba Ukrajino podpirat. V tujini se na račun Ukrajine poskuša pridobivat politične točke. Pri nas tega ne vidim.


Kar dobro razloženo.

Potrebno je vedeti, da imaš med levičarji tudi jugo-nostalgike. Po večini kaki nostalgični penziči. Pa tudi Kordiš in njegova liga levice, ki jo najbrž (še ravno) tolerirajo v veliki meri po principu političnega profiterstva (prinese nekaj glasov). Ti jugo-nostalgiki so kar fani Tita in podobnih "močnih" samodržcev, in jim je zato tudi Putin blizu. (Ob tem pa nekako fino pozabijo, da se je Tito z Rusi spričkal.)
Med levičarji imaš dovolj pismene ljudi, da so pokapirali, da Američani niso ravno božje ljudstvo in kak super-pravičen svetovni policaj. So pa premalo pismeni, da bi skapirali, da tisti, ki amerom nasprotuje (recimo Putin), ni avtomatsko naš prijatelj.
Ti ljudje so zelo glasni, čez palec pa bi rekel, da na levem polu vseeno vsaj 90+% populacije podpira Ukrajino.

Na desnem polu, so pri nas v glavnem zbrani ljubitelji reda (ordnung und disziplin), in močnih vodij. Janša svoji stranki vlada praktično brez konkurence že skoraj tako dolgo, kot je Tito bil na čelu Jugoslavije. Ne pozabimo naveze Orban-Janša in naveze Orban-Putin. Putin podira Orbana (in obratno), Orban Janšo (in obrato). V kakšnem odnosu sta torej (bila) Putin in Janša? Je pa nesporno res, da se je Janša tu takoj postavil na pravo stran in s tem tja potegnil tudi večino sebi zveste desnice. Tako bi njegovi podporniki sicer takoj pristali na vladavino tipa Putin (močen vodja, močna nacija, tradicija, fuj LGBT+, fuj levi intelektualci), konkretno pa so pa na strani Ukrajine. Izjema so rjavosrajčniki, ki se tako palijo na militantne avtoritarce, da v konfliktu podpirajo Rusijo. Po principu da bo Ruski "red" s tem razširil po Ukrajini. In odgnal ukrajinske "fašiste".

Utk ::

Orban je zgradil kar veliko ograjo na meji, če so pa že prišli not in če so si jih Nemci želeli, pa kritizirali njegovo ograjo, jim jih je pa dostavljal, zakaj ne bi.

Severna Koreja ni demokratična, ne glede na ime, Hitler je pa bil socialist, normalno, če je z državnim denarjem in močjo določal kdo sme kaj delat in kdo ne. Da ne govorimo, da se je šel dobesedno "razredni boj". Ne vem kako se bi takemu lahko drugače reklo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

matobeli ::

Sej to nekak razumeš da je tudi v absolutizmu kralj razpolagal z državnim denarjem in se temu ni reklo socializem?

Poglej si tist jeben politični kompas in ga probaj razumet.

RedDrake ::

nejclp je izjavil:


Ne, utopisti ne sanjamo da smo vsi enako sposobni, nasprotno, izrazito različni smo si,ravno v tem smo si enaki, da smo sposobni na različnih področjih. Plus,nekam zmedeno deluješ, če prav razumem, si proti nasilnim spremembam, ampak predlagaš nasilno spremembo sistema?

Po vrsti.
Ne gre za to da smo sposobni na različnih področjih, gre za to da so nekateri boljši od drugih pri praktično vsem, česar se lotijo. Tako kot oni v VDC-ju pač ne more početi nič bolj produktivnega kot povprečen osnovnošolec razredne stopnje, tako obstajajo tudi taki, ki so 10% bolj sposobni od tega nivoja. In spet taki, ki so še 10% višje, ipd ... Saj to upam da je jasno in sklepam da se strinjava. Težava nastane, ko pridemo do famozne "vsak po svojih zmožnostih, vsakemu po njegovih potrebah". Takrat se potem najdeta skupaj en, ki je 10% nad VDC nivojem in en ki je recimo temu povprečen. In sta v isti službi. In oni povprečen vidi, da drugi naredi mogoče 2/3 toliko kot on. In si misli, zakaj bi jaz toliko delal, če on ne? Sledi upad produktivnosti. Sledijo (relativno) nižje plače, ker zadeva postaja nekonkurenčna. Potem uleti še znani "ne morejo me tako slabo plačati, kot lahko slabo delam" in imaš izpolnjene vse pogoje za še en ekonomski kolaps poljubno imenovanega -izma, za katerega bo spet izgovor "to ni bil pravi -izem!". In potem, če je na oblasti ravno takrat ta pravi -pat, sledi po možnosti še kakšna izolacionalistična avantura začinjena z avtokratizmom in že imaš Ljubljenega vodjo, ki se je rodil na gori, ko je narava jokala, ...

Dalje, meni je jasno, da bo potrebna sprememba sistema. Trenutni ni vzdržen na dolgi rok. Preferiram reformo, a mi je jasno, da če je ne bo, bo revolucija (in to ne nujno nacionalistična/socialistična/komunistična - glej Iran kot primer). Ne zagovarjam nasilnih sprememb, sploh ne. A ostajam realist. Ljudje so v povprečju preveč neumni.

nejclp je izjavil:


Glede puhlic, ti bi me rad prepričal, naj neham podpirati migracije, ker imaš nekje v glavi zabetonirano, da jih levakarji podpiramo. Že nkrat sem napisal, da levica ne podpira migracij, podpira pa spoštovanje človekovih pravic. Migracije očitno podpirate desnjakarji, saj to pomeni nove glasove za desne stranke, ki nasprotujejo migrantom, ne nasprotujejo pa migracijam, če ne ne bi ploskali genocidu v Palestini.


Seveda jih ne podpirate direktno. Vi samo trdite, da ne smemo nikogar zavrnit (ker človekove pravice). Kar povzroča isti rezultat. Vsak z IQ nad 90 vidi, da je to de-facto podpora migracijam. Ker mednarodni zakoni so jasni. Begunec gre v najbližjo državo. Beguncev iz Hrvaške, Italije, Madžarske in Avstrije nekako ni pri nas. Ostali migranti pa rabijo dobiti vizo ali pa zaprositi za azil v tej državi. Ali pa si mnenja, da mora biti prehod vseh meja povsem prost? Grem kar takoj zdajle na šiht zdajle na Norveško, ker je tam tako fajn. Zakaj ne gremo kar vsi Slovenci. Ali pa še bolje, kar vsi Slovani. Bogami, 2k+ mesečne plače za snažilke se ne sliši slabo.

nejclp je izjavil:


Hitler ni dobil volitev, postavili so ga za kanclerja, ob podpori nacionalsocialistov, konservativcev in centrističnih liberalov, edino socialisti so bili proti, komuniste so pa itak že prej zabrisali iz parlamenta. ampak, dejstvo je, da je lahko nasilna sprememba sistema tudi postopna.

Golob je na zadnjih volitvah dobil glas od ~25% volilnih upravičencev.
Hitler je na zadnjih "normalnih" in prostih volitvah dobil glas od ~26% volilnih upravičencev.
Očitno tudi Golob ni dobil volitev, po novem.

Utk ::

matobeli je izjavil:

Sej to nekak razumeš da je tudi v absolutizmu kralj razpolagal z državnim denarjem in se temu ni reklo socializem?

Poglej si tist jeben politični kompas in ga probaj razumet.

Kje je meja med fašizmom in socializmom je težko rečt. Dokler ostanemo znotraj ene države je praktično ni. Šele proti drugim se fašizem še malo bolj izkaže. Italijanom recimo se je fašizem zdel strašno fajn, pa ne zarad odnosa do tujcev, ker tujcev v notranjosti itak niso imeli kaj dost.

3p ::

Hudobec82 je izjavil:

Paradoks je, da levake pr nas uglavnem volijo neizobraženi južnjaki. Paradoks za to, ker so rdeči uglavnm pobijal Srbe in Hrvate, pa Rome. Slovencev sploh ni blo tok. Nimate nobenga problema s tem? A lahko kdo od vas razloži zakaj?
Mogoče kakšen Rom tukej? Bi povedal, zakaj voliš komuniste, ki so te želel iztrebit?


Levake mogoče volijo tudi južnjaki. Seveda ne bojo volili desnice, ki jo je zasedla stranka, ki nenehno straši pred "tujci" vseh vrst. Drugače so pred leti v anketi dejansko izdelali tudi profil volivcev posameznih strank (pozneje so ti rezultati čudežno poniknili*), in je bilo povsem jasno, katere stranke volijo volivci z nižjo izobrazbo. SDS. In takrat še DESUS. Deloma je seveda tako tudi zato, ker so ti dve stranki volili tudi starejši volilci, kjer je bila povprečna formalna izobrazba pač nižja. Ampak to ni celotna zgodba.
Drugače, preden začneš srati, ne gre za kak hohštapleraj in vem, da si recimo v levici precej očitajo, da jim je te slabše izobražene volilce speljal SDS.

Rdeči so med vojno pobijali *predvsem* kolaborante. Okupator in kolaboracija so jih pobili precej več. Mimogrede, ne da bi bilo pomembno.

Enačiti moderno levico, bohnedaj Svobodo in SD, ki sta sredinski liberalni socialno demokratski stranki, z jugo-komunisti iz druge svetovne vojne je bebavo. Praktično nimajo nobenih skupnih točk. Levica je najprej sicer še nekaj sanjala o demokratičnem socializmu, zdaj pa je tudi že nekaj časa dokaj tipična socialno-demokratska stranka. Enačenje celega levega pola (po katerikoli osi) s Titom in še raje Stalinom je enako poniglavo kot enačenje vsega desno od sredine s Hitlerjem in kompanijo. Aja, da ne dodajam še desnjakarskega alr-rightarskega trika iz rokava, ki po novem tudi Hitlerja kar skozi les uvršča na levo in redefinira drugo svetovno vojno kot vojno med enimi in drugimi levaki. ;((

(*) če kdo kje izbrska te profile volilcev pa kar na plan z njimi

Utk ::

Lej, SD-ja in Goloba nihče ne enači s Stalinom, Titom ali čem takim, ker ti ljudje, čeprav grozni, so imeli vsaj določene sposobnosti. SD in Golob imajo samo eno sposobnost, lagati in krasti.
Levica je sicer en krožek idiotov, ampak jih vsaj malo spoštujem, ker se pač držijo neke svoje logike, čeprav zblojene in napačne. Povrh tega so vsi po vrsti seveda nesposobni.
Pri naših levakih ni problem, da so levi, ampak da so pokvarjeni in nesposobni. Če bi bli desni, bi bli čisto enako "učinkoviti".
Da ti takšni nesposobneži pa še vabijo migrante v državo in dvigajo davke, je pa samo kaplja čez rob.

matobeli ::

@Utk
Ti kar mirno povej da je celotna politična galentarija na desni in levi isti sranje kar se tiče vodenja države.
Ker če ne poveš zadeve v celoti pač izpade kot da govori rit.

Razlika je bolj kot ne v tem katere NVOje podpirajo in pa v v tem da holob pleše, jajo pa maršira.

Eni pa še vedno verjamejo da plače ne bodo vedno bolj obremenjene če bodo (naši) desnjaki na oblasti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

Utk ::

Eni pa še vedno verjamejo da plače ne bodo vedno bolj obremenjene če bodo (naši) desnjaki na oblasti.

Janša je sprejel konkreten zakon po katerem bi bile manj, ta vlada pa konkretne zakone po katerih so bolj. To je vse zelo konkretno, nič "načelnega" ni tu.

3p ::

Utk je izjavil:

Lej, SD-ja in Goloba nihče ne enači s Stalinom, Titom ali čem takim, ker ti ljudje, čeprav grozni, so imeli vsaj določene sposobnosti. SD in Golob imajo samo eno sposobnost, lagati in krasti.
Levica je sicer en krožek idiotov, ampak jih vsaj malo spoštujem, ker se pač držijo neke svoje logike, čeprav zblojene in napačne. Povrh tega so vsi po vrsti seveda nesposobni.
Pri naših levakih ni problem, da so levi, ampak da so pokvarjeni in nesposobni. Če bi bli desni, bi bli čisto enako "učinkoviti".
Da ti takšni nesposobneži pa še vabijo migrante v državo in dvigajo davke, je pa samo kaplja čez rob.


Človek, to kar pišeš, ne pomeni, da si desno politično usmerjen.
Ti si religiozen.
Pri religiji ne deluje razum. Vera gre mimo tega.
Čestitam. Srečen človek si.
Svet je enostaven.

Samo levake pošljemo za ograjo, in na svetu bojo spet nebesa.

Utk ::

Kje piše, da sem desno? Izpolnil sem tist test, sem rahlo, minimalno, desno in minimalno proti dol. Težko bi bil bolj proti sredini, bi moral že prav pazit pri odgovorih.

Ti si religiozen.
Pri religiji ne deluje razum. Vera gre mimo tega.

To sem pa res. Religiozno verjamem, da uspešen politik ne more bit pošten in sposoben istočasno, drugače ne bi bil uspešen politik. Ga bi pokvarjene barabe veliko prej potunkale preden bi postal uspešen.
Zato sem proti visokim davkom in za čim manj regulacije, ker vsak davek in vsaka regulacija pomeni samo novo priložnost za nekaj maznit. Čisto izognit se seveda ne da, lahko pa skušamo spravit na minimum.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

3p ::

Utk je izjavil:

Zato sem proti visokim davkom in za čim manj regulacije, ker vsak davek in vsaka regulacija pomeni samo novo priložnost za nekaj maznit. Čisto izognit se seveda ne da, lahko pa skušamo spravit na minimum.


Pozicija je povem legitimna. Vsaj dokler deluje inercija, in nam ne razpade infrastruktura. In dokler tisti, ki nimajo kaj žreti ne začnejo žreti debelih.

Zgodovinsko gledano ima sicer nekaj pomanjkljivosti. Recimo:
1) Težko razložiš napredek v povojnem času, ko so bili davki na nivojih, ki bi jih danes desni imenovali "čisti komunizem".
In ja, šlo se je na izlet na Luno. Postavljalo infrastrukturo, ki jo flikamo še danes.

2) Težko izpelješ srečen endgame. Še s sedanjimi nivoji davkov se premoženje koncentrira. Ljudje nad neko mero premoženja vse hitreje bogatijo in si lastijo vedno večji delež vsega. Ljudje pod to črto imajo vse manj. Kako si predstavljaš zaključek te zgodbe?

WizzardOfOZ ::

RedDrake je izjavil:

Če bo Orange man skušal implementirati avtoritarno/totalitarne stvari, bodo imeli državljansko vojno,...

Mogoče je pa to cilj.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

feryz ::

Brez vezno pregovarjanje.
Kar poglejte, kaj je naredila melonka. Absolutno in popolnoma nič.
Enako lahko naredijo francoski desnjaki. Nič in še malo manj.
V današnjem svetu lahko politiki svoje sodržavljane jebejo v glavo, globalno pa so totalna nula. Jih takoj postrojijo.
Razen če ne ubrereš angleškega načina. Ki pa tudi ni bog ve kaj.

Invictus ::

feryz je izjavil:

Brez vezno pregovarjanje.
Kar poglejte, kaj je naredila melonka. Absolutno in popolnoma nič.
Enako lahko naredijo francoski desnjaki. Nič in še malo manj.
V današnjem svetu lahko politiki svoje sodržavljane jebejo v glavo, globalno pa so totalna nula. Jih takoj postrojijo.
Razen če ne ubrereš angleškega načina. Ki pa tudi ni bog ve kaj.

Točno to.

Prišla na oblast in se "prefarbala".

A je ustavila migrantski val na jugu Italije? Ni...
Sedaj je nekaj proti vpletenosti Italije v ukrajinsko sranje, to je pa tudi to...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

FireSnake ::

kixs je izjavil:

Vzpon desnice - vsi zaskrbljeni


Ne. "Zaskrbljeni" so samo tisti, ki vladajo zdaj! In nekako mislijo, da lahko vladajo samo oni!

Bistvo demokracije je, da se uposteva volja volilcev.


Tole bo pa še kako držalo.
Predvsem del, ki sem ga označil krepko.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Hypathia ::

3p je izjavil:

Drugače so pred leti v anketi dejansko izdelali tudi profil volivcev posameznih strank (pozneje so ti rezultati čudežno poniknili*), in je bilo povsem jasno, katere stranke volijo volivci z nižjo izobrazbo. SDS. In takrat še DESUS. Deloma je seveda tako tudi zato, ker so ti dve stranki volili tudi starejši volilci, kjer je bila povprečna formalna izobrazba pač nižja.


Mogoče so pa "poniknili", ker se stvari spreminjajo in niso več relevantni. Poglejmo torej raje rezultate najnovejše raziskave:

"Najpomembnejša ugotovitev v naši raziskavi je ta, da so se mladi izrazito premaknili v desno po njihovih političnih samopercepcijah, pa tudi po političnih stališčih," je povedal Lavrič.
https://www.rtvslo.si/slovenija/raziska...

Največji gap je verjetno v generaciji od 30-50 let, ki je rasla gor na dieti "depolitiziranih" MSM novic in raznih Denis Avdič šovih, sedanji mladi dobivajo informacije, na podlagi katerih si oblikujejo mnenje, iz neta, ki ga levaki za zdaj, vsekakor pa imajo apetite, ne morejo kontrolirati. Posledica tega bo uravnotežen teren in bolj poštena politična tekma.

Pričakujem, da bo levakom njihov hubris in prepričanje o lastni superiornosti kmalu eksplodiral v faco and I am here for it.

En posrečen tvit:

@BCestnik
Gramsci se obrača v grobu. Da folk ne bi nikoli več volil nacionalistov, si je omislil marksizem v obliki revolucije zavesti in pozicijske kulturne vojne à la pohod skozi institucije. Pohod je opravljen, levi obvladujejo institucije in medije. In folk? Ta spet voli nacionaliste.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

3p ::

Hypathia je izjavil:

3p je izjavil:

Drugače so pred leti v anketi dejansko izdelali tudi profil volivcev posameznih strank (pozneje so ti rezultati čudežno poniknili*), in je bilo povsem jasno, katere stranke volijo volivci z nižjo izobrazbo. SDS. In takrat še DESUS. Deloma je seveda tako tudi zato, ker so ti dve stranki volili tudi starejši volilci, kjer je bila povprečna formalna izobrazba pač nižja.


Mogoče so pa "poniknili", ker se stvari spreminjajo in niso več relevantni. Poglejmo torej raje rezultate najnovejše raziskave:

"Najpomembnejša ugotovitev v naši raziskavi je ta, da so se mladi izrazito premaknili v desno po njihovih političnih samopercepcijah, pa tudi po političnih stališčih," je povedal Lavrič.
https://www.rtvslo.si/slovenija/raziska...

Največji gap je verjetno v generaciji od 30-50 let, ki je rasla gor na dieti "depolitiziranih" MSM novic in raznih Denis Avdič šovih, sedanji mladi dobivajo informacije, na podlagi katerih si oblikujejo mnenje, iz neta, ki ga levaki za zdaj, vsekakor pa imajo apetite, ne morejo kontrolirati. Posledica tega bo uravnotežen teren in bolj poštena politična tekma.

Pričakujem, da bo levakom njihov hubris in prepričanje o lastni superiornosti kmalu eksplodiral v faco and I am here for it.

En posrečen tvit:

@BCestnik
Gramsci se obrača v grobu. Da folk ne bi nikoli več volil nacionalistov, si je omislil marksizem v obliki revolucije zavesti in pozicijske kulturne vojne à la pohod skozi institucije. Pohod je opravljen, levi obvladujejo institucije in medije. In folk? Ta spet voli nacionaliste.


Ja, imaš prav. Mladi beli moški v Vzhodni Evropi se obračajo nekoliko v desno. Dobili so alt-right. Mlade SDSovke jih "šolajo" na TikToku. Učinkovita kampanija desnice. S pomočjo strica z vzhoda.

V nadaljevanju cinično govoriš o nevšečnih o "depolitiziranih" MSM novicah, na dieti katerih je zrasla zahodna civilizacija. Potem pa ponujaš čebljanje o kulturni revoluciji, ki jo, če že kdo, v zadnjih letih izvaja desnica. Antiwokizem for the win!

Levica je že intelektualno superiorna. >:D Ampak glavnina je po Gaussu vedno v sredini.

No, ko bo skrajna desnica zmagala, jo bo nekaj časa najbrž težko spraviti z oblasti. Tako da upam, da boš ena tistih pri koritu. Ker opazovanje večine desnjakov, ki bojo še bolj jebali ježa, bo edina reč, ki me bo takrat veselila.

Drugače je tule še povzetek z zadnjih vzporednih volitev. https://www.24ur.com/novice/volitve/vol...
(Tisti originalni manjkajoči vir je vseboval bolj natančen profil.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

Scaramouche3 ::

Zanimivo je kako se v Franciji mladina prebuja!

Hypathia ::

3p je izjavil:


Ja, imaš prav. Mladi beli moški v Vzhodni Evropi se obračajo nekoliko v desno.

Za razliko od Zahodne Evrope, kjer so že na desni in so začeli posegati po oblasti (Francija, Nizozemska, Italija, Nemčija, Avstrija...), kajne.


3p je izjavil:

Mlade SDSovke jih "šolajo" na TikToku.

Jah, bolečina levakov ob uspehu "male fašistke" Zale "idealni match za mlade moške, ki jih nese v skrajno desno" Tomašič, je bila res velika. Slaba novica za vas je, kot potrjuje tudi omenjena raziskava, da ne gre za muho enodnevnico ampak trend. Torej tisti, ki ste napovedovali skorajšnji konec SDS in izumrtje njihove volilne baze, ste krepko udarili mimo, toliko o intelektualni superiornosti.

3p je izjavil:

Učinkovita kampanija desnice. S pomočjo strica z vzhoda.

Še en fail. Slovenska levica je tista, ki se prilizuje ruski Putani, Tomašičeva je študirala v UK in ZDA ter kvečjemu deluje po ameriškem republikanskem textbooku.

3p je izjavil:

V nadaljevanju cinično govoriš o nevšečnih o "depolitiziranih" MSM novicah, na dieti katerih je zrasla zahodna civilizacija. Potem pa ponujaš čebljanje o kulturni revoluciji, ki jo, če že kdo, v zadnjih letih izvaja desnica. Antiwokizem for the win!

Če kaj, potem desnica izvaja kontra kulturno revolucijo, kar bi lahko razbral že iz same besede antiwokizem.

3p je izjavil:

Levica je že intelektualno superiorna. >:D Ampak glavnina je po Gaussu vedno v sredini.

Po Gaussu je tudi IQ enakomerno razporejen po spektru levo - desno.

3p je izjavil:

No, ko bo skrajna desnica zmagala, jo bo nekaj časa najbrž težko spraviti z oblasti. Tako da upam, da boš ena tistih pri koritu. Ker opazovanje večine desnjakov, ki bojo še bolj jebali ježa, bo edina reč, ki me bo takrat veselila.

Skrajna desnica v Sloveniji ne bo zmagala, pa ne zaradi takih kot si ti, ampak zaradi takih kot sem jaz, ki bomo postavili živi zid na desni sredini, da nihalo, ki se sedaj obrača, ne bo moglo v večji meri iti skrajneje.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

3p ::

Hypathia je izjavil:

3p je izjavil:


Ja, imaš prav. Mladi beli moški v Vzhodni Evropi se obračajo nekoliko v desno.

Za razliko od Zahodne Evrope, kjer so že na desni in so začeli posegati po oblasti (Francija, Nizozemska, Italija, Nemčija, Avstrija...), kajne.


Ja, na primeru Nemčije je razvidno, da del populacije z "Dobro Demokratično tRadicijo" voli desnico.



2024 European Parliament election in Germany @ Wikipedia

Hypathia je izjavil:


3p je izjavil:

Učinkovita kampanija desnice. S pomočjo strica z vzhoda.

Še en fail. Slovenska levica je tista, ki se prilizuje ruski Putani, Tomašičeva je študirala v UK in ZDA ter kvečjemu deluje po ameriškem republikanskem textbooku.


Da, manjši del levice se prilizuje Putinu. Pri vzponu desnice in povzročanju kaosa na zahodu, s pomočjo "preverjenih novic z družbenih medijev", pa je pomagal, kolikor je šlo, tudi stric Putin.

Hypathia je izjavil:


3p je izjavil:

Levica je že intelektualno superiorna. >:D Ampak glavnina je po Gaussu vedno v sredini.

Po Gaussu je tudi IQ enakomerno razporejen po spektru levo - desno.


No, no. To je hipoteza povsem brez osnove.

Razen če misliš levo in desno od sredine, kjer imaš na osi X IQ, na Y pa število ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

3p ::

Hypathia je izjavil:

Skrajna desnica v Sloveniji ne bo zmagala, pa ne zaradi takih kot si ti, ampak zaradi takih kot sem jaz, ki bomo postavili živi zid na desni sredini, da nihalo, ki se sedaj obrača, ne bo moglo v večji meri iti skrajneje.


Kje na desni sredini pa bo ta zid? A nekje tam pri "naše pa za ograjo samo če so komunajzi"? >:D

Ne, žal bo zadoščalo, da bo skrajna desnica zmagala v državah naokoli. In močno dvomim, da bo Slovenija (itak zelo radi ponavljamo za "velikimi") v tem primeru odstopala v levo.

Hypathia je izjavil:

3p je izjavil:

Mlade SDSovke jih "šolajo" na TikToku.

Jah, bolečina levakov ob uspehu "male fašistke" Zale "idealni match za mlade moške, ki jih nese v skrajno desno" Tomašič, je bila res velika. Slaba novica za vas je, kot potrjuje tudi omenjena raziskava, da ne gre za muho enodnevnico ampak trend. Torej tisti, ki ste napovedovali skorajšnji konec SDS in izumrtje njihove volilne baze, ste krepko udarili mimo, toliko o intelektualni superiornosti.


Res je. Namesto, da bi to generacijo uspeli usmeriti v neko pozitivno smer, je SDS vsaj del verjetno nepopravljivo zapeljal na stran "vsega so krivi X" (vstavi: levuharje, družboslovce, žabarje, mestjane, cigane, komuniste, migrante, maročane, pedre...). Ampak kar je je. Pove nekaj o časih, v katerih živimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

3p ::

Hypathia je izjavil:

3p je izjavil:

V nadaljevanju cinično govoriš o nevšečnih o "depolitiziranih" MSM novicah, na dieti katerih je zrasla zahodna civilizacija. Potem pa ponujaš čebljanje o kulturni revoluciji, ki jo, če že kdo, v zadnjih letih izvaja desnica. Antiwokizem for the win!

Če kaj, potem desnica izvaja kontra kulturno revolucijo, kar bi lahko razbral že iz same besede antiwokizem.


Wokizem kot resno gibanje nikoli ni obstajal. Posebej ne pri nas. Še kako pa obstaja pa antiwokizem. In fenomenalno je, kako lahko v ta pojem vtakneš praktično karkoli, pa bo desnica pograbila.

Ne tepst babe doma je woke? Ne vozit krogov z dizlom po parku je woke? Ne tepst pedrov, je woke? Imeti solarno elektrarno na strehi, je woke? Prevažanje z biciklom je woke? Ne jest mesa je woke? Ne bit rasist je woke? Pokazati vsaj zanimanje za večje probleme na drugem koncu sveta je woke? Enako obravnavati različne religije je woke?

Hypathia ::

3p je izjavil:



Wokizem kot resno gibanje nikoli ni obstajal. Posebej ne pri nas. Še kako pa obstaja pa antiwokizem. In fenomenalno je, kako lahko v ta pojem vtakneš praktično karkoli, pa bo desnica pograbila.

Poimenuj to kakor želiš, a dejstvo ostaja, da je postmodernistična levica izvedla pohod skozi institucije, jih zavzela in nato top-down, ob podpori medijev, ngo-jev, pop industrije, big techa..., začela vsiljevati koncepte, ki jim večina populusa nasprotuje. Pa naj gre za vprašanje zelenega prehoda, migracij ali gender ideologije. In to kar sedaj gledamo, je pač reakcija.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

ripmork ::

3p je izjavil:

Ne tepst babe doma je woke? Ne vozit krogov z dizlom po parku je woke? Ne tepst pedrov, je woke? Imeti solarno elektrarno na strehi, je woke? Prevažanje z biciklom je woke? Ne jest mesa je woke? Ne bit rasist je woke? Pokazati vsaj zanimanje za večje probleme na drugem koncu sveta je woke? Enako obravnavati različne religije je woke?


Odgovor: ne, to ni woke.

Woke je, ko je človek po hitrem postopku označen za ksenofoba, ker spregovori o potencialni problematiki porasta nasilja zaradi slabe asimilacije priseljencev.
Woke je, ko je človek instantno obsojen za mizoginista, ker upravičeno poda kritiko nad slabim delom ministrice za digitalno preobrazbo (ker je pač ženska)
Woke je, ko je človek, ki si drzne povedat dejstvo, da je nasilja temnopoltih nad temnopoltimi in belci bistveno več kot obratno, instantno označen za rasista
Woke je, ko je človek, ki si drzne reči, da bi bilo treba rome pred zakonom obravnavati enako kot ostale slovenske državljane označen za nestrpneža
Woke je, ko mularija v demokratični državi v dizajnerskih oblekah, iphone-om v žepu, Macbook-om v torbi in s Che Guevaro na kapci demonstrira PrOtI KaPiTaLiZmU (v komunističnem sistemu bi jih po hitrem postopku fuknli v delovno taborišče).
Woke je, da se v problematiko v državah in območjih (kjer vlada kultura Islama) - kjer istospolne ljudi mečejo s streh in kamenjajo do smrti - v to ne obregne skoraj noben od vseh kričečih, hinavskih globalnih borcev za LGBT (ki so sicer hudo užaljeni, če uporabiš napačen zaimek)
Woke je, ko leva scena ob glasnem opozarjanju na pomen človekovih pravic izrazito hinavsko in dvolično ignorira brutalno kršenje človekovih pravic na bližnjem vzhodu, ker DrUgE KuLtUre Se Ne sMe KrItIzIrAt!!!

Skratka: Woke je črno / bel pogled na svet brez odstopanja, ki absolutno sovraži kakršnokoli kritično diskusijo glede občutljivih tem do točke, ko jih preprosto hinavsko ignorira in se dela, da nekateri problemi ne obstajajo. Vsako minimalno odstopanje od tega je pa označeno za fašizem in rasizem. Ker si ljudje zaradi "Cancel" kulture (ki se je razpasla vsepovsod) ne upajo več odkrito diskutirat, so tiho in na voliščih glasujejo v drugo smer. Ergo - vedno močnejša desnica. Celo med mladimi (ki so po defaultu od nekdaj bolj levo usmerjeni).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

paradajzos ::

Hypathia je izjavil:

3p je izjavil:



Wokizem kot resno gibanje nikoli ni obstajal. Posebej ne pri nas. Še kako pa obstaja pa antiwokizem. In fenomenalno je, kako lahko v ta pojem vtakneš praktično karkoli, pa bo desnica pograbila.

Poimenuj to kakor želiš, a dejstvo ostaja, da je postmodernistična levica izvedla pohod skozi institucije, jih zavzela in nato top-down, ob podpori medijev, ngo-jev, pop industrije, big techa..., začela vsiljevati koncepte, ki jim večina populusa nasprotuje. Pa naj gre za vprašanje zelenega prehoda, migracij ali gender ideologije. In to kar sedaj gledamo, je pač reakcija.

S tem da desnica brca v temo glede zelenega prehoda, žal. Na tej temi se desnica obnaša zarukano AF.
Na ST podpirajo leve trole, ki uničijo kritične teme.
ST je medij Levice. Prikriva napake vlade. Resnica boli.

Hypathia ::

paradajzos je izjavil:


S tem da desnica brca v temo glede zelenega prehoda, žal. Na tej temi se desnica obnaša zarukano AF.

Zmerna desnica ne nasprotuje zelenemu prehodu, nasprotuje pa horuk pristopu, ko si pripravljen za dosego dvomljivih zelenih ciljev narediti energetski in gospodarski harakiri, da boš čez par desetletij kitajski hlapec, ki bo delal za eno pest krompirja na dan.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Scaramouche3 ::

Hypathia je izjavil:

paradajzos je izjavil:


S tem da desnica brca v temo glede zelenega prehoda, žal. Na tej temi se desnica obnaša zarukano AF.

Zmerna desnica ne nasprotuje zelenemu prehodu, nasprotuje pa horuk pristopu, ko si pripravljen za dosego dvomljivih zelenih ciljev narediti energetski in gospodarski harakiri, da boš čez par desetletij kitajski hlapec, ki bo delal za eno pest krompirja na dan.


Se strinjam,extrem protest levaki, bi radi da se vsilijo zelo dragi EV, ki bi seveda najbolj uničili mobilnost revnim!
Samo oni samo hodijo,malo biciklirajo in in uporabljajo bus,tako da njimi je vseeno!

Hypathia ::

Scaramouche3 je izjavil:


Se strinjam,extrem protest levaki, bi radi da se vsilijo zelo dragi EV, ki bi seveda najbolj uničili mobilnost revnim!
Samo oni samo hodijo,malo biciklirajo in in uporabljajo bus,tako da njimi je vseeno!

Itak, samo pogledaš najbolj glasne aktiviste, sami potomci rdeče aristokracije, Jenuli, Nikice, Tee, Jakičke, Vajgli, Vrtačiči.... s polnimi ritmi serjejo luksuzna stališča, ker njim ziher ne bo hudega, kakorkoli se bo stvar obrnila.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Colt1911 ::

Glugy je izjavil:

V bistvu ne gre za to da bi levičarji ali desničarji imel Putina za zgled. Ne gre za pozicijo na lestvici:levi-desni. Gre za pozicijo: demokratičen-avtoritaren. Avtoritarni samodržci so pa lahko tako desničarji kot levičarji.

V Sloveniji so desničarji po večini proti Putinu in na strani Ukrajine. Janša razume kako je to če te agresor napade in začne vojno dezinformacij, on razume vojaško taktične propagandne prijeme in je zato proti njim dokaj odporen. Ne maram Janše ampak kar se pa takih stvari tiče pa ve kok je ura. On je bil eden izmed treh voditeljev ki so prvi prišli v Kijev po začetku vojne pa s tem tvegal svoja življenja. Mislim da je on pravilno spoznal vzporednice med Ukrajino in Slovenijo kar se osamosvajanja tiče. Rusi so jih držal v pat poziciji, ko so se enkrat ušteli so pa začel z agresijo.

Levičarji pa kakor je. Vsaj kar se politike tiče smo dokaj unikum ker se vsaj politično vplivni oboji strinjajo da je treba Ukrajino podpirat. V tujini se na račun Ukrajine poskuša pridobivat politične točke. Pri nas tega ne vidim.


Ej model, da mi nikdar več Jajota ne omeniš kot desničarja!;(
On je Stalinist!

Colt1911 ::

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

Levičarji se bojijo diktature, ampak če bi imeli šanso za naprimer Obamo, da postane dosmrtni diktator, bi v veliki večini podpisali. Enako za Goloba pri nas. Janševi pa za Janšo, jasno.
Tako da ni "problem" v diktaturi, ampak v tem kdo je za njo. Zato je najbolje, da se oblast menja v nekih normalnih intervalih.

obama ni levičar prav tako ni levičar golob

Mato989 je izjavil:

Že nkrat sem napisal, da levica ne podpira migracij, podpira pa spoštovanje človekovih pravic.


A je človekova pravica kršit zakone pri prehodu večih meja?

ne, ni, kršenje zakonov ni pravica. ima pa vsak pravico, da prečka več meja, kot samo eno.


Če bi v SFRJ med vladavino levičarske Komunistične Partije in z graničarji JNA na meji uveljavljal to svojo "pravico" prečkanja meje bi jo le enkrat in edinokrat.:D

Hypathia ::

ripmork je izjavil:


Odgovor: ne, to ni woke.

Woke je, ko je človek po hitrem postopku označen za ksenofoba, ker spregovori o potencialni problematiki porasta nasilja zaradi slabe asimilacije priseljencev.
Woke je, ko je človek instantno obsojen za mizoginista, ker upravičeno poda kritiko nad slabim delom ministrice za digitalno preobrazbo (ker je pač ženska)
Woke je, ko je človek, ki si drzne povedat dejstvo, da je nasilja temnopoltih nad temnopoltimi in belci bistveno več kot obratno, instantno označen za rasista
Woke je, ko je človek, ki si drzne reči, da bi bilo treba rome pred zakonom obravnavati enako kot ostale slovenske državljane označen za nestrpneža
Woke je, ko mularija v demokratični državi v dizajnerskih oblekah, iphone-om v žepu, Macbook-om v torbi in s Che Guevaro na kapci demonstrira PrOtI KaPiTaLiZmU (v komunističnem sistemu bi jih po hitrem postopku fuknli v delovno taborišče).
Woke je, da se v problematiko v državah in območjih (kjer vlada kultura Islama) - kjer istospolne ljudi mečejo s streh in kamenjajo do smrti - v to ne obregne skoraj noben od vseh kričečih, hinavskih globalnih borcev za LGBT (ki so sicer hudo užaljeni, če uporabiš napačen zaimek)
Woke je, ko leva scena ob glasnem opozarjanju na pomen človekovih pravic izrazito hinavsko in dvolično ignorira brutalno kršenje človekovih pravic na bližnjem vzhodu, ker DrUgE KuLtUre Se Ne sMe KrItIzIrAt!!!

Skratka: Woke je črno / bel pogled na svet brez odstopanja, ki absolutno sovraži kakršnokoli kritično diskusijo glede občutljivih tem do točke, ko jih preprosto hinavsko ignorira in se dela, da nekateri problemi ne obstajajo. Vsako minimalno odstopanje od tega je pa označeno za fašizem in rasizem. Ker si ljudje zaradi "Cancel" kulture (ki se je razpasla vsepovsod) ne upajo več odkrito diskutirat, so tiho in na voliščih glasujejo v drugo smer. Ergo - vedno močnejša desnica. Celo med mladimi (ki so po defaultu od nekdaj bolj levo usmerjeni).

Naletela na še en primer, ki spada na ta seznam in lepo ilustrira wokizem v vsej svoji norosti :

Dolly Parton has given millions of dollars to get books to poor children. Some person has written a paper accusing Dolly of “white saviourism” and that her program is “potentially dangerous”. Through its focus on “reading to succeed” and “perfecting parenting”, Parton’s library scheme is “oppressive”, says the writer. Such themes “subjugate children” and “privilege a White, middle-class, cis-gendered, heteronormative, able-bodied norm.”
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

3p ::

ripmork je izjavil:

3p je izjavil:

Ne tepst babe doma je woke? Ne vozit krogov z dizlom po parku je woke? Ne tepst pedrov, je woke? Imeti solarno elektrarno na strehi, je woke? Prevažanje z biciklom je woke? Ne jest mesa je woke? Ne bit rasist je woke? Pokazati vsaj zanimanje za večje probleme na drugem koncu sveta je woke? Enako obravnavati različne religije je woke?


Odgovor: ne, to ni woke.

Woke je, ko je človek po hitrem postopku označen za ksenofoba, ker spregovori o potencialni problematiki porasta nasilja zaradi slabe asimilacije priseljencev.


Ok, razumem. Lahko vidim to temo, kjer si spregovoril o teh potencialni problematiki?

ripmork je izjavil:


Woke je, ko je človek instantno obsojen za mizoginista, ker upravičeno poda kritiko nad slabim delom ministrice za digitalno preobrazbo (ker je pač ženska)


Eh. To je navadno politikanstvo.

ripmork je izjavil:


Woke je, ko je človek, ki si drzne povedat dejstvo, da je nasilja temnopoltih nad temnopoltimi in belci bistveno več kot obratno, instantno označen za rasista
Woke je, ko je človek, ki si drzne reči, da bi bilo treba rome pred zakonom obravnavati enako kot ostale slovenske državljane označen za nestrpneža


Zakaj le? Tema je gotovo zanimiva. Podobno kot, recimo, da 80% vseh nasilnih zločinov zagrešijo moški.
Pred zakonom moramo biti vsi obravnavani enako. Celo Romi. In črnci.

ripmork je izjavil:


Woke je, ko mularija v demokratični državi v dizajnerskih oblekah, iphone-om v žepu, Macbook-om v torbi in s Che Guevaro na kapci demonstrira PrOtI KaPiTaLiZmU (v komunističnem sistemu bi jih po hitrem postopku fuknli v delovno taborišče).


Kaj točno je tu woke? Protestiranje proti kapitalizmu, če ne nosiš cot iz severne Koreje? Tak protest je kvečjemu otročji. Enako kot prepričanje, da se moraš za protest proti sistemu opremiti kot boljševiki leta 1905 in se na lokacijo pripeljati z vozom.

ripmork je izjavil:


Woke je, da se v problematiko v državah in območjih (kjer vlada kultura Islama) - kjer istospolne ljudi mečejo s streh in kamenjajo do smrti - v to ne obregne skoraj noben od vseh kričečih, hinavskih globalnih borcev za LGBT (ki so sicer hudo užaljeni, če uporabiš napačen zaimek)


Hočeš reči, da te motijo, da se z LGBT ukvarjajo tukaj, kjer ste tako strpni, in ne tam, kjer ti misliš, da bi se naj? Moti pa te tudi, če nekoga moti, da se namesto z razlikami med stopnjo kriminala med belci in črnci, ne ukvarjaš raje z razlikamoi med Primorci in Dolenci ali moškimi in ženskami. Človek, ti si woke!

ripmork je izjavil:


Woke je, ko leva scena ob glasnem opozarjanju na pomen človekovih pravic izrazito hinavsko in dvolično ignorira brutalno kršenje človekovih pravic na bližnjem vzhodu, ker DrUgE KuLtUre Se Ne sMe KrItIzIrAt!!!


Ko desna scena kriči, da se sorodne kulture, ki brusilno krši pravice Palestincev, ne sme kritizirati, gre torej za Wokizem?!

Ampak začenja se mi svitati. Nekdo te kritizira, in ne veš, kaj bi mu zabrusil nazaj. Evo. Woknjenec!

IgorCardanof ::

Jaz bi na tvojem mestu tole brisal. Z vsakim odstavkom si se bolj osmesil. Probas bit kao neki pametn in na vse dat repliko, ampak grdo failas prav vsakic.

Zalostno. Si pa nek reprezentativen vzorec skrajnega levicarja. Vsaj nekaj a?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

TESKAn ::

Verjetno je wok :).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Mato989 ::

Kaj točno je tu woke? Protestiranje proti kapitalizmu, če ne nosiš cot iz severne Koreje? Tak protest je kvečjemu otročji. Enako kot prepričanje, da se moraš za protest proti sistemu opremiti kot boljševiki leta 1905 in se na lokacijo pripeljati z vozom.


Protestiranje proti sistemu z premium izdelki tega sistema je najmanj smešno če ne retardirano... To da ti je kapitalizem in način kapitalizma prinesel inovacije tipa Iphone ki so premium luksuzni izdelki za katere odšteješ veliko denarja napram drugim dobrinam ki so good enough pač pove da kapitalizem hočeš...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Bubimir ::

Colt1911 je izjavil:


V Sloveniji so desničarji po večini proti Putinu in na strani Ukrajine. Janša razume kako je to če te agresor napade in začne vojno dezinformacij, on razume vojaško taktične propagandne prijeme in je zato proti njim dokaj odporen. Ne maram Janše ampak kar se pa takih stvari tiče pa ve kok je ura. On je bil eden izmed treh voditeljev ki so prvi prišli v Kijev po začetku vojne pa s tem tvegal svoja življenja. Mislim da je on pravilno spoznal vzporednice med Ukrajino in Slovenijo kar se osamosvajanja tiče. Rusi so jih držal v pat poziciji, ko so se enkrat ušteli so pa začel z agresijo.


Kdorkoli ima malo poznavanja situacije okrog Ukrajine, se mu Ukrajina in Rusija smilita, američane pa zaničuje. Samo žal preveč zabitih ljudi tlači EU, vzpon populizma (na vseh polih) in fašizma je samo še en pokazatelj.

Kresnik ::

Bom samo na splošno.

Desnica na zahodu je joke. En kup razvajencev, ki hočejo večji delež državnega seska. V reali, ne vem če ima prava, konzervativna desnica v Evropi kakšne resne šanse, ker se skoraj noben desničar (še posebaj pa ne razni alt-right razvajenčki) ne bo pripravljen odpovedat QoL, ki ga nudi trenuten sistem.

Za uvod lahko pogledamo Brexit in Meloni. Brexit cel kup ljudi Brexitarjev preklinja, ker so zaradi Brexita anstradali in je samo še slabše, Meloni pa je morala pojest en kup bolj populistčnih obljub, ker pač nima resourcev, da bi jih poskušala uresničit.

3p ::

Kresnik je izjavil:

...Meloni pa je morala pojest en kup bolj populistčnih obljub, ker pač nima resourcev, da bi jih poskušala uresničit.


Da. In za razliko od naše "desne sredine" (SDS) je izpade lastnega desnega krila ( https://www.theguardian.com/world/artic... ) "predeleala" ( https://www.nytimes.com/2024/07/02/worl... ), za razliko od naših, ki so se ob paradi rjavosrajčnikov, kako presenetljivo, drli "false flag" in zadevo poskušali obesiti preoblečenim antifajevcem.

sparklyslo ::

Kdo je tu skrajen?
Od Le Penove pricakujejo da se bo zakrila z ruto, če se hoče pogovarjat z nekim muftijem v Franciji:

https://x.com/ImtiazMadmood/status/1808...

Kresnik ::

sparklyslo je izjavil:

Kdo je tu skrajen?
Od Le Penove pricakujejo da se bo zakrila z ruto, če se hoče pogovarjat z nekim muftijem v Franciji:

https://x.com/ImtiazMadmood/status/1808...


Kdo pricakuje? Ta mufti? Naj, LePen pa naj mu pove, da ni sans in smo zaprli debato. No, so zaprli debato.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kresnik ()

HitroDihanje ::

sparklyslo je izjavil:

Kdo je tu skrajen?
Od Le Penove pricakujejo da se bo zakrila z ruto, če se hoče pogovarjat z nekim muftijem v Franciji:
https://x.com/ImtiazMadmood/status/1808...

:)) Dobra
Mene samo skrbi, da bo Lepenova na koncu popustila pred levimi populisti, da mora spoštovat druge kulture in vere...

WizzardOfOZ ::

sparklyslo je izjavil:

Kdo je tu skrajen?
Od Le Penove pricakujejo da se bo zakrila z ruto, če se hoče pogovarjat z nekim muftijem v Franciji:

https://x.com/ImtiazMadmood/status/1808...


Tako se to počne pravilno. V evropi so, zato se tukaj ni potrebno pokrivat. Naj se oni prilagodijo nam, ker so oni prišli sem živet, mi se njim ne bomo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Slopek ::

https://www.krone.at/3435569

Prav je, da jih skrbi.

ripmork ::

Hypathia je izjavil:

Naletela na še en primer, ki spada na ta seznam in lepo ilustrira wokizem v vsej svoji norosti :

Dolly Parton has given millions of dollars to get books to poor children. Some person has written a paper accusing Dolly of “white saviourism” and that her program is “potentially dangerous”. Through its focus on “reading to succeed” and “perfecting parenting”, Parton’s library scheme is “oppressive”, says the writer. Such themes “subjugate children” and “privilege a White, middle-class, cis-gendered, heteronormative, able-bodied norm.”
Noro. Woke je dobesedno tekmovanje, kdo je sposoben bit bolj užaljen. :)

WizzardOfOZ je izjavil:

Naj se oni prilagodijo nam, ker so oni prišli sem živet, mi se njim ne bomo.
Tako je. Če bi se sam odpravil živet drugam mi na kraj pameti ne pade, da bi svoje običaje, stil oblačenja, ipd... skušal vsiljevat ljudem v okolju, v katerega sem se preselil. To pač vzameš v zakup (da se je treba prilagodit).


Tale tvit dobro zdane bistvo te teme:
The almost universal response to Marine Le Pen’s electoral victory has been “How can the National Rally be stopped?” Shouldn’t the question be asked: “What are the voters trying to tell us, through the due process of democracy?”


Ironija je, da leva scena (kao polna intelektualcev, teoretično načitanih o etiki in sociologiji, praktično pa indoktriniranih s komunizmom) tega ne dojema in rjove v luft "PrOtI FaŠiZmU!"
Kvazi intelektualci.

Kresnik ::

ripmork je izjavil:



Tale tvit dobro zdane bistvo te teme:
The almost universal response to Marine Le Pen’s electoral victory has been “How can the National Rally be stopped?” Shouldn’t the question be asked: “What are the voters trying to tell us, through the due process of democracy?”


Ironija je, da leva scena (kao polna intelektualcev, teoretično načitanih o etiki in sociologiji, praktično pa indoktriniranih s komunizmom) tega ne dojema in rjove v luft "PrOtI FaŠiZmU!"
Kvazi intelektualci.


Ti pa tvoj komunizem. Tipično papagajanje Ameriske propagande v novoreku. Najdi neko besedo, ki ima negativen prizvok (reciva komunizem) in jo obesi na vse tisto, kar ti ni všeč. Kje ti vidiš komunizem nimam pojma, verjetno zato, ker dejansko vem kaj je komunizem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

EU volitve 2024 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Problemi človeštva
128037891 (10510) arnecan1
»

Je desnica spoznala kako Jansa unicuje drzavo? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36431108 (20675) jest10

Več podobnih tem