» »

Stacionarni telefon VoIP SIP za fizične osebe

Stacionarni telefon VoIP SIP za fizične osebe

Sindrom ::

Spoštovani,

V novem stanovanju si zaradi določenih razlogov želim urediti še stacionarni telefon. Namesto klasičnega PSTN po bakreni parici bi si raje omislil kakšno VoIP rešitev, ki dejansko deluje preko interneta (ponudnika interneta še nisem izbral). Iščem pa rešitev, ki bi omogočala uporabo namenskega IP telefona (npr. Grandstream GXP2135) ter hkrati še telefon na svojem prenosnem računalniku z Ubuntu v obliki programa (npr. Linphone). Če se ne motim, je za to potrebna storitev SIP trunking? Tako, da če bo kdo klical mojo številko, naj zazvonita obe napravi hkrati. Storitev naj bo dosegljiva oz. dostopna tudi izven Slovenije oz. naj ne bo omejena na slovenske IP naslove, saj želim s pomočjo prenosnika biti dosegljiv tudi med potovanjem. Iščem pa paket za fizične osebe (poslovne ne rabim oz. ne želim).

Kakšne so moje možnosti?

lp
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

johnnyyy ::

Sicer ne spremljam vseh ponudnikov, ampak tako na prvo žogo bi rekel, da so tvoje zahteve precej nad zahtevami fizičnih oseb in ne verjamem, da boš našel ponudbo za FO. Drugače precej ponudnikov omogoča te storitve za poslovne uporabnike in jih najdeš na google pod: "ip pbx" oz. "ip telefonska centrala".

Ko imaš lastno telefonsko centralo, potem lahko to routanje klicev delaš kakor želiš.

klemenSLO ::

Postavi si 3CX. do 10 userjev je zastonj.
https://www.3cx.com/free/
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

tony1 ::

Rezidenčnemu uporabniku verjetno noben ISP ne bo omogočil custom lastnega IP telefona (da bo delal, ga boš moral "nahekati" sam, če se bo sploh dalo).

Za poslovne uporabnike pa se tej storitvi reče SIP trunk za željeno število tel. številk, nato pa pri sebi postaviš lastno IP tel. centralo in zadaj telefone po želji.

Po mojem je pri rezidenčnem dostopu najlažje/najcenje doplačati kakšen evro za 2 ISPjeva IP telefona (na dveh številkah) ali pa IP telefon in en analogni (POTS) telefon... Včasih so imeli vsi modemi 2 RJ-11 priključka za POTS telefon, 2 številki sta bili pa izjemno poceni...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

srus ::

Morda tole - https://www.t-2.net/e-telefon-0

Verjetno tudi ostali operaterji ponujajo kaj podobnega.

johnnyyy ::

tony1 je izjavil:

Rezidenčnemu uporabniku verjetno noben ISP ne bo omogočil custom lastnega IP telefona (da bo delal, ga boš moral "nahekati" sam, če se bo sploh dalo).

Načeloma rabiš "le": SIP server, username in password (mogoče še codec). Telekom je imel pred (deset)leti možnost dodatne IP številke. Torej če si bil naročnik (dovolj dobrega paketa), potem si lahko brezplačno registriral novo telefonsko številko, kjer si dobil vse te podatke, klici znotraj telekomovega omrežja pa so bili brezplačni.

Sicer pa ko sem nazadnje primerjal cene, sem bil precej razočaran nad IP/fiksno telefonijo. Če nek BOB za 5€/mesec ponuja neomejeno klicev v vsa Slovenska omrežja, se pri večino fiksne telefonije še vedno plačuje minutaža?!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asterisk VoIP - izkušnje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11418173 (3820) webbacklink
»

Zvonjenje na dveh telefonih

Oddelek: Mobilne tehnologije
183617 (3051) kunigunda
»

SIP trunk

Oddelek: Omrežja in internet
337060 (5617) #000000
»

Telefonija za podjetje