» »

Radler in sorodne pijače s čim manj sladkorja

Radler in sorodne pijače s čim manj sladkorja

1
2
»

mojsterleo ::

Hudobec82 je izjavil:

Sicer pa, Natreena na mizi res ne vidiš nikjer več, umetna sladila pa so zgleda povsod.
Natreen je kombinacija saharina in ciklamata s taumatinom (ojačevalcem okusa). V ZDA je prepovedan zaradi 50 let starih študij o domnevni škodljivosti. Proizvajalec Natreena, pa očitno tudi noben drug, ni šel v postopek re-evalvacije teh sestavin, zato je v ZDA prepovedana prodaja.

Varnostni profil Natreena je podoben kot pri Huxolu in drugih generičnih sladilih tega tipa (Spar, Hofer, DM, Müller).
Lahko pa posežeš tudi po Sukralozi in Steviji. Pri Steviji je veliko natega. Vredno je nabaviti zgolj tabletke in praške, ki vsebujejo visok % stevija glikozidov (nad 95%).

V pijačah uporabljajo pretežno aspartam in acesulfam k. Zakaj je temu tako, nimam pojma.

2dark ::

Men so recimo v redu, če se že odločam Malti od Pivovarne laško ( ananas in limona, črni šipek pa ne ravno )
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

HrščPščvnk ::

Meni je ušeč gazirana voda z okusom Römerquelle Limonska Trava
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

Mato989 ::

Kayzon je izjavil:

Horas je izjavil:

pa morte pit "piva"?? prešaltejte na gazirane zero pijače. cole, pepsije, energy...

This!!

Jaz se pregresim z monster zero ali coke zero,drgac pa vsak dan spijem vsej 3.5 l vode.

Dejansko je pravo pivo manj slabo kot te greznice ki si jih naštel.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

denabiker ::

včasih se je pil jabuček (tolkec, jabolčnik,...), lahko pa daš malo kisle vode zraven, tak eni kombinirajo še zdaj, ja tastara garda....brez cukra, pa še zelo zdrav....

Mato989 ::

Najbolj zdrava je čista voda, po možnosti z izvira... vse ostalo je slabše, je pa voda če je ok iz vodovoda spet boljša od vsega dreka v trgovinah vključno z vodo v plastenki... no potem pride domače varjeno pivo in vino/žganje in domači sokovi (bezgov) ki čeprav imajo cuker so pač domači... potem pa naslednje sranje s trgovine.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Blinder ::

Zakaj ne marate sladkorja v pijačah?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

NuMaN ::

Mato989 je izjavil:

Najbolj zdrava je čista voda, po možnosti z izvira... vse ostalo je slabše, je pa voda če je ok iz vodovoda spet boljša od vsega dreka v trgovinah vključno z vodo v plastenki... no potem pride domače varjeno pivo in vino/žganje in domači sokovi (bezgov) ki čeprav imajo cuker so pač domači... potem pa naslednje sranje s trgovine.

Načeloma res, dolgo sem pil vodo iz pipe, tudi tam kjer naj bi bila kvalitetna (LJ, Domžale, recimo na Obali ali v MS vode iz pipe ne moreš pit, ne vem kako je v Celju, MB.

Nekaj časa že pijem zjutraj po kavi vodo iz plastenke žal, in zadnje čase sem prešaltal na radensko.

Zakaj voda iz pipe ni več za pit - kloriranje morda, je pa tudi pretopla in jo je treba prej na polno puščati vsaj minuto ...

Sicer je najbolje verjetno kupiti ustekleničeno vodo - steklenica, ne plastenka, ni pa praktično to in je cenovno manj ugodno.

Še Donata ni več v steklenici.

Ostaja še drajsanje čajev, ali pa da natočiš vodo v vrč, da klor izhlapi. Je pa spet potem pretopla.

Sem tudi poskusil z Britto, pa ni OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

2dark ::

NuMaN je izjavil:

Sem tudi poskusil z Britto, pa ni OK.

Kaj pa je z Britta filtri narobe? Sam uporabljam britta filtre za filtracijo pa je voda po okusu precej drugačna kot direktno iz pipe. Pa to ne mislim v negativno, pač pa pozitivno.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Saj bi lahko tudi LJ imela super vodo, saj so govorili strokovnjaki, vendar ni interesa, bolj pomembno je kakšen štadion naredit, tudi CE bi lahko imelo super vodo, ne vem zakaj morajo iz podtalnice črpat, če je tak slaba zaradi pesticidov, težkih kovin....LJ bi lahko imela recimo iz Rakitne, ne vem zakaj črpajo tam iz Bresta....a je problem narediti vodovod? Saj drugje po Evropi imajo ogromne vodovode iz Alp, pa hribov pa je voda vrhunska, saj tudi Dunaj ima super vodo iz Alp. Pač so naredili nekaj za kvaliteto vode in posledično za zdravje ljudi....Pri nas pa vedno problem pa denar, pa dovoljenja pa bla bla, obdavčeni pa maximalno...

Invictus ::

@NuMaN

Kupuješ vodo v plastenki, ki je natočena iz istega vira kot tvoja iz vodovoda...

V Sloveniji je voda povsod o.K.- Poskusite 1x vodo v UK iz pipe. Tisto ni niti za zobe umivat...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Blinder ::

Blinder je izjavil:

Diabetes & insulin, jetra, škodljivo za zobe. Če se pije ob hrani, se lahko višek kalorij pretvori v maščobo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Invictus je izjavil:

@NuMaN

Kupuješ vodo v plastenki, ki je natočena iz istega vira kot tvoja iz vodovoda...

V Sloveniji je voda povsod o.K.- Poskusite 1x vodo v UK iz pipe. Tisto ni niti za zobe umivat...

Saj ne rečem, da ni voda iz pipe bolj zdrava.

Ampak zakaj imam potem težave, ko jo pijem?

Sicer je kupim relativno malo, ker večino pijem Radensko, celo piva več ne pijem trenutno ...

energetik ::

Blinder je izjavil:

Blinder je izjavil:

Diabetes & insulin, jetra, škodljivo za zobe. Če se pije ob hrani, se lahko višek kalorij pretvori v maščobo.
Sam sebi odgovarjaš? Ja, zaradi tega. Poleg tega da je cukrove pijače nagravžno piti zraven hrane, sploh kakega roštilja.
Pri nas doma sladkih pijač ni, tudi otrokom jih nikoli nisva kupovala. Izjema je občasno Cedevita po fizičnem naporu. Jaz si mešam za na bicikel polovično cedevito in ščep soli. Sicer pa voda iz pipe/čaj.

Občasno dobro pivo (stout, ale), viski ali temni rum. Radlerjev in podobnih cukranih svinjarij ne pijem.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

misek ::

Invictus je izjavil:

V Sloveniji je voda povsod o.K.
Ni vprašanje ali je ok, gre za vprašanje okusa. Marsikje je voda klorirana do te meje, da se čuti okus.

Res je klor po moje glavni problem.

Tudi voda iz pipe mi ima boljši okus, tista iz plastenke je anemiš.

Verjetno je klor tisti, ki mi dela težave.

Invictus ::

Mislim, da je Sloveniji vode skoraj ni več klorirane.

Oz. zelo malo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Mislim, da je Sloveniji vode skoraj ni več klorirane.

Oz. zelo malo...

ah daj nehi, je precej klorirane, sploh ti manjši vodovodi so ornk, ker so ponavadi kakšne kmetije ali živina na paši nad zajetji, pa posledično gnojnica itd. polno bakterij itd. in šopajo na fulare...ponekod kar smrdi voda od klora. Mikrobiološka onesnaženost je velika.
Ja po svetu marsikje nimajo klora, imajo drug sistem bolj zdravju prijazen, saj vemo da klor fejst ubija naše zdravje, še rakotvoren je, drugje po svetu uporabljajo tudi UV dezinfekcijo, pa ozon, pa neke filtrirne sisteme mislim da kombinacija ogljika in ne vem več kaj še...v glavnem se izogibajo eni klora, kar je pohvalno!

Ampak klor je cenen, enostaven in učinkovit, zato pa se ga ne losamo....jebeš zdravje ljudi:)

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

V SLo je redno klorirane vode na pipah zelo malo. In ne jemljejo vode kar iz vsakega vodotoka, ker je nevarnost površinskega onesnaženja. Pravzaparav praktično nikjer ne jemljejo vode iz vodotoka direktno. Naj me popravi kdo, če ve za takšen primer.

Velika večina vode se zajema na izviru ali črpa iz podtalnice.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Grinmir3 ::

PunkDude je izjavil:

A ni radler en sam cukr? Js ga ravno zato ne morem, ker mi je presladak.

Limonin je soliden.
Rdeča pomaranča in grenivka sta pa totalno presladka.

fikus_ ::

Limonin je bolj kisel, kar omili sladkost.
Poglej deklaracije na embalaži, je verjetno enako sladkorjev v vseh.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Umetna sladila (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
597074 (2991) IL_DIAVOLO
»

Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )

16625497 (19164) RejZoR
»

Bratu zatežli v OŠ ker si je naroču Laško-Malt (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46590490 (67273) Pithlit
»

Katera pijača vas najbolj odžeja... (strani: 1 2 )

9214765 (12626) energetik

Več podobnih tem